Kitaplarım

Anlayisla karsilamadim, ikisi de anormal ama el yikama dururken banyo daha absurt. Okb uzerine kitaplar oku belki faydasini gorursun tek basina halledemezsen uzman destegi alirsin
Teşekkürler önerileriniz için.Bugün gerçekten kendim bile şaşırdım ilerlememe.Eğer devamı gelmezse önerilerinizi uygulayacağım.Tekrar teşekkürler

Vallahi ben annem hariç kitaplaımı kimse ile paylaşmam, kimse ile kitap değiştokuşu yapmam. Birine kitabını veriyorsun, o cildi yıpranmasın diye katlamadan okuduğun kitap sayfaları içeri katlanmış biçimde geliyor mesela. Hele hele kitabı sehpaya koyup üzerine kahve-çay fincanı koyup lekeleyeneler yok mu tam dayaklık.

Aynı şekilde evimin veya otelde kalıyorsam odamın dışında kitap okuyamam çünkü dikkat dağıtıcı çok fazla etmen oluyor ve aynı sayfayı tekrar tekrar okumak zorunda kalıyorum.

Ama tabii kitaplara biblo muamelesi de yapmam, yer sıkıntımdan dolayı çoğunluk kolilerin içinde dolabın üzerinde duruyor mesela.

Ben de kitap okumayı çok severim ama aksine herkesle paylaşırım kaç kitabım gitti gelmedi sayısını unuttum. Paylaşmayınca hele kitap çok hoşuma gitti ise kitaba haksızlık yaptığımı düşünüyorum çok kişi okumalı bunu diyorum. Gitsin alsın diye de bir mantık var ama kitaplar yayınevleri yüzünden çok pahalı kiminin ayıracak parası kiminin de ayıracak gönlü olmuyor. Ben okunup Kitaplığa kaldırılan kitaplara üzülüyorum süs eşyası mı bu? Tabii kitaplık olması güzel ama bir kitap okunduktan sonra oraya kaldırılıp sadece silmek için ele alınacaksa bir daha yazık yani.

Bende kitaplarımı paylaşmayı hiç sevmem ama kıramadığım arkadaşlarıma verdim ve hiç biri geri gelmedi :(( Şimdi belediyelere götürmeyi planlıyorum evde bi dünya kitap en azından başkaları faydalansın diye.

Vallahi ben annem hariç kitaplaımı kimse ile paylaşmam, kimse ile kitap değiştokuşu yapmam. Birine kitabını veriyorsun, o cildi yıpranmasın diye katlamadan okuduğun kitap sayfaları içeri katlanmış biçimde geliyor mesela. Hele hele kitabı sehpaya koyup üzerine kahve-çay fincanı koyup lekeleyeneler yok mu tam dayaklık.

Aynı şekilde evimin veya otelde kalıyorsam odamın dışında kitap okuyamam çünkü dikkat dağıtıcı çok fazla etmen oluyor ve aynı sayfayı tekrar tekrar okumak zorunda kalıyorum.

Ama tabii kitaplara biblo muamelesi de yapmam, yer sıkıntımdan dolayı çoğunluk kolilerin içinde dolabın üzerinde duruyor mesela.
Son cümle hariç gerçekten kendimi gördüm.En iyisi bir kere daha kontrol edeyim acaba kendi yazdığım mesaja mı cevap veriyorum? :KK57:

Son cümle hariç gerçekten kendimi gördüm.En iyisi bir kere daha kontrol edeyim acaba kendi yazdığım mesaja mı cevap veriyorum? :KK57:
Hahaha ama bazı farklar var tabii...

