Kitaplarım

Ben de çok seviyorum okumayı. Kitap almayı.. Ama sahip olduğum kitabı paylaşmaktan çok keyif alıyorum. Kitapları elimde kalemle okurum. Hoşuma giden cümlelere işaretler koyarım. Okuduğum ortam ya da zaman benim için özelse, keyifliyse küçük notlarla bunu belirtirim. Kitabı okuduğum kafenin fişi ya da elimi uzatıp koparabildiğim bir papatyayı koyarım kitap sayfalarının arasına. Kırışmış buruşmuş aldırmam. Eğer çok sevdiysem mutlaka kardeşlerime bazı arkadaşlarıma veririm. Onlardan da benzer şeyler yapmalarını isterim. Kitap sadece kitap olarak kalmıyor. Bir zaman sonra tekrar elime aldığımda sadece kitabın anlattıklarını değil güzel anıları da yaşayabiliyorum.

Bu aşamaya gelmeniz için biraz zamana biraz çabaya ihtiyacınız var. Bu görülüyor. Ama alternatif ve daha eğlenceli takıntılarda da mevcut. Bunu anlatmak istedim.

Bende severim kitap okumayı. Bende kolay kolay paylaşmam kitaplarımı. ama şimdi çalışıyorum evde oğlumu ayağımda sallarken okurdum kitap. Ama banyo yapıp kitap okumak hiç denemedim. :KK76:

Benim icin kitap amac degil aractir icindekini okurum kitap lekelenmis kivrilmis takmam. O yuzden baskasindan kitap almak beni gerer, kindle aldim rahat rahat okuyorum istedigim kitabi. Size de tavsiye ederim.

Ben de kitabı çizmekten kıvırmaktan hoşlanmam da yıkama yıkanmak normal değil

Bilînçaltında bir sıkıntı olabilir bir uzman desteği bence denenebilir

Kitabı alsan okumazlar illa sende ki olacak okunmayacak aylarca sürünecek isteyeceksin vermeyecekler. Bir arkadaşım evime geldiğinde kitapları incelemeye başladı. Sonra aaa ver bunu okuyayım sonra getiririm bunu da ver bunu da ver dedi kitapları kucağında topladı. O kitapları ondan öyle bir almışım ki rengi attı :KK70:kusura bakma dedim benim huyum bu veremem kitabımı. Annem bir kez bana sormadan vermiş birine kıyameti kopardım halen daha söylenirim. Hep derim canımı isteyin kitaplarımı istemeyin :KK200::KK68:
Benzeri başıma gelmişti.Ama sanırım daha utanç vericiydi benimki.Baktım dayım odama doğru gidiyor nereye dedim kitap alacaktım dedi o cümleden sonra başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü :KK17: Sen dokunmadan bak beğendiklerinin isimlerini al ben sana kitapçıdan alırım demiştim :-) Öyle bir şaşırdı ki anlatamam.Yok ben alırım kendime demişti.Ama nasıl utanmıştım :KK23:
Nesneler bize hizmet etmeli potterhead, biz nesnelere değil.
Takıntının üzerine gitmeye çalış. Hijyeni kendin için gerekli kıl kitaplar için değil.
Okuduğun kitapları yakın çevrenle paylaşarak, konu üzerinde fikir alışverişi yapmaya çalış.
Çaba gösterirsen sevgili kitapların ile daha samimi sıcak ilişki kurabilirsin.
Çok teşekkürler önerileriniz için.Dün yatmadan önce küçücük de olsa bir adım attım :KK52:
Hastalık bu iyi değiliz ama şikayetçi de değiliz :KK70:eşime bile vermezdim başta. Hatta bazı kitaplardan 2 tane vardır :KK70: sonra alıştım ama yine başkasına yok :cool:
Ben de bugüne kadar şikayetçi değildim fakat iş takıntı boyutuna ulaşınca doğrusu endişelenmeye başladım :KK50:
kitaplarımı ödünç vermeyi bende sevmem hatta hiç sevmem kıramayacağım arkadaşlarımda dahi ayak sürürüm.. şimdiye kadarda başarılı oldum bu konuda kırılan oldumu bilemiyorum .. canım sıkıldıkça kategorilerine göre dizerim yada yerlerini değiştiririm vs... deli gibide okurum hatta bende kendimi bu konuda eğitmeye çalışıyorum bu aralar.. :mad: bir gün bilemedin iki güne bitmiş olur okuduğum kitap..

