Kıyamet koptu..

Erkeklerin bencil olduklarına ben de inanıyorum.
Ona gözüm kapalı zaten güvenmiyorum.

Yaşadıklarını, zor geçen çocukluğunu ve gençliğini bildiğim için, hatta pek çoğuna bire bir şahit olduğum için, onu sizden daha çok anliyorum bu yüzden hala yanındayım.
Elbette tahammülüm bitik, yıpranmış bir halde.

Bence de kimse için değmez dünyaya bir kere geliyoruz.
Benim yaptığımı sen yapma derim mesela.

Ama ben hayatımı hiç sadece kendimi düşünerek yaşayamadim.

Siz benim evliliğim dışındaki üç kuruş etmez insanlar için bile tutumlarımı, dertlerimi dinleseniz hayret edersiniz.

Ben de böyle bir manyağım işte..
Kendimi kahredercesine iyilikten vazgecemeyen bir manyak.

Gittiği yere kadar.

Görelim neler olacak.
Kim haklı çıkacak. .

Moral vermek istediğin için Sağol canım.
Hayirlisi olsun..

Ama bu konudan bile adamin rol yaptigi ve iyiyi oynadigi iddianiz curuyor; zira esi, rol yapacak olsa bu kavgayi etmez, alttan alirdi.
Aksine konu sahibinin damarina damarina basiyor gibi, bence sasirtici olan da bu.
Ya da dogal davraniyor, ince hesaplari olsa dusunmeden tepki vermezdi.

Eşin rol yapıyor olsa köprüyü geçene kadar hesabı tabi karıcığım hay hay karıcığım derdi herşeye.Bu tartışmalarıda yaşamazdınız.O gözyaşınıda akıtmazdı.

Eşinin, konu sahibinin bir daha söz dinlememesi durumunda farklı davranacagını söylemesini neye dayandırıyorsunuz?

Adam tek başına da olsa borcu ödeyebilir, bu yüzden eşine karşı tamamen bagımlı olacagı bir durum yok.
Erkekligine hakaret kabul ettigi sacma düşünceleri dogrultusunda o tartışmayı o şekilde gözalmış olabilir.
Fakat kendi beyanına göre içinde tuttugu şeyler daha farklıymış...

Ancak yine de tamamen maddi manevi bagını koparmaya hazır degil, çünkü karısına her anlamda borçlu. Bu yüzden kavgada konu sahibinin gemileri yakmasından çekiniyor.
Fakat titizanne'ye katılıyorum, tehditleri dogrultusunda bir sonraki tartışma ve özellikle borclar bitince yaşanacak tartışmalar çok daha sert geçecek gibi duruyor.

Sevme sevilme konusunda ise herkesin kıstası farklı olabiliyor, keza kıskançlık konusunda cogu insanın farklı şeyler düşünmesi de öyle.
Fakat benim zaaflarıma oynayan, sıkıştıran, kendi istedigi gibi davranmamı isteyen kişinin tüm benligimle beni kabul ettigini, sevdigini düşünmem mesela.
Bir kere saygı duymuyor demektir.

Kendimden örnekleyeyim: Herkesin kişilik haklarına saygı duyarım, bazı insanların düşüncelerine de saygı duyarım ancak sevgi daha farklıdır benim için.
Karakterine, düşüncelerine saygı duymadıgım birine yogun bir sevgi hissedemem yani.

Konu sahibi bu konuda farklı düşünüyor olabilir, bu da onun tasarrufunda.

Adamin rol yapmasi baska, davranislarinin cirkin olmasi baska.
Dogal davranmasi kabaligini ya da tehditkar olmasini ortmez.
Ama goruldugu uzere iyiyi oynayayim, gibi bir derdi yok.

Icinde tuttugu derken, esi bu tartismadan sonra oyle mi demis?
Oralari bilemiyorum, okumadim ama bence o konuyu da araya sikistirmis gibi duruyor, adamin yerinde olsam ben de konu hazir acilmisken icimi dokerdim.
Yani dogru anladiysam planli bir kavga diye dusunmuyorum.

Öte yandan sevilip sevilmeme dediginiz gibi goreceli.
O konuda bir sey diyemem ama langir lungur esin seni sevmiyor, denmesine de karsi cikarim.
Neticede konu sahibi okumus, belli bir statusu olan, yasi kucuk olmayan bir hanim.
Sevilip sevilmedigini ayirt edebilir bence.

