Kızlar bende çok isterim çok yarım bıraktığım kitapvar böylelikle biter hata alıp okümadıgım
Burda sizinle okursam bitlerde hemde çoçuklarıma iyi bir örnek olurum yanıtlarsanız sevinirim
Yaşlarınızı bılmıyorum ama kabul edrsiniz umarım
Son listeyi inceledim. Bitirilen kitap sayısı da sanırım topice geldiğimizden itibaren.
Ben sevdim başlığı. Yeni kitabımla katılacağım,yarıdan olmazdi zaten.
hoşgeldın canım :) topıgımıze 2 günde bir gelıp rapor vermen lazım
çok yoğunsan 3 gün bıle olabılır.
kıtabın sayfa sayısını söyluyorsun ve ona göre süre belırlıyorum :)
Kızlar bende çok isterim çok yarım bıraktığım kitapvar böylelikle biter hata alıp okümadıgım
Burda sizinle okursam bitlerde hemde çoçuklarıma iyi bir örnek olurum yanıtlarsanız sevinirim
Yaşlarınızı bılmıyorum ama kabul edrsiniz umarım
1 ay yeterlı mı canım? bence aynı anda iki kitap okumanı tavsıye etmem
kendını sıkarsın
her yaştan kişi var galiba.
ilgimi çeken bir noktayı yazdığınız için özellikle yazmak istedim size.
siz kitap okuyan bir anne olarak çocuklarınıza çok güzel bir model olursunuz(ben annemle babamın sıklıkla okumasından etkilenerek, okuma yazma bilmeden kitaplara yapışırdım, okumayı öğrenince iyice yapıştım :)) ).
hatta evde okuma saatleri düzenleyebilirsiniz (eşimle bazen yaparız, keyifli oluyor)
çocuklarınızın yaşlarını söylerseniz, onlara uygun kitap tavsiyelerim de olabilir isterseniz.
canım, 1 ay fazla gelir. 1 aylık hedefim 10 kitap diye belirledim (sömestr olduğu için fazla işim yok)... ocak sonuna kadar bitirmeye çalışayım o zaman...
hep 2-3 kitabı aynı anda okurum canım, onunla ilgili sıkıntım yok. okumaya niyetim oldu mu, ilerlemeyen kitaplara veya sindire sindire okunacak kitaplar olunca, bir sıkıntı yaşamıyorum.
iki kitap toplam 600 sayfa eder, o zaman 3 hafta dıyeyım.az değil 600 sayfa.
canım, ikisinde kalan sayfaların toplamı 300 sf.
300 sf yı 4 günde okurum (diye umuyorum)...
bu arada kitap sayfalarının önemi var mı? kitap sayısını direkt etkiliyor çünkü... ben az sf lı-çok sf lı kitap karışık okuyorum...
ben olsam aynı anda ıkı kitap okumazdımkendım açısından.
yani, 600 sayfa az değil ki:) bende okuyorum sonuçta
ve halen bıtıremedım
peki, 8 gün verıyorum.
her yaştan kişi var galiba.
ilgimi çeken bir noktayı yazdığınız için özellikle yazmak istedim size.
siz kitap okuyan bir anne olarak çocuklarınıza çok güzel bir model olursunuz(ben annemle babamın sıklıkla okumasından etkilenerek, okuma yazma bilmeden kitaplara yapışırdım, okumayı öğrenince iyice yapıştım :)) ).
hatta evde okuma saatleri düzenleyebilirsiniz (eşimle bazen yaparız, keyifli oluyor)
çocuklarınızın yaşlarını söylerseniz, onlara uygun kitap tavsiyelerim de olabilir isterseniz.
canım, 1 ay fazla gelir. 1 aylık hedefim 10 kitap diye belirledim (sömestr olduğu için fazla işim yok)... ocak sonuna kadar bitirmeye çalışayım o zaman...
hep 2-3 kitabı aynı anda okurum canım, onunla ilgili sıkıntım yok. okumaya niyetim oldu mu, ilerlemeyen kitaplara veya sindire sindire okunacak kitaplar olunca, bir sıkıntı yaşamıyorum.
sevgili Sör' üm
600 sf nerden çıktı?:26:
282 sf ve 94 sf lık 2 ayrı kitabım var şimdi okuduğum. ikisinin de başlarından az birşey okudum. geriye kalan okunacak sf larımın toplamı 300 sf ya yakın. iki kitabın okunacak sayfa sayılarının toplamı 300 e yakın yani... 4 gün yeter diye ondan dedim
detaylarım böyle, listeye istediğin gibi işlersin canım, ok...