şimdi şöyle oluyo arkadaşım 2 tane çocuk yapıyosun.. senin o en yakınlarına bile ödünç vermeye kıyamadığın kitapları indirip anne kule yapabilirmiyiz bunlardan diyolar seninde gıkın çıkmıyor tamam oğlum yapın diyosun.. başka türlü bu takıntından kurtulabilirmisin bilemem:-)
Allah evlatlarınızı bağışlasın size :KK16:
Ben de kitaplarımı kimseye vermem, verirsem de yenisini alırım. Başkasının dokunup buruşturduğu, kat izi yaptığı kitabı sevemem.
Ama aşmamız lazım bu durumu.Birbirimize destek vere vere hallederiz :KK5: Yeter ki isteyelim değil mi?

E-kitaba geçersen böyle bir sorunun kalmaz. Dilediğin gibi okursun tabi sevdiğim şey kitap sahibi olmaktan çok okumaksa.
Öneriniz için çok teşekkür ederim.Fakat ben oldum olası e-kitap olayına pek sıcak bakamıyorum.Bence kitap okurken ona dokunmanız,onu koklamanız gerekir.

Ben de aynen senin gibiydim. Kitaplarım yüzünden hem ablamla hem de kardeşimle defalarca kavga etmişliğim vardır. Bazı şeylerin üstüne gitmek lazım, ben ikinci el kitap almaya başladığımda, eve sığmayan kitapları arkadaşlarıma vermeye başladığımda, ve en önemlisi başkası da okuyunca ve yaşanmışlıkla kirlenince daha çok anlam kazndığını farkettikçe geçti aşırı titizliğim. Kendini zorla ve paylaş kitaplarını, geri geldiklerinde alışırsın :)
Gerekirse evdeki koltuğu atar yer açarım kitaplarıma :-) Aslında kitapları dağıtmamam takıntı gibi gelmiyor bana çünkü doğmamış çocuklarıma ileri zamanda böyle bir miras bırakmak isterim.Benim takıntım şu temizlik saçmalığı :KK42:
Bende cok severim kitaplarimi bendeki huyda biraz farkli alip okumadigim birsuru kitap var bir an kendime dur diyorum 3 kitaptan 1 ini okuyorum sonra moralim bozuk oluyor netten siparis geciyorum 2 si kenarda kaliyor 3 daha geliyor.
Eskiden kesinlikle vermezdim ve acikca soylerdim cok kitap dagittim geri gelmedi diye.
Ama su anda birazda calismanin verdigi maddi ferahlik ile bosver sen istersen yenisini al bir insana faydan oldu ne guzel diyorum.
Belki sende bu sekilde dusunup yenebilirsin ama brz maddi rahatlik gerekli birde gercekten sevdiklerine verebilirsin kitaplarimi severim ama annemden kiymetli olamaz diye kendine teselli verebilirsin
Hiç sormayın her girdiğim kitapçıdan elim kolum dolu çıkarım.Daha okumadığım çok kitabım var ama yinede kafamda bir liste yaptım en yakın zamanda çıkıp alışverişimi yapmayı düşünüyorum
Benzeri bi durum bendede vardı silme falan degilde kitaplarima kimse dokunmasın kimse okumasın falan isterdim sevdigin birini baska biri severmis gibi kıskanırdım sonra bir gun hic tahmin etmeyecegim bi sekilde en cok yazarın zar zor buldugum (bulundugum yer kucuk bir yer hele soz ettigim zamanlar istedigin bi kitabı bulmak imkansız gibi birseydi)2 kitabını iki kuzenime hediye ettim sonra yavas yavas birilerine okumaları icin ödünç verdim zamanla bi baktım bu huyum kaybolup gitmis bunu özellikle bu karakterim gitsin diye yapmamıştım ama artık atlattım gitti ne yazık ki o vazgecemedigim kitaplarla arama kocaman bir mesafe girdi suan adam akıllı kitap dahi okumuyorum
Siz böyle anlatınca acaba temizliğe devam mı diye düşündüm açıkçası :KK70: Bu arada sizin adınıza çok üzüldüm sakın bırakmayın okumayı.Emin olun çok pişman olursunuz
Merhabalar.
Kitaplara olan özeninize saygı duydum, şapka çıkarıyorum hatta size. :)
İki kitap almak, kitap kabı, e-kitap.. Her şey söylenmiş..
Eğer tüm denemelerinize rağmen bu huy geçmezse veya kitap okumayı tamamen bırakırsanız bir psikoloğa görünseniz iyi olur. Bu konuda rutinleşmiş takıntılarınız var anladığım kadarıyla. Obsesif kompulsif bozukluk gibi geldi bana.
Çok teşekkür ederim nazik cevabınız için :KK50: Ama sanki yavaş yavaş ilerleme kaydediyorum zaten bir defada olacak iş değil.Ama eğer başaramazsam bir uzmandan yardım alacağım.
Cok abartılı bir durum.
Kötü olan tarafi ise bunun kitaplarla bir alakasi olmadigi bence.
Bastirilmis bir problemi bu sekilde aciga çıkartıp bunu kitaplar uzerinden yansitiyorsunuz gibi geldi.

