Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

vilge hatunlar çok özledim buraları cuma öğleden sonra aranıza geri dönüyorum inşallah hepinize keyifli okumalar

Ben artık zelil ve sefil bir günahkâr oldum. Ben artık tarihin en melun çehresi Yehuda'ya bir nazire oldum. Yehuda nasıl dünyanın pek muazzez bir simasını, efendisini birkaç dinar için sattı ise ben de dünyanın beni en çok sevmiş bir ruhunu, o ruhun hududu olmayan emniyetini, muhitini sattım, dünyada en çok sevdiği bir şeyin kalbini ondan çaldım.

Halide Edib Adıvar, kendisine asıl ününü kazandıran yapıtlarından biri olan Handan'da, evlilik ve aşk ilişkilerini konu alır. İngiliz terbiyesiyle yetişmiş Handan, II.Abdülhamid rejimine karşı mücadele eden Nâzım'ı reddederek Hüsnü Paşa ile evlenir ama mutlu olmaz. Mutsuzluğu onu bir beyin kanamasına ve bilinç kaybına götürür.

(dr.com.tr)

(Arka kapak)

Halide Edib Adıvar'ın, 1936 yılında Paris'te kaleme aldığı bir cinayet romanı Yolpalas Cinayeti... Bu kısa roman, Adıvar'ın güçlü anlatımını göstermesi bakımından son derece değerli. Kitap, 1900'lerin başında, Şişli'de bir konakta işlenen cinayetin görüldüğü dava ile başlıyor ve o yılların İstanbul'una dair gözlemler eşliğinde anlatılıyor. Dönemin İstanbul'unu, kentte yaşayan aydınların Türkiye'ye ve Avrupa'ya bakışlarını, yeni yeni bilincine varılan sınıf çatışmalarını gözler önüne seriyor.

“Duygusallıkla yaklaştığımız romanlar vardır; Yolpalas Cinayeti benim için onlardan biri. Halide Edib Adıvar'ın en güçlü eserlerinden mi? Sinekli Bakkal kadar ünlü, Kalb Ağrısı kadar ince ve duyarlı, Handan kadar çarpıcı mı? Bunları bilemem ama Yolpalas Cinayeti'nin derin etkisi altında kaldığımı, yıllar yılı ondan izdüşümlerle yaşadığımı mutlaka söylemeliyim.” Selim İleri

(dr.com.tr)

(Tanıtım bülteninden)

Kaş uçları kalkarak, gözler süzülerek, dudaklar bükülerek her yeni şeyin aşağılık, her köhneliğin kibarlık olduğunu size söyleyen bu adamların şuurlarının arkasında, yeni şeylere karşı gizli olduğu kadar kudretli bir meyil vardır. Bu meyil, doğrusunu söylemeli daha çok kadınlardadır. İstanbul'a nadir inseler de mutlak arkalarında moda bir manto, başlarında yeni bir şapka görülür. İskarpinlerinin ökçesi birer karış, tırnakları kıpkızıldır.

Halide Edib Adıvar, Cumhuriyetle birlikte hızlanan modernleşmeyi ve bunun yarattığı dönüşümü anlattığı romanlarında, özellikle kadın kahramanları öne çıkarmıştı. Sinekli Bakkal ve Zeyno'nun Oğlu romanlarının devamı niteliğindeki Tatarcık, bir balıkçının kızı olan Lâle'nin toplum hayatında yükselişini konu edinen bir roman.

(canyayinlari.com)

(Tanıtım bülteninden)

Çaresaz, edebiyatımızın unutulmaz yazarı Halide Edip Adıvar'ın, çağdaşlaşma sürecinde, İstanbul'da yaşanan günlük hayatı tasvir ettiği kısa romanlarından biri. Hikâyemizin kahramanı, her derde deva, yardımsever bir kız olduğu için mahallelinin Çaresaz diye seslendiği genç öğretmen Mediha. Kahramanımız, komşu köşkte oturan ihtiyar kadına vakfetmiş kendini... Tabi ihtiyar kadının oğlu Münir'in köşke döneceğinden, aralarında tuhaf, gelgitlerle sürecek bir aşkın başlayacağından habersiz... Halide Edip, modern ilişkileri, aşkı, imam nikâhını, resmî nikâhı konu ediniyor. Bu küçük kitabı okurken hem yazarın tadına doyulmaz dilini hem o yılların İstanbul yaşamından sahneleri, kişileri izleyeceksiniz. Çaresaz'ın, Münir'in, konu komşunun sıradan, masum ve dingin yaşamlarını gözleyecek, romanda Halide Edip'in kendi hayatından da izler bulacaksınız.

(canyayinlari.com)

100. sayfadayım bakalım cinayeti merakla okuyorum

kızlar bu kitaptan sonra ne okusam ki? sürekliyici bir aşk kitabı istiyorum öneri var mıdır?

Merhaba bilgeler.

Evime döndüm . Daha düzenli takip edebilirim artık .
Kitabımı bitirdim .
Yenisine başladım yolda.
Agatha Christie__Miss Marple'ın Son Maceraları, 192 sayfa.
Ben 112. sayfasına geldim .

selamlar
kitabımda 50. sayfadayım.
bilge jade ben halide edip'in bi romanını yarım bırakmıştım.
kurtuluş savaşını anlatıyordu, hemşire olarak giden kadınları filan.
ne ismini hatırlayabiliyorum ne karakterlerini, çok oldu bırakalı ama tekrar okumak istiyorum.
konu olarak öyle bir kitabı biliyor musun?
umarım yazarını da yanlış hatırlamıyorumdur

Merhabalar;

Bu başlığı henüz keşfettim.

bugün bir kitaba başladım Raca El Sana- Riyad' ın Kızları 239 sayfalık bir kitap :)
merhaba, konumuzun ılk mesajı okudun sanırım, kurallarıda biliyorsunudur :) 7 günün var
Merhaba :)
Sör kolay gelsin sana bekliyoruz :13::13:
saol, ama o ev olmadı maalesef...ev arıyorum bu aralar
inşallah 1 haftaya kalmaz bulacagım
her şeyin en hayırlısı

merhaba

bu aralar kötüyüm, ama yıne de allaha şükür ediyorum
sesimi daha net duyması ve en kötü durumlarda bıle şükretmeyı dilden bırakmadığımı bilmesi için.

Tatlım, Allah her zaman sesimizi duyar, en hayırlı zaman bekleniyordur buna emin ol.

Sıkma canını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…