Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

sör , alıntı yapamadım. beni sormuşsun sağ ol daha iyiceyim Allah'a şükür, başımın ağrısı da biraz hafifledi.

İyiyim ben de

Hava alayım dolaşayım dedim dışarı çıktım, yağmur başladı, eve geldim.

Bu da benim şansım.

bahar yağmurları saçlara iyi gelir derler, hızlı uzatırmış bir yandan şanslısın ben severim yağmuru ıslanmak ne kadar hoş olmasa da :87:

"havanı" aldın yanı Giz, kısmet canım yağmur berekettir.

gerçekten öyle olmuş

ZAVALLI ÇOCUK (NAMIK KEMAL) ÖZETİ

Halil Bey, kardeşinin ölümünden sonra yeğeni Atâ’yı evine almış ve onun Tıbbiye’ye devam etmesini sağlamıştır. Atâ, on dokuz, Şefika (Halil Bey’in kızı) on dört yaşına gelmiştir. Şefika, Atâ’yı sevmektedir. Bu sevgi karşılıklıdır.

İkinci perde:

Şefika’yı görüp beğenen bir paşa, onunla evlenmek ister. Şefika, bu durumdan rahatsız olmuştur ama Ata’ya duyduğu aşkı söylemekten çekinir. Annesi ise kızın evlenmesinin kurtuluşuna vesile olacağını söyler. Ailesinin kararı karşısında çaresiz kalan Şefika, evlenme haberinin Atâ’ya geç söylenmesini ister, ne var ki Atâ o gün eve müjdeli bir haber vermek amacıyla aniden gelir ve her şeyi öğrenir.

Üçüncü perde

Zengin paşa ile evlendirilen Şefika vereme yakalanmıştır. Hastalık onu kısa sürede ölümün eşiğine getirmiştir. Şefika, Atâ’nın onu bu halde görmesini istemez, ancak babası Atâ’yı eve çağırır. Atâ, Şefika’nın halini görünce eczaneden zehir alarak içer ve acı çekerek ölür. Şefika da zayıflığından gücü tükenerek ölür.

Amin editörüm... Valla artık canımıza tak dedi,elimizden de birşey gelmiyor. NE saldırılar duruyor ne de yaralılara yardımımız dokunuyor. Gidip kan vereyim dedim ama almadılar sende ki kan sana yetmez diye

William Shakespeare hırçın kız

Zengin Baptista'nın evlilik çağına gelmiş Katharina ve Bianca adlı iki kızı vardır. Küçük kızı Bianca görgülü ve kibar biridir, pek çok erkek onunla evlenmek istemektedir. Katharina ise çekilmez ve ağzı bozuk biri olduğu için pek talibi yoktur. Babtista, küçük kızı Bianca ile evlenmek isteyen Hortensio ve Gremio'ya bir şart koşar: "Önce Katherina'nın evlenmesini sağlayın. Onu alacak alacak bir adam bulun, Bianca'nın ikinizden birile evlenmesine izin veririm..." İki arkadaş bir çare ararken, Hortensio, Verona'dan yeni gelen dostu Petruchio'ya durumu açar. Anlattıkları Petruchio'nun ilgisini çeker ve Katharina'yı yola getirmek için kolları sıvar. Ancak bu sandığından daha zor olacaktır...

karakterler
Christopher Sly - Sarhoş tenekeci
Bartholomew - Bir soylu hizmet edici (sonra Sly'in karısı kılığında)
Baptista Minola - Katherina ve Bianca'nın babası
Vincentio - Lucentio'nun babası
Katherina (Kate) - Başroldeki "hırçın kiz"
Petruchio - Katherina'nın talibi ve sonra kocası
Bianca - Katherina'nın kızkardeşi; biraz saf bir kız
Lucentio - Bianca'nın talibi (sonra öğretmen Cambio kılığında)
Gremio - Bianca'nın yaşlıca bir talibi
Hortensio - Bianca'nın talibi (sonra öğretmen Litio kılığında)
Titiz bir kişi - (Tranio'nun aldatıcı sözlerine uyarak sonra Vincentio'yu taklit eder.)
Tranio - Lucentio'nun uşağı (sonra Lucentio'un taklitcisi)
Biondello - Lucentio'nun uşağı
Grumio - Petruchio'nun uşağı
Curtis - Petruchio'nun uşağı
Nathaniel - Petruchio'nun uşağı
Joseph - Petruchio'nun uşağı
Peter - Petruchio'nun uşağı
Bir tuhafiyeci
Bir lord
Bir terzi
Bir dul kadın - sonunda Hortensio ile evlenir
Birahanede çalışan bir kadın
Lord'un avcıları
Oyuncular
Hizmetkarlar
Ulak

Eklentiler

• $4d99c384-e64c-45ea-ae69-26014d5c9a82.webp
    4,3 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…