Kıyafete aylık ne kadar yatırım yapıyorsunuz???

dersane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.015
2
156
Diğer
Kızlar bu ay hiç olmadığım kadar açıldım.300 TL kadar para harcadım.Kendime çok kızmakla beraber içimdeki canavarı durduramıyorum.Maaşın yolunu gözler oldum.Lütfen beni rahatlatın arkadaşlar.Sizler ortalama ne kadar para ayırıyorsunuz kıyafete?:14:

her hafta çıktığımda en az bir ayakkabı alıyorum engel olamıyorum kendime ortalama 100 ayakkabıya gidiyo e kışa girdik hırka kazakn alıyorum birer birer onlarada 100 gtse ayda 800 rahat harcıyorum malesef

Off canım sen benden de fazla harcıyormuşsun.Almak istediğim daha birçok şey var.Acaba bayramdan sonrayı mı beklesem bilemiyorum.Malum her şey zamlı olacak.

genelde aylık değilde, toplu alışveriş yaparım. ama toplu çıktığımda 600-1000 lira arası bulur :27:

Sanırım evlisin canım.Kişisel harcaman mı o kadar yoksa eşin,varsa çocuk falan da dahil mi?Aslında toplu yapmak en mantıklısı.

valla alışveriş yapmıyorum :27: sıkışık bir dönemden geçiyoruz yeni ofis açtım. ofisim giderlerimi karşılayaca duruma gelene kadarda yapmayacağımda... çok ihtiyacım olan birşey olduğunda gidip onu alıyorum oda her ay olmuyor 3-4 ayda bir çıkar.

canım ıçımı rahatlatın demışın ama ben sana bı tavsıyede buluncam elınden geldıgınce kendını tut hayatım para maalesef boyle bışey gelıyo ve gıdıyo be o aldıkların hepsı eskıyo bırını gıyıp dığerını gıyıyemeden modası geçıyo bende onceden bekarken aklım fıkrım kıyafetteydı gerçı çalıştığımdan aılemede yardım edıyodum ama keşke altın falan alıp kenara koysaydım dıyorum gerçı benım çok kısıtlıydı en buyuk tavsıyem tabıkı al ama bırıkım yapmayı atlama derım arkaşım:)

valla bazen ipin ucu kaçıyo ama kendimi frenliyorum artık sonu yok al al bitmiyo yine hep eksik yaa kızlar anlşalım bi kıyaferti iki gün giysek ne olur her gün değiş her gün değiş kıyafet kalmıyo ..
ben tek çalşıyorum ama arkadaşlarım yakınuıyo ofiste diğer kızlar iki gün giyse bizde giyeriz diye..
her gün bişe bul giy aykkabısından çorabına kadar uydur.. bıktım valla

valla alışveriş yapmıyorum :27: sıkışık bir dönemden geçiyoruz yeni ofis açtım. ofisim giderlerimi karşılayaca duruma gelene kadarda yapmayacağımda... çok ihtiyacım olan birşey olduğunda gidip onu alıyorum oda her ay olmuyor 3-4 ayda bir çıkar.

Haklısın canım zaten kendi kendime çok kızıyorum.En iyisini yapıyormuşsun.

canım ıçımı rahatlatın demışın ama ben sana bı tavsıyede buluncam elınden geldıgınce kendını tut hayatım para maalesef boyle bışey gelıyo ve gıdıyo be o aldıkların hepsı eskıyo bırını gıyıp dığerını gıyıyemeden modası geçıyo bende onceden bekarken aklım fıkrım kıyafetteydı gerçı çalıştığımdan aılemede yardım edıyodum ama keşke altın falan alıp kenara koysaydım dıyorum gerçı benım çok kısıtlıydı en buyuk tavsıyem tabıkı al ama bırıkım yapmayı atlama derım arkaşım:)

Teşekkür ederim canım ben de birikim yapmayı çok istiyorum.Dediğin gibi moda çabuk geçiyor.Tutumlu olmak için uğraşıcam:5:

Amanın doğrumu okuyorum bu ne doyumsuzluktur :) iki ayda bir alışveriş bazen 3 4 ayda bir oda taş çatlasın,30 40 milyonluk pantolonumu değiştirmem sık sık üst değiştiririm maaşım asgari ücret kenara atıyorum 2 de bir bilezik yapıyorum :) hem israf hemde kumaş parası için çalışamam doğrusu param kıymetlidir kaç kişinin ağız kokusunu çekiyorum,millet 2 3 gün ay ne kadar şık anltacak diye gösteriş yapcam diye paramı harcamam,bu arada bekarım :))))

Ben altın yapıyorum annem al kıyafet sen şimdi giyincen bile diyo bazen gerek yok,niyetim evlenince o altınları bozdurup arsa alıp ev yaptırmak,hedef belirleyin kızlar kendinize :)

valla bazen ipin ucu kaçıyo ama kendimi frenliyorum artık sonu yok al al bitmiyo yine hep eksik yaa kızlar anlşalım bi kıyaferti iki gün giysek ne olur her gün değiş her gün değiş kıyafet kalmıyo ..
ben tek çalşıyorum ama arkadaşlarım yakınuıyo ofiste diğer kızlar iki gün giyse bizde giyeriz diye..
her gün bişe bul giy aykkabısından çorabına kadar uydur.. bıktım valla

Aynen canım ya evde otursam herhalde bu kadar alışveriş yapmazdım.Dediğin gibi çevremizden ve insanların bizden beklentilerinden kaynaklanıyor gösteriş merakımız.Yok çalışıyor ama giydiklerine bakın diyeceklermiş gibi geliyor.OFFF.İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar.:29:

Aynen canım ya evde otursam herhalde bu kadar alışveriş yapmazdım.Dediğin gibi çevremizden ve insanların bizden beklentilerinden kaynaklanıyor gösteriş merakımız.Yok çalışıyor ama giydiklerine bakın diyeceklermiş gibi geliyor.OFFF.İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar.:29:

Şimid çalışıyo giydiğine bak derler ama yaptıgın birikimle ilerde ev alırsın araba alırsın,helal olsun kıza kısa zamanda nerelere geldi derler :)

Haklısın canım zaten kendi kendime çok kızıyorum.En iyisini yapıyormuşsun.

canım ben evliyim ortak giderlerimiz var ve az önce dediğim gibi ofis açtık çook büyük masrafların içine girdik o yüzden zaten tutmak zorundayız benimde eşiminde.
ama bekarken aldığım maaşı ailem almıyordu zaten o dönem bende her ay muhakkak alışverişe çıkardım malum işe gidiyor olman hergün kıyafet değiştirmen falan zaten alışveriş ihtiyacı duyuyorsun. fakat ben o zamanlarda şöyle yapıyordum 1200 maaş alıyordum 600ünü direk bankaya aylık vadeli olarak yatırır 600le idare ederdim. Ailem benden para istemiyor yol param veriliyor o 600 zaten tamamen benim keyfi harcamalarımı karşılardı ki aylık 600 fazla fazla karşılar. yani aldığın maaşı bitirmeye çalışma aldığın gün peşin peşin vadeliye yatırırsan zaten o parayı unutmuş olursun haliyle birikim yapmış olursun...
ben o zamanlarda yaptığım brikimle o kadar çok şeyi başardım ki tek başına 22-23 yaşında bir kızken hedeflerime ulaşma yolunda çok yatırım yaptım şimdi onların meyvelerini topluyorum. o zaman öyle davranmasaydım şimdi bu ofisi açamamış olurdum

Sanırım evlisin canım.Kişisel harcaman mı o kadar yoksa eşin,varsa çocuk falan da dahil mi?Aslında toplu yapmak en mantıklısı.
evet evliyim. çocuğum yok. tamamen kişisel harcamam bu kadar. bu alışverişim 4 ayda bir olur. tabii üç kuruş para kazanınca bu kadar alışveriş yapmıyordum öğrenciyken kadıköy çilek sokaktan alıyordum hep 20 liraya dolabı dolduruyorum, şimdi çalışıyorum ona görede kıyafetlerim değişiyor , tabii birikimimide yapıyorum ben , aylık bes im var, ona yatırıyorum, onun dışındada her ay 5 gr altın alıyorum. ama bu tamamen gelirine bağlı. yinede israf etmemek lazım tabii :nazar:

Şimid çalışıyo giydiğine bak derler ama yaptıgın birikimle ilerde ev alırsın araba alırsın,helal olsun kıza kısa zamanda nerelere geldi derler :)

Canım benim çok sağolun.Daha önceden birikim yağıyordum az da olsa.Birikime devam.Çooooook haklısınız.Umarım benim gibi alışveriş çılgını arkadaşlar da bu topiği okurlar.Öpüyorum hepinizi:16:

canım ben evliyim ortak giderlerimiz var ve az önce dediğim gibi ofis açtık çook büyük masrafların içine girdik o yüzden zaten tutmak zorundayız benimde eşiminde.
ama bekarken aldığım maaşı ailem almıyordu zaten o dönem bende her ay muhakkak alışverişe çıkardım malum işe gidiyor olman hergün kıyafet değiştirmen falan zaten alışveriş ihtiyacı duyuyorsun. fakat ben o zamanlarda şöyle yapıyordum 1200 maaş alıyordum 600ünü direk bankaya aylık vadeli olarak yatırır 600le idare ederdim. Ailem benden para istemiyor yol param veriliyor o 600 zaten tamamen benim keyfi harcamalarımı karşılardı ki aylık 600 fazla fazla karşılar. yani aldığın maaşı bitirmeye çalışma aldığın gün peşin peşin vadeliye yatırırsan zaten o parayı unutmuş olursun haliyle birikim yapmış olursun...
ben o zamanlarda yaptığım brikimle o kadar çok şeyi başardım ki tek başına 22-23 yaşında bir kızken hedeflerime ulaşma yolunda çok yatırım yaptım şimdi onların meyvelerini topluyorum. o zaman öyle davranmasaydım şimdi bu ofisi açamamış olurdum
Canım ben de 1250TL maaş alıyorum.Ben daha önceleri kendime bir miktar ayırır gerisini babama verirdim(.En güvenilir banka:52:)O uygulamaya devam edicem.Çünkü özel sektördeyim.Daha dikkatli olucam sayenizde.

Bendede var o hastalık malesef:50: kredi kartımla internetten alışveriş yapıyorum mağazalardanda nakit olarak yapıyorum ama ben bi yandanda biriktiriyorum altın alarak.Yinede dur demek istiyorum kendime ama olmuyo iştee:27:

arkadaşlar heerkez bu durumdan şikayetçi geriye dönüp baktığımızda elimizde kıyafetler değil yaptığımız yatırım kalacak lüfenn bi kıyafeti iki gün giyelimmmmmm işe giderken derdimiz nasıl göründüğümüz olmasın böylece çok kıyafet almak zorunda kalmayız :22:

Back
X