Gayet dert. Bu kitap uzerinde kalmaz belki baska seyler uzerine de sıçrar. Bence biraz araştırın, olmadı bi seanslik terapi vs alın.
Ben gereksiz ve abartili bir özen görüyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için :KK3:
Canim oncelikle kitabin bir araç bir nesne oldugunu aklindan cikarma. Onemli olan dış kapaginin temiz olmasi degil sayfalari okunabildikten sonra her kitap yipranmista olsa kapagi piste olsa ayni islevi gorur.
Bence bi tane kitabi al onu ozenli kullanma sayfalarinin altini ciz uclarini katla yani kitaba özel bir varlikmis gibi davranmaktan kurtulmaya calis.
Sen takıntıların esiri degilsin onlar seni yönetemez. Bu dusunceleri yenmek icin adim atsan devami gelir.
Çok teşekkürler önerileriniz için.Dikkate alacağım önerilerinizi
Canım bu huyundan vazgeçme çünkü bende senin gibiyim benim fazlam var çok sevdiğim çıkmasını beklediğim bir kitap çıkınca alıyorum kitabı karşıma alıp konuşuyorum gece kitaba sarılıp uyuyorum ve kitabı okuycamda bitecek diye kitabı okumaya başlayamıyorum:) tatlım huyumuz böyle. Ben bir ara bu huylarımdan vazgeçtim bir baktım kitap okumam azalmış. Bu yüzden kendimi kısıtlamıyorum ve kitaplarımla beraber mutlu bir hayatım var eşimide kitap okumaya alıştırdım çok mutluyum:)
Ay ben ne yapacağımı şaşırdım :-) Vazgeçmesem mi?
Benim gibi bolca 2. El kitap alan biri icin cok yabanci bir konu o_O
kitaplariniza biblo muamelesi yapmayin, birakin biraz tozlansinlar, koseleri asinsin, iclerinde kucuk notlar biriksin...
kitaplari degerli kilan seylerden biri de izlerini tasidiklari yasanmisliklardir, siz onlari alındığı gunku gibi saklayarak kendinizden hicbir sey katmiyorsunuz :110:
Yorumunuza noktasından virgülüne kadar katılıyorum :KK9: Çok istiyorum bir gün şu ikinci el dükkanlarından alışveriş yapabilmeyi.

