- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
- Konu Sahibi bilemedimya
-
o kadar vaktim yok malesef :)bir dikiş makinesi almanı öneririm. kumaş maliyeti var sadece o da en fazla 20 30 tutar :) ayrıca youtube da var dikişi öğrenebileceğin kanallar :)
Çare kapsül gardrop
Proje 333 var bi deyaa ben bunu arastiriyorum surekli ama bi turlu karsima “kapsul gardrop soyle olur, sunlara dikkat edilmelidir” diye bi yazi cikmadi. hep siyah tayt, pantolon, beyaz basic tshirt onerileri var. bu mudur yani?
benim gardrobum da kapsul o zaman ama mesela
10 tane tayt 50 tane ayni tarz tisortlu kapsulkapsulun olayi sade ve az olmasi mi?
TesekurlerHc hair care eye renewal ismi canım
Ben kapalıyım dışarı çıkarken ferace giyiyorum. Senede bir kıyafet ya alırım ya almam.
Açık kıyafetleri de seviyorum. Çok güzel oluyorlar. Ev ve dışarısı için ayrı ayrı almama gerek olmuyor.
Ferace giymeye başlamadan önce bende uygun kıyafet bulamazdım. Kolu uzun olsa yakası açık olurdu bi tarafı tesettüre uygun olsa diğer tarafı olmazdı. Tesettür reyonundan alışverişi de sevmiyorum. Abidik kubidik şeyler. Hiç beğenmiyorum.
İnsanlar paralarını hazır giyim hazır yiyecek ve kozmetiğe döküyor. Bence bu yüzden bu kadar pahalılar. Deli gibi alışveriş yapılıyor. Gereksiz bence ben aldığım kimi şeyleri hiç giymezdim bile boşuna aldım diye üzülürdüm.
Alırken etiketleri de kontrol ediyorum. Pamuklu olanları alıyorum.
Ped kullanmıyorum. Nolur nolmaz diye alıyorum tabi ama yıllaaarca gidiyor bana. Kaç yıl üstüne yeni paket aldım. Kıyafete para dökmüyorum evdekiler yetiyor. Parasını kıyafete yatıranları görünce de hayret ediyorum. Söküleni dikip kullanıyorum. Tek ayakkabım olur yırtılır yenisini alırım. Çantamın kolu defalarca koptu dikip kullanmaya devam ettim. Bu şekilde epey bi param cebimde kalmıştır. Bebeğim olsa hazır bez kullanmak yerine yıkarım diye düşünüyorum ortalık pisli bez doldu zaten
.
Pahalılık var ama biraz da biz pahalılaştırıyoruz galiba
Bir şeyi ucuza almanın yolu onu almamaktır(alıntı)
Gerçi bunları tasarruf için yapmaya başlamadım. İsraftan nefret ediyorum. Ve umursamaz rahat biriyim. İnsanların düşüncesini takmam -aynı kıyafeti giyiyor vs-
Konu kıyafetti ama ben tasarruf konusunda demeç verdim sanırım
Sen de böyle diyorsan:)sen harcadigin parayi liraya mi cevirdin yoksa türkiye`den mi aldin?
olsun yinede allah euro ya kulum desin hepimizeEuro getirdim bozdurdum valla
Önce 100Euro bozdum yetmedi 50daha bozdum sonra da her şeye kart bastım
Hayat o kadar pahalanmış ki artık euro dolar falan da kar etmiyor para gidiyor yani
Merhaba,hangi kaynaklardan faydalandınız internetten.makina marka ve modeli nedir?benimde dikiş konusunda hevesim var ama hiç Asım atmadımKesinlikle aşırı pahalı. Bunu en çok dikiş makinesi alıp artık beğendiğim şeyleri kendim dikmeye başlayınca anladım.
Bakırköy ya da Fatih pazarına gidiyorum. On liraya kumaş alıp canım ne isterse onu dikiyorum. Üstelik ilk başladığımda sıfırdım. İnternetten araştıra araştıra öğrendim.
Ben kayık yaka bluz giymeye bayılırım. 70 liradan aşağı bulamazsın mağazalarda. Şimdi on liraya renk renk desen desen kendime dikiyorum. Maalesef devir artık çok pahalı. Artık tüketmek yerine üretmeliyiz.
olsun yinede allah euro ya kulum desin hepimize
ahhh neler yapmiyor kiEuroya bunu yapan hayat liraya neler yapmaz
Yo sıkılmıyorum aksine çok rahat ediyorum. Sıkılsam da önemli değil Allah rızası için değer. Ben mantıkçı biriyim çok için azı feda edebilirim.Ferace ne diye bir google a sordum da cahillik :)) bunlarinda cesitlisi varmış ben anlamadim siz hep ayni feraceyi mi giyiyorsunuz diyelim ki düz siyah birtane var. Senede 1.alırım almam demissiniz de. Hani yanlış anlamayın merakimdan sordum sıkılmıyor musunuz ayni seyi giymekten bugun mor yarin pullu oteki gün yesil giyiyim gibi dusunceniz yokmu ben olsam sıkılırdım yaaaav
Kıyafetler pahalı değil sanki. Ya da ben ucuzcu olduğum icin pahalilara bakmadığım icin pek farkinda olamayabilirim.
Ben şahsıma 150 liraya gömlek almam,yani büyük konuşmayım ama 150 sene yaşasam almam galiba,ama dersen ki bir ruj var bu rengi sana cok yakışır ona 200 lira veririm :/ bu da ayri bir manyaklık belki de
O bahsettiginiz tshortler harbiden cok gıcık. Ben giysem insanların gözü kan ağlar.
Moda diye her yerde ayni urunler var zaten. Mesela gecen sene her yer cizgiliydi cizgili elbiseler vs bö gelmisti artık
Bu sene bakıyorum yine aynı seyler .
Alım gücü de azaldı. Ben butiklere yöneliyorum bir de koton trendyol vs
Mesela gorumcem 800 900 liralik adidasyok bilmemkac liralik kot giyiyor ve sanki hep ayni seyleri giyiniyormus gibi geliyor sanki kıyafeti yok. Muhtemelen de yok
Benim dolap yıkılıyor. Cok alirim ucuz ya da orta yollu alırım. Siz de de oluyor mu bilmem cok beğenerek aldığınız bir elbiseyi daha sonra giymek istememek gibi. Ben hemen sıkılıyorum
Gecen sene 900 liralık bir alisveris yaptim ve icinden birtanesini dogumgunumde giyinip foto cektim sonra giymedim hala dolapta duruyor ve cok hoş bisey
Esimin bana dedigi su oldu
Ben 900 liramdan vazgecmisim bir elbise neki
Nitekim de dogru çıktı 1 sene dolmadan yine birsuru sey aldim. Sanırım ben bir giydigimi 2.ye giymeyi sevmeyenlerdenim bu yuzden fazla para vermem
Sezon sonu indirimleri de candir
Trendyolda gozden kacanlar candir
Bir de kesfedilmemis mahalle arasi uygun fiyatli butikler de candir
Bu ara yine kurtarıcı tabi koton. Kalitesiz de değil bana kalırsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?