Kitaplarım

potterhead

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
414
528
Merhaba arkadaşlar.Bir konuda çok takıldım ve size danışmaya karar verdim.Benim konum belki diğerleri gibi ilginizi çekmez.Çünkü ne olmayan eşim ne de olmayan eşimin olmayan annesi veya olmayan kardeşleri ile sorunum yok.Ben kitaplara vurgun bir insanım.Saatlerce okurum.Kitap sevgimi gerçekten anlatamam.Yalnız bir problemim var.Kitaplarımı aldığım gibi önce bir güzel siler daha sonra kimsenin dokunmadığından emin olduğum tertemiz rafıma koyarım.Kitaplarıma okumadan önce ellerimi tertemiz yıkarım.Hep özenirim otobüslerde kitap okuyan insanlara.Ben başkalarına kitabımı asla veremem annem,babam ve kardeşlerim de dahil olmak üzere.Sırf kitap okumak için gün boyu banyo yapmam gecenin yarısında yaparım banyomu ki yatağımda rahat rahat okuyabileyim.O kadar çok vazgeçmek istiyorum ki bu huyumdan.Sizce ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar.Bir konuda çok takıldım ve size danışmaya karar verdim.Benim konum belki diğerleri gibi ilginizi çekmez.Çünkü ne olmayan eşim ne de olmayan eşimin olmayan annesi veya olmayan kardeşleri ile sorunum yok.Ben kitaplara vurgun bir insanım.Saatlerce okurum.Kitap sevgimi gerçekten anlatamam.Yalnız bir problemim var.Kitaplarımı aldığım gibi önce bir güzel siler daha sonra kimsenin dokunmadığından emin olduğum tertemiz rafıma koyarım.Kitaplarıma okumadan önce ellerimi tertemiz yıkarım.Hep özenirim otobüslerde kitap okuyan insanlara.Ben başkalarına kitabımı asla veremem annem,babam ve kardeşlerim de dahil olmak üzere.Sırf kitap okumak için gün boyu banyo yapmam gecenin yarısında yaparım banyomu ki yatağımda rahat rahat okuyabileyim.O kadar çok vazgeçmek istiyorum ki bu huyumdan.Sizce ne yapmalıyım?

konun benim çok ilgimi çekti
ama çözüm üretemiyorum
ben de çok severim okumayı da kitaplarımı da
ama güvendiğim insanlarla paylaşırım, güvendiğim kimseden önemli değildir yani, geri gelmiyorsa da yenisini almaya çalışırım
otobüste, kumsalda okurum
ama sana çözüm üretemedim...
üstünde düşüneceğim :KK39:

Kitaplarına dokunmaya kıyamadığın sevgili muamelesi yapmasan, okumak çok güzel bir alışkanlık aslında ama böylesi bir garip.

konun benim çok ilgimi çekti
ama çözüm üretemiyorum
ben de çok severim okumayı da kitaplarımı da
ama güvendiğim insanlarla paylaşırım, güvendiğim kimseden önemli değildir yani, geri gelmiyorsa da yenisini almaya çalışırım
otobüste, kumsalda okurum
ama sana çözüm üretemedim...
üstünde düşüneceğim :KK39:
Çok teşekkür ederim derdimi dinlemeniz bile yeterliyken derdime kafa yormanız çok kibar :KK15:

Çok teşekkür ederim derdimi dinlemeniz bile yeterliyken derdime kafa yormanız çok kibar :KK15:

belki şunu deneyebilirsin
beğendiğin kitaptan 2 tane al
biri normal, biri cep boyutu
(artık yeni kitapların hemen hepsinin cep boyutu çıkıyor ya)
normal olanı dilediğin gibi, içine sine sine rafa kaldır, evde rahat ettiğin şekilde onu oku
cep kitabını da yanında taşı
otobüste, parkta vs onu okumaya çalış
belki böyle böyle yenersin
olabilir mi acaba?o_O

belki şunu deneyebilirsin
beğendiğin kitaptan 2 tane al
biri normal, biri cep boyutu
(artık yeni kitapların hemen hepsinin cep boyutu çıkıyor ya)
normal olanı dilediğin gibi, içine sine sine rafa kaldır, evde rahat ettiğin şekilde onu oku
cep kitabını da yanında taşı
otobüste, parkta vs onu okumaya çalış
belki böyle böyle yenersin
olabilir mi acaba?o_O
Aslında çok mantıklı.Fakat benim sorunuma cevap vermiyor maalesef.Benim istediğim bu takıntımı yenebilmek yoksa çok da önemli değil evde temiz kitap bulundurmak.Öneriniz için çok teşekkür ederim

