Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

günaydınlar herkeslere

benim de bir kriterim yok lolişcan daha çok klasik okumayı seviyorum, listem var sıra sıra okuyorum tavsiye üstüne pek okuyamıyorum ben. okuduklarımdan da tat alamıyorum çünkü çok fazla beklentim olmuş oluyor. bir de ne yazsa okuduğum yazarlarım var, kitapları çıktığında hemen alırım.
bende durum böyle

Gunaydin sevgili bilgeler

Calikusunda 212 ye geldim..
Dizide cogu sey degisik anlatildigina gore, Calikusu ile Kamran uzun sure ayri kalmazlar herhalde:26:

Uzulurum Burak Ozcivit i uzun sure goremezsem

Kitap almaya gittiğimde kafama göre takılırım.İçeriğine bakar ona göre karar veririm. Tavsiye kitaplara da bakar,ilgimi çektiyse alırım. Çok revaçta diye kesinlikle almalıyım şeklinde düşünmem. Bilgelerin okuyup çok beğendiklerini söyledikleri kitaplara bakarım muhakkak. Aldıklarımda oldu, aklımda alacağım dediklerimde var.
Bir de klasikleri alıyorum ve dönüşümlü olarak bir klasik , bir diğer kitaplarımdan okuyorum. Böylelikle hep aynı tarz gitmemiş oluyorum kendimce

İndirimli kitaplarda ise çok fazla incelemem biraz kurcalar,hoşuma giderse . D&R da 5 -10 tl olan kitaplar mesela.

günaydın canlar
cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim
herkes benim gibi demek ne güzel
endişelenecek bişey yokmuş,sağolun

günaydın bilge nurlum
ben Ana'ya bayılmıştım,keyifli okumalar.
bu arada bildirim sayfasında gördüm aynı dönemde ölü canlar'ı okumuşuz
ben çooook onu da beğendim

Günaydın bilgeler

Yeni kitabım Maksim Gorki - Ana

günaydın bilge nurlum
ben Ana'ya bayılmıştım,keyifli okumalar.
bu arada bildirim sayfasında gördüm aynı dönemde ölü canlar'ı okumuşuz
ben çooook onu da beğendim

Ana çok güzel gidiyor bilge loliss , bendeki çeviri de oldukça akıcı ve yalın .
Ölü canlar ı bende severek okudum , konusu gerçekten enteresan.

"Nâzım Hikmet, onun ya da onların onbeşlerin destanlarını her sanatçıdan önce yazmak isterdi. Ne yazık ki felek ona bu konuda yar olmadı ancak onları her düşündüğünde kalbine onbeş kara saplı bıçağın saplandığını duyar, dişlerini gıcırdatırdı. Bu onur, çok ilerdeki bir kuşaktan yetenekli bir şaire, Ataol Behramoğlu'na nasip olacakmış! ... Ataol Behramoğlu, salt bir destan yazmadı. Yaşam öğesi yitip gitmiş olan bir devrim kurbanının, canlanmasına yardım edecek birçok değerli bilgiyi de yıllarca süren araştırıcı zekâsıyla bulup, yerli yerine koymuştur."
Hasan İzzettin Dinamo, Gerçek (1979)

(d&r)

Son düzenleme:

Yalınlığın, çok kişinin paylaşabileceği bir şiirselliğin başarısını vurgulayan şiirler...
Doğan Hızlan, Cumhuriyet (1979)

Bu şiirlerde acıları, sevgiyi, umutları, bir insanın inandırıcı yaşantısının arasından görüyoruz. Böylece şiir, çoktan beri sanatımızı kaplamış olan kuramsallıktan uzaklaşmış oluyor.
Konur Ertop, Milliyet Sanat (1979)

(d&r)
(idefix.com)

Son düzenleme:
Erıch fromm - Rüyalar Masallar Mitoslar 50.sayfadayım

[h=3]Türk edebiyatında Ölüm şiirleri antolojisi - 60. sayfa[/h]
anton çehov - korkunç bir gece 55.sayfa [h=1][/h]

sonunda bitti buket uzuner- istanbullular :)

Yaz 2005. İstanbul Atatürk havalimanı.

Modernitenin ve şehrin sınırlarında genetik bilimciden gurbetçi işçiye, taksi şoföründen ünlü bir heykeltıraşa, tuvalet temizlikçisinden mimarlar odası eski başkanına kadar İstanbullu 15 kişinin yolları kesiştiğinde yüzyılımızın göçlerle genişlemiş İstanbul'undan ve dolayısıyla Türkiye'sinden bir kesitle karşılaşıyoruz.

Bir İstanbul romanının olmazsa olmazı aşk elbette başköşede yer alıyor. Büyük bir tehdit altında başlayan gerilim dolu dört saat boyunca İstanbul, Belgin ile Ayhan'ı kendileri ve aşkla hesaplaşmaya zorluyor. Okuyanlar için bu kez de çizgi roman olarak okumayanlar için tanışmak üzere İstanbullular...

İmparatorlar gözdesi İstanbul'un Buket Uzuner'in kaleminden romanı: İstanbullular şimdi Ayşe Nur Atasoy'un çizgileriyle şehrimize amağan... "Bu kitap İstanbul'a çok yakışan bir armağan olacak"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…