Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

İnsanın iyi, kötü, namuslu, çıkarcı, uysal ve hırslı, her yönünün en yatkın tanığı olan Orhan Kemal'den, yaşamla her karşılaşmanızda bir kez daha hatırlayacağınız öyküler…

(dr.com.tr)

Çok az yazar, henüz hayattayken klasikler arasındaki yerini alır. Orhan Kemal de bu yazarlarımızdan biri ve aradan geçen bunca yıl da asla onun değerinden ve okuruyla kurduğu yakın ilişkiden bir şey eksiltmedi. Bugün yazılmış kadar taze metinleri ve yıllar öncesinden bugünü de çözümleyebilen derin gözlemciliğiyle Orhan Kemal, Devlet Kuşu adlı bu kitabında, pay alamadığı zenginlikten yer kapmaya çalışanların çelişkili hikâyelerini anlatıyor. Günümüzde de güncelliğini yitirmeyen sınıf atlamakla sınıfta kalmak mücadelesi...

(dr.com.tr)

İlk defa 1960 yılında yazılıp, bugüne kadar tefrika edildiği gazetelerin sayfalarında kitaplaştırılmayı bekleyen bir roman Yüz Karası.
Elli yıl sonra ortaya çıkan bu roman, Işık Öğütçü'nün önsözüyle hikâyesini anlatmaya başlıyor. Adana'nın fakir bir mahallesinden başlayıp İstanbul'a uzanan bu öyküde, fakirlik, büyük umutlar ve haysiyet konuları işleniyor. Birbirinden farklı karakterlerdeki iki kardeşin yaşam mücadelesini; açgözlülük, kısa yoldan köşeyi dönme ve vicdan muhasebesiyle okurlara aktaran Orhan Kemal, her zaman en açık halini anlattığı insanın bu kez yüzünün karasını ortaya çıkarıyor.

(dr.com.tr)

bilge jade, her hafta bir yazarımızı ve kitaplarını tanıtıyor
kısacası, tanıtım işini ben değil jade yapıyor
yenı gelen okuyucularımızın bilgisi olsun :)

biz ise, daha önce ve şuan okumakta oldugumuz kitaplarımızı ve yazarlarını tanıtabılırız

bilge jade'nin yaptığı paylaşıma ise ; yazar haftası diyoruz

Son düzenleme:

(Arka kapak)

Orhan Kemal, öykülerini, romanlarını yazarken gerçeği içinde ele aldığı insanın, çıkışsızlığını, yaşam koşullarını ve kendi hatalarının başına açtığı işleri anlatırken asla umudu elden bırakmaz. Bu nedenle kimi zaman gülümsetirken kimi zaman göz yaşartan, öyküleri okurda hiç silinmeyecek izler bırakır.

(dr.com.tr)

seninle hiçbir sorunum olmadı :)
öylesine güldüm yahu

Elbette, benim bu forumda kimseyle sorunum yok zaten, ama çoğunluk gibi ısınamadığım üyeler var, bazen ısınamadıklarımız denk düşüyor sevgili başbilgeciğim seninle, farkediyorum
Kitabımı alıp sahile iniyorum, görüşmek üzere

:)))

sahilde mi okuyacaksın
bari bunu bize söylemeseydın

Baba Evi ve Avare Yıllar'ın devamı niteliğinde olan Dünya Evi, kimi zaman çelişkilere düşse de her zaman toplumsal olanla biçimlenen ancak bireysel olanı göz ardı etmeyen, insanı yaşamın gerçekliği içinde ele alan bir roman. Usta bir yazarın kaleminden, umuttan ve aydınlıktan asla vazgeçmeyen bir roman...

(dr.com.tr)

Orhan Kemal'in bu kitabındaki öyküler, yaşamın her karesinde size eşlik edecek.

(dr.com.tr)

Uzuuuuun zamandır çalışıyordum, 3.5 aydır istifamın meyvelerini topluyorum Her sabah ve akşam sahilde okuyorum kitabımı zaten, en sevdiğim bankta

iş konusunda umarım bir sıkıntın yoktur

ne güzeldir bankta okumak, bir yandan da dalgaların sesi
mis mis
keyifli okumalar :) bende ancak bahçemde olan salıncagımda uzanır okurum

Son düzenleme:
Başbilgem, bak tam uçtaki bankta okuyorum Aahuauhahuau çok gıcık gördüm kendimi

Sevgili bilgeler, gizlisi saklısı yok; tanıtımları daha sıkı takip etmenizi istiyorum sizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…