Bende kitap aşığıyım. Kimseye kitaplarımı vermem. Bu konu da birkaç kişiyi kırmışlığım da var. Ama bunlar isteyerek olmadı tabi sadece hassasım bu konu da. paylaştığım tek kişi eşim ki o da kitap okumayı sevmeyen bir insandı şimdi benden çok okur oldu. Sen biraz daha titizsin bu konuda. Özen göstermen kitaplarını sevmen çok güzel ama sanki takıntı olmuş artık. Kendime saat belirlerim ben gün içinde 1 saat rahat okurum evdeyim zaten yatmadan önce de mutlaka ya yarım saat yada 1 saat okurum. Ama eşim nobetteyse bütün gün okurum engel olamam. Kendine sınır koy. Okuma saatlerin belli olsun. Ayrıca otobüste metrobuste de oturduğun sürece okuyabilirsin daha fazla yaşanmışlık katarsin kitaplarına.

bende aksine elden ele dolaşmış okunmuş kitapları severim, hani bazı insanlar kıyısına köşesine sözler yazar ya da okurken begendiği yerin altını çizer ya hoşuma gidiyor onları görmek , o yüzden bir kitabı gidip cüzi miktara almak yerine kütüphanede 1 ay sıra beklediğim olmuştur , sizin ki de tam tersi bir durum olabilir yani, insanlar değişik değişik , bu tür huylardan da kolay kolay vazgeçilmiyor maalesef.

alıntı yapmadan yorumlamıştım :)

Aslında çok mantıklı.Fakat benim sorunuma cevap vermiyor maalesef.Benim istediğim bu takıntımı yenebilmek yoksa çok da önemli değil evde temiz kitap bulundurmak.Öneriniz için çok teşekkür ederim

aslında ben de tam onu kastetmiştim
bir kitabı sokakta, yolda vs kullanmaya başladığınızda takıntılarınız da yavaş yavaş ortadan kalkabilir demek istedim
zamanla aynı kitaptan 2 tane değil, 1 tane alınca da takıntı yapmazsınız diye düşünerek yazdım
ama en azından başlangıçta, aynı kitabın sizi rahatlatacak şekilde evde bulunması iyi olur demek istemiştim
hem kitap bitince 2. kitabı başkasına da verebilirsiniz, böylelikle alışırsınız demek istemiştim
yani evde temiz kitap bulundurmak için söylemedim Hoppa

Bende kitap aşığıyım. Kimseye kitaplarımı vermem. Bu konu da birkaç kişiyi kırmışlığım da var. Ama bunlar isteyerek olmadı tabi sadece hassasım bu konu da. paylaştığım tek kişi eşim ki o da kitap okumayı sevmeyen bir insandı şimdi benden çok okur oldu. Sen biraz daha titizsin bu konuda. Özen göstermen kitaplarını sevmen çok güzel ama sanki takıntı olmuş artık. Kendime saat belirlerim ben gün içinde 1 saat rahat okurum evdeyim zaten yatmadan önce de mutlaka ya yarım saat yada 1 saat okurum. Ama eşim nobetteyse bütün gün okurum engel olamam. Kendine sınır koy. Okuma saatlerin belli olsun. Ayrıca otobüste metrobuste de oturduğun sürece okuyabilirsin daha fazla yaşanmışlık katarsin kitaplarına.
Çok teşekkür ederim öneriniz için.Aslında bu konuyu açıp açmama konusunda tereddütlüydüm.Sonuçta millet artık iki satır yazıya bakarak sizin hakkınızda farklı yorumlar yapabiliyor.Ben böyle kitap okuyan insan gördükçe nasıl mutlu oluyorum anlatamam.Eşiniz de minnettardır size.Sanırım yaşanmışlık kelimesi takıldı aklıma.Sayenizde küçük adımlar atıyormuş gibi hissediyorum.Çok teşekkürler

aslında ben de tam onu kastetmiştim
bir kitabı sokakta, yolda vs kullanmaya başladığınızda takıntılarınız da yavaş yavaş ortadan kalkabilir demek istedim
zamanla aynı kitaptan 2 tane değil, 1 tane alınca da takıntı yapmazsınız diye düşünerek yazdım
ama en azından başlangıçta, aynı kitabın sizi rahatlatacak şekilde evde bulunması iyi olur demek istemiştim
hem kitap bitince 2. kitabı başkasına da verebilirsiniz, böylelikle alışırsınız demek istemiştim
yani evde temiz kitap bulundurmak için söylemedim Hoppa
Ah kusura bakmayın.Yanlış yorumlamışım.Şimdi anladım düşündüklerinizi.Çok teşekkür ederim önerinizi deneyeceğim.

