Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

kızlar bende okumaya başlamak istiyorum ama elimde tekbi kitap yok bana önereceginiz kitaplar nelerdir gidip alıp başlayayaım hemen,hit son yazdıgın kitaplar nasıl mesela ?

kızlar bende okumaya başlamak istiyorum ama elimde tekbi kitap yok bana önereceginiz kitaplar nelerdir gidip alıp başlayayaım hemen,hit son yazdıgın kitaplar nasıl mesela ?

ben çok severek okuyorum tavsiye ederim rahat ve anlaşılabilir fakat çok sürükleyici sayılmaz sıkılabilirsin ne tarz şeyler seversin onu bilirsek daha rahat yardımcı olabiliriz. mesela benim ara ara çıkarıp okuduğum kitabım Mavi Tüy vardır Richard Bach yazarı onu tavsiye ederim hem çok sürükleyici hem de inanılmaz ilham verici bir kitaptır

cinayet hariç her tarz olabilir sadece sıkıcı olmasın sürüklesin yeterli,bilgi gelişim türevleride olabilir

cinayet hariç her tarz olabilir sadece sıkıcı olmasın sürüklesin yeterli,bilgi gelişim türevleride olabilir

aslında sizin şimdi tam bebek gelişimi kitapları okuma zamanınız ama çokça okumuşsunuzdur zaten ben Mavi Tüy, Martı diyorum Richard Bach tan

bir kitapçıya gir ve kitapları kontrol et :) kapak resmine ve arkasındakı özete bak, begenırsen al
hem bu şekilde okumak daha zevklı olur :)

tam benim istediğim tarzda bi kitaba benziyor ilk fırsatta alıp okuyacam teşekkürler hip

okuduğum kitaptan çok etkilendiğim bir parçayı paylaşmak istedim

Neden okumak zorundasınız? Sadece sessizce dinleyin. Neden oynamak zorunda olduğunuzu, neden yemek yemek zorunda olduğunuzu, neden nehre bakmak zorunda olduğunuzu, neden zalim olduğunuzu sormuyorsunuz değil mi? Bir şeyi yapmak istemediğinizde başkaldırıyor neden yapmak zorunda olduğunuzu soruyorsunuz. Ama okumak, oynamak, gülmek, zalim olmak, iyi olmak, nehri, bulutları görmek tüm bunlar hayatın parçalarıdır ve okumayı bilmezseniz, yürümeyi bilmezseniz, bir yaprağın güzelliğini takdir edemezseniz yaşamıyorsunuz demektir. Yaşamın bütününü anlamanız gerek, sadece küçük bir parçasını değil. İşte bu yüzden okumak zorundasınız, işte bu yüzden gökyüzüne bakmak zorundasınız, bu yüzden şarkı söylemek, dans etmek, şiirler yazmak, acı çekmek ve anlamak zorundasınız; çünkü tüm bunlar hayattır.

Anladım ki; Allah insanları birbirinden ayrı ayrı değil, tek vücut halinde yaşamalarını istediğinden, her birine kendi ihtiyaçlarını değil, hepsi için gerekli olan şeyleri ilham ediyor. Anladım ki; insanlar kendilerini düşünerek yaşıyor gibi görünse de, gerçekte onları yaşatan tek şey sevgidir.

Kim severse Allah'a yaklaşır; Allah da ona yaklaşır çünkü o sevgiyi yaratandı
r.

Mikail, önlüğünü çıkardı ve “Allahaısmarladık efendilerim, Allah beni bağışladı, bir kusur işledi isem siz de bağışlayın” diyerek gitmek için hareketlendi. Mikail’den bir ışık yükseliyordu. Simon kalkıp onun önünde eğildi. Ve Mikail’den mümkünse durumu izah etmesini istedi. O da, “Ben bir melektim. Allah bana yeni doğum yapmış bir kadının canını almam için görev verdi. Baktım kadının kocası yeni ölmüş. Görevi yapamadım. Allah da bana, git o kadının canını al ve şu üç hakikati de öğren dedi. İnsanda yaşayan nedir? İnsanlara verilme.miş olan şey nedir? Ve insan ne ile yaşar?”

“Ben, hanımınızın yüzündeki yumuşamayı görünce, insanda yaşayan şeyin sevgi olduğunu anladım. İlk kez o zaman gülümsedim. Sonra, çizme isteyen adam geldiğinde, arkasında arkadaşım ölüm meleği vardı. O zaman da insana verilmeyen şeyin, kendi ihtiyaçlarının bilgisi oldu.ğunu anladım. O zaman yine gülümsedim. O kadın ve çocukları görün.ce de, insanın ne ile yaşadığım anladım. İnsan içindeki Allah ile yaşı.yormuş meğer. Bu da üçüncü hakikatti. Bunu anlayınca yine gülümse.dim ve Allah’ın artık beni affettiğini anladım.”
Sonra, kılığı değişti ve bir melek haline geldi. “Anladım ki, İnsan kendi çabasıyla değil, sevgi ile yaşar” dedi. “Yine anladım ki, her ne kadar insanlar kendileri için kaygı çekmekle yaşadıklarım zannederlerse de, hakikatte yalnız sevgiyle yaşarlar, Yüreğinde sevgi taşıyan İnsanın sevgisi Allah’tandır ve Allah o insanın içindedir. Çünkü varlığın sebebi sevgidir.”

Son düzenleme:

gözlerim doldu çok etkilendim, mutlaka bu kitabı da okuyacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…