- 8 Eylül 2017
- 2.092
- 4.307
- 53
- 30
- Konu Sahibi EbrarinAnnesi
-
Okunulan kitaplar bence takas edilmeli ki herkes okusun hemde sizede alanada maddi açıdan yardım olsun diye düşünüyorun.
Bide 0 gibi kitap güzel değil ki hiç bir yaşanmışlık yok
Farkindaysan bana gore yazdim orada. Yani ben de kendi fikrimi savunuyorum. Sen benim fikrimin sacma oldugunu ben de senin fikrinin sacma oldugunu savunuyirum. Buna da tartisma munazara fikir alis verisi hatta biraz abartip brain storming diyebiliriz. O cumlelerin hicbirinde bence sen de boyle dusunmelisin gibi bir tavsiye yok. Bastan sona benim dusuncelerim ve yaptiklarim bu kesinlikle bu dogrudur demiyorum. Benim icin dogru bu diyorum.
Bu kadar agresif olmana gerek yok. Ayrica inan bir kitap 5 ten fazla da okunabilir. Nazim hikmet memleketimden insan manzaralarini sayamadigim kadar cok okumusumdur mesela. Siir kitaplari defalarca okunmak icin vardir. Ama daha once dedigim gibi tutku hayata bakis acisi ve oncelik meselesi... bu arada kitaplarim kuflenecek kadar uzun yasasam da daha cok kitap biriktirebilsem keske.
ben kibar bir dille "kusura bakma kitaplığımdan kitap veremiyorum ama istersen aynısını sana alayım" diyorum. henüz kırılan evet bana da al diyen çıkmadı :) her şeyimi paylaşırım ama kitaplarımı asla.
Benimde ünide bi arkadaşım vardı sürekli benden kitap isterdi ama asla geri getirmezdi en az 10 kitabım kalmıştiŕ onda.bide hep çantasinda taşırdı aylarca kitaplarıAllah başka dert vermesin diyerek söze başlamak istiyorum.. Ama kitapseverler için çok mühim bi mevzuyu belki görümcem de okur ümidiyle buraya yazayım dedim :) Aynı hırkayı üç sene giyerim yine de kitap almaktan vazgeçmem hal böyle olunca her sene hırka değiştirenler doların da yükselmesiyle kitap fiyatları artınca kütüphaneme dadandılar.. Evet herkes okusun kitabın da cimriliği yapılmaz verelim diyoruz da aldığınız gibi geri getirin be kardeşim.. Hatta sadece getirin.. Ben onları okurken bile kırmıyorum sayfaya elimde bastırmıyorum ki yeni gibi kalsın.. Geçen gün henüz okumadığım bi tanesini görümcem bunu alıyorum ben deyip aldı gitti evine gittiğimde gördüm ki çantasında taşımaktan kenarları ezilmiş400 sayfalık kitap kapağını bile açmamıştım.. Bu insanlardan kütüphanemi nasıl koruyacağım.. Bi başka arkadaş ne zaman fotoğraf atsam instagrama hemen bu kitap nasıl öneriyo musun arkasından bana ver diyo geri de getirmiyo okuduklarını düşünsem gam yemicem ama ondan da emin değilim.. Sadece paylaşmak istedim.. Bilmiyorum belki de benim düşüncem yanlıştır..
Espriyi anlamak da boyle bisey.... tesekkur ederim...brain storming aynen,
size iyi okumalar dilerim.
pdf kitap okursaniz facebookta pdf-ci kitap arsivi diye bir grup var inanilmaz kitaplar donuyor tavsiye ederim. Belki orada bulabilirsiniz.Yorumları okurken aklıma geldi, Çetin Yetkin hoca, Bir Savcının Not Defteri'nden kitabında bahsediyordu; herhangi bir sebep belirtmeksizin toplanan ve yakılan kitap dağları olduğunu. Hatta yakılacak kitapların içinden birkaç savcı arkadaşı ile birlikte kurtarabildiği kadar kitap kurtardığını anlatır anılarında. Ülke tarihimiz bu tarz anılarla dolu maalesef. Bir kısım kitapları da yayınevleri nedendir bilinmez kitapları basmıyor ya da yayınevleri kapanıyor ve o kitaplara ulaşabilmek mümkün olmuyor ne yazık ki. Mesela benim okumak istediğim birkaç kitap vardı ve basımları tükenmişti. Birini beş yıl boyunca aradım, bir diğerini 3 yıl. Bir başka kitabı ise bulabilmek için neredeyse şehirdeki tüm sahafları gezdim. Keşke benim annem babam da benim için kitaplarını biriktirselerdi. Çok mutlu olurdum. Eşimle düşüncemiz, çocuğumuza bırakacağımız tek mirasımızın kitaplarımız olduğu. Çocuğumuz ileride kitaplarımızı ne yapar bilemiyorum, şimdilik kitapları çok seviyor, kendine ait bir kitaplığı var şuan 5 yaşında. Yorumlarda bir arkadaş siz ölünce çocuğunuz kitaplarınızı sahafa satacak demiş. Bu da çocuğumuzun tercihi. Belki sahafta bizim gibi kitaplarına tutku derecesinde bağlı başka birine ulaşır kitaplarımız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?