Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Nasıldı peki canım , beğendin mi ?

Tutunamayanları ben de merak ediyorum . Bir ara herkesin dilindeydi zaten .
Almak nasip olmadı ama maalesef.

Canım, kitap birkaç hikayeden oluşuyor.

Psikolojik çözümlemelere epey yer verilmiş.

Bana biraz ağır geldi ama herkese göre değişir tabi.

merhaba okuyucu arkadaşlarım
benim kitabım bitti çok etkileyici bi romandı, 40 lı yaşlarda boşanmış 2 çocuklu bi kadının hayatını anlatıyordu, Hawaiye gidip orada sörf hocasına aşık olur bu hanım, hikaye de burda başlar keyifle okudum, tavsiye ederim

Oğuz Atay (1934, Kastamonu - 1977, İstanbul)

Babası, Sinop ve Kastamonu Milletvekilliği de yapan Cemil Atay'dır. 1951'de, bugünkü adı Ankara Koleji olan Ankara Maarif Koleji'ni, 1957'de de İTÜ İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. Üç yıl sonra, İDMMA İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (şimdiki Yıldız Teknik Üniversitesi) İnşaat Bölümü'nde öğretim üyesi oldu. 1975'te doçent olan Atay, Topografya adlı bir de mesleki kitap
yazdı. Çeşitli dergi ve gazetelerde, makale ve söyleşileri yayınlandı. Oğuz Atay, Tutunamayanlar'ın 1971 ve 1972'de yayınlanmasından sonra, önemli bir tartışmanın odak noktası oldu. Bu romanıyla 1970 TRT Roman Ödülü'nü kazandı.

Türk edebiyatının
en önemli eserlerinden biri olan Tutunamayanlar, eleştirmen Berna Moran tarafından, "hem söyledikleri hem de söyleyiş biçimiyle bir başkaldırı" olarak nitelendirilmiştir. Moran'a göre, Tutunamayanlar'daki edebi yetkinlik, Türk romanını çağdaş roman anlayışıyla aynı hizaya getirmiş ve ona çok şey kazandırmıştır.

Atay'ın büyük etki yaratan eseri Tutunamayanlar'ı, 1973'te yayınladığı Tehlikeli Oyunlar
adlı ikinci romanı izlemiştir. Hikâyelerini, Korkuyu Beklerken başlığı altında toplayan Atay, 1911 - 1967 yılları arasında yaşamış olan Prof. Mustafa İnan'ın hayatını konu eden Bir Bilim Adamının Romanı'nı 1975 yılında yayınlamıştır. 1973 yılında yayınlanan Oyunlarla Yaşayanlar adlı oyunu, Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenmiştir. Atay, beyninde çıkan bir tümör nedeniyle büyük projesi "Türkiye'nin Ruhu"nu yazamadan 13 Aralık 1977'de, İstanbul'da hayatını kaybetmiştir.

Öldükten sonra 1987'de Günlük, 1998'de ise Eylembilim adlı kitapları yayınlanmıştır. Sağlığında hiçbir kitabı ikinci baskı bile yapamayan Atay'ın kitapları, ölümünden sonra büyük ilgi gördü ve defalarca basıldı. Yıldız Ecevit'in hazırladığı Oğuz Atay biyografisi ''Ben Buradayım'' 2005 yılında yayınlandı. Türk edebiyatında,
yazmış olduğu Tutunamayanlar ile post-modern tarzda eser veren ilk yazar Oğuz Atay'dır.

Oğuz Atay, özellikle Tutunamayanlar romanında, modern şehir yaşamı içinde bireyin yaşadığı yalnızlığı, toplumdan kopuşları ve toplumsal ahlaka, kalıplaşmış düşüncelere yabancılaşan, tutunamayan bireylerin iç dünyasını anlatır. Yapıtları eleştiri, mizah ve ironi barındırır.

Eserleri: Tutunamayanlar, Tehlikeli Oyunlar, Korkuyu Beklerken, Bir Bilim Adamının Romanı, Oyunlarla Yaşayanlar, Günlük, Eylembilim

(vikipedi)
(biyografi.net)

Son düzenleme:
Canım, kitap birkaç hikayeden oluşuyor.

Psikolojik çözümlemelere epey yer verilmiş.

Bana biraz ağır geldi ama herkese göre değişir tabi.

Anladım canım .

Teşekkür ederim yorumun için , ben de bir tane alıp okurum , duruma göre başka kitabını alırım ya da almam .

