Kıyamet koptu..

abisini arayip bunu alin demekte cok sacma bence evlenirken abisine sordunuzmu acaba ? her kavgada gelin bunu alinmi diyeceksiniz karsilikli ?aileler neden karistiriliyor biz kavga ettik haberiniz olsun der gibi yada anlasamadiginizi birilerine ispatlamak ister gibi erkek karisinin ailesini arar yada kendi goturur kapiya birakir basina bir is gelmeden yerine birakmak maksatli ama sizin erkek gibi abisini arayip gel bunu al demeniz misilleme olmus bence

Valla senin dedipin de doğru.Ama bu mesaj nomu için zararlı içerik .Onun zaten kafası hep bulanıyor

Bu adam seni hizaya sokma peşinde ya hani , ( Tam Türk erkeği modeli yeminle , en zırt konularda bile sözleri geçsin istiyorlar )

Hayat müşterekmiş , kadınlar da düşünüp karar alabilirmiş , ev işi yapmak ve çocuk doğurmak zorunda değilmiş falanmış bizim toplumun bunları anlamasına daha çoooooook var.

Sen onu hizaya sok Nomu , yorma kendini bu kadar .

Korkut biraz bence.
Ben olsam bile isteye sabrını zorlardım.

Bi iki kere işşşiiine geliirse kardeşşş yap .
Ne yapacak acaba ?

Bende eşinin Nomunun ailesini aramasına taktım.Demekki kendi menfaati için Nomunun üzülmesini göze alabiliyor .O zaman ben daha ne diye o adamın borcunu üstleneyim.

Nomunun adamı boşamaması zaten bir lütuf .Sevdiği için ve eşininde onu sevdiğini düşünerek bir şans verdi.

En azından devam ediyorsada zarar görmemeli.Eşide bunu söylemeliydi bence.Borcu yapan benim ödeyecek olanda ben olmalıyım sen kendini sıkıntıya sokma demeliydi.

Bence adam haklı beyler, dağılınCiddi konuşmak gerekirse, evliliğinize ailelerinizi karıştırmanızı çok yanlış buldum. Aileniz ne kadar güvenilir bile olsa dertlerinizi karı koca arasında çözmelisiniz. İleride barışırsınız siz unutursunuz ama iyi niyetle yapılan bir şakayla geçmişiniz önünüze geliverir. Ne annenizin ne kardeşlerinizin ne de eşinizin abisinin böyle çirkin konuşmalara şahit olması hiç hoş değil. Haklı olduğunuz tek kısım var. Toplantıya hızla yetişmek için iş arkadaşınızın arabasına binebilirsiniz bence. Ama eşiniz demek ki bu konuda hassas. Keşke işten döndüğünüzde onun gönlünü alıcak birşey yapsaydınız. Alttan alıp tatlı sözlü olsaydınız. Attığı trip en fazla bir kaç gün sürerdi. Kırıcı sözlerle hakaretlerle 3. Şahısları evliliğinize karıştırmakla bir evliliğin sonunu hazırlamış oluyorsunuz. Bir daha o evlilikten hayır gelmiyor. Bence hatalarınızı telafi edip eşinizden özür dileyin ve tekrar aynı hataları yapmayın.

Şu eş uygun bulmuyorsa yapma anlayışı ne kadar saçma ve bunu açık açık savunuyorsunuz öyle mi?
eş uygun bulmuyorsa evden dışarı çıkma noktasına gelirse bu iş ne yapacaksınız.?

kafama göre davranırım eşi dinlemem derseniz bu evlilik olmaz anlayışıyla bu hallere geldik.
konu sahibinin kocası bildiğin kadın benim sözümü dinleyecek kafasında biri ve ona böyle imtiyazlar tanınırsa daha da azıtır.
böyle erkekler düzelene kadar dik durmak gerekiyor. yoksa sonu gelmez.

Evet bende dogru bulmuyorum esim istemiyorsa hic gitmem.esimin rizasi olmadan tek birsey yapmadim yapmam.yapilmamali zaten.

