- 20 Şubat 2007
- 3.968
- 7.240
- 683
Bende bundan şikayetciyim hislerime tercüman olmuşsunuz.bende ayda yarım gün gelebilecek birini bulamadigim için işler hep bende ve o kuruyan çamasirlari bi türlü yerlestirmeye vaktim olmuyo.giysi odasinda her zaman yerlesmeyi bekleyen giysiler ve nevresimler beni hep sinir ediyo ama vakit yokÇok bunalımdayım. Tüp bebek sürecine girdim. Yardımcımin babası rahatsız o yüzden yaklaşık 2 aydır bütün ev işleri bende. Çamaşır bulaşık ev supur sil toz al camlar ütü... çamaşırlar zaten facia. Bir günümü ayırıyorum. Harika bir şekilde katlayıp ütüleyip yerlestiriyorum. Sonra kendime soz veriyorum .kurur kurumaz hemen katlayıp yerleştireceğim biriktirmeyecegim diye ama olmuyor dağ gibi yığılıp gidiyor.
Artık bulaşık yıkamaktan ellerim dermatit oldu temizlik yapmaktan deterjandan. Bir türlü hayalimdeki ev kadını olamadım.
Dün yemekli misafirim vardı. Evi cillop gibi temizledim yemeğimi yaptım misafirimi ağırladım. Çamaşırlar duruyor tabi onlara zamanım kalmadı. Sonra misafir saat 11 de gitti. Oturdum yazılı kağıtlarını okudum ders notlarını girdim. Saat gece 2. Sonra eşime sahur hazırladım yattım ve saat 11.30 da kalktım. Dünden kalan bulaşıkları makineden topladım kalan bulaşıkları elimde yıkadım. 5 kilo süt almıştım ondan çökelek yaptım.. Saat 1.30 oldu. Banyo yaptım fön makyaj derken bu saati buldum. Saat 3 te öğrencim gelecek özel derse. Çamaşırlar hala duruyor. Camlarım yağmurdan kirlendi. Ocağımi silmem lazım.
Allahaşkına söyleyin siz bu ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz. Delirmek uzereyim. 1 gün 24 saat yetmiyor bana. Evim hep temizdir ama şu dağınıklığa çözüm bulamıyorum. Her gün abartısız 3 saat ev işi yapıyorum.
Yetistiremiyorum ama kafaya da takmiyorum. Oldugu kadar. Kitap gibi evim olsun diye kendimi paraliyacagima oturup kitap okuyorum meselaÇok bunalımdayım. Tüp bebek sürecine girdim. Yardımcımin babası rahatsız o yüzden yaklaşık 2 aydır bütün ev işleri bende. Çamaşır bulaşık ev supur sil toz al camlar ütü... çamaşırlar zaten facia. Bir günümü ayırıyorum. Harika bir şekilde katlayıp ütüleyip yerlestiriyorum. Sonra kendime soz veriyorum .kurur kurumaz hemen katlayıp yerleştireceğim biriktirmeyecegim diye ama olmuyor dağ gibi yığılıp gidiyor.
Artık bulaşık yıkamaktan ellerim dermatit oldu temizlik yapmaktan deterjandan. Bir türlü hayalimdeki ev kadını olamadım.
Dün yemekli misafirim vardı. Evi cillop gibi temizledim yemeğimi yaptım misafirimi ağırladım. Çamaşırlar duruyor tabi onlara zamanım kalmadı. Sonra misafir saat 11 de gitti. Oturdum yazılı kağıtlarını okudum ders notlarını girdim. Saat gece 2. Sonra eşime sahur hazırladım yattım ve saat 11.30 da kalktım. Dünden kalan bulaşıkları makineden topladım kalan bulaşıkları elimde yıkadım. 5 kilo süt almıştım ondan çökelek yaptım.. Saat 1.30 oldu. Banyo yaptım fön makyaj derken bu saati buldum. Saat 3 te öğrencim gelecek özel derse. Çamaşırlar hala duruyor. Camlarım yağmurdan kirlendi. Ocağımi silmem lazım.
Allahaşkına söyleyin siz bu ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz. Delirmek uzereyim. 1 gün 24 saat yetmiyor bana. Evim hep temizdir ama şu dağınıklığa çözüm bulamıyorum. Her gün abartısız 3 saat ev işi yapıyorum.
