Ayy sevindim ben de yorumunu görünce, elimden geldiğince anlatayım
Mısır'daki güvenlik aynı bizdeki gibi bence malesef, nasıl ki bizde bir anda metro istasyonu şurada burada olay oluyorsa burada da aynı şekilde. Ben normalde İstanbul'daydım, orda da metrodan korkuyorum mesela, burada da. Çok fark yok yani, ve bir turla gelirseniz zaten turistleri koruyor askerler, çok Çinli geliyor buraya ve her seferinde otobüslerinin yakınlarında güvenlik oluyor. Onun haricinde IŞİD'in olduğu yer İsrail'e yakın olan kısımlarda. Turistlerin geldiği yerlerde IŞİD yok yani. Bizdeki doğu illerimizdeki terör gibi diyeyim.
Onun haricinde oteller bence normal fiyatta. İyi bir fiyata rahat bir otelde kalır sorun yaşamazsınız.
Kahire buranın en yoğun ve kirli şehri malesef. Ama piramitler, Egyptian Museum, Khan Halil çarşısı, Muiz Caddesi için buraya kesinlikle gelip birkaç gün kalın derim. Diğer şehirler daha muntazam.
İskenderiye çok güzelmiş ama ben gitmedim, bizim İzmir gibi gördüğüm duyduğum kadarıyla.Ve orda meşhur İskenderiye kütüphanesi var

Fayyom denilen bir şehri var Kahire'ye 2 saatlik uzaklıkta, orada UNESCO tarafından korunan harika bir turistik çöl var, Wadi al Hitan, çöl aslında milyonlarca sene önce denizmiş ve şu an orda balina kemikleri ve deniz kabukları var. Orası güvenli mesela, biz kız grubuyla bir gece çölde konaklayıp yıldızları ve gezegenleri izledik teleskopla. Hayatımın en güzel tecrübesiydi
Onun haricinde Sharm el Sheikh ve Hurgada dünyaca ünlü şehirler. Mutlaka görmeniz lazım, orada dalış yapıp nadir su hayvanlarını da görebiliyorsunuz.
Bir de Aswan var, Mısır 'ın güneyinde ama oraya yazın gidilmez çünkü sıcaklık 45 derecenin üstünde oluyor. Orada Nubia halkı var ve kendilerine ait farklı dilleri var. Evleri yaşamları her şey çok farklı. Kış için çok ideal bir tatil yeri.
Para birimi Mısır Poundu/cüneyhi. 1 lira 4 cüneyh şu an sanırım. Yemekler de Türkiye'de mesela 20 tl ise burda 60 cüneyh. Yani para biriminin üstünde bir oran yok. Benzin ucuz, araba kiralamadım hiç ama UBER burda çok yaygın, her yere Uber taksiyle gidebilirsiniz. Ve güvenli gayet, bazı şoförleri ingilizce de konuşuyor.
Türkiye ile ilişkiler şu an kötü ama burada sorun yaşamazsınız. Turistleri oldukça seviyorlar, Türklere zaten bayılıyorlar.
İngilizce anlaşabilirsiniz, halkı Türklerden daha çok biliyor İngilizceyi ama yine de yabancıyla konuşmamak lazım çünkü dolandırıcılar çok, hele ki yabancı olduğunuzu anladıklarında.
Bence 7-8 gün yeter gibi, aklıma başka bir detay gelmedi, merak edersen yardımcı olurum mutlaka