- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.526
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Ondan iyisini mi bulcan ne demek yahu, bir kadın ille bir erkek mi bulmak zorunda, bu lafta çirkin kadın lafı bana göre, kendine güveni olmayan kadın der daha iyisini mi bulcam diye, şaka gibi
He nomunomuchua buldun bir erkek sıkıca yapış bırakma
Eşine göre tersse bu hareket,anlayış gösterip dikkate almalısın.Millete ayıp olur diye,insan eşinin fikrini ezip geçmemeli.O millette anlar herhalde çekindiğini binmek istemediğini,hayat tarzına uymadığını.Bu genelde toplumda vardır.Ve eşin sana ben seni bıakayım demiş.Dolmuş molmuş farketmez.Bırakayım yani sana eşlik etmek istemiş.Mesele geç kalma meselesiyse ve çok önemliyse,gidiş saatini ona göre ayarlamalısın.Boşanmak istemek süreklü bunu dile getirmek,millete yansıtmak,evliliği törpüleyen kötü şeyler.Sen sürekli boşanacağım boşanacağım dersen,bir gün şak diye önünde boşanma celbini görebilirsin.Her kavga insandan bir şeyler alır götürü.Abisi,annen, şu bu...kendi içinizde çözebileceğiniz meseleler.Bir de gerizekalı......bu kadar yüz göz olunmuş bir ilişki nasıl toparlanır bilmem.Iyi geceler hanımlar.
Saatlerdir kendime gelemedim.
Çok ciddi sorunlar yaşadık ama en kötü kavgamizda bile böylesi yaşanmadı.
4 buçuk yıldır ilk kez eşim olacak adamdan korktum..
Açıkçası bilen bir kaç kişi beni de hatalı buldu.
Yine de şahsen kendimde suç bulmuyorum.
Ama sizin de fikrinizi almak istedim.
Bugün iş çıkışı bir toplantıya katılmam gerekiyordu ama yetişmek için sadece 25 dk gibi bir sürem vardı ve benim yürüme yolum araç bekleme vs rahat 1 saati bulacak bir durumum söz konusuydu.
Bu toplantıya benimle birlikte gidecek olan iş arkadaşı vardı.
Düşünün aynı anda çıkıyoruz aynı yere gideceğiz kendisinin özel aracı var.
Bu durumda onunla gitmemin en mantıklı olan olduğunu düşündüm.
Yalan söylemek içime sinmedi açıkçası..
Eşimin bu konudaki hassasiyetini biliyordum. Tek bayan senden eğer başka bir adamın aracında işin yok der hep.
Bense bu konuda onunla hiç bir zaman anlaşamadim. Yolumuz aynı beni aracına davet eden iş arkadaşıma siz gidin yok demek bana çok ayıp geliyor.
Neyse eşim gece çalışmasına rağmen beni götürmek için erken uyandı ve bana eve gel ben seni götüreceğim dedi.
Dolmuşla götürecek ama.
Bu tavrı çok mantıksız buldugum için yetisemeyiz sacmalama ben işimi bilirim Karışma bana diyerek inat ettim onunla gitmedim.
Vay sen misin dinlemeyen bir dünya laf saydı onun sözünü dinlemiyormusum da bilmem neymiş. Benle muhattap olma da sakin tek kelime etme de artist artist haller.
Neymiş o saate toplantı koyan geç kalana bir şey diyemezmis aracı olmayanı işten o zaman çıkanı hesap etmek zorundalarmiş savunması bu..
Gittim döndüm surat bir karış.
Ise gidecekti yemek yaptım yemeğini ye dedim konuşma benle diye tersledi.
Iste o noktada dayanamadım ve defol git ise bir daha da gelme diye üzerine gittim.
Bu benimle başa çıkamayip annemden vuruyor beni.
Ne zaman boşancam desem- kabul çok doluyum tepemi attirdikca diyorum..
Kardeşlerime geçen tartismamizda nomu boşanmak istiyor anneme soyleyin suna bir şey desin falan demiş.
Annem dedi bunu ciddiye almamislar şaka yapıyor demişler kendisi bizimkiler sık sık işletir çünkü .
Ben de evet şaka yaptı işi gücü yok falana kivirdim.
Ama içten içe sinir olmuşum.
Hadi bu sebep oldu abisini aradım ve şuna artık soyleyin gitsin gelmesin eve annen yakın dedim.
Bana bir şey verdiği yok üç kuruşluk huzur verecek onu da veremiyor madem istemiyorum gerizekalıyı falan dedim.
Kabul kendimi kaybettim.
