Kıyamet koptu..

Ama ne güzel bir laf etmiş.
Para için mi bosancam sevdiğim kadından. .
Ay ne tatlı eşın ama :)

Benim eşim de o kadar bunaltmalarima rağmen bir tatlı tarafımı bulsun zor değil hihhh :)

olayın asıl çıkış noktası hatalı. devamlı yalnız erkeklerin arabasına biniyor değilseniz eşinizin böyle bi kısıtlamaya gitmemesi lazım. sonuçta acil bişey olur böyle bi iş olur... zararı ne ki? taşlayacaklar belki ama bu tip kısıtlamalar resmen medeniyetsizlik göstergesi. kıskançlık filan değil medeniyetsizlik.

ama adam bu kısıtlamayı yapmış belli ki siz de başta kabul edip bu durumda yan çizmişsiniz. sonrasında a direkt boşancam git evden ditye fevrileşmişsiniz. haksızsınız bana göre.

bi de neden hemen aileleri işin içine kattınız. ona da anlam veremedim.

niye geldin dersen sonunda olacaklara katlanacaksın bu iş büyür yapama sakın
bak tecrübeyle sabit

Nomu canim butun mesajlari okuyamadim.
Belki yazmissindir tekrara dusureceksem seni affola.

Siz daha once hic bu borc kumar konusu ile ilgili yuzlestiniz mi kocanla? Kavgadan gurultuden imâdan dolayli yollu tartismalardan bahsetmiyorum. Acik acik yuzlesmekten bahsediyorum. Yapmadiysaniz yapin. Yoksa herdaim olmadik yerde boyle sizinti yapacak bu ofkeler sindirememeler kabullendim sanip kabullenemeyisler. Ikinizde hakli ikinizde hakkissiniz aslinda..

Nasıl bir yüzleşme mesela?
Ağlamalı zirlamali uzun uzun konuşmalı ikna etmeli bir kaç seansimiz olmuştu :)

Ben onun yerinde olsam benim ayaklarımı yıkar suyunu içerdim çok ciddiyim :)

O neler yaptı da ben bu kadar agresif biri oldum siz biliyor musunuz?
Muhtemelen bilmiyorsunuz. .
İlahi nomu yaaa bence de ayağını yıkayıp suyunu içse hakkını ödeyemez
Ama adam saçmaladıkça eli ayapına dolaşıyor bi de senden gördüğü akılsız herif tutumlarınla iyice acizleşiyor sana gaz vermiş gibi olmayayım diye yazmadım ama gerçekten saçmalık seni eve çağırıp dolmuşla götürmek istemesi ve senin o kadar kahrını çektiğin adamdan çok ayıca
Ama benim kendi ilişkimde de en çok gözümü korkutan şey var burda; seviye düşüyor, saygı tükeniyor, ailelere küçük düşürüyor eşler kendilerini(!)
Bak ben de eşimin çok akılsızlığına,saçmalığına hep "akılsız olduğunu vurgulayarak,saçma diye yorum yaparak" yanıt verdim yıllarca..bizim de eşimin savurganlığı yüzünden maddi çok kaybımız oldu. Ha mesele kumar değildi orası ayrı ama..Ben ona akılsız,saçma muamelesi yaptıkça onun eli ayağına dolaştı,daha da akılsızlaştı,saçmaladı. Olmadık yerlerden otorite devşirmeye kalktı,hayatımın en mutsuz yılını geçirtti bana. İnsan cildinin stresten nasıl yaşlandığını gördüm kendimde. O beni burda gerim gerim gererken mezardaki babam kardeşimin rüyasına girip marion a göz kulak olun,bişeyler oluyor demiş. Bi tartışmamızda ben sabaha kadar uyuyamamıştım annem de taaa 3 bin km ötede hissetmiş sabaha kadar can çekişmiş. Öncesinde hiçbişeyimi bilmezlerdi,sakinleşsin diye bişeyler geveledim anneme geçiştirdim. hiçbir zaman birimiz ağlarken(demek ki çok çaresisiz) diğeri bırakıp gitmedi. Çok şükür ben yıkıcı yorum ve ifadelerimi bıraktım aynı zamanda yaklaşımımı, o zaman o da kendine geldi. Acayip bastırıyormuşum onu yine saçmalıyor,aklısızlık yapıyor arada ama asla eski tutumumu sergilemiyorum. Uzun uzun birbirimizi ne kadar yıprattığımızı konuştuk yaşananların üstüne inşallah geriye dönmeyiz. Kocana yaklaşım konusunda seni kendime çok benzettiğim için yazdım bunları. Daha fazla ne kendine ne de ona kıyma lütfen ya içinde affet ya da bırak kendini de onu da

Toplantıya yetisemezdim ve onun bu saçma ayılığına boyun eğmiş olurdum canım..
Canım benim ben seni anlıyorum haklısın. Ama birde şöyle düşün gelecekte senin hata yapmayacağının garantisi var mı? Herşey insanlar için. Bence eşini affet, unutmaya çalış. Saygı duymaya çalış. Hepimiz insanız, hata bize mahsustur.