Ben neden kitap değiş-tokuşu yapmadığımı ve kitaplarıma neden gözüm gibi baktığımı biliyorum mesela, küçükken ne kitap ne defter alacak param yoktu 1 defter ile bütün seneyi geçirirdim,büyüdükten sonra hepsinin kıymetini bildim tabii :KK48:

Ben de kitap okumayı çok severim ama aksine herkesle paylaşırım kaç kitabım gitti gelmedi sayısını unuttum. Paylaşmayınca hele kitap çok hoşuma gitti ise kitaba haksızlık yaptığımı düşünüyorum çok kişi okumalı bunu diyorum. Gitsin alsın diye de bir mantık var ama kitaplar yayınevleri yüzünden çok pahalı kiminin ayıracak parası kiminin de ayıracak gönlü olmuyor. Ben okunup Kitaplığa kaldırılan kitaplara üzülüyorum süs eşyası mı bu? Tabii kitaplık olması güzel ama bir kitap okunduktan sonra oraya kaldırılıp sadece silmek için ele alınacaksa bir daha yazık yani.

Bende kitaplarımı paylaşmayı hiç sevmem ama kıramadığım arkadaşlarıma verdim ve hiç biri geri gelmedi :KK43:( Şimdi belediyelere götürmeyi planlıyorum evde bi dünya kitap en azından başkaları faydalansın diye.
Haklısınız.Fakat isteyerek yapmıyorum.Ben de vicdan azabı çekiyorum elbet.Umarım sizin kurduğunuz cümleler ileride benim ağzımdan çıkar.

Hahaha ama bazı farklar var tabii...

Ben neden kitap değiş-tokuşu yapmadığımı ve kitaplarıma neden gözüm gibi baktığımı biliyorum mesela, küçükken ne kitap ne defter alacak param yoktu 1 defter ile bütün seneyi geçirirdim,büyüdükten sonra hepsinin kıymetini bildim tabii :KK48:
Büyük zorluklar çekmişsiniz.Ne güzel biliyorsunuz kıymetini kitaplarınızın,eşyalarınızın.

Bende kitap okumayı cok severim. Kitaplarıma zarar gelsin asla istemem fakat sizinki cok farkli bir durum. Üzgünüm çözüm üretemiyorum :KK43:

Merhaba arkadaşlar.Bir konuda çok takıldım ve size danışmaya karar verdim.Benim konum belki diğerleri gibi ilginizi çekmez.Çünkü ne olmayan eşim ne de olmayan eşimin olmayan annesi veya olmayan kardeşleri ile sorunum yok.Ben kitaplara vurgun bir insanım.Saatlerce okurum.Kitap sevgimi gerçekten anlatamam.Yalnız bir problemim var.Kitaplarımı aldığım gibi önce bir güzel siler daha sonra kimsenin dokunmadığından emin olduğum tertemiz rafıma koyarım.Kitaplarıma okumadan önce ellerimi tertemiz yıkarım.Hep özenirim otobüslerde kitap okuyan insanlara.Ben başkalarına kitabımı asla veremem annem,babam ve kardeşlerim de dahil olmak üzere.Sırf kitap okumak için gün boyu banyo yapmam gecenin yarısında yaparım banyomu ki yatağımda rahat rahat okuyabileyim.O kadar çok vazgeçmek istiyorum ki bu huyumdan.Sizce ne yapmalıyım?
benim hem sorunlu kaynanam hem kitaplara olan tutkum var. kitaplarımı kalın şeffaf yapışkanlı ciltlerle ciltlemeye başladım kimseye vermem ama ciltleme sayesinde otobüste okurum. eve gelince silerim ya da tak çıkar ciltleri kullan

muhtemelen altını çizdiğin cümleler yoktur.. sırf kitap karalanmasın diye :)
ben beğendiğim sözleri yada beni anlatan kısımların altını çizerim bu yüzden çizdiğim kitapları kimseyle paylaşamam..
benim özelime girildiğini düşünüyorum...
öncelikle kitapları çizmeyle başlayabilirsin.. belki bi anını canlandırır yanına ufak notlar alırsın.. sürekli el yıkamak bi hastalık, istersen el yıkama ve banyo yapma saatleri belirle kendine.. onun dışında ekstra bi pislenme olmazsa yıkama :KK51:

Back
X