• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Ben de klasiklerde is bankasi takintiliyim. Yordam' dan en son Un Lun Dun okudum ceviri o kadar hosuma gitti ki. Ingilizce ceviti fransizca vs ye gore cok daha kolay aslinda ama cevirmen notlari cok titizdi gunluk konusma dilinde yapilan gondermeler vs cok guzel aciklanmisti. Baska kitabi var mi elimde hatirlamiyorum yillar once yine China Mieville' in Sehir ve Sehir' ini okumustum o da Yordam sanirim.
Germinal' i mutlaka alacagim diger kitaplarina gene bir bakayim. Yani simdilik onerecegim sadece Un Lun Dun var aklimda :KK66:
Ha bir de yeri gelmisken Iki Sehrin Hikayesi' ni oda yayinlarindan okuyacagim galiba bu konuda fikri olan var mi?
Teşekkürler canim :) yıllar önce okudum ama yayin konusunu hatırlamıyorum , kütüphaneden alıp okumuştum

Selamlar
Yapılan araştırmaya biraz göz gezdirdim, bunca kadını bulmuşken bi takım istatistikler elde edelim demişler sanırım. Hoşlanmadım bu durumdan.
Nermin Yıldırım Unutma Dersleri bitti. çok sevdim ben hem hikayeyi hem dilini. yeni kitabım Dostoyevski Ezilenler sayfa 50 deyim devam ediyorum. keyifli günler hepinize.

aslında Veronika ölmek istiyor okuyacaktım ama sonra pek okuyasım gemiyor
Mezarlık kitabı
Galiz kahraman
Yakıcı sır
olabilir :işsiz:
aslında elimde 60 küsür kitap var ama şu an hiç birini okuyasım yok :KK53:

Veronikaya başlama bence canım. Az'ın üzerine iyice ruhsal bunalıma gerek yok. :bicak:

@cesmi_naz 300 u bekle anca alisiliyo :))) bu arada arkadaslardan biri 600den fazla karakter varmis demisti belki o kadar vardir ama sonucta hepsini akilda tutmaya gerek olmuyo zatwn baskarakterler belli ( yine de biraz fazlaca tabi :) )
Yordam' dan fantastik bir kitap okumustum ceviride titiz davrandiklari coook belli keske cogu kitabi onlar da bassa da okusak. # yordamkitapduysesimizi :)))
Germinal' i okumafim listemde de degil ama sirf bu sebeple bile alir okurum.
Paylastigin bilgiler icin cok tesekkur ederim. Nobetlerinin sakin gecmesini diliyor ve sevgiler yolluyorum.
germinali kütüphanden alıp okumuştum yayınevi hatırlamıyorum ama kitap çok güzeldi

Yakici Sir bence :)
dün akşam denedim onu okumayı ama başaramadım:işsiz: halbuki çok severim Zweig ama :KK51:

Veronikaya başlama bence canım. Az'ın üzerine iyice ruhsal bunalıma gerek yok. :bicak:
bende senin gibi düşündüm açıkçası eğlenceli bir şeyler aradım bulamadım.

Mezarlık Kitabı iş yerindeydi ona başladım kolay okunuyor ve güzel gibi

Selamlar. Savaş ve Barışa adapte olamadım resmen. 130, sayfadayım. Bu arada çocuk kitabı olan Dev Şeftali ve Kraliçeyi kurtarmak kitabını okudum. Yeğene hediye almıştım aslında göz gezdireyim derken okudum. Özellikle Kraliçeyi Kurtarmak kitabını matematikle sorunu olan çocuklar için öneririm. Bu arada Dev Şeftaliyi kalinkaselin kalinkaselin ciğimden Kraliçeyi Kurtarmak kitabını da __giz__ __giz__ sevdiceğimden duymuştum. Teşekkür ederim.:KK200:

Gürsel Korat__Kalenderiye bitti.

Ve ben de sonunda seriyi tamamladım.
Bu kitabı diğerlerine oranla daha bir çok sevdim, altı çizilesi o kadar çok cümle vardı ki, bazı cümlelerin derin anlamı üzerinde uzun süre düşündüm.

Italya esintileriyle başlayıp Kayseri'ye oradan da başlangıç noktamız olan Kapadokya'ya yolculuk yapmak, olaylar arası nasıl bi bağlantı olabilir diyerek düşünmek ve bu geçişler arasında birçok kişinin yüreğinize dokunacak hayatlarına tanıklık etmek gerçekten de hoştu.

Keşke kitaplar arası ara vermeseymişiz diye düşünmeden edemedim, bazı karakterleri hatırlamakta zorlandım ve acaba bir bağlantı var mıydı, bu kişiyi okudum mu diye düşünmeden edemedim.

Yazarın, kitap içerisinde yer alan tekerleme, şiir ve deyişleri de kendisinin yazması, bu yaratıcılığı da hoşuma gitti, sonuçta konuyla bağlantılı özgünlükte yazmak kolay olmasa gerek.

Kitap için olumsuz söyleyebileceğim bir husus - ki bu sadece bana olmuş olabilir- son bölümdeki şiveleri okumak beni çok yordu, belki ara ara olsa rahat olurdu ama aralıksız yaklaşık elli sayfa kadar okumak zor geldi. Bazı yerlerde de farklı dillerdeki ifadelerin türkçe karşılıgı ne olabilirdi diye merak etmeden de duramadım.

Bu kitapla tanışmama vesile olan minerva1988 minerva1988 'e ve bana seriyi alan kalinkaselin kalinkaselin 'e çok teşekkür ederim. :KK200:

Selamlar. Savaş ve Barışa adapte olamadım resmen. 130, sayfadayım. Bu arada çocuk kitabı olan Dev Şeftali ve Kraliçeyi kurtarmak kitabını okudum. Yeğene hediye almıştım aslında göz gezdireyim derken okudum. Özellikle Kraliçeyi Kurtarmak kitabını matematikle sorunu olan çocuklar için öneririm. Bu arada Dev Şeftaliyi kalinkaselin kalinkaselin ciğimden Kraliçeyi Kurtarmak kitabını da __giz__ __giz__ sevdiceğimden duymuştum. Teşekkür ederim.:KK200:

Çok sevindim sevdicek, onun coğrafya ile ilgili olanı da vardı, adı da Haritada Kaybolmaktı, yeğenin beğenirse daha sonra onu da alabilirsin, tabi önce sen bir test edersin. :-)

Back
X