- 17 Aralık 2015
- 27.059
- 49.424
- 598
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Valla senin dedipin de doğru.Ama bu mesaj nomu için zararlı içerik .Onun zaten kafası hep bulanıyorHata kotası doldu dediginiz ve konu sahibiyle empati kurabildiginiz için o şekilde sormuştum.
Kota dolduysa ya büyüklü küçüklü her problemde benzer tartışmalar yaşayacaklar ve er ya da gec kopmaya noktasına gelecekler,
ya da eşi hatasının bedelini ödemedigi yetmezmiş gibi savurdugu tehditler ve kısıtlamalara ile -konu sahibinin "affetiysem onu ve kendimi üzmeyeyim" iç sesi dogrultusunda- konu sahibini maddi manevi sömürecek.
Ben bu iki ihtimalden başka 3. bir yolu gerçekten göremedigim için sormuştum. Adam suçunun farkında degil ki, kapris pesinde.
Her şeyi ödettigi yetmiyor, kendi güvensizligini bile konu sahibine ödetmenin peşinde.
Ayrıca konu sahibinin eşinin düşüncelerine değer verdigini ancak aynı görüste olmadıklarını düşünüyorum.
Mesela eşi normal karşılıyor olsaydı dahi kadının kendisi uygunsuz buluyorsa o arabaya binmez.
Demek ki eşinin söyledigi şeyin mantıksız bir istek olduguna inanıyor ve herhangi bir sakınca görmüyor ki biniyor. Acil hastaneye gitmek gibi bir mecburiyetten bahsetmiyoruz sonucta.
Burada üyelere nezaketle yaklaşmaya calısan kadın neden ev ortamında karşısındakini asagılıyor mesela? Bu bile artık o evin içerisinde kendi kontrolünü yitirdigini gösterir bence.
Tercihler konusunda size katılıyorum, keza fedakarlıklarının karşılıgını alamadıgı konusunda da.
Ancak eşinin fedakarlık yaptıgını pek sanmıyorum. Ne yaparsa yapsın kadının gitmeyecegine inanıyor çünkü.
Hatta güvensizligi üzerinden erkekligini ispat etme peşinde, tüm aileyi seferber etmesi de bu yüzden, istiyor ki konusahibi hizaya girsin...
Üstelik konu sahibinin yükünü paylasmak yerine arttırdıgı yetmezmiş gibi her ne olursa olsun kararlaştırdıkları üzere ailelere sırlarını açık etmemek için çabalayacagını bildiginden konu sahibini iyice köşeye sıkıstırmaya çalıştıgını düşünüyorum.
Yine de son söz konusahibinin tabi
Bu adam seni hizaya sokma peşinde ya hani , ( Tam Türk erkeği modeli yeminle , en zırt konularda bile sözleri geçsin istiyorlar )
Hayat müşterekmiş , kadınlar da düşünüp karar alabilirmiş , ev işi yapmak ve çocuk doğurmak zorunda değilmiş falanmış bizim toplumun bunları anlamasına daha çoooooook var.
Sen onu hizaya sok Nomu , yorma kendini bu kadar .
Korkut biraz bence.
Ben olsam bile isteye sabrını zorlardım.
Bi iki kere işşşiiine geliirse kardeşşş yap .
Ne yapacak acaba ?
Evet bende dogru bulmuyorum esim istemiyorsa hic gitmem.esimin rizasi olmadan tek birsey yapmadim yapmam.yapilmamali zaten.
Acaba taksi ile gitseydinizde bu kadar sorun yapmasaydiniz keske
+++++Şu eş uygun bulmuyorsa yapma anlayışı ne kadar saçma ve bunu açık açık savunuyorsunuz öyle mi?
eş uygun bulmuyorsa evden dışarı çıkma noktasına gelirse bu iş ne yapacaksınız.?
kafama göre davranırım eşi dinlemem derseniz bu evlilik olmaz anlayışıyla bu hallere geldik.
konu sahibinin kocası bildiğin kadın benim sözümü dinleyecek kafasında biri ve ona böyle imtiyazlar tanınırsa daha da azıtır.
böyle erkekler düzelene kadar dik durmak gerekiyor. yoksa sonu gelmez.
Esimde bende gayet uyumlu bir ciftiz.bu tarz sorunlarimiz hic olmadi.birbirimize haber vermemiz yeterli.izin olayimiz yok.esim bir yere gitme diyorsa vardir nedeni ..ondan kiymetli ne isim olabilir nede arkadasim..esimin birseye rizasi yoksa kalbni kirmam.yapmami istemedigi seyleri yamamyani eşin yarın sokağa çıkma dese çıkmayacaksın doğru mu?
