Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

ben ilerledikçe sana bilgi veririm biri okuyup yarım saat ağlamış sonunda:44::44:
aa :44::44: ben canan tan-en son yürekler ölür kitabında ağlama noktasına gelmiştim
ama (aynı yıldızın altında vs. üzüldüm ama ağlamadım ) :44:

Che-Bir Devrimini Öyküsü
Kitap biteli yaklaşık 1 hafta oldu. Che Ernesto Kitapta, Meksikadan Kübaya gelişlerini, karşılaştıkları zorlukları, açlık, silah eksikliği, kendilerine yapılan ihanetleri anlatıyor. Fakat kitapta dikkatimi çeken nokta, kendilerine yardım edip birlikte savaşan dağ köylülerinin komünizm ve sosyalizmin ne olduğunu bilmemeleri. Bu insanlar çok cahiller ve sadece kendilerine baskı uygulayan General Batista'nın gitmesi için savaşıyorlar. Che ve Fidel Castro ise bu cahil insanları kullanarak Küba'da Komünist devrim yapıyorlar. Komünistlerin devrimde başarıya ulaşmaları kendi güçlerinden kaynaklanmıyor, Batista ordusunun zaaflarından ve sanırım halkın ve ordunun bu kişiyi istememesinden kaynaklanıyor. Zira kitapta Batista ordusunun on bin asker, tanklar, bazokalar ve uçaklarla bir köye saldırıp yenildiğinden bahsediyor. Köyde sadece 200 direnişçi vardır. silahları yetersizdir. Zaten Fidel Kastro Havana'ya girdiğinde yanında sadece bin kişi vardı. Kitabın arka kapağında Türkiyeli Marksist-Komünist Deniz Gezmiş'in, Che hakkında söylediği sözler vardır. Deniz Gezmiş, Türkiyenin Sovyetler birliği kontrolüne girerek bir Doğu Bloku ülkesi olması için eylem yapmış, rehin alıp kaçırdığı birkaç İngiliz turistin başlarına tabanca ile ateş ederek katletmiş ve daha sonra Türk ordusu tarafından yakalanarak asılmış Türkiyeli bir komünisttir. Kitabın arka kapağında Deniz Gezmişin şu sözleri var:
"Amerikan emperyalizmine karşı yedi iklim, dört cephede mücadele ettiğimiz, Bolivya'da Venezüella'da, Angola'da, Vietnamda kahramanca ölmesini bildiğimiz bugünlerde Ho Shi Minh arkadaşı kaybettik. "

Merhaba Ernesto gibi ölenlere,
Merhaba Camillo gibi ölenlere,
Merhaba Ho Shi Minh'lere
Yuh olsun emperyalizme...

Deniz Gezmiş.

onu sadece kitap topiğinde hep kitap paylaşırken görüyorum,sen kaytarıyorsun çoğu zaman,yok sana tebrik
Kardeşimin nişanı vardı. Bir de LOLİSS edebiyat okuyor, bir de öğretmen! O kitap bölümünde olmasın da ben mi olayım. İmza: Kıskanç Gülümsün

dersler mi
ehümmm ühüümm iyi işte
iyi canım iyi çok şükür,ben ne kadar okumayıp ders çalışcam desem de yapamıyorum biliyosun
sen nasılsın? yaptınız mı nişanı
Nişan pazar günüydü. Sağ ol canım, güzel geçti.

Bu arada ben YILMAZ ÖZDİL - BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YILLARDA 202. sayfadayım.

dün güneş çavması geldi. şu anki kitabımdan da sanırım 50 sayfam kaldı. bu akşam bitirmeyi planlıyorum inşallah.
daha sonra ya güneş çavmasına ya da rüzgarı dizginleyen çocuğa başlayacağım.

ben hep ağlarım zaten dramatik şeylere dayanamıyorum

Merhaba kelebekçim ne zamandır görüşemedik ama senin bol bol kitap okuduğunu uzaktan da olsa görmek beni sevindiriryor.
Not: Ben de şu sıralar Bahri Karaçay Yaşamın Sırrı DNA. 'yı okuyorum.. Tavsiye ederim.
Diğer dipnot: Taa eskiden Canan Tan okumuştum da bana teenager kitabı gibi gelmişti.. Sanırım tarzım değil..

merhaba canım nasılsın?
evet uzun zamandır görüşemedik malesef..
canan tanı bende pek okumuyorum açıkçası..
sende kitap okuyorsun madem aramıza katılmak istemez misin ki

merhaba canım nasılsın?
evet uzun zamandır görüşemedik malesef..
canan tanı bende pek okumuyorum açıkçası..
sende kitap okuyorsun madem aramıza katılmak istemez misin ki

elbette katılırım ama biliyorsun ben şu bebek işleriyle meşgulum...(geçen ay 8 haftalık bebeğimi kürtajla kaybettim bu arada! nasip değilmiş!)

elbette katılırım ama biliyorsun ben şu bebek işleriyle meşgulum...(geçen ay 8 haftalık bebeğimi kürtajla kaybettim bu arada! nasip değilmiş!)

ahh bilmiyordum çok üzüldüm
şimdi nasılsın peki?
genede şükret bir tane çocuğun var en azından canım benim..

ahh bilmiyordum çok üzüldüm
şimdi nasılsın peki?
genede şükret bir tane çocuğun var en azından canım benim..
sağol canım benim. şimdi daha iyiyim. haklısın çocuğum var çok şükrediyorum. By the way bnizim yemek topiğimiz noldu yaaa? hiç yemek yapmaz olduk bu aralar! neyse boşver al kitabını yat oku! ben öyle yapıyorum sık sık! sana zeten kızıyodum her akşam her akşam işten gel kaynana kayınço kayınpeder ...neyse... iyiler mi ? aman iyi olun ama en çok kendine zaman ayır canım benim...ne okuyosun şimdi?

iyi olmana çok sevindim canım..
yemek topiki devam ediyor aynen..
gene milletle uğraşıyorum ama eskisi gibi parçalamıyorum kendimi..
hafta içide misafir ağırlamıyorumartık..
kitabımı genelde işyerimde otobüste ve gece yatarken okuyorum..
şuanda Holly Bourne Sen Benim Diğer Yarımsın kitabını okuyorum canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…