Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

190. sayfadayım.
İyi okumalar bilge güzeller.

merhaba bilge hatunlar
şu 1 hafta çok fazla yoğun olacağım
evimi taşıyorum da 1 hafta sonra sizinim, kurtulamazsınız.

Son düzenleme:
merhaba bilge hatunlarşu 1 hafta çok fazla yoğun olacağımevimi taşıyorum da 1 hafta sonra sizinim, kurtulamazsınız.
Öncelikle çok kolay gelsin ,yeni taşınacağın ev hayırlı olsun.uğur getirsin inşallah.

1884 yılında İstanbul'da doğdu. İngiliz terbiyesiyle yetişmesini isteyen babası, onu Üsküdar Amerikan Kız Koleji'nde okuttu. Orada Rıza Tevfik'den (Bölükbaşı) Fransız edebiyatı dersleri aldı ve Doğu'nun mistik edebiyatını dinledi. Sonradan evlendiği Salih Zeki'den de matematik dersleri alıyordu. Koleji, 1901'de bitirdi. 1908 yılında, gazetelerde, kadın haklarıyla ilgili yazılar yazmaya başladı. 1909'dan sonra, eğitim alanında görev alarak öğretmenlik, müfettişlik yaptı. Balkan Savaşı yıllarında, hastanelerde çalıştı. Gerek bu çalışmaları, gerekse müfettişliği sırasında İstanbul semtlerini dolaşması, ona çeşitli kesimlerden insanları tanıma fırsatını verdi. 1919'da Sultanahmet Meydanı'nda, İzmir'in işgalini protesto mitinginde yaptığı etkili konuşma ünlüdür. 1920'de, Anadolu'ya kaçarak Kurtuluş Savaşı'na katıldı. Kendisine önce onbaşı, sonra da üstçavuş rütbesi verildi. Savaşı izleyen yıllarda, Cumhuriyet Halk Fırkası ve Atatürk ile siyasi görüş ayrılığına düştü. 1917'de evlenmiş olduğu Adnan Adıvar ile birlikte yurtdışına çıktı. Yurda döndükten sonra, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı profesörü oldu (1940). Daha sonra İzmir Milletvekilliği yapan Adıvar, 1954 yılında tekrar Edebiyat Fakültesi'ndeki profesörlüğüne döndü.

1908'den sonraki dergilerde, Halide Salih imzasıyla göründü. 1919'da, Büyük Mecmua'da, Halide Edib imzasıyla "Edebiyatımızın son simaları ve safhaları" başlığı altında Yakup Kadri, Mehmet Emin, Ömer Seyfettin üzerine incelemeler, ''Kadınlığa dair'' başlığı altında kadın hakları üzerine yazılar, ayrıca hikayeler yayımladı. 11. sayıdan itibaren, bu derginin baş yazarı da olmuştur.

Halide Edip'i, bu yazılarının yanında asıl olarak İngiliz edebiyatı etkisinde, o zaman için yeni fakat çağdaşlarının çapraşık, aksak ve pürüzlü buldukları bir üslupla yazdığı romanları tanıttı. İlk romanlarında aşk konularını işliyor, kadın psikolojisi üzerinde duruyordu. Sonra Türkçülük akımını benimsedi; duygulandırma ve süslemeden kaçınan, realizmi ön planda tutan romanlar verdi. Yurda döndükten sonraki romanlarında, konuları, bir olay çevresinde toplanan tek insanlara değil, devirlere, nesillere, gelenek ve törelere bağladı.

9 Ocak 1964'de, böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

Eserleri: Heyula, Raik'in Annesi, Seviye Talip, Handan, Yeni Turan, Son Eseri, Mev'ud Hüküm, Ateşten Gömlek, Vurun Kahpeye, Kalb Ağrısı, Zeyno'nun Oğlu, Sinekli Bakkal, Yolpalas Cinayeti, Tatarcık, Sonsuz Panayır, Döner Ayna, Akile Hanım Sokağı, Kerim Usta'nın Oğlu, Sevda Sokağı Komedyası, Çaresaz, Hayat Parçaları, Harap Mabetler, Dağa Çıkan Kurt, Kubbede Kalan Hoş Seda, Kenan Çobanları, Maske ve Ruh, Türk'ün Ateşle İmtihanı, Mor Salkımlı Ev, Talim ve Terbiye, Turkey Faces West, Conflict of East and West in Turkey, Inside India, Türkiye'de Şark - Garp ve Amerikan Tesisleri, İngiliz Edebiyat Tarihi, Doktor Abdülhak Adnan Adıvar.

(bilgicik.com)
(idefix.com)

Son düzenleme:
merhabalar, nasılsınız?
kitabıma bugün başlayacağım henüz fırsat olmadı.
iyi okumalar, iyi akşamlar

merhaba bilge hatunlar
şu 1 hafta çok fazla yoğun olacağım
evimi taşıyorum da 1 hafta sonra sizinim, kurtulamazsınız.

kolay gelsin

Kızlar selam
Bi süre internet erişimim yoktu giremedim kk ya. Bi sorun var ben kitabıma alışamadım :/
Sörrrrr bi süre yokmuşsun hayırlı olsun kolay gelsin ev taşıyomuşsun
Kitabımı değiştiricem bunu daha sonra okurum hiiiç mi hiç ilerlemiyo

Merhabalar;

Bu başlığı henüz keşfettim.

bugün bir kitaba başladım Raca El Sana- Riyad' ın Kızları 239 sayfalık bir kitap :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…