Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

(Arka kapak)

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin'in en yaygın ününü kazandığı ilk romanıdır. Romanda, iyi eğitim görmüş bir İstanbul kızının, Anadolu'nun çeşitli köy ve kasabalarında öğretmen olarak yaşadığı serüven anlatılır. Dekorun yer yer büyük bir güç taşımasına karşın, Çalıkuşu duygusal bir sevgi öyküsüdür. Serüven yönü ağır basan bu romanda, kişilerin duygu dünyaları, ülke gerçeklerinden soyutlanmadan verilir. Çalıkuşu, her yaştan insanın rahatlıkla okuyup sevebileceği önemli romanlarımızdan biridir. Feride, güzel insanların sevgilisidir. Çalıkuşu bir ışıktır...

(Reşat Nuri Güntekin ve Çalıkuşu, tek geçerim.)

Son düzenleme:

Dudaktan Kalbe, özellikle örf tanıtımı ve kişilik canlandırımında başarılı, duygusal, ve sevgi dolu bir romandır. Açık, yalın ve gösterişsiz bir anlatışla ve temiz bir İstanbul Türkçesiyle geniş kitlelere seslenebilen yazarın, ilk ve en ünlü romanı Çalıkuşu düzeyinde bir kitap. Şarkılara, filmlere, nostaljik romantizmimize bolca konu olmuş aşkların, unutulmaz romanlarından biri.

(dr.com.tr)

Akşam Güneşi'nde, romanın unutulmaz kahramanı olan Jülide'nin sımsıcak serüvenini bulacaksınız. Feride'den aşağı kalmayan bir kahramanın romanı...

Merhabalar :)
Chuckcığımın kitabını bitirdim. (Görünmez Canavarlar.) :)

Başka bir yere yazmama gerek var mıydı?

(Arka kapak)

Ateş Gecesi, Reşat Nuri Güntekin'in önemli romanlarından biridir. Yazar, Ege bölgesinde yaşanan unutulmaz bir aşkın çevresinde, döneminin gerçeklerini de ustalıkla yansıtmıştır. Çalıkuşu'ndaki Feride gibi, Akşam Güneşi'ndeki kahraman Jülide gibi, Güntekin'in bu kitabında da Afife'yi tanıyacak ve çok seveceksiniz.

(dr.com.tr)

Yaprak Dökümü'nde Reşat Nuri Güntekin, bir memur ailesinin gelir darlığı ve ahlâk düşkünlüğü içerisinde parçalanıp çöküşünü ustalıklı bir dille anlatıyor. Toplumsal yönü ağır basan bir romandır. Eski görenek ve ahlâk anlayışına bağlı kalan bir küçük bürokratın, değişen sosyo-ekonomik koşulların belirlediği yeni hayatını yadırgaması, başarıyla sergileniyor.

(dr.com.tr)

Söörr sık sık siteye giremeyeceğim için şimdilik listeden adımı silmeni istiyorum yapacak bi şey yok :) ama okumaya devam edicem ben yine :)

tebrikler bildirim konusuna yazman gerekıyor ''kitabım bitti x kitaptı'' şeklinde.http://www.kadinlarkulubu.com/kitap-kurdu/592561-okuyucu-listemiz-bildirimleriniz-29.html

kalan gün diye bişi yok
kitabın bitince sıfırlanıyor süren
10 günün var

Ooo kusura bakma lütfen, bu konunun kurallarını bilmiyorum, sayfalara baksam mutlaka anlaşılır ama sanırım ben bir oblomovum.

Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…