Ben de çok seviyorum okumayı. Kitap almayı.. Ama sahip olduğum kitabı paylaşmaktan çok keyif alıyorum. Kitapları elimde kalemle okurum. Hoşuma giden cümlelere işaretler koyarım. Okuduğum ortam ya da zaman benim için özelse, keyifliyse küçük notlarla bunu belirtirim. Kitabı okuduğum kafenin fişi ya da elimi uzatıp koparabildiğim bir papatyayı koyarım kitap sayfalarının arasına. Kırışmış buruşmuş aldırmam. Eğer çok sevdiysem mutlaka kardeşlerime bazı arkadaşlarıma veririm. Onlardan da benzer şeyler yapmalarını isterim. Kitap sadece kitap olarak kalmıyor. Bir zaman sonra tekrar elime aldığımda sadece kitabın anlattıklarını değil güzel anıları da yaşayabiliyorum.

Bu aşamaya gelmeniz için biraz zamana biraz çabaya ihtiyacınız var. Bu görülüyor. Ama alternatif ve daha eğlenceli takıntılarda da mevcut. Bunu anlatmak istedim.
Anılarınızı,yaşadıklarınızı benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Ben de inanıyorum yavaş yavaş da olsa üstesinden geleceğim.
Benim icin kitap amac degil aractir icindekini okurum kitap lekelenmis kivrilmis takmam. O yuzden baskasindan kitap almak beni gerer, kindle aldim rahat rahat okuyorum istedigim kitabi. Size de tavsiye ederim.
Yorumunuz için teşekkürler :)
Ben de kitabı çizmekten kıvırmaktan hoşlanmam da yıkama yıkanmak normal değil

Bilînçaltında bir sıkıntı olabilir bir uzman desteği bence denenebilir
Teşekkür ederim öneriniz için :)

Öneriniz için çok teşekkür ederim.Fakat ben oldum olası e-kitap olayına pek sıcak bakamıyorum.Bence kitap okurken ona dokunmanız,onu koklamanız gerekir.
Ben de bakmıyorum ama senin durumun vahim olduğu için iyi bir çözüm olarak gördüm. : )) kitaplarla olan sorununu çözdükten sonra e-kitaptan tekrar kitaba dönebilirsin diye düşünüyorum.

Ben de bakmıyorum ama senin durumun vahim olduğu için iyi bir çözüm olarak gördüm. : )) kitaplarla olan sorununu çözdükten sonra e-kitaptan tekrar kitaba dönebilirsin diye düşünüyorum.
Peki vahim durumum için sunduğunuz çözüm önerisi için teşekkür ederim :KK70:

Kitap okumayı çok sevmek, başka zevklerinden feragat edip okumaya zaman ayırmak güzel şeyler. Sen kitap okumayı değil de kitaplarına sanki canlıymışlar gibi verdiğin değeri biraz abartmışsın. Bunun farkında olman çok iyi, demek ki yaptığının normal olmadığını biliyorsun.

Terapistler fobileri veya takıntıları tedavi etmek için hastayı (sen hastasın demiyorum) onu rahatsız eden durumu yaşayarak iyileşmeye zorlarlar. Sen de dayanabileceğin ölçüde seni rahatsız eden davranışlarını yavaş yavaş değiştirmeye çalışsan.

Mesela bir kitabını bu deneme için feda et. Onu ellerini yıkamadan aç, oku. Birkaç gün böyle geçsin sonra raftan al, masanın üzerinde bırak. Sonra belki çantana koy bir yerlere git. Buna da alışınca metrobüste çıkart oku. Belki arka sayfasına bir şeyler yaz. Bunları yapmayı başardıkça kitabının yine aynı kitap olduğunu, sana hala aynı zevki verdiğini göreceksin. Olabilecek en kötü şey kaybolması mı? Küçük bir ihtimal ama kaybolursa bir tane daha alırsın.