Ben olsam affetsem bile borcunu odemezdim. Maasimla ev masraflarinin yarisina ortak cikip geri kalani kendim icin biriktirirdim. Bosanma durumu olabilir neden dimdizlak kalayim kumar borcu icin.
Esim de maasin yarisini ev masraflarina yarisini kumar borcuna odesin. Ister sittin sene odesin.
Olene dek ayrilmayacagiz diye bi anlasmamiz yok. Guvenip kumar borcuna maasimi yatiramazdim.
Esimde bende gayet uyumlu bir ciftiz.bu tarz sorunlarimiz hic olmadi.birbirimize haber vermemiz yeterli.izin olayimiz yok.esim bir yere gitme diyorsa vardir nedeni ..ondan kiymetli ne isim olabilir nede arkadasim..esimin birseye rizasi yoksa kalbni kirmam.yapmami istemedigi seyleri yamam
işte bu yorum en en en dogru güzel faydalı bir yorum kesinlikle ama kesinlikle nomu böyle yap niye seni bir seyler mutlu ediyor biriktirdiğin için çünkü hem canın acımıyor hemde kendi yaptıgını kendi temizlesin bencede sen maasının yarısını ver asla tam borcun altına birlikte girmeBen olsam affetsem bile borcunu odemezdim. Maasimla ev masraflarinin yarisina ortak cikip geri kalani kendim icin biriktirirdim. Bosanma durumu olabilir neden dimdizlak kalayim kumar borcu icin.
Esim de maasin yarisini ev masraflarina yarisini kumar borcuna odesin. Ister sittin sene odesin.
Olene dek ayrilmayacagiz diye bi anlasmamiz yok. Guvenip kumar borcuna maasimi yatiramazdim.
ben senin yerinde olsam demiyecegim yerindeydim böyle yaptım sen bilirsin tercih seninişte bu yorum en en en dogru güzel faydalı bir yorum kesinlikle ama kesinlikle nomu böyle yap niye seni bir seyler mutlu ediyor biriktirdiğin için çünkü hem canın acımıyor hemde kendi yaptıgını kendi temizlesin bencede sen maasının yarısını ver asla tam borcun altına birlikte girme
bende aynı seyleri yasadım ama ben calsmıyordum eşim kendi hatasını kendi temizledi uzun sürdü
baktım olmuyor ben bu dünyaya bir kez geldim bunu cekmeye gelmedim dedim ailesine söyledim
onlar yardım etti çogu bitti kalanıda az bişey kaldı
kendndi ödüyor.bende kendi maasımla bişeyler yapmaya calısıyorum
Evlenmeden once siizin gibi dusunuyordum bende.3 yildir evliyim.esimi 10 yildir taniyorum.cok sukur siddetli kavvgamiz olmadi.esim benim gonlumun olmadigi birsey yapmaz.bende onun.haftasonu yeri gelir arkadaslarimla vakit gecirirm.cogu cevremiz hep ortak zaten.planlarimiz genelde bir olur bizim.esimde ayni sekilde.kisitlamak degil bu.mesela konuyla ilgili oldugu icin soyluyorum.esim bi is arkadasmin arabasina binmemei istemiyorsa taksi tercih ederim.ona inat yada o kimki gibi yaklasimlarim olmaz.o benim esim..ben cevreme mutlu olursam temelinde evimdeki esimdeki huzurum yatar.belkide biz cok sansliyiz bu konuda.bu mantık doğru bir mantık değil eşe değer vermek başka o ne derse yaparım demek başka. eşiniz de size uyuyorsa gitme dediğin yere gitmiyorsa o da sıkıntılı.
evlilik eş ne derse boyun eğmek değil sonra yarın bir boşanma ya da vefat olunca o ''eşimden önemli''mi dediğiniz arkadaşlarınızı çok ararsınız.
Ben olsam affetsem bile borcunu odemezdim. Maasimla ev masraflarinin yarisina ortak cikip geri kalani kendim icin biriktirirdim. Bosanma durumu olabilir neden dimdizlak kalayim kumar borcu icin.
Faiz oranları daha düşecek diyorlar.
Biraz daha bekleyeyim düşerse bir kere de ona çektirebilirim.
Son olsun o da aman.
Banka, kredi kelimelerinden midem bulandı valla..
Nomucum, yeni yılla birlikte maaşlarda artış olur. O biraz da olsa rahatlatmaz mı aslında?Faiz oranları daha düşecek diyorlar.
Biraz daha bekleyeyim düşerse bir kere de ona çektirebilirim.
Son olsun o da aman.
Banka, kredi kelimelerinden midem bulandı valla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?