Kitaplarımızı Geri Getirin

Okunulan kitaplar bence takas edilmeli ki herkes okusun hemde sizede alanada maddi açıdan yardım olsun diye düşünüyorun.
Bide 0 gibi kitap güzel değil ki hiç bir yaşanmışlık yok

Benim de kendi çapımda kütüphanem var ve kitap ödünç vermiyorum ama geçen sene taşınırken çok zorlandım açıkçası. Bir miktar kitabımı seçe seçe bir okulun kütüphanesine yolladım. Çocukluk kitaplarımdı bazılarını ayırdım yine de veremedim. Bir kez kuzenimden 2 kitap almıştım okudum aldığım gibi de temiz götürdüm "Kitabımı geri getiren ilk kişisin." demişti. Eskiden yumuşak yüzlüydüm çok kitap verirdim hatta lisede hiç samimiyetim olmayan bir kız kitabımı istemişti verniştim bir yıl sonra ben hatırlatınca herkesin içinde "Ne var yedik mi kitabını?" demişti. "Bir yıldır vermediğine göre yemişsin demek ki o kitap yarın sıramda olacak." demiştim getirmek zorunda kalmıştı. Kitabın altını kafasına göre çizmiş kendince bazı bölümlerine notlar almıştı yapışkanlı kağıtla nasıl sinir olmuştum.

Evde az eşyayı çok seviyorum ama kitaplarım belalı eski sevgili gibi. Kıyamıyorum. Bazen aklıma geliyor bir bölümü açıp tekrar okuyup farklı şeyler anlıyorum. Bazen bazı satırlara ihtiyacım oluyor güç bulmam gerekiyor, elimi atınca orada olduğunu bilmeliyim.

Eskiden ben de böyleydim.
Hey gidi hey. Canıma tak etti kimseye vermem dedim. Evi su bastı, 250-300 kitabı çöpe attım.
Şimdi umrumda değil. Nadir bir baskı eski bir kitap değilse bagisliyorum. Sağa sola bırakıyorum.
5000 kitabı 3000'e düşürdüm. Devam da edeceğim. Çocuklarıma kalmasını isterim tabii de bütün kütüphane olmaz. En sevdiklerimizi belirledik. Eklenir eksilir onlar bırakılır işte.
Sevgili konu sahibi, bu bahsettiğiniz şeyler kitapseverlerin yakınma adı altinda övündüğü durumlardandır.:) Geçiyor.

Vallahi yarama parmak bastınız. Buradan seslenmek istiyorum, toplayıp götürdüğünüz kitaplarımı geri getirin. İçlerinde okumadıklarım da vardı. Sayenizde kimseye kitap vermeyeceğim artık.

Yaptıkları çok ayıp , ödünç aldılarsa iade etmeleri gerekirdi . Bilinçli olarak geri verilmiyorsa adı hırsızlık bence . Size de bravo 9 kez aynı kitabı tekrardan almak , herkes yapmaz sanırım :)

Vermeyin.Kitap söz konusu oldu mu ben de çok takıntılıyımdır.Ben onları çocuğuma çoluğuma kalsın diye orijinal baskı alıyorum bi' ton para verip.Ben de ödünç vermiyorum artık.Sadece benim gibi kitap değeri bilen gerçek okur arkadaşlarıma veririm.Onlar da çabucak bitirip geri veren insanlar zaten.

Bi' ara o kadar çok kitap verirdim ki eşe dosta , aklımda tutamadığım için not alıyordum.Sonra bi' gün fark ettim ki verdiğim kitapların 3te 1i geri gelmiyor ve bunu yapanlar da hep aynı kişiler.Vermez oldum.Eskiden kitaplar okunmak içindir , herkes kitap okusun diye dağıtırdım.Artık öylr yapmıyorum.Geri getirmeyenler zaten okumuyor , emin ol.

Verme.
Bı kıyafet bile ödünç alındığında kurutemizlemeye göndermeden geri vermiyorsak...
Kitap adabını bilmeyen insanlara kitap vermeyin.

