Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

hoşgeldın canım :) topıgımıze 2 günde bir gelıp rapor vermen lazım
çok yoğunsan 3 gün bıle olabılır.

kıtabın sayfa sayısını söyluyorsun ve ona göre süre belırlıyorum :)

hoşgeldın canım :) topıgımıze 2 günde bir gelıp rapor vermen lazım
çok yoğunsan 3 gün bıle olabılır.

kıtabın sayfa sayısını söyluyorsun ve ona göre süre belırlıyorum :)

Tamam canım çok sağol yarın bakayım kıtaplarıma söylerim sayfamı

her yaştan kişi var galiba.

ilgimi çeken bir noktayı yazdığınız için özellikle yazmak istedim size.

siz kitap okuyan bir anne olarak çocuklarınıza çok güzel bir model olursunuz(ben annemle babamın sıklıkla okumasından etkilenerek, okuma yazma bilmeden kitaplara yapışırdım, okumayı öğrenince iyice yapıştım :)) ).
hatta evde okuma saatleri düzenleyebilirsiniz (eşimle bazen yaparız, keyifli oluyor)
çocuklarınızın yaşlarını söylerseniz, onlara uygun kitap tavsiyelerim de olabilir isterseniz.

1 ay yeterlı mı canım? bence aynı anda iki kitap okumanı tavsıye etmem
kendını sıkarsın

canım, 1 ay fazla gelir. 1 aylık hedefim 10 kitap diye belirledim (sömestr olduğu için fazla işim yok)... ocak sonuna kadar bitirmeye çalışayım o zaman...
hep 2-3 kitabı aynı anda okurum canım, onunla ilgili sıkıntım yok. okumaya niyetim oldu mu, ilerlemeyen kitaplara veya sindire sindire okunacak kitaplar olunca, bir sıkıntı yaşamıyorum.

iki kitap toplam 600 sayfa eder, o zaman 3 hafta dıyeyım.az değil 600 sayfa.

iki kitap toplam 600 sayfa eder, o zaman 3 hafta dıyeyım.az değil 600 sayfa.

canım, ikisinde kalan sayfaların toplamı 300 sf.
300 sf yı 4 günde okurum (diye umuyorum)...

bu arada kitap sayfalarının önemi var mı? kitap sayısını direkt etkiliyor çünkü... ben az sf lı-çok sf lı kitap karışık okuyorum...

ben olsam aynı anda ıkı kitap okumazdım kendım açısından.
yani, 600 sayfa az değil ki:) bende okuyorum sonuçta
ve halen bıtıremedım

peki, 8 gün verıyorum.

Son düzenleme:
ben olsam aynı anda ıkı kitap okumazdım kendım açısından.
yani, 600 sayfa az değil ki:) bende okuyorum sonuçta
ve halen bıtıremedım

peki, 8 gün verıyorum.

sevgili Sör' üm
600 sf nerden çıktı?

282 sf
ve 94 sf lık 2 ayrı kitabım var şimdi okuduğum. ikisinin de başlarından az birşey okudum. geriye kalan okunacak sf larımın toplamı 300 sf ya yakın. iki kitabın okunacak sayfa sayılarının toplamı 300 e yakın yani... 4 gün yeter diye ondan dedim

detaylarım böyle, listeye istediğin gibi işlersin canım, ok...

not: 600 sf kendi okuduğun kitap galiba. yanlış anladım sanırım :)

Son düzenleme:

Tabiki zaten amacım o çocuklarımın elınde kıtap görmek mutlu eder sizinlede yaparsam kendimi sorumlu hissederim
3 çoçuğum var kızım 14 yasında o kitap okumayı sever oğlum 9yaşında oda tam bilincinde değil işin koçamdaokur eğer işleri yoğundeğilse bırdekuçük kızım var 22aylık onuda renkler kıtapı var resimlerine bakıyor şimdilik teyzesi samiyetinizden dolayı teşekkür ederim

pardon canım, ben iki kitap sayısı 600 sandım
yanı her biri 300 sayfa

evet 4 gün yeter

yok canım kendı okudugum kitap 548 sayfa

Son düzenleme:

tek amaç o olmasın bence
Allah bağışlasın çocuklarınızı

9 ve 14 yaşlarınızdaki çocuklarınızla birlikte kitabevinden beraber seçin kitapları. can yayınları ve iş bankası yayınlarında çok güzel kitaplar var. can yayınlarının arkasında uygun yaş grubu belirtiliyor.
14 yaşınızdaki kızınız farklı kitaplar da seçebilir.
öncelikle dünya çocuk edebiyatının klasiklerinden almaya çalışın, o raflarda tercihlerini değerlendirsinler. her ikisi de okusun. iş bankası yayınlarında çok uygun fiyatlarla satılıyor(3-5 tl), üstelik çevirileri çok güzel.

9 yaşınızdaki oğlunuz, bilim, fen konularına ilgili ise, tübitak yay' nın çok güzel kitapları var. ilgi alanına yönelik bir konu bulabilirsiniz. beraber gidin ve oğlunuz seçsin. tübitak yay yine çok kaliteli ve değerinin çok çok altında fiyatlarla satış yapıyor. okumayı desteklemek için bu şekilde yapıyorlar, kitap alırken kesinlikle fiyatlara kanmayın. can yayınları biraz daha pahalıdır ama çok keyifle okunan kitapları vardır.
bilim çocuk dergisi var, ilgisini çekerse takip edebilir...

büyük kitabevlerinde bu yayınları kolaylıkla bulabilirsiniz.

en küçük prenses için, piyasada resimli kitaplar adı altında geçen kitaplar var. en kaliteli ve çocuk gelişimini olumlu yönde etkileyenleri tübitak, iş bankası yayınlarıdır. çoğu çeviri ve ödüllü kitapları yayınlamaktalar. özel yayınevlerine göre daha uygundur.
gün ışığı vb yayınların da kitapları güzeldir(biraz daha büyüyünce alırsınız).
kızınıza aldığınız kitaplarda her sf da 1-2 cümlelik kitaplar ile başlayın önce.
uzun uzun paragraflı kitapları okumaya çalışmayın, resimli olsa bile çok ağır gelir. 5-6 yaşına gelince küçük paragraflı ve kaliteli resimleri olan kitaplardan okuyun.