Tüp bebek sürecine girmişsin kuzum temizliği bir kenara bırakmn lazım kendini temizlikle yorma . Ayrıca bırak biraz dağınık kalsın evin işi nankör bir yerden yaparsın bir yerden dağılır. Sadece elini aldığını yerine koymaya alıştır ev dağınıklığı olmaz hafta da bir gün de temizlik yaptın mı yeterÇok bunalımdayım. Tüp bebek sürecine girdim. Yardımcımin babası rahatsız o yüzden yaklaşık 2 aydır bütün ev işleri bende. Çamaşır bulaşık ev supur sil toz al camlar ütü... çamaşırlar zaten facia. Bir günümü ayırıyorum. Harika bir şekilde katlayıp ütüleyip yerlestiriyorum. Sonra kendime soz veriyorum .kurur kurumaz hemen katlayıp yerleştireceğim biriktirmeyecegim diye ama olmuyor dağ gibi yığılıp gidiyor.
Ev işlerine nasıl yetişiyorum? Çok basit: Yetişmiyorum! =) Her zaman şu anlattığınız tempoda mı yaşıyorsunuz? Ne zaman ayaklarınızı uzatıp, bir kahve içip, hayal kuruyorsunuz? Ne zaman kitap okuyorsunuz ya da film izliyorsunuz? Ne zaman hiçbir şey yapmadan, sadece kendinizi dinliyorsunuz? Bana göre şu saydıklarım, çamaşırdan da bulaşıktan da daha önemli şeyler. Bir de küçük çocuğum var düşünün. Bazen halının üstünde oyuncaklardan adım atacak yer olmuyor. Onları mı toplayayım, yemek mi yapmaya girişeyim, yoksa lavaboyu mu ovayım diye düşününce, yemeksiz olmaz diyorum. Yemek yapıyorum, gerisi bir gün daha bekliyor. Olmadı iki gün beklesin. Bazılarını akşam eşim gelince hallediyor. Toz içinde yaşamıyoruz ama evimiz dağınık ve ben bunu kafaya takmıyorum. Mesela şuan, bir metin işi yetiştirmeye çalışıyorum, sıkılınca gelip burada takılıyorum, kalkıp bir çay yaptım. Oysa bulaşık makinası boşaltılacak, kurutma makinasından çamaşır çıkarılacak. İşim bitince çamaşırlara bakacağım. Bulaşıklar için söz veremem, belki yarına kalır. Ona mı takayım kafayı?
Çocuk olmayan, karı koca çalışılan ve sürekli iş yapılan ev nasıl dağınık olabilir ki?
zor iş gerçekten , üstelik çalışan bir kadınsınız herhalde. ama yine de fena değil yapıyorsunuz anlattığınıza göre. yardımcı olan arkadaş, keşke yerine birini gönderseydi öyle bir şansınız yok mudur? çevresine falan rica da bulunabilrdi.
Niye 3 saat hergün anlamadım .
En uzun süren isiniz nedir ,hergün 3 saat temizlik mi olur cocuk olmayan evde var bir gariplik.
Yaşadığım şehrin yardımcıları baya kaprisli. Perde takmam koltuk silmem yarim gun 3 saatten fazla çalışmam ütü yapmam vb.. istediğim gibi birini bulamadım hala. Bazıları da evin uzak gelmem diyorYeni yardımcı bulun. Hem temizlik, hem çamaşır, hem ev toplamayı halletsin. Bu şekilde yaptıran çok insan var.
2 kişinin bulaşık ve çamaşırı o kadar asla olamaz. Eski konularınıza bakarak yardım almanız gerek diyorum ama alıyordunuz galiba, belki de değiştirmelisiniz psikoloğunuzu. Bebeğiniz olduğunda hiç kalkamazsınız altından.Bulaşık yıkamak ve çamaşır katlamak her gün 3 saatimi alıyor. Bazen kitabımı alıp evden kaçıyorum iş yapımayım diye
Ahahaha aynen artık biktim yemin ederim . Her gün temizlik yapıp ayet-el kürsi okuyup üfluyorum kirlenmesin diye. Sıyırdım iyiceBen şimdi bu yazida çamaşırları katlamamak icin her türlü kaçışı bulan birisini okudum.
Bence sen aşırı çamaşır yıkıyorsun ya ondan böyle oluyor . Çamaşır katlamak ne bende onu merak ediyorum . Ben hiç çamaşır katlamam mesela herşeyi ütülerim hızlı hızlı . Ben kendi evindeyken eşimin askeri kıyafetleri hariç 3 makina yada 4 makina yıkardım. Renkliler beyazlar siyahlar 15 te bir havlu ve nevresim. Düdüklü tencereleri elimde yıkwrdım 10 dk valla sizin evde biraz yaşamak istiyorum neler oluyor meraktayımBulaşık yıkamak ve çamaşır katlamak her gün 3 saatimi alıyor. Bazen kitabımı alıp evden kaçıyorum iş yapımayım diye
içmde rahat etmiyor canım yaaa zaten cok sık silemiyorm çalştgm için 1.5 2 ayda bir anca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?