Acaba taksi ile gitseydinizde bu kadar sorun yapmasaydiniz keske

Evet bende dogru bulmuyorum esim istemiyorsa hic gitmem.esimin rizasi olmadan tek birsey yapmadim yapmam.yapilmamali zaten.

Acaba taksi ile gitseydinizde bu kadar sorun yapmasaydiniz keske

yani eşin yarın sokağa çıkma dese çıkmayacaksın doğru mu?

Son yorumlarıda okudum .
Nomu bana görede yaptıgı fedakarlıgın farkında degıl.
Zıra ben olsam kesınlıkle bu durumu kabul etmez kendısınden ayrılırdım, veya benı hıc ırgalamayacak sekılde aılesınden destek alıp borcunu odemesını ısterdım. Yanı hem benden habersız ıs cevırecek, hem bu borca benı ortak edecek, hemde benım bu ısten hıc cıkarım olmayacak.

Bende calısıyorum tamam ekmegımızı tastan cıkarmıyoruz ama zamanımızı satıyoruz, bır yandan akıp gıden hayatıda satıyoruz paraya ulasabılmek ıcın. Sonra amacımızı bır hıc ugruna ode babam ode. Yok hıc bana gore seyler degıl.
yakın bır akrabam sanırım 20 senede 1 trılyon kumar borcu yaptı ve odedıler,

Kimi zaman aıleler verdı, borcları kapadı kimi zaman kardeslerının satılan ev paralarını caldırdım dedı 2-3 gun ortadan kayboldu yanı ama hıc bıtmedı ortalama 3 senede bır bu olaylar cıktı. Ben zaten son 3 fılan sahıdıdım daha oncesınde kucuktum.

Bır keresınde masada oyle deste deste para gorunce annem kanser fılan oldu para topladılar sandım . O sekılde ogrendım o paraların nereye gıttıgını, aılede herkes calısıyordu son dedı vallahı son dedı tefecılerede bulasmıs bılmem ne dedı bır turlu bıtmedı bunun uzerıne 2 kere daha oldu. coluk cocukları var evlenme zamanlarıydı, onlarında hayatını caldı, kendı gayrı menkullerıde bıttı kırada oturuyorlar, bu sırada butun bu borclar cok kolay odenmedı malesef satılan seyelrden sonra , sıra bır sekıle aılenın mallarına geldı onlarda bıtınce artık herkes git at kendını bı yerden herkes kurtulsun bu dertten dendı.

Son 2 borcu kendı kendılerıne odedıler, hah tam o sırada o kadar sıkısık durumda oldukları ıcın pazarda son kasalardan alısverıs yaptılar, normalde eve gıren parayla bır ellerı yagda bır ellerı balda yasamaları gerekırken analdınız sanırım topladıkları yıyeceklerın durumunu.

Son defasında artık bunlar bu ısın ıcınden cıkmıyor soylemedıklerı seyler oldugunu dusununce herkes olaya bızzat benım abım gırdı ve adam ve cocuklarıyla banka banka gezdıler, neredeyse tum tum bankalara borclu, ama bunları hıc soylememıstı yanı soyledıgının yarısı kadar daha bır borc var , bu banklarda hayat sıgortaları , bılmem ne sıgortaları yanı aslında bı oncekı seferde hıc bıtmemıs sadece en yuksek meblag olanı soyluyormus sanırım yuzu olmadıgından. Bu defa bıttı dıye sanıyoruz 3 sene oluyor son olaydan sonra. Ama ben bıle ona hakkımı helal etmıyorum benım kuzenlerımı bu sekılde hem elaleme karsı hemde kendı ıclerınde bu duruma dusurdugu ıcın ıyı olsa ne yazar. tamam cok ıyı bır adam oda yasanmıslıkların verdıgı seylerle alakalı bence. Umarım artık bıtmıstır

Ama ben oyle kolay kolay sıyrılabıldıklerını dusunmuyorum o yuzden ben olsam affetmezdım

Ben olsam affetsem bile borcunu odemezdim. Maasimla ev masraflarinin yarisina ortak cikip geri kalani kendim icin biriktirirdim. Bosanma durumu olabilir neden dimdizlak kalayim kumar borcu icin.
Esim de maasin yarisini ev masraflarina yarisini kumar borcuna odesin. Ister sittin sene odesin.
Olene dek ayrilmayacagiz diye bi anlasmamiz yok. Guvenip kumar borcuna maasimi yatiramazdim.

