Kıyafet takıntısı

Ben 20 kiloluk valizle 9 günlük tatile gidip 3 elbise giyen biriyim. Bana ne milletten ben rahat ettiğim şeyleri giyiyorum. Millete gösteriş için degil. Kim ne derse desin asla kafama takmam. Birsuru giysim varken hep aynı şeyleri giyerim. Belki dışardan yazık buda hep aynı şeyleri giyiyor diyende vardır:D Giysi değil yiyecek ekmeği olmayan insanlar var. Hayat kısa. Bazı insanların dedikleride önemsiz

Öğrencilik yıllarında az çok herkes sıkıntı çeker. Ben de okurken öyle aman aman kıyafet alıp giyinip salındığımı bilmem. Hatta 2. el kıyafet giydiğim de çok oldu. Hiç gocunmadım o gün ailemin bana sunabildiği şartlar o kadardı. Ama tertemiz giyerdim. Şimdi imkanlarım olmasına rağmen bir şeyi alırken on kere düşünürüm uzun vadeli işime yararsa kullanırsam alırım. Başkasının beğenmesi önemli değil kendime yakıştırırsam içinde iyi hissedersem zaten güzel taşırım.

Kimseyide takmam nasil rahatsam oyle gezerim. Bakimimi hic aksaltmam, makyajda sacta oyle ama kiyafette rahatliga bakarim.

Çok da tın. :) Eski iş arkadaşım bana müracaatcılara benziyorsun demişti (sosyal ekonomik destek biriminde çalışıyordum, çook kötü giyimli kadınlar geliyordu genelde) he he dedim geçtim. Zaten gittiğimiz evler malum, şıkır şıkır giyinsem ne giysilere yazık. Arkadaş da acayip takıntılı biriydi, her şeyi uyumluydu çocuğun. Sma bir kot bir tişört işime geliyordu benim.

Beğenmediğin şeyleri neden alıyorsun o zaman ? Ve çok merak ettim arkadaşların kıyafetlerinle ilgili ne sesi de bu kadar üzüldün ?
Mesela yeni bir kıyafet almıştım. Giymiştim. Üniversite biterken üniversiteli gibi giyinmişsin demişti. Şimdi diceksiniz ki kesin ne var bu sözde. Beğendiğim şeyleri aldım ama bir süre sonra beğenmemeye başladım. Dolabim hep aynı renk oldu.

Kızkardeşimle ben de yıllarca parasızlıktan giysi ayakkabı alamadık. Güzel giyinmeyi geçtim kışlık paltom olmadığı için aralık ayında mevsimlik ceketi üstüste hırkalarla giydiğimi bilirim. Güzel giysilere heves ediyordum ama öyle kafama da takmıyordum pek. Sen de takma valla değmez. Sonra para kazanıp giysiye doyduğun zamanlar da gelecek. Ben ilk para kazandığım yıllarda deli gibi giysi alıyordum şimdi şimdi bıkmaya başladım.
Ben de sizin gibiyim. Babam ben üniversiteye yazildigim sene iflas etti ve ben özel üniversite de okuyordum. Hep özenirdim içten içe bir giydiklerini bir daha giymezlerdi. Allah kimseyi gördüğünden geri bırakmasın. Aileme bir kere bile belli etmedim üzülmesinler diye ama ben de çok dert edinmişim. Okul biter bitmez atandım. Cebimde yol parası olmayan ben hem aileme destek oldum hem ne gördüysem aldım. Şimdi mağazaya gitmeye bile üşeniyorum. Çoğu kıyafetlerimi dağıttım ne gerek var diye.

Ben bir pantolonu ve tisortu dener aynısindan 5 tane falan alirim. Genelde ayni seyleri giyerim. Ugrasamam her sabah baska bisey seçmekle. Hicte takmam kim ne demis ne dusunmus.