Benim kitaplarım kıymetli valla kimseye el sürdürtmüyorum. Başlarda bahanelerle savuşturuyodum kitap isteklerini ama son birkaç yıldır direk söylüyorum kitaplarımı paylaşmak istemiyorum diye. Hatta isteyenlere kitabı halk kütüphanesinden temin edebileceklerini hatırlatıyorum:)

Canim.. kisa surede okuyup , zarar vermeden geri getireceksen vereyim..
Normalde kitap alisverisi yapmam ama bu sartlarda olursa verebilirim...de..eger kirmak istemiyorsan karsindakini

Ama kirilirsa kirilsin diyorsan.
Veremem canim verdigim kitaplar geri gelmiyor...de

Offf yalnız değilmişim. Ben de çok kitabimdan oldum ve istemeye utanan biriyim. Çareyi kitaplarımı isteyenlere bilerek vermemekte buldum. Tamam getiririm diyorum ama asla getirmiyorum

Bir kitap hastası olarak seni çok iyi anlıyorum. Kitaplarım çok kıymetlidir. Bu konuda bencilimdir ve kimseyle de paylaşmak istemem. Cebimde son kuruşum olsa kitap için verir sonrasında parasız kalmayı göze alırım. Okuduktan sonra da kütüphaneme koyar geçer karşısına keyifle seyrederim.
Genelde vermem. Sadece güvendiğim kişilere veririm. Direk hayır demem ama insanlar kitaplarıma verdiğim önemden istemeye çekinirler.

Ben de kitap okumayı çok severim. Sürekli kitaplar da aldım, hatta bir ara hatrı sayılır bir kütüphanem de vardı. Ama minimalist ruhum kalabalıktan sıkıldı. Ben de çok sevdiğim bir kaç kitap harici hepsini dağıttım. Çocuğum da gitsin çok isterse kendi kitaplığını kendisi oluştursun.

Siz de biraz rahat olun bence.

Ha bir de merak ediyorum. Okuduğunuz her kitabı mı saklıyorsunuz yoksa okuyup beğendiklerinizi mi? Okuyup beğenmediklerinizi ne yapıyorsunuz? EbrarinAnnesi

Hayır evlenmeden öncekileri dağıtmıştım çünkü hayatımda köklü bi değişim yaşadım o tarz kitapları sevmemeye başladım görmek istemiyordum yeni evimde.. Şuan çok seçiciyim beğenmeyeceğimi düşündüğümü satın almıyorum aldıklarımı da çok araştırarak alıp beğeniyorum

Ben de zamaninda romanlairmin bir kismini kuzenime vermistim.
Resmen gitmis arkadaslarina dagitmis geri getiren olmamis.ben de isteyemedim ayip olmasin diye.Kucukken teyzem kuzenimin test kitaplarindan bana cok verirdi cunku.onlar o kadar kitap verdi simdi birse demeyeyim demistim
Ancak kizmak lazim.
Kitap degerli,onemli.Aldigini geri vermeyenin okuduguna da saygisi yoktur

Babamın fihristi vardır.
Kime kitap verdiyse yanına tarihiyle yazar, 1 hafta sonra arar okudun mu diye.
Okumadıyda 1 hafta daha müddet verir sonra yine arar ve okumamışsa zorla ister.
Babamın parasını alırsınız ama kitabını alamazsınız.
Siz de öyle yapın, süreli verin ve isteyin.
Çok da saygı duyduğum bir hobidir, zamanında babama istediklerimi yaptırmak için kitaplarını dağıtmakla tehdit etmişliğim ve sonunda kazanmışlığım vardır.

Bunun çaresini kimlik karşılığı kitap vermekle buldum. Çok merak ediyorsanız gidin satın alın, ha paranız yok ama yine de çok merak ediyorsanız bırakın kimliğinizi en geç bir hafta sonra kitabı getirin diyorum. Zaten bir kitabı en fazla bir haftada okumayan elinde süründürüyor demektir, o okumak değildir. Kimse kimliğini bırakamadığı için kitaplarım hep benimle. Oh olsun. Sizin de söylediğiniz gibi nerelerden kısıyorum da alıyorum ben kitaplarımı. Fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşsınlar diye veremem öyle millete.

Aynı ben. Sadece bebek bakım kitaplarımı veriyorum o kadar. Kalanını vermem çünkü özel basım ya da artık basılmayan birçok kitabım var.

Son düzenleme:
Kitap cimrisiyim ben, para lastiği bile takarım kitaplarım düzenli dursun diye.

Bilen dostlarım da alırlar ise bile tertemiz geri getirirler getirmeyecek olana da bahanem çok işin gerçeği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…