Ama cidden çok sinirlendim.
Hepsini duydu.
Geldi sen ne biçim konuşuyorsun diye üzerime yürüdü bir sürü bağırdı yıktı evi.
Sinirlerim gerildi ben ağladım.
Sonra abisi onu aradı.
Onunla konuşurken o da ağladı.
Beni umursamiyor hiç takmiyor.
Ben de insanım hata yaptım diye kocası değil miyim beni dinlemedi gitti istemiyorum dediysem bitmiştir falan ağlayarak zirvaladi.
Zaten izni yokmuş çok bunalmış da mis mis mış..
Bu adamın 4 buçuk yıldır en büyük kavgamizda tavrı en fazla surat asmak küsmek olmuştu.
Bugun canavar çıktı içinden.
Soruyorum şimdi ben mi yaptim ?
Aminnn..ben de katılıyorum bu duaya. Allah birinizden birinizin yüzüne baksın da akıl ihsan etsin. Sevgi kolay bulunur bişey değil. İlle kaybetmek gerekmiyor kıymetini anlamak için. Allah sağlık versin para her zaman kazanılır,çoğu da kazanılır ama ağız tadıyla,sevdiğinle yemedikten sonra neye lazımSatasmak istiyorum diyorsunuz hala.Konusmak,anlasmak değil.Kimin kalbi temiz de Allah onun yüzüne baksin diyim bari hak geçmesin.
Türkiye ortamında kaç erkeğin gönül rahatligiyla kabul edebileceği bir şey ki bu.İnsanin eşini kıskanması manasizca bile olsa normal ki.Ayilik mi?Peki..Bana anlamsız bile gelse arkadaşın arabasına binmez taksiyle olmadı kocami bekler dolmuşla giderdim.Gec de kaldırdım nolacak.Ama canım kocamla kavga etmek,onun dediklerini yapmamak isteseydi her şey bahane olsun diye böyle davranirdim evet.Sorun su:Sizin geçinmeye gonlunuz yok.Bahaneler olsun ve bu evlilik bitsin istiyorsunuz.İcinizde çoktan bitmiş çünkü.Abisi geldi yazdı sandım bir an..
Aynı şeyleri söyledi o da akşam.
Sonra da bir çocuk size iyi gelir bence dedi.
Dedim heeehh her şeyimiz tam bir o eksikti :)
Acikcasi ben dün seven bir eş göremedim.
Bencil bir ayı gördüm karşımda.
Bakmakla ilgili demek
canımmmsenin ağladığın yazmıyordu, onu görsem ona da derim "git lan sarıl kıza diye" ah o bi elimize geçse
Genelinde o haksız,saçma,akılsız olabilir ama dünkü olayda abisini arama hamlesiyle sen haksız,saçma ve akılsızsın nomu kabul et,kusura bakma böyle yazdığım için ama evlilik zor iş. Böyle şeyler uzadıkça uzar,kısıtdöngüye girer bi de ailelerden medet ummaya(başedememe ve iletişimsizlik neticesi) başlamışsınız. Gidin kendi başınıza çözün. Şunun için sen git diyorum, adam senin tutumunla daha da akılsız,saçmalar,aciz ve zavallı bir halde,kendini kaybetmesi işten bile değil. Burda akıllı olan sensin(di mi amao yüzden ben senden bekliyorum
Amin amin..Satasmak istiyorum diyorsunuz hala.Konusmak,anlasmak değil.Kimin kalbi temiz de Allah onun yüzüne baksin diyim bari hak geçmesin.
Ben ondan iyisini mi bulcam demedim ki..
Ben de mükemmel biri değilim kimseyi harcayıp direk çöpe atamam dedim.
Biri şart değil mutluluk için hatta evlilik bence bana göre bir şey değil. .
Ama kolaylıkla uzerimden cikaramiyorum bu gömleği nedeni ondan sonra daha iyisi gelir mi değil ondan sonra onu Özler miyim?
SİZ BENCE PEK YAZMAYIN BURAYABir ağlama nelere kadirmiş yaw
Adam ağladı diye bin kere yazılmış
aynen size katılıyorum ne borç nede başka bişey bizim haytlarımızdan önemli degilSende ağladın evet ama sen eşinin onurunu incittin.
Esin şikayet etmemiş, dert yanmış, çare aramış. Ama siz abisine misilleme yapmışsınız, üstelik hakaret ederek. Eşiniz " gerizakali kızınıza söyleyin " dese ne hissederdiniz ? Üstelik başka bir erkeğe bunu soylemissiniz. Eşiniz çok incinmistir.
