- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.526
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
eşinin durumunu anlıyorum ki şöyle.
eşim biz yeni evliyken kendi isteğiyle kardeşime kefil oldu ama kardeşim birkaç yıl sonra iflas etti. borçlar eşimin üstüne kaldı. bu yüzden adına açılmış 20 ye yakın dava var. kardeşim de aynı durumda. borcun sadece 1/3 ünü ödeyebildi. kalanı eşimin maaşından kesiliyor.
bir ara o kadar bunalttı ki beni, " kefil olmasaydın ulan" dedim. boşa istersen falan, para için mi sevdiğim kadını boşayacağım dedi, sustu. 12 yıl oldu evleneli ve 3 çocuk. mutluyuz ama aileler kv ler kanlı bıçaklı.
çok zor bir şey, sebepsiz borcu üstlenmek.
inan o dönem param olsaydı ve borcu kapatabilseydim ilk iş boşanmak olacaktı, o kadar bunalttı beni.
niye geldin dersen sonunda olacaklara katlanacaksın bu iş büyür yapama sakınBen de böyle düşünüyorum.
Çoğu zaman kızgınlıkla sonra oturup düşününce ciddiyetle bak biz yapamıyoruz.
Cirkinlesmeden bitirelim dedim.
Hİç bir şekilde istemiyor.
Hircinlasip senin derdin zaten hep boşanmaktı diyor.
Çoğu zaman sensiz yapamam bırakma beni bizim sonumuz ayrilik olmayacak diyor.
Bir şekilde gidiyor işte. .
Ahh evet!
Bana esekten düşeni getirin. :)
Ben de savaşmayı tercih ettim ama rahat dursun kaşinmasin:)
Evet biliyorum..
Sabah geldi ama yanıma hiç gelmedi mesela.
2 saattir diğer odada..
Niye geldin diyesim var yine delirebilir korkuyor
Allah sonumuzu hayır etsin. Amin..
Nomu canim butun mesajlari okuyamadim.
Belki yazmissindir tekrara dusureceksem seni affola.
Siz daha once hic bu borc kumar konusu ile ilgili yuzlestiniz mi kocanla? Kavgadan gurultuden imâdan dolayli yollu tartismalardan bahsetmiyorum. Acik acik yuzlesmekten bahsediyorum. Yapmadiysaniz yapin. Yoksa herdaim olmadik yerde boyle sizinti yapacak bu ofkeler sindirememeler kabullendim sanip kabullenemeyisler. Ikinizde hakli ikinizde hakkissiniz aslinda..
İlahi nomu yaaaBen onun yerinde olsam benim ayaklarımı yıkar suyunu içerdim çok ciddiyim :)
O neler yaptı da ben bu kadar agresif biri oldum siz biliyor musunuz?
Muhtemelen bilmiyorsunuz. .
Canım benim ben seni anlıyorum haklısın. Ama birde şöyle düşün gelecekte senin hata yapmayacağının garantisi var mı? Herşey insanlar için. Bence eşini affet, unutmaya çalış. Saygı duymaya çalış. Hepimiz insanız, hata bize mahsustur.Toplantıya yetisemezdim ve onun bu saçma ayılığına boyun eğmiş olurdum canım..
ŞİMDİ GİT EŞİNE hiçbirsey deme normal hayatına devam et
kahvaltı yapmayı teklif et
hazırla.istemiyorum falan derse sen bilirsin deme
olayın asıl çıkış noktası hatalı. devamlı yalnız erkeklerin arabasına biniyor değilseniz eşinizin böyle bi kısıtlamaya gitmemesi lazım. sonuçta acil bişey olur böyle bi iş olur... zararı ne ki? taşlayacaklar belki ama bu tip kısıtlamalar resmen medeniyetsizlik göstergesi. kıskançlık filan değil medeniyetsizlik.
ama adam bu kısıtlamayı yapmış belli ki siz de başta kabul edip bu durumda yan çizmişsiniz. sonrasında a direkt boşancam git evden ditye fevrileşmişsiniz. haksızsınız bana göre.
bi de neden hemen aileleri işin içine kattınız. ona da anlam veremedim.
Böyle bir adamla evli kalıp neden ömrünüzü heba ediyorsunuz şimdi okudum diğer mesajlarınızıda yazık değilmi? Sevgi-Saygı kalmamış besbelli kendınıze yazık etmeyın.Bir üstünüzdeki mesajimi okur musunuz?
Bir de merak ettim ben, kumarda bir ev parası yiyen karısının altinlarina kadar heba eden adam hakkında meleklerin tutumu nedir siz benden iyi bilirsiniz?
Elim kolum kalkmiyor hiç. .
Bana da açıkçası medeniyetsizlik gibi geldi.
Öyle fazla medeni biri değilim de ama bu kadar da dar değilim.
Önce o aramışti kardeşlerimi bir kaç hafta evvel onun intikamı olarak sinirle bu yolu seçtim. .
biliyorum yanlış ama oldu..
Bu konudaki butun kirginligini kuskunlugunu ofkeni dile getirdigin hatta mesela bak bu borclar olmasaydi arabamiz olurdu arabamiz olmasa bile taksi tutmayi dusunmez halde olmazdik. Ben buna icleniyorum. Bu konuda seni suclu goruyorum. Ne kadar afettim desemde sindiremiyorum gibi hislerino dusuncelerini net ifade ettigin konusmalariniz oldu mu? :)Nasıl bir yüzleşme mesela?