Ben eskiden kiyafetlerime önem vermezdim elimde ne varsa ütüler temizler giyerdim. Alışveriş yapmazdım. İnsanlar genelde nasıl kıyafetler giyiyor, ilgilenmezdim. Param olmadığı için daha çok. Üzülürdüm iyi giyinenleri gördükçe ama kendime dert edecek kadar üzülmezdim. Ta ki çevremdeki bazı insanlardan laf duyana kadar. O laflar çok zoruma gitti. Kendimi aşağilandiğimi hissettim. Geceleri o lafların altında kaldım diye düşünmekten uyuyamadım. Sonra bende kıyafet takıntısı olmaya başladı. Hala güzel kıyafetler alabilmiş değilim. Ağrima giden o sözleri duyduğumdan beri tam 2,5 yıl geçmiş. Bu sürede 5 tane üst, 1 tane pantolon, 1 tane etek almışım. Ufak tefek şeyleri saymıyorum. Aldiklarimi da beğenmiyorum.

Ben böyle takıntı yapıp anneme çok ağladım. Onun da canını sıktım hep. Hala kiyafetlerim düzensiz. Hep aynı tür. Aynı renk. Ama benim daha çok dert ettiğim şey neden böyle takıntı yaptığım için. Bu kibir yüzünden mi böyle oldum diye düşünüyorum. Sizde de takıntı oluyor mu böyle? Çevrenizden söz duysaniz takıntı yapar mıydınız?

sanırım kendine ait bir tarz oluşturamamışsın. çok kıyafet sahibi olmak tarz giyinmek anlamına gelmez. tarzdan kastım da katalogdan çıkmış gibi görünmek değil kendine ve vücuduna uygun giyinmektir.
bence biraz internet sitelerindeki kıyafetlere bak. mağazaları gez alışveriş yapmadan kıyafetleri dene. üstüne hangisi güzel gidiyor hangi kombinler sana uyuyor bi bak.
ama tüm bunları seni mutlu edeceği için yap. "millet ne der" asla senin takıntın olmasın. hatta seni dış görünüşüne göre yargılayanları hayatından çıkar. tabi bunu güzelce öneri olarak söyleyenler varsa onlar hariç.

Vallahi Türkiyedeki kadınlarda şu abartı giyim yok mu,sanki her an bir düğüne gidecek gibi makyaj,topuklular bilmem topuzlar vs vs...yurtdışında yaşıyorum,adamlar öyle sadeki,azıcık şık giyinsen makyaj yapsan sırıtıyorsun...önemli olan temiz olmak,giyinirken göz yormamak..gerisi o kadar boşki

Kalitesiz markalardan asla alisveris yapmam. Yilda bir tane alirim o da en pahalisi en kalitelisidir. Takintim yok, yabanci markalari seviyorum genelde. Bir aldigimi on yil giymisligim var hic bir sey olmaz. Gardirobum bombostur oyle mutluyum ki oyle oldugu icin. Insanlarin kiyafetlerini goruyorum 20ser 20ser aliyorlar hepsini toplasan bir atlet etmez. Calisirken zaten yurt disindan yapardim alisverisimi. Simdi o aldiklarimla idare ediyorum ;) ise geri donmeden once yine cikar alirim dert mi yani? Siz de oyle yapin, indirim zamani 5e 10a cercöp almayin. Sezonda en iyisini alin ama bir tane alin tam olsun.

dün dudullu pazarından 10 liraya pantolon aldım kendime, güzelce kombinledim çok da yakıştı, herkes soruyor şu an :KK14:
düz beyaz atlet:5 tl
geniş kesim pantolon: 10 tl
ayakkabılarımı yaz başında flodan almıştım max. 50 tl dir.
çantam hediye, fiyatını bilmiyorum.
kolyelerim bilekliklerim yaklaşık 20 yıllık :KK53:
ve çok güzelim bence :KK66:

niye anlattım bunu, giyinmek için çok paraya değil, güzel bir estetik algısı, auraya ihtiyacınız var ve en önemlisi giyinmekten zevk almanız lazım. başkaları için değil, keniniz için, zaten görürsünüz siz kendinizi beğenince, özgüvenli durunca herkes sizi beğenir.

Ben de ayniydim. Kışın karın altında spor ayakkabısıyla okula gidip geliyordum üniversitede. Arkadaşım çizme almıştı kendine. Özenmiştim ama param yoktu. Bir kış öyle idare ettim.