Eşinin desteginden başka sorunlarını çözebilecegi alternatifleri olmasa rol de yapabilirdi bunu bilemeyiz.
Bu tartışma, göze alabildigi şeylerin sınırlı oldugunu gösteriyor sadece.

Ancak "bir dahakine tepkim farklı olacak" demek bence açık tehdittir ve şimdilik yapmayı, söylemeyi düşündügü seyleri aklına gelip de planlı bir şekilde tuttugunu gösterir.
Dediginizin aksine konu açılmışken içimi dökeyim gibi bir durum yok.
(Size alıntılamak için şu an tüm sayfaları okuyamayacagım ancak hatırladıgım bu şekildeydi, cümleyi yanlış anlıyorsak konu sahibi düzeltsin)

Bu nedenle bir üyenin rol yapıyor demesi beni rahatsız etmedi açıkçası. Bunu sinsilik manasında kullanmadıgı da belliydi. Tüm düşüncelerini bilincli bi şekilde paylaşmıyorsa onu tutan ne?
Demek ki birşeylerden rahatsız ve sabrediyor ama acısını çıkaracagı günleri de sayıyor.
Bu kadar kinci birşey düşünmese bile konu sahibinin damarına basarsa terkedilmekten korkuyor ve şimdilik söylememeyi tercih ediyor.
Yani her koşulda gerçek yüzünü henüz tam olarak göstermiş degil.

Statü, egitim vs sevilmeyi ayırt edebilmek icin şart olmadıgı gibi, sevilmedigini bildigi halde ilişkinin devam etmesi için ugraşan insanların davranışlarına da engel olmuyor. Bunun bir çok örnegini forumda da görebilirsiniz.

Ayrıca okudugum kadarıyla kimsenin sevmiyor dedigi yok.
Buna karşın sevdigini iddia eden çok. Mesela langur lungur seviyor demek de bana tuhaf geliyor. O kadar aşagılama olacak, baskı olacak ama seviyor diyecegim...
Konu açan insanların çoğu zaten yöntem gösterilmesi ya da analizden ziyade içlerinde biriken öfkeyi boşaltmak ve umutlanmak için açıyorlar ki öyle cümleler yazmak da problemleri olan insanlara umut tacirligi yapmak gibi geliyor bana.

Ya bu aralar benim anlayışımda problem var ya da sizin anlatımınızda.
Uzun uzun yazıyor olmanıza rağmen okuduklarımı anlamakta güçlük çekiyorum.

Ya da açık açık yazmak yerine imalı, yuvarlak cümleler kuruşunuz anlaşılır olmaktan çıkarıyor yorumlarınızı.

Bu yüzden sadece okuyorum, geçiyorum.

Yine de anladığım kadarıyla yazayım.
Ne alaka gibi bir durum olursa da şaşırmayın ve kusura bakmayın.
Çünkü cidden çoğu kısmı anlamıyorum :)

Benim eşim yıllardır, ben daha bu yediği haltları bilmiyorken bile benden daha sakin, daha uyumlu biriydi.
Tepki vermesi gereken durumlara yine tepkisini verirdi.
Borçlar sonrasında tepkisiz, tasmalı bir canlı gibi yaşamadı yani.
Onun tavırlarında bir değişiklik yok.
Her zamanki gibi davranıyor.
Değişiklik bende.
Tahammülsüz ve bıkkınım.
O hala bir eş gibi benim düşüncelerimi önemsiyor ama ben artık sadece kendi düşüncelerimle ve
o anki hislerimle hareket ediyorum.

Onu çıldırtan da bu oldu.

Eşime sorsanız büyük bir hata yapmış olabilirim ama bu beni artık insan yerine koymayacağın,
eşim olduğunu unutabileceğin anlamına gelmiyor.

Ben senin istemediğin bir şeyi yapmam asla.
Senden de aynısını bekliyorum.

Mantığı bu.

Çok sinirlendim, yaptığın yüzde yüz yanlıştı.
Tekrarı olursa benden günah gider, bir daha sakın beni ezip geçme dedi.

En fazla ne yapabilir?

Aslında hiç bir şey.
Beylik taslıyor işte.
Maksat tekrarı olmasın..

