Kıyafet sorunsali .

kivircik2005

🚫
Kayıtlı Üye
28 Mart 2025
401
225
18
Merhaba . Bugün sosyal medyaya üniversite valizi hazirlama videoları gördüm. Hepsinde 5 kot , 5 kumaş pantolon, onlarca tişörtler, kazaklar .... 2-3 valiz ile gidiyor insanlar . Benim bu kadar kıyafetim yok. 4 tane tişört 3 kazak 2 kumaş pantolon 3 pijama iç çamaşırı ıvır zıvır ile gidiyorum. Montum bile yok bir tane gömleğim var ince bir de hırkam var . Yani biraz utanıyorum. Herkes dolaba sığmıyorum eşyam çok vb diyor ama bende bu kadar eşya var. Bu ay çok sıkıldık. Sütler para etmiyor , yemler pahalı, hayvan satamıyoruz yasak gelmiş. Babamdan kışlık bile isteyemiyorum.Bugün anne babamı kavga ederken duydum. Annem para istedi. Babam da çocuğun yurt parası yok cebimizde diye bağırdı Son parayla valiz çanta pijama vb aldım. Baya pahalı tuttu. Burs aldıktan sonra eksiklerimi tamamlamayı düşünüyorum. Bilmiyorum sebepsizce utanıyorum kıyafetim eksik diye.

Son düzenleme:
Ben yurda tonla kıyafetimi götürmüştüm ama sayılı kombin yaptım. Oda arkadaşımın sen gibi az kıyafeti vardı ama çok güzel kombin yapıyordu ve kapsül dolap dediğimiz yani birbiriyle uyumlu parçaları olduğu için farklı farklı giyinebiliyordu. Zamanla kıyafetlerini tamamlarsın onun için şu anlık canını sıkma

Lutfen kendinizi baskalariyla kiyaslayarak uzmeyin. Bugun yok belki ama, yarin olmayacagi ne malum? Ne guzel üniversite kazanmissiniz, aileniz destek olmus ve sizin arkanizda. Ulkede hala ailesi yuzunden üniversite ye gidemeyen kiz cocuklarimiz var.. Hersey gönlünüzce olsun, okulda basarilar dilerim.. ❣️❣️

Merhaba . Bugün sosyal medyaya üniversite valizi hazirlama videoları gördüm. Hepsinde 5 kot , 5 kumaş pantolon, onlarca tişörtler, kazaklar .... 2-3 valiz ile gidiyor insanlar . Benim bu kadar kıyafetim yok. 4 tane tişört 3 kazak 2 kumaş pantolon 3 pijama iç çamaşırı ıvır zıvır ile gidiyorum. Montum bile yok bir tane gömleğim var ince bir de hırkam var . Yani biraz utanıyorum. Herkes dolaba sığmıyorum eşyam çok vb diyor ama bende bu kadar eşya var. Bu ay çok sıkıldık. Sütler para etmiyor , yemler pahalı, hayvan satamıyoruz yasak gelmiş. Babamdan kışlık bile isteyemiyorum.Bugün anne babamı kavga ederken duydum. Annem para istedi. Babam da çocuğun yurt parası yok cebimizde diye bağırdı Son parayla valiz çanta pijama vb aldım. Baya pahalı tuttu. Burs aldıktan sonra eksiklerimi tamamlamayı düşünüyorum. Bilmiyorum sebepsizce utanıyorum kıyafetim eksik diye.
Götürdüklerimin hepsini giymedim sayılı giydiğim vardı değiştire değiştire kullandım. Ünide hergün kombin yapmalıyım triplerine girme yorulursun. Kendini kimseyle kıyaslama ilk gün düğüne gider gibi gelenlerin çoğu sonlara doğru Utanmasa pijamayla gelecekti. Az ve kullanışlı eşya yeter.

Hiç o gösteriş videolarini izleyip de etkilenme. Neyin varsa onu götür sonuçta gittiğin yer de alışveriş yapabileceğin bir şehir en nihayetinde. Duruma göre zamanla eklersin. Ben üniversiteye giderken hiç böyle akımlar yoktu herkes kot tişört kazak takılırdı simdi cok fazla gösteriş merakı var maalesef. Birçok şeyle kombinleyebilecegin parçalar götür altını üstünü değiştirirsin. Okul burası yahu tatile gitmiyorsun ki takma onları hiç. Hayırlı olsun bu arada 🌸

Dolaplar agzina kadar da dolu olsa insanin eli zaten hep ayni seylere gidiyor, ayni seyleri giyiyor. Hem gercekten dolaplara sigamamak cok buyuk sikinti. Ogrencilik en guzel zamanlar. Zamanla magaza gezerken indirimler denk gelir 3-5 kurusa doldurursunuz dolabinizi.

