Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Kitap Hakkında (Arka Kapak)
Dale Carnegie'nin dünyanın her yerinde milyonlarca insan tarafından okunan kitabı Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak üzüntü alışkanlığının üstesinden gelmenize yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Carnegie'nin formülleri 2000'lerin hızla değişen dünyasında da gerçekten çok işe yarayacaktır. Bu formülleri uygulayarak;
· İşinizle ilgili üzüntü ve endişelerinizden hemen kurtulabilirsiniz.
· Maddi sorunlardan kaynaklanan üzüntülerinizi en aza indirebilirsiniz.
· Eleştirilerden yararlanmayı öğrenebilirsiniz
· Kendinizi fazlasıyla yormaktan kaçınıp her zaman genç görünmeyi başarabilirsiniz.
· Her gün uyanık geçirdiğiniz saatlere bir saat ekleyebilirsiniz
· Kendinizi keşfedebilir ve kendiniz olabilirsiniz. Unutmayın; dünyada bir eşiniz daha yok!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amerikalı yazar, kişisel gelişim ve iletişim uzmanı Dale Carnegie neredeyse altmış yıl önce yazmış olduğu, "Üzüntüyü Bırak, Yaşamaya Bak" isimli nesiller boyu okunan kitabında çok basit mesajlar vermiş bize.

Kitap; Dale Carnegie'nin kendisininde söylediği gibi, bize bilmediğimiz farklı birşey öğretmiyor ama bildiklerimizi uygulamamız için bizi yönlendiriyor!

Kendimizi üzdüğümüz, sıktığımız nice konunun, orta ve uzun vadede hiçbir değeri yok aslında.

Şair Milton, üç yüz yıl önce söylemiş. Carnegie de kitabında yazmış:

"Zihin kendine özgü bir alanın içindedir
Cehennemi cennet, cenneti cehennem yapabilir"

Dale Carnegie, Logan Pearsall Smith'den bir başka hoş alıntı yapmış kitabında:

"Hayatta iki şeyi hedeflemek gerek. Öncelikle, istediğinizi elde etmek ve sonra da elde ettiğiniz şeylerin keyfini çıkarmak. Ancak insanlığın en bilge kişisi bu ikincisini yapabilir."

Ben kitapta şu sözü çok beğendim. (Kelimesi kelimesine hatırlamıyorum) "Ülser yediklerinizden olmaz, sizi yiyenlerden olur" gibi bir söz...

Kişisel gelişim üzerine okuduğum kitapların arasında en güzel olanlardan bir tanesi diyebileceğim, herkese tavsiye ettiğim bu kitabı sıkılmadan okuyacağınızı umuyorum.

Sevgilerimle,
Gülümsün

" 'Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.' denir. Ben de her başarılı bir kadının arkasında birer erkek vardır, diyorum. İlk erkek Mustafa Kemal Atatürk'tü. "

"Önceden söyleyebilecek bir sözüm yok... Söylenmesi gereken ne varsa söylemeye çalıştım. Bu benim gibi biri için çok kolay değil. Bir çırpıda anlatmaya çalıştım her şeyi. Durup düşünürsem anlatmaktan vazgeçebilirdim. Bazı şeyleri, anlatmaktan ötürü de pişman olacağımın farkındayım. İnsan, duygularının apaçık bir biçimde başkalarınca bilinmesini istemez sonuçta. Bir öykü kahramanı olmanın rahatlığına bırakıyorum kendimi.''

Samimi bir dille yazılan ve ruhlarınızı okşayacak "Ve Sen Kuş Olur Gidersin" kusursuz bir eser.

(dr.com.tr)

iyi günler sevgili bilgeler
havalar neden böyle dengesiz anlayamadım,
umarım hiç biriniz hasta olmazsınız, benim burnum sinyal vermeye başladı yine :2:

İyiyiz çılgın genç, sen nasılsın?

iyiyim canım
hazırlıklar tamamdır, tek sorun hafta sonu malum günlerim başlayabilir

" Atatürk Pehlivan Kurtdereli'ye 1000 lira değerinde çek veriyor. Kurtdereli bankaya gidip çekin karşılığını aldıktan sonra çeki geri istiyor. Doğal olarak veremeyeceklerini söylüyorlar. Bunun üzerine o, ' Atatürk'ün imzası bu paradan daha değerli' diyerek paraları geri verip çeki geri alıyor. Halbuki o para o zamanın üç milletvekili aylığı idi. O zamanki insanımızın gözünün tokluğu ve Atatürk'e sevgisi. "

Muazzzez İlmiye Çığ__Atatürk ve Sumerliler.

Kitabım bitti. Yine beğenerek okudum. Yazarın yaklaşık 30 yıl içerisinde kaleme aldığı makalelerden oluşuyor. Dili çok yalın. Üslubu çok akıcı. Makaleler bilimsel tarzda değil. Atatürk'e dair alıntılar mevcut. Atatürk'ün yaptığı devrimlerden bahsediyor.
Tavsiye ederim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…