Onun neyi, ne dozda yapabileceğini az çok biliyorum.

Bu arada bir şeylerden rahatsız elbette.
İçinde biriktirmiyor ki..

Benim zırt pırt küçük büyük her tartışma sonunda boşanma lafı etmemden, bunu düşünebilmemden rahatsız.
Çok istiyorsun madem hadi ailelere söyleyelim diye en son aileme söyledi mesela.
Deyip deyip lafta bırakma hadi madem diye aklınca beni susturmak istedi.

Aslında onun yerinde olan pek çok kişi bunu yapabilir.
Herkesin bir sabrı var sonuçta.
Ama bana göre o yapmamalı.
Çünkü artık onun hakkı yok.

İşte benim ona hiç bir şeyi hak görmeyişim de onu çıldırtan başka bir nokta..

Hemen karar vermeniz gereken, direkt zarar gördügünüz bir durum olmadıkça insanlara onu yap, bunu yap dememeye,
ve onlara haksızlık eden kişiler insanlık sucu sayılacak şekilde davranışlarda bulunmadılar ise arkalarından hakaret vari bir şekilde konuşmamaya özen gösteriyorum. Çünkü bu tip diyaloglardan hoşlanmıyorum.
Belki yuvarlak gördügünüz cümlelerim karakterimin yanı sıra öyle bir durumun içinde de olmayışınızdandır yani. Yoksa size haksızlık yapıldıgı konusunda çok netim.

Tehditten kastım, ilk alıntıladıgım bölüm.
Sabır adı altında siz ve eviliginiz hakkında onun şu an gerçek düşüncelerini sakladıgını söylemek için somut bir neden olarak gösterebilecegim konu o.

Siz eşinizi tanıyorsunuz fakat ben tanımıyorum. O "bir dahakine farklı olurum" derken nasıl birşeyden bahsettigini tahayyül edebilmem mümkün degil.

Yine de yıllarca tanıdıgını söyleyen kadınlar neler neler yaşıyorlar... Sinir harbiyle sert tartışmalar gerçekleşiyorken yarın bir gün neyle karşılasacagınızı kimse bilemez.

İkinci alıntıladıgım bölümde de bence davranışı çok çirkin.
Siz sürekli boşanmaktan bahsediyorsanız annenize söylemek yerine sakin bir anınızda kalbinin çok kırıldıgını, düşünceleriniz agırlıklı olarak bu yönde ise bitirebileceginizi vs anlatabilirdi.
Kocaman yetiskin bir adamın aileye şikayet etmesi; üstelik sizi, bu gergin halinizi -onu ispiyonlamamak için- açıklayamadıgınız bir konuma sokması itici oldugu kadar adaletsiz de.

Dediginiz gibi aklınca sizi susturmak için her yolu deniyor işte. Bu da bir nevi zor kullanmadır yani. Agzınızı bantlamıyor ama bantlayacak kişileri yönlendiriyor.

Sizi, eşinizi sevdiginizi söylediginiz için suclamıyorum. Ya da onun sevgisine inandıgınız için.
Sadece mutsuzlugunuzun, geriliminizin nedenini anlıyorum fakat siz ilişkiye devam etme konusunda net bir karar verdiginiz için ek sorumluluklar yüklendiginizle kalmıyor sürekli kendinizi de sucluyorsunuz.
Konunuza dahil olmam da bu noktada basladı, affetme ve asagılama ile ilgili paylasımlarda hakkınızın yendigini düşündüm.

Sizin tahammülsüz ve daha kavgacı bir insan haline gelmeniz, bir sürecin sonucu.
Degistin o halde suclusun gibi birşey diyemem yani. Aldatılan kadın daha şüpheci oldu diye kocan haklı adamı bunaltıyorsun yazmayacagım gibi.

Siz eğer memnunsanız, bir şans daha verme konusunda kararlıysanız; hem kendinizi kontrol edebileceginiz hem de eşinizin, sizin üzerinizde baskı kurmasını, erkeklik(!) taslamasını, şımarıklık yapmasını sonlandırabilecegine inanıyorsanız; acıma üzerinden degil, paylaşımları coğaltarak birbirinize daha da kenetlenmek konusunda umutluysanız; hepsini geçtim, sadece deneyip görmek istediginiz şey bu ise bize hiçbir söz düşmez.

