Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

25 Kasım 1889 yılında, İstanbul'da doğdu. Öğrenim hayatı boyunca birçok il gezen Güntekin, ilköğrenimine Çanakkale'de başlamıştır. Daha sonra İzmir'deki Frerler okulunda bir süre öğrenim görüp sınavla girdiği Darülfünun Edebiyat Şubesi'ni, 1912'de bitirdi. Böylece öğrenim hayatını, yirmi üç yaşında bitirmiş oldu.

Güntekin, 1927'e kadar Fransızca ve Türkçe öğretmenlikleriyle müdürlük görevlerini üstlenmiştir. Bazı görev aldığı okullar, Bursa Sultanisi, İstanbul Beşiktaş İttihat ve Terakki Mektebi, Fatih Vakf-ı Kebir Mektebi, Akşemseddin Mektebi, Feneryolu Murad-ı Hâmis Mektebi, Osman Gazi Paşa Mektebi, Vefa Sultanisi, İstanbul Erkek Lisesi, Çamlıca Kız Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Erenköy Kız Lisesi'dir.

Güntekin, 1927'de maarif müfettişi oldu ve bu arada, Dil Heyeti'yle birlikte bazı çalışmalarda bulundu. 1939'da ise Çanakkale milletvekili olarak TBMM'de bulundu. Bu görevini, 1946'ya kadar sürdürdü.

1947'de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara'da yayımlanan Ulus Gazetesi'nin İstanbul kolu olan Memleket Gazetesi'ni çıkardı. Güntekin daha sonra, müfettişlik görevine geri döndü ve 1950'de UNESCO Türkiye temsilciliği ve öğrenci müfettişliği görevleriyle Paris'e gitti.

1954'te ise yaşından dolayı bu görevden ayrılmak zorunda kaldı. Emekliliğinden sonra bir süre, İstanbul Şehir Tiyatroları Edebi Heyeti Üyeliği yapmıştır.

Güntekin'e Akciğer kanseri teşhisi konulduktan sonra, tedavisi için Londra'ya gitti ve orda hastalığına yenik düşerek öldü. 13 Aralık 1956 günü, Karacaahmet Mezarlığı'na gömüldü.

Birçok romana, öyküye ve piyese imza atan yazarın, en ünlü eseri Çalıkuşu'dur.

Eserleri: Tanrı Misafiri (1927), Sönmüş Yıldızlar (1927), Leyla ile Mecnun (1928), Olağan İşler (1930), Anadolu Notları (ilk cildi 1936; ikinci cildi 1966), Balıkesir Muhasebecisi (1953), Tanrıdağı Ziyafeti (1955), Gizli El (1922), Çalıkuşu (1922), Damga (1924), Dudaktan Kalbe (1925), Akşam Güneşi (1926), Bir Kadın Düşmanı (1927), Yeşil Gece (1928), Acımak (1928), Yaprak Dökümü (1930), Kızılcık Dalları (1932), Gökyüzü (1935), Eski Hastalık (1938), Ateş Gecesi (1942), Değirmen (1944), Miskinler Tekkesi (1946), Harabelerin Çiçeği (1953), Kavak Yelleri (1950), Son Sığınak (1961), Kan Davası (1955)

Son düzenleme:
merhaba güzel bilgeler.. kitap okumayı ve buraları özledim dikkat edin kendinize, keyifli okumalar

Son düzenleme:
selam bilgeler, ne lanet bir gün değil mi
insanlıktan nasibini almamış insancıklarla uğraştım bugün

Son düzenleme:
merhaba
kıskanç insanlarla uğraştım bugün hani laf anlatırsın anlamazlar
işine bak, insanı katil etme dersin anlamazlar ya?
işte o cinslerle uğraştım

ne olacak, kıskançlık başa bela

ne kadar ayıp birşey kıskançlık ya nasıl da sinirlerini bozmuşlar..
boşver sör moralini bozma böyle insanlar için daha çok çatlasınlar

ne kadar ayıp birşey kıskançlık ya nasıl da sinirlerini bozmuşlar..
boşver sör moralini bozma böyle insanlar için daha çok çatlasınlar
çatladılar zaten, karakterımı çekemiyorlar
sustum, sustum en sonunda patladım
dua etsınler hastanelık etmedım onları.
İyi yapmışsın, hakedene her şey yapmak lazım canım.

yaptım zaten, aldılar paylarını çekildiler kenara

Son düzenleme:
çatladılar zaten, karakterımı çekemiyorlar
sustum, sustum en sonunda patladım
dua etsınler hastanelık etmedım onları.

yaptım zaten, aldılar paylarını çekildiler kenara

Çekildilerse ne güzel..
Var benim de yapmam gereken de, yüzyüze gelemedik yazdan beri..

Bu arada kitabı bitirmek üzereyim, sevdim.. :)))

içimdeki şeytana ihtiyaçları varmış, bende verdim
kötü olan tarafımı daha çok sevmişler

her insanın içinde var o şeytandan
senin gerekli olmadıkça çıkarmadığına eminim kesin haketmişlerdir, ama rahatlamışsındır başka neye sinirlendiysen onlardan çıkarsaydın

her insanın içinde var o şeytandan
senin gerekli olmadıkça çıkarmadığına eminim kesin haketmişlerdir, ama rahatlamışsındır başka neye sinirlendiysen onlardan çıkarsaydın

elbette her insanda mevcut o şeytan
çok sabırlıyımdır susarım, susarım bir patlarım o anki halimi görmek istemezsin
defalarca sustum kırıldığım halde! ama yeterdı ve bende peygamber değildim
allahın 3 hakkını verdım onlara
ve ben hak verdikçe kudurdular, edebımden sustuğumu anlamadılar
en sonunda allahın bana verdiği müthiş çene, insanlık halleri, gözlem ve aklımla alt ettım onları
acayip agresif bir insanımdır, çok kaşındılar çok...

nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…