Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Ay evet o da doğru

Çok iyi oluyor ama , koşuşturma içinde güzel bir soluk alma molası.

Aynen canım, çok iyi oluyor arada böyle konuşmak.

Giz, canım ben çıkıyorum şimdilik, bu şarkı sana ve tüm bilgelerimize gelsin...

Barış Manço şarkılarını sever misin bilmem ama bu benim en sevdiğim parçalarından. Yalnız ses kalitesi pek iyi değil, son ses dinle bence...

[video=youtube;Gp6ob5J5g1c]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gp6ob5J5g1c[/video]

Barış Manço şarkılarını çok severim canım . Bu şarkı da beni çok mutlu ediyor dinleyince .
Teşekkür ederim

Görüşürüz, mutlu kal .

Barış Manço şarkılarını çok severim canım . Bu şarkı da beni çok mutlu ediyor dinleyince .
Teşekkür ederim

Görüşürüz, mutlu kal .

Ben de çok severim Barış Manço'yu ve şarkılarını.

Rica ederim. Sen de hep mutlu kal.

serdar özkanın ölümsüz kalp- kayıp gül 2 sini bitirdim ama fenalık geçirdim okuyana kadar.. 270 sayfaydı. resmen çocuk kitabı gibiydi, çok sıkıldım okurken
yarın elif şafak- baba ve piçe başlıyorum

Gel gel, bekleriz.

Hip, leyla bu günlerde, buraya uğramayı da unuttu iyice... Günü, hayli hayli unutmuştur.

aşkolsuun hiç unutur muyum mercimekli köftelerin en güzelini yapıcam, size kendimi affettirmek için yanına börek de yaparım :87: çok seviyorum sizi ben bal bilgeler

bu arada kitabımın 57. sayfasındayım, başbilge sör süre vermeyi unuttuğu için serbest stilde okuyorum

Tamam, bu seferlik böyle olsun.

''İhtiyarlığımda çekilmez bir adam olacağım hakkındaki iltifatına teşekkür ederim. Ama bu tahminin doğru çıkmayacak sanırım. Çünkü ihtiyarlayacağımı kim söyledi. Hep genç kalacağım.''

Kitapta, Sabahattin Ali´nin ailesine, arkadaşlarına ve iş ortaklarına yazdığı mektuplar ile Sabahattin Ali´ye ailesi, Nazım Hikmet, Esat Adil Müstecaplıoğlu, Mehmet Ali Aybar, Mehmet Ali Cimcoz, Aziz Nesin, Melahat Togar, Ayşe Sıtkı İlhan, Nihal Atsız, Cemal Kutay, Samim Kocagöz başta olmak üzere arkadaşları ve öğrencileri tarafından gönderilen, Markopaşa ve Yeni Dünya´nın kuruluşunda yazılan mektuplar ve resmi yazışmalar bulunmaktadır.

Bu mektupların, Sabahattin Ali´nin edebi kimliğinin oluşumuna ışık tutan metinler olduğu, okuduklarını, yazdıklarını ve yazacaklarını anlattığı mektupların, yazarın notları olarak da okunabileceği özellikle belirtilmelidir. Hep Genç Kalacağım'da bir araya getirilen mektuplar, sadece Sabahattin Ali´nin hayatına tanıklık etmekle kalmıyor, Cumhuriyet´in ilk on yılında Ankara´da yaşam, II. Dünya Savaşı´nın yarattığı ortam ve Türkiye'de giderek cadı avına dönüşen sol görüşlü kişilerin tutuklanması gibi pek çok olayla ilgili tanıklıklara da yer veriyor.

Kitaptan...

Ailesi Edremit’te yaşayan Sabahattin Ali, Edremit İptidai Mektebi’ni bitirdikten sonra, bu yılın sonbaharında Balıkesir Dârü’l-Muallimîni’ne (Öğretmen Okulu) başlamıştır.

19 Şubat 1338 (1922)
Oğlum Sabahattin,

Oğlum,

8 Şubat 38 (1922) tarihli mektubunu on gün sonra aldık. Peder ve validen Ayvalık’a naklettiklerini tabii baban da yazmıştır. Buraya Rifat [Ali Ertüzün] Bey gelmiş idi. Babanı kandırdı. Birlikte Ayvalık’a gittiler ve gider iken usulen oraca bir hane ve dükkân verilmesi için kumandanlıktan ve kaymakamlıktan muameleli kâğıt da yaptırmıştı. Güzel hem de gayet güzel bir hane aldı ve kendisi de Pelitköylü Mehmet Bey’in vekili yani Mehmet Bey Ayvalık aşarından hisse almış. Onun vekili olarak aşara nezaret ediyor. Başka iş de yapıyor. Ve inşallah orada daha rahat vakit geçireceklerdir. Yirmi gün evvel de valideni ve Fikret’i eşyalarınız ile gönderdim. Validen arzusu veçhile gene güzel konağa nail oldu. Artık rahat rahat otursun biz de bakalım biraz kendimizi dinleyelim...

(dr.com.tr)
(ykykultur.com.tr)

Son düzenleme:

Konya'dan çıkıp Beyşehir'e giden yolun başlangıcındaki dik yokuşu tırmanmaya başlayınca, herkes yanındaki ile veya çaprazlama ta öbür baştaki biriyle lafa koyuldu; birkaç kişi yalnız cıgara içip dumanını savuruyordu. Birbiri arkasına dizili tahta sıralarda oturmayıp yarım lira eksiğine en arkada yere çömelen ve kamyonun şiddetle sarsılan bu kısmında ikide birde, başlamak üzere olan uykularından fırlatılan köylüler, cıgara da içmeyerek boş gözlerle bakışıyorlardı.

Kitaptan...

Değirmen

Hiç sen bir su değirmeninin içini dolaştın mı adaşım?

Görülecek şeydir o... Yamulmuş duvarlar, tavana yakın ufacık pencereler ve kalın kalasların üstünde simsiyah bir çatı... Sonra bir sürü çarklar, kocaman taşlar, miller, sıçraya sıçraya dönen tozlu kayışlar... Ve bir köşede birbiri üstüne yığılmış buğday, mısır, çavdar, her çeşitten ekin çuvalları. Karşıda beyaz torbalara doldurulmuş unlar...

Taşların yanında, duman halinde, sıcak ve ince zerreler uçuşur. Halbuki döşemedeki küçük kapağı kaldırınca aşağıdan doğru sis halinde soğuk su damlaları insanın yüzüne yayılır...

(dr.com.tr)
(ykykultur.com.tr)

Son düzenleme:
Biri Sör'ü durdursun

Yeni kitap seçimlerin hayırlı olsun . Şimdiden iyi okumalar .
Keyifli başlangıçlar :13:
sağ ol, ama daha başlamadım kitaplarıma inş başlayacağım. şu evi kendıne getireyimde bir...
yeni kitabım Tolstoy-İtiraflarım 95 sayfacık süremi istiyorum sör
3 gün ben okudum ve çok sıkıldım

sen gelme, sonrada bize yağ çek bak ben yemem bu numaraları, hep aklımdasın bilge hip, gelmediğin zamanlardan haberim var
süre vermeyı unutmus olabilirim, işine gelmiş senin

Bildirimimi de yapayım kaçayım .

Oliver Twist'te 175. sayfadayım . Diğer kitabımda 71. sayfada .

Şimdilik iyi gidiyor , 2sini de yarıladım .

Jade,
Sabahattin Ali kitap tanıtımlarını görünce içim acıdı
Bugün Kürk Mantolu Madaonna yı bitirdim.
Ah Maria ahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…