Prensip mantıklı olur. İş arkadaşın toplantıya diye seni kaçırıp tecavüz mü edecek? Arabada bacaklarına mı elleyecek? Ne yani? Öğretmensiniz değil mi? Hani öyle abuk sabuk iş arkadaşınız olma ihtimali de pek yüksek değil. Kısaca dediğim gibi prensip mantıksız olunca ay niye ısrarla istemediği bir şeyi yaptın diyemeyeceğim. Ama ikinizin aileleri arayıp şikayet etmesi korkunç kötü. Bir daha asla böyle yapmayın ya. Sen de çok fevrisin, söylediğin sözler hakkında sonuna kadar haksızsın, boşu boşuna kendinizi birbirinizi yıpratmaktan başka getirisi olmaz.

ŞİMDİ GİT EŞİNE hiçbirsey deme normal hayatına devam et
kahvaltı yapmayı teklif et
hazırla.istemiyorum falan derse sen bilirsin deme

Elim kolum kalkmiyor hiç. .

Bana da açıkçası medeniyetsizlik gibi geldi.
Öyle fazla medeni biri değilim de ama bu kadar da dar değilim.

Önce o aramışti kardeşlerimi bir kaç hafta evvel onun intikamı olarak sinirle bu yolu seçtim. .
biliyorum yanlış ama oldu..

Bir üstünüzdeki mesajimi okur musunuz?

Bir de merak ettim ben, kumarda bir ev parası yiyen karısının altinlarina kadar heba eden adam hakkında meleklerin tutumu nedir siz benden iyi bilirsiniz?
Böyle bir adamla evli kalıp neden ömrünüzü heba ediyorsunuz şimdi okudum diğer mesajlarınızıda yazık değilmi? Sevgi-Saygı kalmamış besbelli kendınıze yazık etmeyın.

e size de medeniyetsizlik geliyorsa neden itiraz etmiyosunuz?

şimdi normal şartlarda bakınca eşinizin tavrı çok saçma ve yanlış ama sizin abisini arayıp gerizekalı vs demeniz o kadar büyük bir şey ki, burda eşinizin yanlışı önemsiz kalıyor maalesef.

ama şu da var, tamam hatalı sizsiniz ama ben okurken yine de eşinize çok sinirlendim
çünkü kendisi sizin annenizi arayıp öyle saçma sapan konuşma hakkını kendinde görüyor ama siz yapınca evi dağıtıyor üstünüze yürüyor, öyle mi?

madem bunun bu kadar kötü bir şey olduğunun farkında, kendisi de yapmasaymış o zaman.
kendileri evin paşası mı acaba? her istediğini yapacak ama siz aynısını yapınca bir dövmediği kalacak

böyle insanlara sinir oluyorum. ama siz yine de onun kadar çirkinleşmeyin
umarım aynı davranış kendisine yapıldığında ne kadar iğrenç olduğunu fark etmiştir de bir daha tekrarlamaz

Nasıl bir yüzleşme mesela?
Ağlamalı zirlamali uzun uzun konuşmalı ikna etmeli bir kaç seansimiz olmuştu :)
Bu konudaki butun kirginligini kuskunlugunu ofkeni dile getirdigin hatta mesela bak bu borclar olmasaydi arabamiz olurdu arabamiz olmasa bile taksi tutmayi dusunmez halde olmazdik. Ben buna icleniyorum. Bu konuda seni suclu goruyorum. Ne kadar afettim desemde sindiremiyorum gibi hislerino dusuncelerini net ifade ettigin konusmalariniz oldu mu? :)

" Ben gündeme getirmedim, eşimin yarası var " diyorsunuz ya , o yara durduk yere büyümez. Belli ki eskisi gibi davranmiyorsunuz ona , sayginizi yitirmissiniz. Bu bir eş için en zor durumdur ; sayilmamak .
..

Ne olursa olsun o arabaya binmeyecektiniz. Bindiniz madem sonuna kadar alttan alacaktiniz.

" Buraya gel seni götüreceğim " dediğinde, aşkım yetişmem mümkün değil, taksiyle gitsek ? Demeliydiniz. Ya da söylediklerini alttan almaliydiniz.

Ben , " iş arkadaşım , arabasına da yalnız binerim, iş yemeğine de yalnız giderim v.s " mantığını anlamıyorum. Komsu götürse olmaz , iş arkadaşı götürünce eyvallah.
Kocanizin kıskançlık yapması çok normal.

Misilleme yapmanız ise en büyük hata olmuş. Abisine o şekilde ağır konuşmanız , hakaret etmeniz affedilecek gibi değil.

Eşiniz sizi annenize şikayet etmemiş ki , " bosanacagim " diyip duran bir es var , çaresiz kalmış , yardım istemiş.
Sizin yaptiginizla yakından uzaktan ilgisi yok.

