Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

(Tanıtım bülteninden)

''Ne okuduğu kitaplar ne ev işi, onun kalbinde çocuğun insanî ve sıcak yerini dolduruyordu. Günde iki defa Kürt Zeyno'yu arıyor, onunla dertleşiyordu fakat Kürt Zeyno, Bayram Ağa ismini alarak bir gün evvel gelen meçhul adamın kim olabileceğini düşünüyor, sıkılıyor, bunun Ramazan olması ihtimali onu bir kâbus gibi korkutuyordu.''

Zeyno'nun Oğlu, Türk edebiyatının öncü kadın yazarlarından Halide Edip Adıvar'ın en özgün romanlarından biri. Kalp Ağrısı'nın devamı niteliğindeki bu roman, Doğu Anadolu'ya görevli giden Türk subayları ve eşlerinin gözlemlerini aktarıyor. Bölgede, içten içe gelişen bir Kürt isyanının öncesinde geçen olayların ana kahramanı, Haso Çocuk. Zeyno'nun Oğlu, bir yanıyla Doğu Anadolu'daki feodal düzenin kökenlerine de işaret eden önemli bir roman.

(canyayinlari.com)

(Tanıtım bülteninden)

Edebiyatımızın öncü kadın yazarlarından Halide Edip Adıvar, üretken kalemiyle yaşadığı çağın gerçekçi bir portresini çizmişti.

Halide Edip Adıvar'ın, 1958 yılında yayımladığı Âkile Hanım Sokağı, 1950'lerin İstanbul yaşamının canlı, eğlenceli bir panoramasını çiziyor. Nermin ve Tarık, daha birkaç yıl önce evlenmiş, Ankara'da sakin bir evlilik sürmektedirler. Tarık, bir yurtdışı görevi nedeniyle Roma'ya gidince Nermin de İstanbul'a, eniştesinin Beyazıd Âkile Hanım Sokağı'ndaki konağına gidip onu orada beklemeyi uygun bulur. Âkile Hanım'ın konağıyla komşu olan bu ev, içinde birbirinden ilginç sayısız hikâye barındırmaktadır. Çağdaş Türkiye'nin değişen yüzü; modern yaşamın getirdiği yeni ilişkiler, dünyada fırtınalar estiren ve Türkiye'ye yeni yeni giren Rock'n Roll, striptiz, kadınların özgürleşmesi, kuşak farkları, giyim kuşam; modernizmin iyi yanlarına övgü, kötü yanlarına eleştiri...

(canyayinlari.com)

Okuyucu Jade haftaya hangi yazarımızı tanıtacaksın????

Bu arada Bilge Sör eğer fantastik yazarlardan da tanıtım kabul ederseniz Jade yorulunca devralabilirim,tabii Jade de müsade ederse

Bu arada Bilge Sör eğer fantastik yazarlardan da tanıtım kabul ederseniz Jade yorulunca devralabilirim,tabii Jade de müsade ederse

Hayır, bu iş benim.

Yine de sağ ol canım.

Yeni hafta için bir yazar düşünmedik ama fikirlerinize açığız (önceliği Türk yazarlara veriyoruz).

(Tanıtım bülteninden)

Halide Edip Adıvar'ın bu kısa romanı, yazarımızın kaleminden çıkan en eğlenceli, en akılda kalıcı tipleri barındırıyor. Annesi ile babasını bir yangında kaybetmiş, sonradan bir Saraylı ailenin beslemesi olmuş Numune; birbirinden güzel kadın ayakkabıları yapmakla meşhur Macit; güzelliğiyle olduğu kadar, geçimsizliği ile de dillere destan Leyla... Bu üç kahramanın yolları, mahalle sakinlerinin onlara ithafen verdiği adla Sevda Sokağı'nda buluşuyor. Ama ne buluşma: Macit, Leyla'ya körkütük âşık, Numune Macitle evlenmeyi kafasına koymuş. Leyla, Doktor Kerem'i seviyor ama bu imkânsız bir aşk. Macit'in Leyla'ya aşkı da imkânsız çünkü Leyla onunla evlense de yatağına girmemeye yeminli. Peki işin içinden nasıl çıkılacak? Cevabı, bu ilginç romanın sayfalarında bulacaksınız. Sevda Sokağı Komedyası, 1900'lerin başında, İstanbul'un gündelik yaşamını merak edenler için...