Ağlamalı zirlamali uzun uzun konuşmalı ikna etmeli bir kaç seansimiz olmuştu :)
İlahi nomu yaaabence de ayağını yıkayıp suyunu içse hakkını ödeyemez
Ama adam saçmaladıkça eli ayapına dolaşıyor bi de senden gördüğü akılsız herif tutumlarınla iyice acizleşiyorsana gaz vermiş gibi olmayayım diye yazmadım ama gerçekten saçmalık seni eve çağırıp dolmuşla götürmek istemesi ve senin o kadar kahrını çektiğin adamdan çok ayıca
Ama benim kendi ilişkimde de en çok gözümü korkutan şey var burda; seviye düşüyor, saygı tükeniyor, ailelere küçük düşürüyor eşler kendilerini(!)
Bak ben de eşimin çok akılsızlığına,saçmalığına hep "akılsız olduğunu vurgulayarak,saçma diye yorum yaparak" yanıt verdim yıllarca..bizim de eşimin savurganlığı yüzünden maddi çok kaybımız oldu. Ha mesele kumar değildi orası ayrı ama..Ben ona akılsız,saçma muamelesi yaptıkça onun eli ayağına dolaştı,daha da akılsızlaştı,saçmaladı. Olmadık yerlerden otorite devşirmeye kalktı,hayatımın en mutsuz yılını geçirtti bana. İnsan cildinin stresten nasıl yaşlandığını gördüm kendimde. O beni burda gerim gerim gererken mezardaki babam kardeşimin rüyasına girip marion a göz kulak olun,bişeyler oluyor demiş. Bi tartışmamızda ben sabaha kadar uyuyamamıştım annem de taaa 3 bin km ötede hissetmiş sabaha kadar can çekişmiş. Öncesinde hiçbişeyimi bilmezlerdi,sakinleşsin diye bişeyler geveledim anneme geçiştirdim. hiçbir zaman birimiz ağlarken(demek ki çok çaresisiz) diğeri bırakıp gitmedi. Çok şükür ben yıkıcı yorum ve ifadelerimi bıraktım aynı zamanda yaklaşımımı, o zaman o da kendine geldi. Acayip bastırıyormuşum onuyine saçmalıyor,aklısızlık yapıyor arada ama asla eski tutumumu sergilemiyorum. Uzun uzun birbirimizi ne kadar yıprattığımızı konuştuk yaşananların üstüne inşallah geriye dönmeyiz. Kocana yaklaşım konusunda seni kendime çok benzettiğim için yazdım bunları. Daha fazla ne kendine ne de ona kıyma lütfen ya içinde affet ya da bırak kendini de onu da
Canım benim ben seni anlıyorum haklısın. Ama birde şöyle düşün gelecekte senin hata yapmayacağının garantisi var mı? Herşey insanlar için. Bence eşini affet, unutmaya çalış. Saygı duymaya çalış. Hepimiz insanız, hata bize mahsustur.
Prensip mantıklı olur. İş arkadaşın toplantıya diye seni kaçırıp tecavüz mü edecek? Arabada bacaklarına mı elleyecek? Ne yani? Öğretmensiniz değil mi? Hani öyle abuk sabuk iş arkadaşınız olma ihtimali de pek yüksek değil. Kısaca dediğim gibi prensip mantıksız olunca ay niye ısrarla istemediği bir şeyi yaptın diyemeyeceğim. Ama ikinizin aileleri arayıp şikayet etmesi korkunç kötü. Bir daha asla böyle yapmayın ya.Sen de çok fevrisin, söylediğin sözler hakkında sonuna kadar haksızsın, boşu boşuna kendinizi birbirinizi yıpratmaktan başka getirisi olmaz.
Ettim..e size de medeniyetsizlik geliyorsa neden itiraz etmiyosunuz?
şimdi normal şartlarda bakınca eşinizin tavrı çok saçma ve yanlış ama sizin abisini arayıp gerizekalı vs demeniz o kadar büyük bir şey ki, burda eşinizin yanlışı önemsiz kalıyor maalesef.
ama şu da var, tamam hatalı sizsiniz ama ben okurken yine de eşinize çok sinirlendim
çünkü kendisi sizin annenizi arayıp öyle saçma sapan konuşma hakkını kendinde görüyor ama siz yapınca evi dağıtıyor üstünüze yürüyor, öyle mi?
madem bunun bu kadar kötü bir şey olduğunun farkında, kendisi de yapmasaymış o zaman.
kendileri evin paşası mı acaba? her istediğini yapacak ama siz aynısını yapınca bir dövmediği kalacak
böyle insanlara sinir oluyorum. ama siz yine de onun kadar çirkinleşmeyin
umarım aynı davranış kendisine yapıldığında ne kadar iğrenç olduğunu fark etmiştir de bir daha tekrarlamaz
Bu konudaki butun kirginligini kuskunlugunu ofkeni dile getirdigin hatta mesela bak bu borclar olmasaydi arabamiz olurdu arabamiz olmasa bile taksi tutmayi dusunmez halde olmazdik. Ben buna icleniyorum. Bu konuda seni suclu goruyorum. Ne kadar afettim desemde sindiremiyorum gibi hislerino dusuncelerini net ifade ettigin konusmalariniz oldu mu? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?