Ayrıca boşanmak isterse insan boşanır. Bırakmıyor diye bir şey yok. Gidip dava acacaksınız hepsi bu.
Yok boşanmak istemiyorsa dile getirmemeli. Evin huzurunu alır, bereketini alır bu sevimsiz cümle.

Benim anlamadığım seni kendi bırakacaksa niye eve kadar seni çağırıp götürmek istiyor iş ile ev arası ne kadar mesafe bilmiyorum ama yakında olsa çok saçma. Bende çalışırken iş arkadaşlarımın arabasına bindim mecbur kalınca oluyor. Çalışan bir bayansan bu dert edilecek bir mevzu değil eğer patronlarının toplantı saatlerinden hoşlanmadıysa sana daha iyi şartlarda bir iş bulsun ozaman. Taksicilerin eşleri napsın ozaman yazık kadınlara her türden ahlaklı ahlaksız bin türlü insan biniyor taksilerine... eşinizde bence özgüven eksikliği var ya da sizi kaybetmekten korktuğu için saçmalıyor... yazdıklarınızdan sizi sevdiğini düşünüyorum... ayrıca şu evden kovma boşanma laflarını eşlerin birbirine söylemesini çok yanlış buluyorum ya bu benim eşim diye sahiplen ya da yol ver gitsin bu konular tehdit korkutma konusu olmamalı. Eşim bana bi daha evden git gelme derse ben direk boşanacam herkesin hassas olduğu yer var sonuçta

Bir rahat dursun ama o da ya
Kaç gündür iyi değilim üstüme gelme dedim durdum.
Yine yaptı yapacağını.
Aynen senin düşündüklerini düşünerek deliriyorum ben de.
PAtlama noktam zaten kötüdür..

Bu olayı geçmişten bağımsız değerlendirdiğimde de çok ayica geliyor bana ama.
Sorun bu..
Muhtemelen o durumda tahammülüm yüksek olduğu için sözünü dinlerdim ama yine kavga ederdim.

Evet aynen doğru.
Ben de böyle düşünüyorum.
Bu benim asla tercihim olmaz.
O baslatti ne çirkin bir şey empati yapsın istedim.
Insan çok utanıyor ailelere gidince.

Ben Türk erkeklerinin büyük bir çoğunluğunun, eşini bir başka adamın aracında görmek isteyeceğini hiç sanmıyorum.

Bu medenilik, modernlik vs değil.
Türkiye de her gün yaşanan olaylara bakar mısınız? Neyin medeniyetinden bahsedeceğiz.
Aldatmalar, zinalar gırla. Şiddet, istismar gırla..

Neyse. Bence de yanlış. Eşin haklı.
Hem net olduğu bir şeyi yapmış hem de üstüne gitmişsin. Eşin gibi davranmak zorunda değildin. Ne diye arıyorsun abiyi. O daha ayrı hata.
Evet eşin bazı konularda suçlu. Adam suçlu, alttan aldın, evliliği sürdürüyorsun diye bu şekilde davranman gerekmez nomu.

Hiç hoş değil davranışların.
Sen de hatalı olduğunu biliyorsun bence. Kendini haklı çıkarmak için sürekli çok sinirlendim vs diye eklemissin ama tutmadı.

Hatalisin ve ona göre davran.

e size de medeniyetsizlik geliyorsa neden itiraz etmiyosunuz?
Ettim..
Daha önceleri de itiraz ettim sacmaliyorsun dedim ama gerek olmadığı için onu ezip geçmemek gerek kalmamıştı.
Yani kendim de ne kadar bunda kötü bir şey olmadığını düşünsem de kolay kolay tercih etmem.
Sırf eşi bilse ne tepki verir bilemeyecegimden..
Burda ne kadınlar okuyoruz sonuçta.
Ben başkalarını rahatsız eden özgürlüğe karşıyım :)
BU nedenle genelde dikkat ederim dün edecek imkanım yoktu. .

Hatasını fark ettiğini düşünmüyorum hiç. .
Geldi 2 saattir camış gibi diğer odada..

Oldu ama bu kadar çiçekli ifade etmedim ben

Kiskanclik yapmis ama.
Simdi erkek gozuyle bakarsak esin hakli arabaya binmeni istememende.
O sizin aileyi aramis sen de buna karsilik onunkini.biraz sizinki intikam gibi olmus sanki.sen benimki aradin bak bende seninkini ararim gibi.
Son durum ne peki noldu sonra.
Aglamis felanya abisine belliki o bu durumlardan yaptigindan o da memmnun degil.
Sana karsi kendini suclu hissediyor.
Senin de hep gecmise takili kalman onuda yipratmis.
Ya bi hata yapmis deyip unutmak.
Ya da surekli ayni seyleri dusunup mutsuz olcana baska cozumlere gitmek.
Guvende bikere kirildimi bidaha eskisi gibi olunmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…