(canyayinlari.com)

(Tanıtım bülteninden)

Kerim Usta'nın Oğlu, Türk edebiyatının ustalarından Halide Edip Adıvar'ın son romanlarından biri. İşgal ve Kurtuluş Savaşı yıllarının sosyal hayatına odaklanan, yazarın, hemen hemen bütün eserlerinde ortaya koyduğu Doğu - Batı çelişkisini gözlemleyen bir eser.

Romanın anlatıcısı meşhur doktor Kasım Derman, zor bir hayat yaşamış ve bir gün yaşadıklarını yazmaya karar vermiştir. Doktor Kasım, muhallebici Kerim Usta'nın oğludur. Kurtuluş Savaşı başlarken çetecilere katılan Kerim Usta, dükkânını bir arkadaşına teslim eder ve karısıyla çocuğunu başka bir kimlikle İstanbul'a gönderir ama Kasım, bir daha babasını göremeyecektir. Kerim Usta, onlardan ayrıldıktan bir ay sonra şehit düşmüştür. Babasının vasiyeti üzerine, insanların dertlerine "derman" -babasının ona verdiği soyadıdır bu- olmak için çok çalışır, eğitimini Amerika'da tamamlar ve yurduna dönerek başarılı bir doktor olur. İstanbul yaşamı, savaşın perde arkası, eğitim hayatı, meslek edinme telaşı...

Halide Edip, o yıllara ait kısa ama capcanlı bir Türkiye manzarası çizmiş.

(canyayinlari.com)

(Arka kapak)

Türk romanının kilometre taşlarından olan Vurun Kahpeye, Kurtuluş Savaşı'nın sürdüğü cephelerden birinin, belki de en önemlisinin bağrında geçer: Bir taşra kasabasında... Halide Edip Adıvar'ın, son derece gerçekçi, ayrıntılara inen gözlem gücüyle yazılmış bu unutulmaz roman, Anadolu aydınlanmasının gerçek kahramanlarına, halkın aydınlanması için hayatlarını hiçe sayan kadınlara adanmış bir ağıt, dönüp dönüp yeniden okunacak bir belge niteliğindedir.

Bir yarıyıl ödeviydi Vurun Kahpeye: Okuyacak, özetini çıkaracak, belli başlı kişilerini tahlil edecektik. Bilmem böylesi ödevler yine veriliyor mu? Derlediğimiz ödevden, yazdıklarımdan, bugün tek satır, tek sözcük hatırlamıyorum ama Aliye'nin yemini -hemen hemen sözcüğü sözcüğüne- ezberimde:
''Toprağınız toprağım, eviniz evim; burası için, bu diyarın çocukları için bir ana, bir ışık olacağım ve hiçbir şeyden korkmayacağım; vallahi ve billahi!''

(canyayinlari.com)

Son düzenleme:
Hayır, bu iş benim.

Yine de sağ ol canım.

Yeni hafta için bir yazar düşünmedik ama fikirlerinize açığız (önceliği Türk yazarlara veriyoruz).

Ben fikrimi sunayım canım hemen
Sabahattin Ali diyorum. Kendisini çok geç , Kürk Mantolu Madonna ile tanıdım .
Elimde de onun kitabı var şu an, ordan geldi aklıma.

Ben fikrimi sunayım canım hemen
Sabahattin Ali diyorum. Kendisini çok geç , Kürk Mantolu Madonna ile tanıdım .
Elimde de onun kitabı var şu an, ordan geldi aklıma.

Evet canım, ben de senin gibi geç tanıdım ve aynı eserle...

Yarına kadar bekleyelim, başka öneri gelmezse Sabahattin Ali'den devam ederiz.

Evet canım, ben de senin gibi geç tanıdım ve aynı eserle...