şimdiden her gece uyurken kısacık masallar anlatın veya okuyun. alışkanlık haline gelsin. hatta mümkünse baba okusun(kaliteli zaman geçirirler) ileride kitap kurdu olma ihtimali çok yüksek.

kızınız 3-4 yaşına gelince(gelişimine bağlı), meraklı minik dergisi var, aylık ve okul öncesi çocuklara uygun çıkarılan çok kaliteli bir dergidir. bu dergiyi alıp kızınızla birlikte içinden çıkan oyunları ve etkinlikleri yapabilirsiniz. çocuklar çok seviyor bu dergiyi...

okumasa, sadece resimlerine bakarak bile çok şey öğrenir kitaplardan. 3 yaşa doğru, renkli güzel resimler gösterin, onlarla ilgili kendi uydurup hikayeler anlatsın size...

daha 200 sayfam var ama elımdekı kıtabı bıtırmek ıstıyorum
yenı aldığım kıtapları okumak için can atıyorum

bugun 100 sayfa okusam
umarım okuyabılırım

yarın liste yapacagım veya akşam

hepınıze huzurlu geceler, yarın listeyı toparlayacagım
gelmeyen okuyucu arkadaşlarımızı listeden çıkaracagım
bilgilerinize.

liste oluşturmak ve takıp etmek hiç kolay değil, sayfalarca yorumları bulup, kim bitirmiş?
kimin ne kadar süresi kalmış? kim bitirmemiş ? napmış diye kontrol edıyorum
sonuçta bız bu kitapları kendımız için okuyoruz
değil mi.

Son düzenleme:
tanem111
bir dolap kitap
olarak netten aratıp çocuk kitaplarını detaylı tanıtan bir site var. sitenin ismi bu...

oradaki yorumlardan kitaplar hakkında belli fikirler edinebilirsiniz. ben şimdilik yayınevleri hakkında daha çok fikir verdim, önerdiğim yayınevleri titizlikle seçip yayınlıyor. güvenebilirsiniz...
en küçük çocuğunuzun kitaplarını da ablası ve abisiyle ortak seçebilirsiniz. çocuklar kendi seçtiklerinde daha hevesle okuyorlar...

ailece okuma saati yapmayı düşünün, güzel bir uygulamadır. evdeki tüm tv-radyo-telefonlar kapatılıp herkes istediği köşede kitabını okusun.
çocuklar alışık değilse yarım saat, 40dk-50dk- 1 saat diye süreyi artırırsınız...

Yazdılarınızı dikkate alacağım çok sağ olun

Son düzenleme:

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim çok mutlu ediniz

rica ederim,
başka sorularınız da olursa cevaplarım...
yeter ki okuyan bir nesil yetişsin.

birebir kitap önerisinde de bulunabilirim daha sonra, ama kişisel beğeniler girer işin içine. çocuk gelişimine etkisi, eğlenceli, eğitici yönü açısından, edebi ve resimli ise resimleri açısından çocuğunuza faydalı kitaplar seçmeye çalışın...

çocuklara direkt olarak mesaj veren kitaplar, iyi kitap olarak değerlendirilmez. mesajları hikayenin içine dağıtıp, en uygun şekilde verince, o kitap çocuğa o eğitimi daha iyi kazandırıyor.
pat pat diye mesajları apaçık yazıp verilince genelde itici oluyor, çocuk kendi düşünerek o mesajı bulmuyor-anlamıyor. pek faydası olmuyor.
bu yüzden iyi kitaplar seçmeye çalışın...
çok kitap okuyan çocuk zaten bir süre sonra örneklere göre kendi değerlendirmesini yapar.

ek olarak:
yapı kredi yayınlarından(YKY) çok güzel resimli kitaplar var yine. onları biraz titiz seçmek gerekiyor. resimleri çok kaliteli ama hikayeleri zayıf kalanlar da var...

Son düzenleme:
Efla öyle güzel yazmışsın ki evli bile değilim neredeyse çocuk kitapları araştırmasına girip koleksiyonumu hazırlayacağım şimdiden.

Okulda bakıyorum sınıf kütüphanesi için alınan kitapları inceliyorum sınıfları gezerken, hiç özenilmemiş ne öğrencinin seviyesine uygun ne de göz beğenisine kitaplar. Benim bile içim soğur.

Gerçi maalesef çocukların büyük çoğunluğu okuma zevkinden yoksun büyüyor. Bir kardeşim var 19 yaşında, kendi okuma sevgimin geliştiği yoldan onu da şevklendirmek istedim ama olmadı hiçbir zaman. Ailem de kitapsever değildir çok fazla. Hala kardeşimin hoşuna gider diye uğraşıyorum,işe yaradığı zamanlar oluyor,başaracağım bir gün

Nerden başlayıp nerden çıkmışım ben de

kızlar, kaç gündür bazı okuyucularımızı göremıyorum
nedendır acep?

Gözleriniz beni mi aradı sevgili Sör :111: biraz uzak kaldım keyifli muhabbetlerinize gerçekten ama o kadar kalmamaya çalışacağım haftasonu 21 sayfa daha okudum 79. sayfadayım biraz geç olsa da kitabımı bitireceğim :111: bundan sonraki kitabımı düşünmeye başladım bile

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…