Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

güzellik bizimle yeni bir anlam kazanıyor :119:

bu arada yeni kitabım Albert Camus yabancı 116 sayfa başbilgem süre talep ediyorum :87:

...............................

doğuştan havuçum benım
sen zaten korku filimlerinin aranan doğal havuçlarındansın
prenses edası doğuştan var sende

teşekkür ederim sör
korku filmlerinden de çok korkarım demek ki gece aynaya baksam..

Son düzenleme:
allah hepimize böylesini nasip etsin.. tam anlamıyla hayalimin fotoğrafı, ba-yıl-dım! :118:

Eki Görüntüle 700834

Bu kadar olmasa da iddialı olduğunu düşündüğüm bir kitaplığım var, ama odam çok geniş değil, oda değiştirirsem ya da evlenirsem bir odanın tamamını kitaplık yapmak istiyorum, kısmet... Şuanki kitaplığımında resmini çeker paylaşırım bir ana, kitaplarımın önündeki ıvır zıvır ve resimleri topladıktan sonra elbette

korku filmlerinde prenses havasına sahip, ve doğal açık tenlı bayanları tercih ederler :)
o yüzden dedım, iyi bir şey söyledım yani

sonradan düştü benim jetonum mesajı düzelttim sör, çok teşekkür ederim
ben kaçayım sevgili bilgeler, güzel günler hepinize

Bende şimdi üye oldum, akşama iyice bir inceleyeceğim bakalım

Orhan Kemal (Mehmet Raşit Öğütçü), 15 Eylül 1914 tarihinde Ceyhan'da doğdu. Babasının, 1930'da Ahrar Fırkası'nı kurmak ve gazete çıkarmak yüzünden öldürülme korkusuyla Suriye'ye geçmesi üzerine, Orhan Kemal de ortaokulun son sınıfında öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Suriye ve Lübnan'da bir süre babasıyla birlikte kaldıktan sonra, ondan ayrılarak Adana'ya döndü (1932). Çırçır işletmelerinde işçi, dokumacı, Milli Mensucat Fabrikası'nda katip olarak çalıştı. Askerliği esnasında, komünizm propagandası yapma suçuyla beş yıl hapse mahkum edildi (1939 -1943). Serbest kaldığında amelelik, sebze nakliyeciliği, Adana Verem Savaş Derneği'nde katiplik yaptı. 1950'de, İstanbul'a yerleşerek hayatını yazılarıyla kazanmaya çalıştı. Bulgaristan ve Romanya Yazarlar Birliği'nin davetlisi olarak daha çok da tedavi amacıyla gittiği Sofya'da, 2 Haziran 1970 tarihinde beyin kanamasından öldü. İstanbul'da toprağa verildi.

Eserleri: Ekmek Kavgası, Sarhoşlar, Çamaşırcının Kızı, 72. Koğuş, Grev, Arka Sokak, Kardeş Payı, Babil Kulesi, Dünyada Harp Vardı, Mahalle Kavgası, İşsiz, Önce Ekmek, Küçükler ve Büyükler, Yağmur Yüklü Bulutlar, Kırmızı Küpeler, Oyuncu Kadın, Arslan Tomsen, Serseri Milyoner - İki Damla Gözyaşı, İnci'nin Maceraları, Baba Evi, Avare Yıllar, Murtaza, Cemile, Bereketli Topraklar Üzerinde, Suçlu, Devlet Kuşu, Vukuat Var, Gavurun Kızı, Küçücük, Dünya Evi, El Kızı, Hanımın Çiftliği, Eskici ve Oğulları, Gurbet Kuşları, Sokakların Çocuğu, Mahalle Kavgası, Kanlı Topraklar, Bir Filiz Vardı, Müfettişler Müfettişi, Yalancı Dünya, Evlerden Biri, Arkadaş Islıkları, Sokaklardan Bir Kız, Kötü Yol, Tersine Dünya, Senaryo Tekniği

(biyografi.net)

Son düzenleme:

(Arka kapak)

İnsanı tanımak ve her türlü zayıflığına rağmen onu sevebilmek için okunması gereken bir yazar olan Orhan Kemal, Bir Filiz Vardı'da, küçük dünyaların içine kıstırılmış insanların umutlarını, beklentilerini ve düşlerini anlatıyor. Kendisiyle aynı rüyaların peşindeki binlerce kızdan bir olan Filiz, yoksul bir mahallenin içinde sıkışmışlığın kurbanı olmamak için çırpınırken, kendisine benzeyen hayatlar hakkında da çok şey anlatıyor okurlara.

Orhan Kemal'in kitapları, bir okurun hayatta rastlayabileceği o çok nadir hazineler arasında yer alır. Çok az yazar, okurunun dünyasında onun kadar iz bırakır, okurunu onun kadar biçimlendirir. Orhan Kemal, umudu ve iyimserliği yeniden kazanmamız için yol gösterir bize.

(dr.com.tr)

şimdiden merak etmeye başladım senın daha öncekı nikin var mıydı, yoksa hep sen coolkul muydun
Bende buldum galiba

takipleşelim elbet

Evlerden Biri, Orhan Kemal'in sık sık ele aldığı aile yaşamına en iyi ışık tutan romanlarından biri. Ev içlerinde kapalı kalan hayatların, nasıl da fırtınalarla dolu olduğunun en iyi belgelerinden biri olan Evlerden Biri, ortak yalanlarımızla kurduğumuz ailenin, aslında nasıl da bir hapishane olduğunu anlatıyor. Her zaman insana inancını koruyan Orhan Kemal, bize, gerçeklerin üstüne kurmadığımız hayatların nasıl da kolayca çözülüp gideceğini hatırlatıyor.

(dr.com.tr)

Edebiyatımızın hiç eskimeyen yazarlarından Orhan Kemal'in, 1958 yılında Sait Faik Hikâye Armağanı alan Kardeş Payı adlı öyküsünün de yer aldığı bu kitap, romancılığıyla öne çıkan bu usta kalemin, aslında ne kadar önemli bir öykücü olduğunun altını çiziyor. Orhan Kemal'in aydınlık ve umutlu evrenine girmek isteyenler için en iyi kitaplardan biridir Kardeş Payı...

(dr.com.tr)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…