Yarına kadar bekleyelim, başka öneri gelmezse Sabahattin Ali'den devam ederiz.

Tamam canım . Ne kadar çok isim gelirse o kadar iyi zaten .
Bu hafta olmazsa başka hafta olur. Haftamız çok . :13:

tanıtım işini bilge jade yapıyor :)
bizde yapabiliriz sadece okuduğumuz kitapların tanıtımlarını
okuduğun kitapları tanıtabılırsın bilge lavin

Kitabımı alamadım yoktu gittiğim yerlerde sipariş ettirdim bende haftaiçi gelecekmiş kitabım salı günü gideceğim tekrar umarım gelmiş olur kızlar kitaım çok merak ediyorummm

Hayır, bu iş benim.

Yine de sağ ol canım.

Kaderime küstüm ben de:2:

Henüz hiçbir kitabını okumamış olsam da kendisini çok merak ettim Yusuf Atılgan olabilir.

Oğuz Atay

Nazan Bekiroğlu

tanıtım işini bilge jade yapıyor :)
bizde yapabiliriz sadece okuduğumuz kitapların tanıtımlarını
okuduğun kitapları tanıtabılırsın bilge lavin

Haklısın hemen tanıtayım şu an okuduğumu

şuan okudugunu veya bu zamana kadar okuduklarını
tanıtabılırsın :)

Otostopçunun Galaksi Rehberi (İngilizce: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy), İngiliz yazar, Douglas Adams tarafından yazılan bir bilim kurgu serisidir. İlk olarak 1978'de BBC'de bir radyo programı olarak yayınlanan fenomen, daha sonra sahne gösterisi, kitap serisi, televizyon dizisi, çizgi roman ve hatta havlu serisine bile uyarlandı. Bu uyarlamaların çoğunu Adams bizzat yapmıştır. Adams, her uyarlamada hikâyeyi biraz daha değiştirmiştir, bu nedenle de uyarlamalarda birbiri arasında tutarsızlıklara rastlanılsa da asıl hikâye hep aynı kalmıştır.

Otostopçunun Galaksi Rehberi, absürd olayları, ilginç karakterleri, değişik espri anlayışı ve eleştirel yazımı ile yazıldığı ilk günlerden beri her yaştan okuyucuyu etkilemiş ve de bir çoğunun gözde kitabı konumuna gelmiştir. Bir röportajında Adams, bir gece kamp kurduktan sonra bölgeye ait bir otostopçu rehberini incelemiş ve daha sonra yıldızları seyretmeye başlamıştır.Otostopçunun Galaksi Rehberi'ni yazmak o anda aklına gelmiş ve ilk notlarını orada almıştır.

Seri, Arthur Dent adındaki sıradan bir İngiliz'in uzayda kestirme bir yol yapılması için dünyanın patlatılmasından biraz önce Ford Prefect adındaki bir uzaylıyla beraber bir Vogon inşaat gemisine otostop çekerek dünyadan kaçmayı başarmasıyla başlar. Ancak vogonlar tarafından tespit edilen ikili, Vogon gemisinden atılırlar. Ford'un yarı kuzeni ve part-time Galaktik Başkan Zaphod Beeblebrox, çaldığı Altın Kalp adlı uzay gemisiyle bilmeden de olsa Arthur'la Ford'u ölümden kurtarır. Arthur gemide Marvin adındaki androidle tanışır. Marvin, Altın Kalpte çalışan ve yaşamaktan çok sıkılmış depresif bir robottur. Gemide aynı zamanda Trillian adlı Arthur'dan başka yaşayan tek insan olan bir kadın vardır. Yukarıdaki gibi başlayan seri, ekibin "Mutlak Cevabın Sorusu"nu ararken karşılaştıkları maceralarla devam eder.

Sedat Kapanoğlu bir çok konuşmasında bu kitabın ekşisözlüğü kurmasında fikir babalığı yaptığını belirtmiştir.

• Sabahattin Ali
  • Yusuf Atılgan
  • Oğuz Atay
  • Nazan Bekiroğlu
Yok mu arttıran bilgeler?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…