Bilmiyorum ki...
Belki de öyle...
1 hafta içinde muhteşem bir şekilde döneceğim
o zaman bakarız çaresine
kimse beğenmesede paylaşımlarını asla yarım bırakma bilge jade, kısa süre geleceğim
zaten biliyorsun:80::76:
bilge jade, paylaşımların için teşekkürler :112:
benden başka kimse paylaşımlarınla ilgilenmiyor sanırım:26:
Kitap konusuna dahil olup da kitap tanıtımlarına bu kadar ilgisiz duran arkadaşlarımızı anlayamıyorum doğrusu. Demek istediğim hepsini beğenmeleri veya devamlı teşekkür etmeleri değil, bunu istemem zaten.
Seninle ben her şeyden önce, bu tanıtımları, yazarlara olan saygımızdan yapmaya karar vermiştik en başından...
çoğu okuyucu göremiyorum
neden dersin, bizi bırakmaya mı azmediyorlar sence?
üzerime alındım :26:
çünkü bilge jade in paylaşımlarını takip ediyorum, ama beğeni yada yorum yapmıyordum.
bu konuşmayı özür diletmek için yapmadığınızı biliyorum lütfen yanlış anlamayın,
sadece kendi adıma kötü hissettim,
paylaşımlarını çok beğeniyorum sevgili jade kusura bakma :26:
Canım, kusur değil de bazı arkadaşlarımızdan, tanıtımlarla ilgili (olumlu - olumsuz fark etmez) hiçbir tepki görmeyince sörle ben, kimsenin aldırmadığını düşünmeye başladık.
Biliyorsundur; önceden kitap tanıtımlarını sör yapıyordu, o zamandan bu zamana değişen hiçbir şey olmadı. Mevzu yeni değil yani.
anlıyorum canım haklısınız zaten,
hani açıklamaya çalışsam açıklanacak birşey de değil en azından beğene tıklamak zor değil.
bu konuya dikkat çektiğiniz için teşekkürler,
tanıtımları sessiz bir şekilde de olsa takip ediyordum bitmesini istemem.
Yok canım, bitirmeyi düşünmüyoruz.
Anlayışın için teşekkürler...
Kitap konusuna dahil olup da kitap tanıtımlarına bu kadar ilgisiz duran arkadaşlarımızı anlayamıyorum doğrusu. Demek istediğim hepsini beğenmeleri veya devamlı teşekkür etmeleri değil, bunu istemem zaten.
Seninle ben her şeyden önce, bu tanıtımları, yazarlara olan saygımızdan yapmaya karar vermiştik en başından...
Eki Görüntüle 677916
Miskinler Tekkesi, Türkiye'deki dilencilerin dünyasını ve cahil hocaları başarıyla tasvir eder. Güntekin'in en dikkate değer eserlerinden biridir. Padişah II. Mahmut dönemi ileri gelenlerinden olup padişaha yakınlığıyla tanınan Kocabaş Kazasker Şemsettin Molla'nın torununun hayatı üzerine kurulmuş bir kitaptır. Padişahın ekmek kırıntılarının kat kat işlemeli bohça ve sedef kutularda saklandığı bir ortamda, padişah dilencisi bir dedenin torunu olan ve hem Meşrutiyet hem Cumhuriyet dönemlerinde yaşayan roman kahramanı, bir çeşit soyaçekimle dilenciliği meslek edinir.
(dr.com.tr)
Eki Görüntüle 677933
Güntekin, Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişliği sırasında, uzun yıllar Anadolu'da yaptığı gezilerin sağladığı gözlemlerin bir bölümünü bu kitapta toplamıştır. Özellikle Anadoluda sık sık rastlanan tuluat tiyatrolarına da değinilen kitap, yazarın çeşitli yazılarından oluşuyor.
(dr.com.tr)
Eki Görüntüle 677953
Gökyüzü'nü okurken bir ömrün upuzun dramını ürpererek izleyecek ve okuduklarınızdan önemli hayat dersleri çıkaracaksınız. Birçok şeyi yaşayamadan, birçok düşü gerçekleştiremeden yaşlanan insanların, o hüzünlü dünyasında dolaşıp sarsılacaksınız. Yoğun bir sevgi serüveninin dile getirildiği bu kitabı unutamayacaksınız.
(dr.com.tr)
Eki Görüntüle 677965
Salgın, Cumhuriyet'in ilk yıllarında, Anadolu'nun bir ilçesinde geçiyor. İlçeye bağlı ama ondan uzak bir köyde tanımlanamayan bir salgın hastalık baş gösterir. Bunu, önceleri çok umursamayan kaymakam ve yardımcısı, koltuk kaygısına düşünce duruma müdahale etmek isterler.
Madalyonun Ters Tarafı, Salgın'ın tam tersine bir insan öyküsünü anlatıyor; sessiz, sakin bir kimyager olan profesör Celil Hıfzı Bey, dırdırcı ve gösteriş düşkünü eşi Sadiye Hanım ve Celil Hıfzı Bey'in adeta bir kopyası olan oğulları Rıfkı'nın öyküsü...
Reşat Nuri'nin, bu iki uzun öyküsünün en önemli özelliği, uzun yıllar önce yazılmış olmalarına rağmen günümüze de kolaylıkla uyarlanabilmeleri.
(dr.com.tr)
Eki Görüntüle 677967
Güntekin'in bu uzun soluklu romanında, ülkemiz insanlarının iç dünyasını, Anadolu gerçeklerini, toplumun durumunu, acı - tatlı birçok olayı, aşkı, acıyı, ayrılığı ve dostluğu bulacak ve çok etkileneceksiniz. Anıların, hüzün ve sevinç dolu rüzgarında geçip gelen yılları anlatıyor yazar.
Eki Görüntüle 677968
Bu eserinde Reşat Nuri Güntekin, öç alma duygularından kaynaklanarak işlenen cinayetleri ele alır. Toplumun gerçeklerini yüreklilikle sergileyebilen, akıcı, sürükleyici bir eser. İyileşmeyen bir yaranın, ilginç ve ürpertici bir serüveni.
Eki Görüntüle 677980
(Kitabın girişinden)
Yaşımı soran olursa kırk deyip geçiyorum ama hemen hemen elliye yanaştım. Bu yaşta adam için karısının ölmesi kadar büyük felaket olmuyor. Daha gençlikte başa gelse insan, yine sarsılır. Ev bark yıkımı kolay şey değil ama bir cihetten de bir ümit yeri kalır. Adam belki yeniden bir yuva tutar; sönük ocağa şöyle üç, beş kasım dalı atar. Daha ihtiyarlıkta olursa onun da o kadar zararı yok...
(dr.com.tr)
Reşat Nuri Güntekin Haftası bitti.
Gelecek haftaki yazarımız Halide Edip Adıvar...
1 hafta içinde muhteşem bir şekilde döneceğim
o zaman bakarız çaresine
kimse beğenmesede paylaşımlarını asla yarım bırakma bilge jade, kısa süre geleceğim
zaten biliyorsun:80::76:
merhaba kızlar bende kitap okumayı çok seviyorumm.ama bu topikle daha önce karşılaşmamıştım.beni de aranıza alır mısınız?bu arada geçmişe pek göz atamadım iyice uykum geldiğinden.haftalık okunacak kitaplar mı belirliyorsunuz yoksa herkes istediğini mi okuyor.Sanırım bu hafta Reşat Nuri haftası?...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?