Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

yaşımı söylemem ama hepinizden büyüğüm ben abla demeyin ama ağlarıımmm

niyetim daim olmak, allah şaşırtmasın kötü yollara sürüklemesin çiçiden ders aldım yanlış yapmam ama

şuan da yazıyorum, çiçinin durum kötü
ama yınede ona ders olacak bir zaman yaşadı.

yarım saat sonra biter yazım
asıl rezaletını ve yakarıslarını oku

''işte benim celladım'' dedi Çiçikov kendi kendine. ''beni paramparça edeceği kesin. ''

gerçekten de prensin dudakları öfkeyle titriyordu.
- şuan da hapishanede olmanız gerekirken,özgür dolaşmanıza bir kez daha göz yumdum, dedi prens.
fakat siz bundan yararlanarak hiç kimsenin yapamayacağı kadar korkunç sahtecilikler yaptınız.

tepeden tırnağa titremeye başlayan çiçikov:
- Ekselans hangi sahtecilikten bahsedıyorlar, dedi. prens, çiçikov'un yanına gelip gözlerinin içine dosdoğru baktı.
- bir vasiyetnameyi gördüğünü söylediğiniz kadın tutuklandı.onunla yüzleşeceksiniz.sanki bütün dünya çiçikov'un başına yıkılmıştı.
- ekselans , size bütün gerçeği anlatacağım, diyerek yutkundu. evet, suçlu olduğumu kabul edıyorum, fakat beni bu işe bazı kötü insanlar sürükledi.

- sizi başkalarının herhangi bir şeye sürüklemeleri imkansızdır, dedi prens.şimdiye kadar yapmış olduğunuz sahteciliklerin bir eşini kimse göremez.
bütün hayatınız boyunca , tek bir iyi hareket yapmadığınız gibi, namuslu yoldan bir tek ruble bile kazanmazdınız.
bunların cesası Sibirya'ya gönderilmektir.artık yeter.şimdi mahkemeniz başlayana kadar hapishanede kalacaksınız.
öteki mahkumlarla birlikte yaşayacaksınız.size acımasaydım, öteki mahkumların yanına gönderilmenize engel olurdum.
çünkü siz onlardan çok kötü bir insansınız.onlar, üstlerine giyecek bir şeyleri olmayan zavallılardır, oysa siz...

prens, çiçikov'un kırmızı desenli, duman rengi elbisesine baktı.sonra zili çaldı.
- ekselans , acıyın bana! diye bağırdı Çiçikov. siz de aile babasısınız, beni anneme bağışlayın!
- saçmalamayın! geçen sefer, olmayan çocuğunuzdan ve karınızdan söz etmiştiniz, şimdi de yaşlı bir anneniz olduğunu söyüyorsunuz.
- ekselans! karım ve çocuklarım olduğunu uydurmuştum.fakat bir karım olmasını ve çocuk yetiştirmeyi gerçekten isterdim.
namuslu bir insan gibi yaşayarak bütün görevlerimi yerine getirmeyi de isterdim. fakat gerçekleri ve içinde yaşadığım şartları unutmamak lazım.
ekmeğimi şu ya da bu yoldan kazanmak zorundayım.lakin bunu yaparken, adım başında sahteciler,düşmanlar ve insanı baştan çıkaran fırsatlarla karşılaştım.
hayatım dalgalara kapılan ve oradan oraya sürüklenen bir kayığa benzedi, ekselans!

çiçikov, sözünü bitirir bitirmez hüngür hüngür ağlayarak prensin ayaklarına kapandı.üzerindeki kırmızı kıravatına,iyi dikilmiş pantolonuna hiç aldrımadan yere kapanmıştı.
alnını prensin ayakkabılarına vurdukça, kafasından güzel bir kolonya kokusu geliyordu.

prens içeri girmiş olan jandarmaya:
- götürün şunu' diye seslendi.görevliler gelsin.
çiçikov, prens'in dizlerine sarılmış ''ekselans, yapmayın!'' diye ağlıyordu. ekselans , beni bağışlamazsanız bu odadan çıkmam' diyen çiçikov, prensın bacaklarına o kadar sarıldı ki, prens adım atınca çiçikov sırtında redingotuyla yerlerde sürüklenmeye bağladı.

.. daha fazla yazamayacağım son sözlerini yazayım

çiçikov : niçin bunca üzüntüye kapıldım ? saçımı başımı yolacak ne vardı? '' ( yani kurtuldu sonunda , ama saçını başını bayağı yolmuştu )

kızlar merhaba,
öncelikle rapor vermekle başlayayım. dün gece 16 sayfa kitap okumuşum.

1- kazen'e sesinizi konunun linkini kendisine özel mesaj atmak suretiyle duyursanız olmaz mı? yasak mı bunu yapmak?

2- kitapları listelemek çok güzel bir şey. ben senelerdir yazarım.
Kitap Adı - Yazarı - Sayfa Sayısı - Başladığım Tarih - Bitirdiğim Tarih
şeklinde bir listem vardır sanırım 2004'ten beri falan. hem ne kadar kitap okuduğunu da görüyorsun. az okuduysan kızıyorsun kendine.

ben de soğudum çiçiden okuyunca sen daha iyilerine layıksın kesinlikle iyi olmuş vazgeçtiğin :)

arkadaşlar ben dün gece ciddi bir adım attım ve 2 aydır elimde gezdirip doğru düzgün okuyamadığım kitabımın hakkını vermeye karar vererek temiz bir başlangıç yaptım ve hiç okumamış gibi sıfırdan başladım, 40 sayfa okudum kendimle gurur duyuyorum

evet böyle bir liste yapabiliriz en başına da okuyan diye bir kısım koyarız ilk yoruma ekleriz neden olmasın

ben diyorum ki okuduğumuz kitapların fotograflarını da ekleyelim iyice cıvıl cıvıl olalım

süpersin, harikasın, şahanesin

16 sayfa gayet iyi. :128:

Senin dediğin gibi de yapabiliriz, yasak değil ancak biz biraz da işin şakasındayız. Neyse çizelgemiz de olmasın, napalım.

ben diyorum ki okuduğumuz kitapların fotograflarını da ekleyelim iyice cıvıl cıvıl olalım

Gayet güzel bir fikir, iyi düşünmüşsün.

Bu arada, 40 sayfa okuman da süper.

Son düzenleme:
Ben de durum bildirimi yapayım. Sayfa 215'teyim.

Son düzenleme:
ben de soğudum çiçiden okuyunca sen daha iyilerine layıksın kesinlikle iyi olmuş vazgeçtiğin :)
saçını başını yolduğu kısımları yazmadım bile

evet böyle bir liste yapabiliriz en başına da okuyan diye bir kısım koyarız ilk yoruma ekleriz neden olmasın

aklımdan geçmedi değil
16 sayfa gayet iyi. :128:

Senin dediğin gibi de yapabiliriz, yasak değil ancak biz biraz da işin şakasındayız. Neyse çizelgemiz de olmasın, napalım.

msj attım cevap veren olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…