+++++

Ben sırf üreme organlarım içerde diye erkek cinsinin üstünlüğünü kabul edemem şahsen .

O bipinin keyfine is yapacak , arkasını toplayacam bide bana bıkbıklanacak , horozlanacak .
Ben mi çok inat bi tipim bilmiyorum ama gıcığına gıcığına yapardım .

yani eşin yarın sokağa çıkma dese çıkmayacaksın doğru mu?
Esimde bende gayet uyumlu bir ciftiz.bu tarz sorunlarimiz hic olmadi.birbirimize haber vermemiz yeterli.izin olayimiz yok.esim bir yere gitme diyorsa vardir nedeni ..ondan kiymetli ne isim olabilir nede arkadasim..esimin birseye rizasi yoksa kalbni kirmam.yapmami istemedigi seyleri yamam

Yarının ne olacağının garantisi yok.Ayrılmıyorsam kuruşuna kadar borcunu ona ödettiririr o bitincede bu sefer ev borcuna sokardım.Belki içimdeki öfke bi nebze hafiflerdi.

Ev borcu kadar para kaybetti ,bir ev daha borcu ödesin en azından elimde somut bir şey kalırdı .

Böyle adamları rahata alıştırmayacaksın

bu mantık doğru bir mantık değil eşe değer vermek başka o ne derse yaparım demek başka. eşiniz de size uyuyorsa gitme dediğin yere gitmiyorsa o da sıkıntılı.
evlilik eş ne derse boyun eğmek değil sonra yarın bir boşanma ya da vefat olunca o ''eşimden önemli''mi dediğiniz arkadaşlarınızı çok ararsınız.

işte bu yorum en en en dogru güzel faydalı bir yorum kesinlikle ama kesinlikle nomu böyle yap niye seni bir seyler mutlu ediyor biriktirdiğin için çünkü hem canın acımıyor hemde kendi yaptıgını kendi temizlesin bencede sen maasının yarısını ver asla tam borcun altına birlikte girme
bende aynı seyleri yasadım ama ben calsmıyordum eşim kendi hatasını kendi temizledi uzun sürdü
baktım olmuyor ben bu dünyaya bir kez geldim bunu cekmeye gelmedim dedim ailesine söyledim
onlar yardım etti çogu bitti kalanıda az bişey kaldı
kendndi ödüyor.bende kendi maasımla bişeyler yapmaya calısıyorum

ben senin yerinde olsam demiyecegim yerindeydim böyle yaptım sen bilirsin tercih senin

Evlenmeden once siizin gibi dusunuyordum bende.3 yildir evliyim.esimi 10 yildir taniyorum.cok sukur siddetli kavvgamiz olmadi.esim benim gonlumun olmadigi birsey yapmaz.bende onun.haftasonu yeri gelir arkadaslarimla vakit gecirirm.cogu cevremiz hep ortak zaten.planlarimiz genelde bir olur bizim.esimde ayni sekilde.kisitlamak degil bu.mesela konuyla ilgili oldugu icin soyluyorum.esim bi is arkadasmin arabasina binmemei istemiyorsa taksi tercih ederim.ona inat yada o kimki gibi yaklasimlarim olmaz.o benim esim..ben cevreme mutlu olursam temelinde evimdeki esimdeki huzurum yatar.belkide biz cok sansliyiz bu konuda.
Gizli sakli inatlasma veya gonul almadan birsey yapma hic yasamadik insallah yasmayizda

Faiz oranları daha düşecek diyorlar.
Biraz daha bekleyeyim düşerse bir kere de ona çektirebilirim.
Son olsun o da aman.
Banka, kredi kelimelerinden midem bulandı valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…