Ben de bu vesileyle bir hocamızı anayım. Hatırlayınca kadına yine lanet ettim. Ben bütün kış okula ayakkabı ile gittim. Ayaklarım çok üşüyordu. Orta okuldayım mus çorabın üstüne evde artık ne çorap bulursam onu giyip gidiyorum. Kadın da takmış bana her sabah beni azarlıyor. Niye çorap giyiyormusum. Kötü görüntü oluyormuş. Halden anlamayan kalbi kararmış o..u. neyse söyledim bir gün artık hocam ayaklarım üşüyor napiyim diye. O da mükemmel çözüm buldu. Siyah çorap giy diye.

Aileye sonradan katılan ve sürekli görmek zorunda olduğum biri olduğu için katlaniyorum. Benim de kizginliğim karşında sessiz kaldığım için. İnsan ya o an şoka giriyor ya da sevdiklerinin mutluluğunu düşünüp susuyor işte sonra da dert sahibi oluyor. Artık o kadar umrumda değil ama neden bu kadar takıntı yaptım kendime diye kızıyorum.. çok teşekkür ederim

Ne dedi söylediği şey ağırdır belki

Üniversite son sınıfta, son aylarda yeni bir kıyafet almıştım, giymiştim. Üniversite biterken üniversiteli gibi giyinmişsin dedi. Ağır değil belki de ama bana çok ağır geldi o an.

Canım bedenin ne? Ne tarz giyinmeyi seversin? Tarzım yok diyorsun ama beğendiğin tarz genelde nasıl onu tarif et.

Eğer maddi sıkıntılardan ötürü alamıyorum yapamıyorum dersen bedenimiz de uyarsa giymedigim kıyafetlerimden yollayayım. Belki benim bedenim olmaz buradan başka birinin dağıtmak istediği kıyafeti vardır onun olur.

Evet artık eskisi gibi değil modeller çok ve ucuz. Ama insanın bazen bir tshirt e ayıracak 20 lirası bile olmadı mı olmaz.

Benim kendim birşeylere takarım. Çevremden gelenleri hiç duymam.
Güzel giyinmek çok para ile ilgili birşey değil. Gözle ve zevkle alakalı bence.

Çok kafaya takılacak bir durum değil aslında.
Herkes ister şık-şıkıdım giyinmeyi.
Fakat herkes kendi durumuna göre hareket etmek zorunda.
Ben de misal iş hayatında olduğum için, bir çok kişinin giyim tarzına vs. gıpta etmişliğim vardır.
Fakat, hem maddi açıdan hem de bedensel açıdan tabii ki herkesin giyindiği şekilde giyinemem.

Millet 150 TL verir bir pantolona, ben maksimum 20 tl veririm :)
Veya hiç kıyafet almam uzun süre, çünkü kıyafetten daha öncelikli giderlerim var benim.
Bu şekilde düşünüldüğünde, kimsenin ne dediği ne düşündüğü beni çok ilgilendirmez açıkçası.

Canım bedenin ne? Ne tarz giyinmeyi seversin? Tarzım yok diyorsun ama beğendiğin tarz genelde nasıl onu tarif et.

Eğer maddi sıkıntılardan ötürü alamıyorum yapamıyorum dersen bedenimiz de uyarsa giymedigim kıyafetlerimden yollayayım. Belki benim bedenim olmaz buradan başka birinin dağıtmak istediği kıyafeti vardır onun olur.

Evet artık eskisi gibi değil modeller çok ve ucuz. Ama insanın bazen bir tshirt e ayıracak 20 lirası bile olmadı mı olmaz.
Çok teşekkür ederim düşünceniz için ben artık takıntı yapmamaya karar verdim kimse beğenmezse beğenmesin ben insanlar ne düşünüyor diye kasıntı gibi yaşamak istemiyorum artık. Sadece o kişilerle yüz yüze gelmekten bile üzülüyorum sırf o beğenmedi diye de onun giyindiği gibi giyinmeye çalıştım. Bu yüzden yeni birkaç bir şey aldım. Alamadiysam strese girip üzüldüm. Kendimi ucube gibi görmeme neden oldu o kişi. Kimseye göre yaşamıcam artık. Aldıklarım yeter dicem. Çok teşekkür ederim.

Back
X