Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Bu kitap, Ataol Behramoğlu'nun yaklaşık kırk yıllık bir sürede, Rus edebiyatı üzerine yazılarını, ülke içinde ve dışında konferans ve sempozyum sunumlarını bir araya getiriyor.

Kitabın XIX. Yüzyıl başlıklı ilk bölümünde, Aleksandr Puşkin, Nikolay Gogol, Mihail Lermontov, İvan Turgenyev, Saltıkov Şçedrin, Fyodor Dostoyevski, Lev Tolstoy ve Anton Çehov üzerine inceleme ve değerlendirmeler yer alıyor.

XX. Yüzyıl başlıklı ikinci bölümde ise Behramoğlu'nun Maksim Gorki, Aleksandr Blok, Vladimir Mayakovski, Boris Pasternak, Anna Ahmatova ve Mihail Şolohov gibi XX. Yüzyıl Rus ve Sovyet klasikleriyle günümüzün Rus yazarlarına ilişkin değerlendirme ve incelemelerini bulacaksınız.

Şiirleri, denemeleri, başkaca yazınsal alanlarda yapıtlarının yanısıra, Rus edebiyatından çevirileri ve bu konuya ilişkin deneme ve incelemeleriyle de çağdaş kültür ve edebiyatımızda önemli bir yere sahip olan Ataol Behramoğlu'nun bu yapıtı, sadece Rus edebiyatı konusuyla değil genel olarak edebiyatla ilgilenen okurlar için hem başvuru kaynağı hem de bir sanatçının elinden çıkmış yazınsal değerde bir yapıttır.

(d&r)

Son düzenleme:
yine ben ve yine isim karmaşası
Gorki ne alakaysa
fazla ders çalıştım heralde gidip biraz dinleniyim hazır kız da uyurken,sonra görüşürüz sör

anam benıde şaşırttın gogol bir yandan kaş alıyrum
bir yandan sana yazıyorum dikkatsiz olduğum anlaşıldı bu arada. isimler benzıyor yaa.

gorki - benım üniversitelerim

Son düzenleme:

Usta şairlerimiz Ataol Behramoğlu ve Özdemir İnce'nin, 103 ülkeden 847 şairin 1653 şiirini özenle seçerek hazırladıkları Dünya Şiir Antolojisi, bu konuda ülkemizde yapılmış en kapsamlı şiir anlotojisi olması açısından çok önemli bir yer tutmaktadır.

Ataol Behramoğlu ve Özdemir İnce'nin yaptıkları, titiz ve uzun soluklu bu çalışma binlerce seçkin şiiri kapsamasının yanısıra, ülkelerin şiiri üzerine temel bilgileri de sunmaktadır.

(idefix.com)

Son Yüzyıl Büyük Türk Şiiri Antolojisi'nin gözden geçirilmiş yeni basımında, Tanzimat döneminden günümüzün en genç şairlerine kadar toplam 230 şair ve 1000'i aşkın şiir yer alıyor. Antolojinin giriş yazılarıyla sondaki "Biyografiler ve Değerlendirmeler" bölümünde ise modern Türk şiirinin ikiyüz yılı kapsayan oluşumları ve yaratıcılarının özellikleri irdeleniyor. Bu nitelikleriyle Son Yüzyıl Büyük Türk Şiiri Antolojisi, şiir severlerin olduğu kadar, öğrencilerin ve modern Türk şiiri konusunda bütünsel bir görüş edinmek isteyen herkesin başvurması gereken temel bir yapıttır.

(d&r)

York Düşesi' ni çok seviyorum. yıl 1988 Düşes çok şişman, ama bir prensle evli. bana geleceğe ilişkin umut veriyor.

selamlar,

489. sayfadayım, biraz yavaş mı gidiyorum ne

Stephen King-Kubbenin Altında

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…