Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

merhaba arkadaşlar sevgili bilgemiz sör umarım kısa zamanda aramıza dönersin, ben anlayamadım biz burada kitap okumayı seven bir grup insanız ve birbirimizi destekleyip kitaba daha fazla vakit ayırmak için motive ediyoruz bir nevi kitap kulubu gibi kurallarımız size ağır geliyorsa veya sohbetlerimiz boş geliyorsa burada bulunmak zorunda değil kimse neden gelip böyle saçma saldırılarda bulunduklarını anlayamadım olan bizim rapunzel sörümüze oldu hiç yolunda uzak kalacağız çok üzüldüm gerçekten topiğimize gelip sorun çıkaran arkadaş cidden çok komplex bir insanmış

ben dün 14 sayfa okudum bu arada inanılmaz güzel bir kitap sindire sindire okuyorum, belki süremi biraz geçebilirim ama daha 3 günüm var hiç belli olmaz

geçmiş olsun okuyucu gülümsün, sıcak tut kendini üşüme daha çok ağrın olmasın papatya çayı da rahatlatır bak

160. sayfadayım . Yaklaşık 60 sayfam kaldı.
Hızlı ilerliyor ama fırsatım olmuyor bu birkaç gündür.

:)ne tesadüf! gece yatarken papatya çayı içmiştim. sağ ol.

Konu hakkında bir malumatım yoktu az öncesine kadar,ancak nahoş bir durum olmuş kabul edelim, konu uzamasın kalpler kırılmasın sör görev başına

herkese merhaba :)
kitabımın 56. sayfasındayım, akşam belki ilerlerim biraz daha :)

Merhabalar arkadaşlar. "Asma Pansiyon" adlı kitabımın 68. sayfasındayım. Ne ara okudum bilmiyorum, full dersim vardı halbuki ama hızlı gidiyor olmak güzel yine de. Kitabımdan altını çizdiğim hoşuma giden satırları paylaşmak istedim sizlerle;

"Gözü hiçbir şeyi görmezken el yordamıyla o anın içinden çıkar da geriye hayretle bakmaz mıydı insan? Nasıl yürüyebildiğine , nasıl konuşabildiğine şaşıp kalmaz mıydı? Kurşun yediğinde yürümeye devam edip acısını anlayınca kımıldayamayan biri gibi o an nasıl oradan çıkıp gidebildiğine şaşıp kaldı hep." Asma Pansiyon- Işıl ŞENOL- syf.38

Yöneticimiz de ceza almış maalesef çok üzüldüm.

Umarım kısa süreli olur cezası.

Ama gerçekten son zamanlarda çok arttı bu olaylar, beğenilerinize hitap etmiyorsa teşekkür edip ayrılabilir herkes başlıktan.

Kurallara uyulması gerektiği söylenince de, tü kaka yapmak, cevap hakkı doğuran hakaret içerikli konuşmalarla ortamı kızdırmak asıl adapsızlık. Her ortamın bir kuralı,görgüsü var bunu anlamak böyle mi zor anlayamıyorum.

okuduğum kitaptan beni çok etkileyen bir bölümü paylaşmak istedim

Deneyimlerim, her zaman yardıma ve önerilere hazır olan "bencil olmayan" dürtüler ve "komşunu sev" tümcesi karşısında güven duymama hakkını veriyor. Bu bana zayıflık, uyarılara karşı direnç yetersizliğinin özel bir durumu olarak görünüyor. Acıma yalnızca düşkünler için bir erdemdir. Acıma duyanları kınıyorum, çünkü utanç, saygı ve onları farklı kılanı sezme duygusunu ortadan kaldırır, anında düşkünlüğün kokusu çıkar ve kötü davranışlardan ayırt edilemeyecek bir biçimde belirir -bazı koşullarda, acımanın elleri büyük bir alın yazısına, yaraların sarıldığı bir yalnızlığa, büyük bir suç için imtiyaza doğru yok edercesine insanı sürükler. Acıma duygusunun aşılmasını soylu değerler arasında kabul ediyorum. "Zerdüşt'ün baştan çıkartılması" sahnesinde, büyük bir sıkıntı çığlığının ona ulaştığı bir durum yarattım. Burada acımak onu kendisinden caydırmak için sanki nihai bir günah gibi ona saldırır. Egemen kalabilmek, yüksek görevi sözde bencil olmayan eylemlerin içindeki basit ve dar görüşlü dürtülerle kirletmemek için bu, Zerdüştün geçmesi amacıyla ortaya konan sınav belki de nihai sınavdır ve gücünün gerçek kanıtı olacaktır.

Ecco Homo - F. Nietzsche

232. sayfadayım ama var bu işte bir şey.
Kitabı biliyorum yahu ben.. :///

*
Sör gitmiş, inşallah bir an evvel döner..

Sör üzüldüm ceza almana Ben bugün kitap okumaya çalışacağım çok boşladım çook :44:

aaaaaa sör gitmiş ya
gelip konuyu anlamsız gerginlikleriyle dolduruyorlar , sinir bozmaktan başka birşeye yaramıyor, bir de basitlik kelimesi geçmiş, hay Allahım ne diim.............
sörrr çabuk dönn Eki Görüntüle 642806

Kitabımı bitirdiğimi haber vermeye gelmiştim ki okuyucu Surrrender gitmiş:26:

'İnci Gibi Dişler' adlı kitabımı bitirdim sevgili okuyucular. Biraz sıkılarak okuduğumu itiraf etmem gerek.

Yeni kitabım 'Yüzyıllık Yalnızlık' ve yazarı Gabriel Garcia Marquez, 461 sayfa. Sanırım geçmiş sayfalarda bir okuyucumuz daha okumuştu bu kitabı. Başlangıcı güzel, keyifle okuyacağım gibi gözüküyor:)

Girmeyeli neler olmuş sör gitmiş üzüldüm açıkçası hiç hoş olmamış konumuzun bir bölümü bozulsada herkes aynen devam :))Arkadaşın bir tanesi ismini hatırlayamadım konuyu okuduğum için Aşkın gözyaşlarını soran okudum çok gzel bir kitap Mevlanayı ve şemsi anlatıyor birbirlerine olan aşkını, daha doğrusu birbirleri sayesinde Allah aşkını daha iyi anlayan, bulan, Mevlanayı daha çok sevmemi sağlayan bir kitap oldu.Dili ağır değil gayet akıcı severek okuyacağın bir kitap olacaktır.

merhaba okuyucular
sevgili Surrender gelene kadar konumuzu unutmayalım, ben maalesef çok yoğunum bu günlerde. bugün yine okuyamadım 150 sayfacık kaldı bitirmeme... :18:

konuyla ilgili listeye girdi-çıktı sorunu fazlaca yaşanmaya başladı.
bundan sonra, yeni gelen arkadaşlarımız için, belli bir süre olsun(deneme süresi gibi).
kurallarımıza uygun şekilde konuyu takip ettiklerini gördükten sonra listeye dahil edilsin. belki bu uygulama, yaşanan sorunları azaltır.
ilk mesajı okudum demek, yeterli olmuyor. görünen bu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…