Üniversite hayatı o videolardaki gibi değil ya. Kimse öyle çeşit çeşit kombin yapıp gitmiyor okula.

Çoğunluk senin gibi sosyal medya aldatmacasına kanma.
Maddi sıkıntımız yoktu. İstanbul’un göbeğinde okudum. Hiç öyle çeşit çeşit kombin yaptığımı hatırlamıyorum kimse de yapmıyordu.
Kendine yeni kıyafetler alırsan da klasik zamansız kombini kolay parçalar seç.

Yani elbette böyle dediğin gibi hayatlar var fakat inanki internette gördüklerinin bir çoğu sahte ve boş. Temiz olduktan sonra gerisi önemli değil yavaş yavaş yaparsın. Herşey gönlünce olsun.

ya interneti ciddiye alan, orada gördüğünü dogru kabul eden bir insan olmak da aslinda senin elinde
millet ne paylasirsa paylassin ne onemi var ki?
ben evlilik surecindeyim, internete baksam kinada en az 7 elbise degistirmeyeni dövüyorlar. (bence sacma) bir dekoru g.t kadar eve getirip arkaya koyup evi modernlestirmeden söz asla yapılamıyor, konuklara ikram edilecek acikbufe sunumlarinin tabaklari epoksi kaplari zaten bir masraf, dugun kina nisa makyaklari en kiytirigi 6 binden basliyor, gelinlik desen 70+, yeni evlenenlerin evine "mutlaka almasi" gereken milyonlarca paylaşım var.
bunlarin hicbirini yapmadım. o mutlaka alinacak hicbir sey evimde yok hatta mutfak kucuk diye bulasik makinasi bile yok:) yuzbinlira verip ustune titreyecegim, birsey dökülürse tetikte olacagim bir koltugum yok, sokak kedileri giriyor bazen eve tirnaklarini törpülüyorlar. sinir krizi geçirmeden sadece "kışt" diyorum, koltugun ustunde yemek yiyoruz birseyler döküyoruz hic umrumuzda degil.
gibi gibi
ya da tatil valizi. tatil valizime sunu attim bunu attim, su kombin bu kombin... tatile mi geliyorsun gunde 5 giysi degistirmeye mi? ben sirtcantamla gidiyorum, sigdigi kadar.
ne yani, tatilim kabul olmuyor mu:)
sen de takilma lutfen sosyal medyaya
tabii ki senden daha zengin, senden daha tarz vs insanlar olacaklar. dünya boyle biryer
bunlardan sana ne ki?
kiyafetin az diye sana kötü bakacak insan malin tekidir zaten baksin.
ilk bursun ekimde mi yatacak kasimda mi? konya soguk, üşürsün. bence o zamana kadar en azindan dolaptan ikinci el bir mont al sadece sagligin icin.
alisverislerini de madem kisitli butcen var dolaptan yap. kimsenin haberi bile olmaz sen de tum parani çula çaputa vermezsin

Ya ben bir pantolon bir kaç üst bir mont ve bir ayakkabı ile okudum
Yıkar yıkar giyerdim😔😔
Ödüm kopardı pantolonuma bişey olacak diye

Hepsi geride kaldı
Önemli olan temiz olmak okulda da başarılı olmak
Süt ucuz evet anneniz peynir yoğurt satabiliyorsa çok daha iyi kazanır

Ben 2 kot pantolonla üniversiteyi bitirdim arkadaşlarım da benim gibiydi sınıfta her gün farklı kombin yapanlar da vardı tabi ama herkes kendi gibi biriyle yakın arkadaş oluyor

Benim senin kadar da kıyafetim yoktu. 4 ince triko kazak, 2 kot pantolon, 1 eşofman vardı sadece. Bütün kışlığım bunlardı işte. Onu da ikinci senemde mangodan indirimden almıştım (o zamanlar öğrenci harçlığı ile outletlerden alınabiliyordu- outletler gerçekti). Demem o ki üzülme. Bazısının çok kıyafeti olur bazısının az. Birbiri ile uyumlu parçalar olduktan sonra farklı kombinler yaparsın, aynı şeyi giydiğin anlaşılmaz bile (ki anlaşılsa ne olur yani?). Hala daha çok kıyafetim yoktur. Öğrenciyken param yoktu, şimdi var ama gerek duymuyorum. 5-6 tane sweatshirt, 3-4 tane taytım var. Ağırlıklı bunları giyiyorum.

İlk aşama için gayet yeterli kıyafet bence. Siz kendi sıkıntınızı bildiğiniz, insanları bol kombinli düşündüğünüz için böyle hissetmiş olabilirsiniz.
Üniversiteye gidince part time bir iş bulup hem sosyalleşmek, hem para kazanmak için çalışabilirsin. Benim bir arkadaşım inanılmaz marka giyiniyordu bu şekilde. Sıkılınca da satıyor yenisini alıyordu.

Back
X