Ya da kağıt kitaplarını hiç elleme, kendine bir kindle al. :KK64:

Merhaba arkadaşlar.Bir konuda çok takıldım ve size danışmaya karar verdim.Benim konum belki diğerleri gibi ilginizi çekmez.Çünkü ne olmayan eşim ne de olmayan eşimin olmayan annesi veya olmayan kardeşleri ile sorunum yok.Ben kitaplara vurgun bir insanım.Saatlerce okurum.Kitap sevgimi gerçekten anlatamam.Yalnız bir problemim var.Kitaplarımı aldığım gibi önce bir güzel siler daha sonra kimsenin dokunmadığından emin olduğum tertemiz rafıma koyarım.Kitaplarıma okumadan önce ellerimi tertemiz yıkarım.Hep özenirim otobüslerde kitap okuyan insanlara.Ben başkalarına kitabımı asla veremem annem,babam ve kardeşlerim de dahil olmak üzere.Sırf kitap okumak için gün boyu banyo yapmam gecenin yarısında yaparım banyomu ki yatağımda rahat rahat okuyabileyim.O kadar çok vazgeçmek istiyorum ki bu huyumdan.Sizce ne yapmalıyım?

Bravo diyorum sadece... Ben bunu bir hastalik ya da takinti olarak gormuyoru.

Nasil ki bazi erkeklerin araba ilgileri var,surekli yikatirlar,cilarlar icini disini yok boyasiydi modifiyesiydi. En ufak bisey olacak diye kimseye vermezler gozlerinden sakinirlar... Seninki de kitaplara karsi buyuk bir sevgi.

Bence buyutulecek birsey yok.

Kitap okumayı çok sevmek, başka zevklerinden feragat edip okumaya zaman ayırmak güzel şeyler. Sen kitap okumayı değil de kitaplarına sanki canlıymışlar gibi verdiğin değeri biraz abartmışsın. Bunun farkında olman çok iyi, demek ki yaptığının normal olmadığını biliyorsun.

Terapistler fobileri veya takıntıları tedavi etmek için hastayı (sen hastasın demiyorum) onu rahatsız eden durumu yaşayarak iyileşmeye zorlarlar. Sen de dayanabileceğin ölçüde seni rahatsız eden davranışlarını yavaş yavaş değiştirmeye çalışsan.

Mesela bir kitabını bu deneme için feda et. Onu ellerini yıkamadan aç, oku. Birkaç gün böyle geçsin sonra raftan al, masanın üzerinde bırak. Sonra belki çantana koy bir yerlere git. Buna da alışınca metrobüste çıkart oku. Belki arka sayfasına bir şeyler yaz. Bunları yapmayı başardıkça kitabının yine aynı kitap olduğunu, sana hala aynı zevki verdiğini göreceksin. Olabilecek en kötü şey kaybolması mı? Küçük bir ihtimal ama kaybolursa bir tane daha alırsın.

Ya da kağıt kitaplarını hiç elleme, kendine bir kindle al. :KK64:
Teşekkür ederim önerileriniz için.Ama söylemiştim öncen e-kitaba karşıyım diye.Diğer önerilerinizi dikkate alacağım,teşekkürler

Nasil ki bazi erkeklerin araba ilgileri var,surekli yikatirlar,cilarlar icini disini yok boyasiydi modifiyesiydi. En ufak bisey olacak diye kimseye vermezler gozlerinden sakinirlar... Seninki de kitaplara karsi buyuk bir sevgi.

Ay içimi çok rahatlattınız.Şimdi siz böyle örnekler verince çok basit geldi bana.Hastalık veya takıntı olarak görmüyorum artık.Doğru söylüyorsunuz araba takıntısı böyle basit görünüyor da niye kitap takıntısı büyütülüyor?Çok teşekkürler bu güzel düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için

Bizim Aires'e var öyle bir adam ben onun da sorunları olduğunu düşünüyorum

Hatta eşime takılıyorum adam bir gün seni dövecek diye zira 20 yaş üstü arabasını haftada iki yıkar cilalar eşim Ocak'ta alınan arabayı henüz yıkatmadı ki araba beyaz renk ama artık bin şahit lazım

Konu sahibinin kitap okuması çizmemesi kırıştırmaması değil ama yıkanıp okuması vs abartılı kitabın kendisinden kirleneceğimi düşünüyor sonuçta

yanlış anlamazsınız umarım kitap sevginizi takdir ettim ama ellerin mutlaka yeni yıkanmış olması kimsenin dokunmaması takıntısı hiç normal değil. keşke bir uzmana sorabilseniz.

Back
X