Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

İNSANLARI İDARE ETMENİN TEKNİK ESASLARI

1-Tenkit Çok Tehlikeli Bir Kıvılcımdır

Yıllarca birçok cinayet işlemiş, insanları sindirerek haraca bağlamış, bir sürü soygun yapmış insanlar bile suçlu olduklarına inanmadıklarına göre, sizinle her gün görüşen insanlar, tenkitlerinizin doğru olduğunu hemen kabul edecekler midir? Sert tenkitleriniz bir işe yarayacak mıdır?

Bütün tenkitler yuvalarından uçan güvercinler gibi yuvalarına dönmeye mahkumdurlar.

Tenkit, insanın en çok değer verdiği ‘benliğini’ yaralıyor. O’nun hiddetlenmesine sebep oluyor.

Alman Ordusu’nda hiçbir asker olayın hemen sonrasında şikayette bulunamaz. Önce hiddeti yatışacak, olayı daha soğukkanlı değerlendirebileceği bir zaman geçecek, sonra şikayette bulunabilecektir.
Karısı veya başkaları iç harp sırasında Güney halkı için ağır sözler sarf ettiklerinde Lincoln şöyle diyordu: ‘Onları tenkit etmeyiniz. aynı şartlar içinde bulunsaydık, aynı şekilde hareket edebilirdik’.
Dünyadaki karışıklıkların ve anarşinin birçok sebeplerinden biri de kendisi düzeltilmeye muhtaç olan insanların dünyayı düzeltmeye kalkmalarıdır.
Konfiçyus der ki: ‘Evinizin eşiğini temizlemeden, komşunuzun damındaki karlardan şikayet etmeyiniz.
Çok tehlikeli bir kıvılcımdır tenkit. Bu kıvılcım, bir barut fıçısından farksız olan insan gururunu anında infilak ettirebilir.
Büyük adam, küçük adamlara karşı takındığı tavırlardan anlaşılır.

fareler ve insanlar, 17. sayfasındayım :)
bu arada bu kitap bende yok
netten pdf formatında indirdim
pc den okuyorum

"George... Uyudun mu?"
"Hayır... Ne istiyorsun?"
"Tavşanlar değişik renklerde olmalı, George."
George uykulu bir sesle:
"Tabii, tabiî," dedi. "Kırmızılar, yeşiller, maviler olacak, Lennie. Milyonla tavşanımız olacak."
"Uzun tüylüler de olsun, George. Hani Sacramento panayırında görmüştüm."
"Evet, uzun tüylüler de olacak."
"Yoksa alır başımı giderim, George, gidip bir mağarada yaşarım."
"Cehenneme kadar yolun var," dedi. George."Kapa çeneni de uyuyalım.

"Güven bana George, ağzımı açmam."
"Sana sataşmasına imkan verme... Ama, o kahpe dölü sana vuracak olursa, o zaman da sen hesabını görürsün."
"N'olsun, George?"
"Bir şey değil, bir şey değil. Zamanı gelince söylerim. Bu çeşit heriflere hiç dayanamam. Dinle beni Lennie, başına bir iş gelecek olursa, ne yapacaktın, hatırlıyorsun değil mi?"
Lennie, yüzü kaygılı bir halde, dirseği üstünde doğruldu. Sonra gözleri üzgün bir bakışla George'a çevrildi.
"Başıma bir iş gelecek olursa, tavşanlara bakmama izin vermeyeceksin."
"Onu demek istemedim. Dün gece nerede yattığımızı hatırlıyorsun, değil mi? Hani şu ırmak kıyısında"
"Evet, hatırlıyorum. Elbette hatırlıyorum. Gidip orada çalıların arasında saklanacağım."
"Ben gelip seni buluncaya kadar orada saklanırsın. Kimseye gösterme kendini. Irmak kıyısında şahlar arasında saklan. Tekrarla bakayım."
"Irmak kıyısında çalılar arasında saklanacağım."
"Eğer başın derde girerse"
"Başım bir derde girerse."

Çok güzel bir kitaptır o da Sör, seçimler harika.. :)

Son 20 sayfam kaldı, yarın kahvemle birlikte okuyacağım.. :))

''ol'' deyınce olunmuyor ki ama her şeyin zamanı var :)

listedeki herkesin ismi orada da yok mu

sıkıcı değil kesinlikle .İlerki hayatını etkileyecek çok güzel yazılar var içinde.Benim çok çok beğendiğim bir kitap.Durup durup tekrar okunacak bir kitap.Biraz ağır ama o yüzden sindirile sindirile okunulması lazım .

Dün 90 sayfa okudum bugün biter sanırım benim kitabım da

listedeki herkesin ismi orada da yok mu

.

Dün 90 sayfa okudum bugün biter sanırım benim kitabım da

ordaki bilgelik ağacı canım
hayır yok. ayrıca yenı gelenlerı eklemıyorum hemen oraya
gelmeyenler oluyor, neden boşuna bilgelik ağacına isimlerini işleyeyim ki?
onun da zamanı var

ayrıca fark etmemişsin bile :) demek ki tam olarak bakmadın oraya.

Son düzenleme:
495. sayfadayım. Kitabın bitmesine yaklaşık 200 kadar sayfa kaldı..
Yeni kitabımı seçmeye şimdiden başlasam iyi olacak sanırım. Ay heyecanlandım şimdiden ihih

Bu arada paylaşımlar çok güzeldi yönetici'm.

evet yenı okuyacagın kitabı seçerken güzel oluyor

Evet bencede önceden seçmek lazım..
Ben sonraya bıraktım, dışarı da çıkıp alamadım, hıtır mıtır bi yerlerden buldum da okuyorum. :))
Bu bitmeden ötekine karar verdim, ders oldu. .:)

Evet bencede önceden seçmek lazım..
Ben sonraya bıraktım, dışarı da çıkıp alamadım, hıtır mıtır bi yerlerden buldum da okuyorum. :))
Bu bitmeden ötekine karar verdim, ders oldu. .:)

Evet gerçekten de öyle son dk ya bırakılınca kötü oluyor. Önceden aldığım birçok kitabım var. Okul zamanı fırsatım olmamıştı okumak için. Onlardan seçicem . Aslında kitapçıya gidip kendimi orada kaybetmeyi de özlemedim değil :26:

Merhabaaa
Dersler yoğun yazamıyorum kusura bakmayın.
Tara Kelly-Seni Kaybedemem okuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…