Sonuçta bu tartışmaların arasında ezilen bir cocuk yok o evde. Ya da hasta yaşlı aile bireyleri sizin üzüntünüzle kahroluyor vs degil. Olumlu olumsuz ne yapıyorsanız kendinize yapmış oluyorsunuz.

Saygısızlık da tolere edebildiginiz ve karşılıklı olarak yaşandıgını düşündügünüz bir iletişim yöntemi ise ya da bunu da degistirmek için ortak bir çaba sarfetme kararı aldıysanız daha ne diyebilirim ki...

Başta kararlı oldugunuzu gördügümden sizi üzmemek için yazmamayı düşünüyordum. Hiç yazmadım olarak kabul edebilirseniz memnun olurum.
Umarım siz de mutlu olursunuz...

İyi forumlar dilerim.

Nomu, enişte niyeyse bana çok minnos geldi uysal sakin anlamında degil de bu borc olayı olmasa sanki on numara bes yıldız bir koca gibi duruyor senin için.
Bu borc da bitecek zamanla senin güvenini kazanacak tamamen o zaman iste omuzlarından büyük bir yük kalkmış olacak :)

Sonra da gelsin bebis :)

Nasıl tepkisinde değişiklik yok, kendi ifaden, 4.5 yıldır ilk kez böyle görüyorum yazan sensin,en büyük tepkisi surat asmakmış içinden canavar çıkmış ifade orda duruyo kopyalamayayım

Kavga sonrası konuşmada evet tehdit, çok açık, sen korktun ben üzüldüm ama gene de bi daha olursa daha fazlasını yaparım demiş adam

Kimse sözlerini çarpıtmıyo ne yazdıysan o, tamam sen kocanla barıştın seviyorsun da iyi güzel ama tamamen objektif bakan gözler için durum bu

regarde_moi diye bi üye vardı, pes pese eş konusu açtı her konuda artan bir ego ve şiddet öyküsü vardı, ben demiştim demek istemiyorum ama bak bir sonraki hamle sana fiziki şiddet olacak demiştim ki konu geldi dayak yedim diye, sonrada epeydir girmiyo ne oldu bilmem

Tabi o kız pasifti eşi cidden narsistti o ayrı, sana çok uzak geliyordur bu hikaye ama sen yine de duyduğun sözleri gördüğün davranışları doğru konumlandır

Gelen her yoruma cevabın kocamı sizden iyi tanıyorum siz benim kadar bilmiyosunuz ...konuyu ilk açtığında da bilmiyoduk sen biliyodun, fikir sormanın amacı neydi, o zamanda pekala kocanın neden öyle davrandığını kestirebilmiş olman gerekirdi, açıklamaları hemen kabul gördüğüne göre baştan beri ve içten içe sen de diyodun adam haklı diye

Bir konu sahibini dibine kadar haklı buluyorum ve sen haklısının savaşını veriyorum ilk defa tövbe estağfurullah

Yahu tamam adamın içinden ilk kez canavar çıktı da ben de ilk kez bu kadar ileri gittim.
Adamın normaldeki iyi hallerine rol diyenler var. Ben de tepki vereceği konulara hep tepki verdi diyorum.
Tıpkı buna verdiği gibi.

Bu kez aşırı olma nedenini de bin kere yazdım.
Hiç böyle bir şey yapmamistim ki daha önce..

Tamam bir daha olursa döver de biz demiştik dersiniz ne diyeyim sastım kaldım :)

Bu borç olayı olmasa da on numara bir koca değildi maalesef :)
O zamanda ailesinin dangozluklarini görmeyen, beklediğim tepkileri veremeyen uyuzun tekiydi.

Ama başka artıları var elbette.

Ben hala eşim hakli demiyorum ama onu çıldırtan durumu anlayabiliyorum.
Anladığımız her insanı haklı bulmayız.
Sadece kendi psikolojisi içinde değerlendirdiğimizde normal diyebiliriz.

Ben onu genel bir bütün içinde değerlendiriyorum.
Siz sadece bir saatlik tepkisi ile fark bu..

Ben de hala haksızım demiyorum hala haklıyım ama o da tümüyle anlatıldığı gibi tamamen rol yapan bir duzenbaz değil.
Bu haltları yedi, ne yapsam az ama.

O kadar da değil yani. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…