Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Hafta sonundan beri kitabi okumuyordum.
Bugün bildirimde yine okumadım dememek için ,utanma belasına 89. sayfaya kadar okudum.

İyi okumalar,
iyi uykular bilgeler,yeni gününüz güzel ve özel geçsin inşallah.

Günaydın herkese.Sör kitabımın birini bitiremiyorum kütüphaneye vermem gerekti malesef ikinci kitabımın bitmesine az kaldı pek okuyamıyorum şu günlerde kafamı veremiyorum boş okuyup geçmek istemiyorum bir süre ara vermek istiyorum.

olmaz. sen kitabını okuyacaksın
ben üzüleceğim doğanın kanunu bu

Tek üzüntün kitap okumamak kadar basit bir şey olsun .
Eline aldın mı biter , farklı alemlere dalarsın .

Huzuruna en kısa zamanda kavuş sen .
Kimsenin de tadını kaçırmasına izin verme.
Hep mutlu ol .

Yeni kitabım;

C.W Gortner__Son Kraliçe, 419 sayfa.

Hep bir aksilik çıkıyordu başlayamıyordum . Bu sefer sorun çıkmadan yarın başlarım diye ümit ediyorum.

Tanrı Misafiri, Reşat Nuri Güntekin'in, Türkiye toplumunun her kesiminden eşsiz insan manzaralarını ustalıkla sunduğu hikâyelerini kapsar. Hikâyelerin adları bile yazarın geniş yelpazesi hakkında fikir vericidir: Tanrı Misafiri, Yaseminli Yuva, Deniz Banyosu, Münzevinin Esararı, Yanakların Taksimi, Gece Ziyaretçileri, Su Çekme ve Bulaşık Yıkama, Şapka Duası, Bir Aile Meselesi, Madeni Günahlar, Bir İstifa, Bir Centilmen, Porselen Çay İbriği, Hatıra Defteri, Kesatlık, Bir Modern Genç Kız, Sinema, Çocuk ve Sokak, Biçilmiş Kaftan, Bir Artist, Diplomasız Doktor, Hasta Çocuk, Bir Gümrük Kaçakçılığı.

(dr.com.tr)

Reşat Nuri Güntekin, 1928 yılında yayınlanan bu eserinde, çalışkan, başarılı fakat zaaf gösterenlere karşı acımasız olan Zehra öğretmen ile babası Mürşit'in bakış açılarından dramatik yaşam öykülerini anlatıyor.

Yazar, Cumhuriyet öncesinde yeni mezun, idealist genç bir mülkiyelinin iş ve sosyal yaşamdaki çatışmalarını ve uyumsuz ilişkilerini anlatırken dönemin memuriyet yaşamına, köhne yapısına ait önemli ipuçları da veriyor. Şehirden kasabalara sürüklenirken ardında birer birer ilkelerini de bırakan genç adam, hatalı bir evlilikle korkunç bir sona doğru sürükleniyor.

Acı ve sefaletle dolu ortamdan tesadüfle sadece kızı Zehra'yı kurtarabiliyor. Acımak; aile içi ilişkileri ve sorumlulukları, adeta ders verir gibi gözler önüne seriyor.

(dr.com.tr)

Bende Gonca çiftçioğulları-Gece Gelen Ölümü bitirdim tek kelimeyle harikaydı şimdide kitap kardeşimin hediyesi Uçurtma avcısına başlıyorum bakalım nasıl bir kitap herkes beğenmiş ama :)

Reşat Nuri Güntekin'in birçok hikâyesinin toplandığı bu kitap, insanların gönül dünyalarının zenginliğini, aşkın, sevginin ve dostluğun bütün renklerini ustalıkla sergiliyor. Mektuplar, anılar ve gerçekler başarıyla dile getirilmiş. Bu kitapta, ayrıca birkaç küçük oyun da yer alıyor.

(dr.com.tr)

Reşat Nuri Güntekin'in son eseri olan bu kitapta, çocukluk günlerinin unutulmaz anıları, yolculuklar, umutsuz aşklar, yaşanan acılar, kaçırılmış mutluluklar ve ilginç olaylar yer alıyor. Ünlü romancının, özellikle tiyatro sevgisiyle dolu geçen yılları ustalıkla sergilediği bu kitabı okurken siz de bir tiyatro grubuyla birlikte oradan oraya dolaşacak ve insan olduğunuza bir kez daha sevineceksiniz.

(dr.com.tr)

Bugün çok yoğundum,yeni geldim eve de.

Yolda bi 20-30 sayfa okudum,tüm akşam devam edip bitireceğim kitabımı inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…