Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

kuran ve meali 30 cüz hergün 3 cüzden 10 gn istiyom demiştm.

kuran için 10 gün mü????
10 gün çok az değil mi canım ya ,bi de roman değil yani sonuçta anlaya anlaya sindire sindire okumak lazım.10 gün az bence daha bi de arapçasını okuycan galiba.

ama çok garip, çünkü ben her türlü görüyorum
dısarıdan bıle göryorum yanı:26:

Sör, sen kendin ekledin. Senin bilgisayarından eklendi. O yüzden üyelikten çıksan bile görebiliyorsun fakat biz göremiyoruz.

Bu tamam ama önceki mesajlarında görünmüyor.
Ben hâlâ göremiyorum.
senın için resim ekleyeceğim. Eki Görüntüle 608739
bu şekilde görebiliyorum. sağ ol sör, ellerine sağlık. inşallah elimdeki kitabı senin verdiğin süreden daha kısa bir zamanda okuyabilirim.

bu arada dün akşam çok uykum vardı gene 10 sayfa okudum.

Merhaba
sitenin tablo özelliğini kullanarak tablo yapsan daha kolay olmaz mıydı ?

Reşat Nuri Güntekin

25 Kasım 1889 yılında, İstanbul'da doğdu. Öğrenim hayatı boyunca birçok il gezen Güntekin, ilköğrenimine Çanakkale'de başlamıştır. Daha sonra İzmir'deki Frerler okulunda bir süre öğrenim görüp sınavla girdiği Darülfünun Edebiyat Şubesi'ni, 1912'de bitirdi. Böylece öğrenim hayatını, yirmi üç yaşında bitirmiş oldu.

Güntekin, 1927'e kadar Fransızca ve Türkçe öğretmenlikleriyle müdürlük görevlerini üstlenmiştir. Bazı görev aldığı okullar, Bursa Sultanisi, İstanbul Beşiktaş İttihat ve Terakki Mektebi, Fatih Vakf-ı Kebir Mektebi, Akşemseddin Mektebi, Feneryolu Murad-ı Hâmis Mektebi, Osman Gazi Paşa Mektebi, Vefa Sultanisi, İstanbul Erkek Lisesi, Çamlıca Kız Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Erenköy Kız Lisesi'dir.

Güntekin, 1927'de maarif müfettişi oldu ve bu arada, Dil Heyeti'yle birlikte bazı çalışmalarda bulundu. 1939'da ise Çanakkale milletvekili olarak TBMM'de bulundu. Bu görevini, 1946'ya kadar sürdürdü.

1947'de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara'da yayımlanan Ulus gazetesinin İstanbul kolu olan Memleket Gazetesi'ni çıkardı. Güntekin daha sonra, müfettişlik görevine geri döndü ve 1950'de UNESCO Türkiye temsilciliği ve öğrenci müfettişliği görevleriyle Paris'e gitti.

1954'te ise yaşından dolayı bu görevden ayrılmak zorunda kaldı. Emekliliğinden sonra bir süre, İstanbul Şehir Tiyatroları Edebi Heyeti Üyeliği yapmıştır.

Güntekin'e Akciğer kanseri teşhisi konulduktan sonra, tedavisi için Londra'ya gitti ve orda hastalığına yenik düşerek öldü. 13 Aralık 1956 günü, Karacaahmet Mezarlığı'na gömüldü.

Birçok romana, öyküye ve piyese imza atan yazarın, en ünlü eseri Çalıkuşu'dur.

Son düzenleme:

reşat nurinin kavak yelleri isimli romanına bayılmıştım ben herkese tavsiye ederim.
Ayrıca anadolu notları kitabı da çok güzel,tam sevdiğim tarz.Müfettişlik yaptığı dönemde anadoluda dolaştığı yerlere,yolculuklarına o sırada tanıdığı insanlara ve başından geçen olaylara dayanarak yazmış.

Dün en son orta 2 de okuduğum "Sokrates'in savunması" nı tekrar okudum bitti. Hiç kurallara uymuyorum farkındayım. :)

Bu arada dün iki d. klasiğine göz diktim.

Dün en son orta 2 de okuduğum "Sokrates'in savunması" nı tekrar okudum bitti. Hiç kurallara uymuyorum farkındayım. :)

Bu arada dün iki d. klasiğine göz diktim.

listeye almak istiyorum seni, ama senden bır ses çıkmayınca bişi diyemıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…