Tabiki zaten amacım o çocuklarımın elınde kıtap görmek mutlu eder sizinlede yaparsam kendimi sorumlu hissederim
3 çoçuğum var kızım 14 yasında o kitap okumayı sever oğlum 9yaşında oda tam bilincinde değil işin koçamdaokur eğer işleri yoğundeğilse bırdekuçük kızım var 22aylık onuda renkler kıtapı var resimlerine bakıyor şimdilik teyzesi samiyetinizden dolayı teşekkür ederim
Yazdılarınızı dikkate alacağım çok sağ oluntek amaç o olmasın bence
Allah bağışlasın çocuklarınızı
9 ve 14 yaşlarınızdaki çocuklarınızla birlikte kitabevinden beraber seçin kitapları. can yayınları ve iş bankası yayınlarında çok güzel kitaplar var. can yayınlarının arkasında uygun yaş grubu belirtiliyor.
14 yaşınızdaki kızınız farklı kitaplar da seçebilir.
öncelikle dünya çocuk edebiyatının klasiklerinden almaya çalışın, o raflarda tercihlerini değerlendirsinler. her ikisi de okusun. iş bankası yayınlarında çok uygun fiyatlarla satılıyor(3-5 tl), üstelik çevirileri çok güzel.
9 yaşınızdaki oğlunuz, bilim, fen konularına ilgili ise, tübitak yay' nın çok güzel kitapları var. ilgi alanına yönelik bir konu bulabilirsiniz. beraber gidin ve oğlunuz seçsin. tübitak yay yine çok kaliteli ve değerinin çok çok altında fiyatlarla satış yapıyor. okumayı desteklemek için bu şekilde yapıyorlar, kitap alırken kesinlikle fiyatlara kanmayın. can yayınları biraz daha pahalıdır ama çok keyifle okunan kitapları vardır.
bilim çocuk dergisi var, ilgisini çekerse takip edebilir...
büyük kitabevlerinde bu yayınları kolaylıkla bulabilirsiniz.
en küçük prenses için, piyasada resimli kitaplar adı altında geçen kitaplar var. en kaliteli ve çocuk gelişimini olumlu yönde etkileyenleri tübitak, iş bankası yayınlarıdır. çoğu çeviri ve ödüllü kitapları yayınlamaktalar. özel yayınevlerine göre daha uygundur.
gün ışığı vb yayınların da kitapları güzeldir(biraz daha büyüyünce alırsınız).
kızınıza aldığınız kitaplarda her sf da 1-2 cümlelik kitaplar ile başlayın önce.
uzun uzun paragraflı kitapları okumaya çalışmayın, resimli olsa bile çok ağır gelir. 5-6 yaşına gelince küçük paragraflı ve kaliteli resimleri olan kitaplardan okuyun.
şimdiden her gece uyurken kısacık masallar anlatın veya okuyun. alışkanlık haline gelsin. hatta mümkünse baba okusun(kaliteli zaman geçirirler) ileride kitap kurdu olma ihtimali çok yüksek.
kızınız 3-4 yaşına gelince(gelişimine bağlı), meraklı minik dergisi var, aylık ve okul öncesi çocuklara uygun çıkarılan çok kaliteli bir dergidir. bu dergiyi alıp kızınızla birlikte içinden çıkan oyunları ve etkinlikleri yapabilirsiniz. çocuklar çok seviyor bu dergiyi...
okumasa, sadece resimlerine bakarak bile çok şey öğrenir kitaplardan. 3 yaşa doğru, renkli güzel resimler gösterin, onlarla ilgili kendi uydurup hikayeler anlatsın size...
tanem111
bir dolap kitap
olarak netten aratıp çocuk kitaplarını detaylı tanıtan bir site var. sitenin ismi bu...
oradaki yorumlardan kitaplar hakkında belli fikirler edinebilirsiniz. ben şimdilik yayınevleri hakkında daha çok fikir verdim, önerdiğim yayınevleri titizlikle seçip yayınlıyor. güvenebilirsiniz...
en küçük çocuğunuzun kitaplarını da ablası ve abisiyle ortak seçebilirsiniz. çocuklar kendi seçtiklerinde daha hevesle okuyorlar...
ailece okuma saati yapmayı düşünün, güzel bir uygulamadır. evdeki tüm tv-radyo-telefonlar kapatılıp herkes istediği köşede kitabını okusun.
çocuklar alışık değilse yarım saat, 40dk-50dk- 1 saat diye süreyi artırırsınız...
kızlar, kaç gündür bazı okuyucularımızı göremıyorum
nedendır acep?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?