bende aksine elden ele dolaşmış okunmuş kitapları severim, hani bazı insanlar kıyısına köşesine sözler yazar ya da okurken begendiği yerin altını çizer ya hoşuma gidiyor onları görmek , o yüzden bir kitabı gidip cüzi miktara almak yerine kütüphanede 1 ay sıra beklediğim olmuştur , sizin ki de tam tersi bir durum olabilir yani, insanlar değişik değişik , bu tür huylardan da kolay kolay vazgeçilmiyor maalesef.
Ne kadar isterdim bu konuda sizin gibi olmayı.Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için

Kendine böyle kısıtlamalar koymak yerine özgürce okuyabilsen, daha mutlu olursun gibime geliyor. Böyle, şu saatte ellerimi yıkayarak evde kitap okuyayım diye şartlanmak yerine, içinden geldiği gibi yolda, işte, okulda, durakta her an elinin altında istediğin zaman ulaşabileceğin şekilde kitaplarınla olmak seni daha mutlu etmeli aslında. Çünkü onlar arkadaşın gibi olmuş artık senin. Kendini zorlamayı denedin mi hiç? Belki bir kitabı kendini zorlayarak yolda falan okuyup bitirebilirsen sonra devamı gelebilir. Hatta ilk etapta ince bir kitaptan başlayabilirsin.

Bende çok severim kitap okumayı, ama kitabın kendisine karşı özel bir hassasiyet göstermem. Küvette, tuvalette, yemek yerken, bahçede vs. okuyabilirim özel bir ritüelim yoktur, aman ıslanmasın aman kirlenmesin diye düşünmem.

Buarada Harry potter seviyormuşsun benim serimi görsen kriz geçirirsin herhalde. Çocukluğumdan beri tekrar tekrar okumaktan resmen lime lime oldu 4-5-6 . Hemen hemen hepsinin kapaklarını kaybettim.

Kendine böyle kısıtlamalar koymak yerine özgürce okuyabilsen, daha mutlu olursun gibime geliyor. Böyle, şu saatte ellerimi yıkayarak evde kitap okuyayım diye şartlanmak yerine, içinden geldiği gibi yolda, işte, okulda, durakta her an elinin altında istediğin zaman ulaşabileceğin şekilde kitaplarınla olmak seni daha mutlu etmeli aslında. Çünkü onlar arkadaşın gibi olmuş artık senin. Kendini zorlamayı denedin mi hiç? Belki bir kitabı kendini zorlayarak yolda falan okuyup bitirebilirsen sonra devamı gelebilir. Hatta ilk etapta ince bir kitaptan başlayabilirsin kendini çok zorlamadan.
Çok denedim fakat her defasında odaklanamadım kitabıma.Tabii deneme aracı olarak kullandığım bu kitapları daha sonra 'tertemiz rafıma' koymadım.Bunun yerine kardeşime veya arkadaşlarıma verdim.Ama tekrar denemeyi düşünüyorum.Öneriniz için teşekkürler

Bende çok severim kitap okumayı, ama kitabın kendisine karşı özel bir hassasiyet göstermem. Küvette, tuvalette, yemek yerken, bahçede vs. okuyabilirim özel bir ritüelim yoktur, aman ıslanmasın aman kirlenmesin diye düşünmem.

Buarada Harry potter seviyormuşsun benim serimi görsen kriz geçirirsin herhalde. Çocukluğumdan beri tekrar tekrar okumaktan resmen lime lime oldu 4-5-6 . Hemen hemen hepsinin kapaklarını kaybettim.
Aa çok mutlu oldum bir potterhead daha girdi hayatıma.Aynen benim de çocukluğumda derin bir iz bırakmıştır.Tabii şu an da öyle.İyi ki hatırlattınız HP kitaplarıma da ayrı bir özen gösteririm.Teşekkür ederim yorumunuz için

X