Erkek olsaydın gelip taksiyle goturseydin lafı ise tartamayacagim kadar ağır. Bir insana " erkek olsaydın " denir mi yahu, ayıptır. Kadın olda " cümlesi de , bu cümlede en ağır cümlelerden. Bununla vurmak ayıptır.
Eşiniz bir hata yaptı, ağladı, af diledi pişman oldu. Eğer affedip yola devam ettiyseniz unutmak zorundasınız ki bu affı dilemeden " defol git ya da kabul et diye insan yığını çoğunlukta.
Utanabilen bir eşiniz var, ne şükür ki yaptığı hatasının ömrünü söyleyebilen es var.
Telefonda o şekilde agladiysa çok dolmuştur. Bir erkek kolay kolay ağlamaz. Yıpranmış belli ki.
Seviyorsanız daha anlayışlı olmak zorundasınız.Evliliginizi çıkmaza girmeden kurtarmalisiniz. Yoksa çok pişman olabilirsiniz. Bosaniyoruz lafını da atın gitsin ağzınızdan artık.
Ya gerçekten dava açın , ya da susun bu konuda.
Nedir yahu bu ölümlü dünyada paylasilamayan. Şimdi odaya gittiğinizde eşinizi kaybetmiş olabilirsiniz. Biz insanlar ölümün her an olduğunu unutup yıkıp döküyoruz. Yazık..
Sende ağladın evet ama sen eşinin onurunu incittin.
Esin şikayet etmemiş, dert yanmış, çare aramış. Ama siz abisine misilleme yapmışsınız, üstelik hakaret ederek. Eşiniz " gerizakali kızınıza söyleyin " dese ne hissederdiniz ? Üstelik başka bir erkeğe bunu soylemissiniz. Eşiniz çok incinmistir.
Erkek olsaydın gelip taksiyle goturseydin lafı ise tartamayacagim kadar ağır. Bir insana " erkek olsaydın " denir mi yahu, ayıptır. Kadın olda " cümlesi de , bu cümlede en ağır cümlelerden. Bununla vurmak ayıptır.
Eşiniz bir hata yaptı, ağladı, af diledi pişman oldu. Eğer affedip yola devam ettiyseniz unutmak zorundasınız ki bu affı dilemeden " defol git ya da kabul et diye insan yığını çoğunlukta.
Utanabilen bir eşiniz var, ne şükür ki yaptığı hatasının özrunu söyleyebilen es var.
Telefonda o şekilde agladiysa çok dolmuştur. Bir erkek kolay kolay ağlamaz. Yıpranmış belli ki.
Seviyorsanız daha anlayışlı olmak zorundasınız.Evliliginizi çıkmaza girmeden kurtarmalisiniz. Yoksa çok pişman olabilirsiniz. Bosaniyoruz lafını da atın gitsin ağzınızdan artık.
Ya gerçekten dava açın , ya da susun bu konuda.
Nedir yahu bu ölümlü dünyada paylasilamayan. Şimdi odaya gittiğinizde eşinizi kaybetmiş olabilirsiniz. Biz insanlar ölümün her an olduğunu unutup yıkıp döküyoruz. Yazık..
SİZ BENCE PEK YAZMAYIN BURAYA
havanız pek iyi gelmez bu ortama
Kesinlikle sarıl..itse de bırakma.. Allah korusun şu yaşattığınız stres ölüm sebebiŞimdi gidip sarılcam.
Bu mesajınız çok dokundu..
aynen size katılıyorum ne borç nede başka bişey bizim haytlarımızdan önemli degil
bosver herseyi aynen hatasını anlamıs af dilemiş
kabul edip benim gibi yolunuza bakacaksınız
kendinizi yıpratmayın daha fazla zaman su gibi geçiyor arkadasım
Iyi ama evlilikte de %100 mutsuz olmuyorsun bazen cook mutlu hissediyorsun bazen cook mutsuz. Yine elli elli. Benzer bir durumda oldugumdan yaziyorum. Agir durumlar olmadigi muddetce bahsettiginiz %50 nin pesinden gidip bu sefer %100 mutsuz olma sansi fa var.Bir evlilikte mutlu değilsen sonrasında daha iyisi olur mu olmaz mı diye düşünmek saçma, mevcut durumda %100 mutsuzsun ama sonrası için %50 şansın var, gelecek adam ya daha iyi çıkar ya daha kötü %50 %50
Ben kendi adıma giderim %50 nin peşinden, hayatın geneli zaten bir sınav
BULMAK DEMEK O ANLAMDA DEGİLDİSen demedin diyenler olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?