Tutunamayanlar, Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biridir. Berna Moran, Oğuz Atay'ın bu ilk romanını "hem söyledikleri hem de söyleyiş biçimiyle bir başkaldırı" olarak niteler. Moran'a göre Oğuz Atay'ın mizah gücü, duyarlılığı ve kullandığı teknik incelikler, Tutunamayanlar'ı büyük bir yeteneğin ürünü yapmış, eserdeki bu yetkinlik, Türk romanını çağdaş roman anlayışıyla aynı hizaya getirmiş ve ona çok şey kazandırmıştır. Küçük burjuva dünyasını ve değerlerini zekice alaya alan Atay, saldırısını, ''tutunanların'' anlamayacağı, reddedeceği türden bir romanla yapar.

(dr.com.tr)

• Sabahattin Ali
  • Yusuf Atılgan
  • Oğuz Atay
  • Nazan Bekiroğlu
Yok mu arttıran bilgeler?
sabahattin ali
diyecektim ama karar verilmiş
Oooo sör'ün ilk göz ağrısı Çiçikov yine aramızda desene...

Sör, ne çabuk unuttun Çiçi'yi sen. Adını anmaz oldun.
unutmadım ki ahh çiçi ahhh
Çok gözde bir kitap okuyacağım demek

Bu arada senin okuduğun kitabı alıp almamak konusunda kararsız kalmıştım canım .
ilk göz ağrım çiçi'm

merhaba kardeş konumuza bildirimde bulunmayı unutma

Kitabımı internetten sipariş ettim gelmesini bekliyorum 1-5 gün içinde gelirmiş o zamana kadar listeden cıkarılmak istemem Sör kitabımı bekliyorum :)

iyi akşamlar sevgili bilgeler,
bir süredir kitabıma devam etmiyorum maalesef.
buraya da yazamadım, kk'ya pek girmiyorum bu aralar.
bu hafta oğuz atay seçilmiş, çok sevindim.
tehlikeli oyunlar kitabından bir parça paylaşayım, benim için çok anlamlıdır.

fakat, Allah kahretsin, insan anlatmak istiyor albayım; böyle budalaca bir özleme kapılıyor. bir yandan da hiç konuşmak istemiyor. tıpkı oyunlardaki gibi çelişik duyguların altında eziliyor. fakat benim de sevmeye hakkım yok mu albayım? yok. peki albayım. ben de susarım o zaman. gecekondumda oturur, anlaşılmayı beklerim. fakat albayım, adresimi bilmeden beni nasıl bulup anlayacaklar? sorarım size:"nasıl?" kim bilecek benim insanlardan kaçtığımı? ben ölmek istiyorum sayın albayım, ölmek. bir yandan da göz ucuyla ölümümün nasıl karşılanacağını seyretmek istiyorum. tehlikeli oyunlar oynamak istiyor insan; bir yandan da kılına zarar gelsin istemiyor. küçük oyunlar istemiyorum albayım.

kelimeler, albayım. bazı anlamlara gelmiyor.

kitabımın 244. sayfasındayım çok güzel ilerliyor, bir de cem adrian eylül'de çıkaracağı albümden ilk şarkısını paylaştı daha bi keyiflendi okumam

60. sayfadayım,
İyi geceler,tatlı rüyalar şeker bilgeler

Oğuz Atay'ın hikayeleri, gündelik hayatı kavrayış derinliği, anlatım zenginliği ve okuru alıp götürmedeki enerjileri bakımından romanlarından geri kalmıyor. Kitaba adını veren hikayenin, "korkuyu beklerken" kendini evine hapseden kahramanı, Atay'ın edebiyat güzergahındaki farklılığının en büyük kanıtlarından. Yazarın, bu kitaptaki ilk hikayeyle var ettiği "Beyaz Mantolu Adam" da öyle...

(dr.com.tr)

" Sen sevgiline ne verebilirsin sanki ? Kalbini mi ? Pekala, ikincisine ? Gene mi o ? Üçüncü ve dördüncüye de mi o ?.. Atma br adaşım, kaç tane kalbin var senin ?.. Hem biliyor musun, bu aptalca bir laftır: Kalbin olduğu yerde duruyor ve sen onu filana veya falana veriyorsun... Göğsünü yararak o eti oradan çıkarır ve sevgilinin önüne atarsan o zaman kalbini vermiş olursun... "

Sabahattin Ali__Değirmen adlı öyküden.

merhaba bilgeler nasılsınız?
bende idare ederim işte, hala tamamen taşınmadım bazı sebeplerden dolayı
inşallah 2-3 güne kalmaz tamamen taşınırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…