Kıyamet koptu..

Nomucum, yeni yılla birlikte maaşlarda artış olur. O biraz da olsa rahatlatmaz mı aslında?

Canım ben şuan zaten çok şükür sıkışmıyorum.
Ödemeler ona göre.
Geçinmeye yetiyor.

Haa lüks, keyfi harcama yapmıyorum tabi ki çünkü kenara bu aydan bir şeyler kalsa
iyi hissediyorum.

Ama tüm borçları onun üzerine bırak diyenler için dedim..

Memur zammını mı diyosun, %3 herhalde bu senede, o yatar 30 40 lira sonra hopp vergi dilimine girersin 100 100 kesilir
Biliyorum(ortam yeterince karamsar,iyi bişey yazıyım dedim ama önümüzdeki temmuz a kadar en azından geçen temmuzdan beri kestiklerini de koyarlarsa bişey ifade eder diye düşündüm

Biliyorum(ortam yeterince karamsar,iyi bişey yazıyım dedim ama önümüzdeki temmuz a kadar en azından geçen temmuzdan beri kestiklerini de koyarlarsa bişey ifade eder diye düşündüm

Hayatımda iyi şeylere uzun zamandır hasretim canım.
Alıştım boğazımda bir yumrukla yaşamaya..

Faiz oranları daha düşecek diyorlar.
Biraz daha bekleyeyim düşerse bir kere de ona çektirebilirim.
Son olsun o da aman.
Banka, kredi kelimelerinden midem bulandı valla..

Yani bence de artik borca karisma.
Ne olur ne olmaz. Adam gider aldatir, olmadi bu sefer ki gibi sacma sorunlar olur kendini iki kat kotu hissedersin.
Yaninda ol, ama maddi degil manevi olarak.

işte eşimden önemli mi diye diye yalnız kalma riski de var.
ayrıca siz sorun yaşamıyorsunuz belki ancak bu tutum her çifte işlemez.
o yüzden doğru bulmuyorum. evli çiftler de birey olarak kendi kararlarını almak zorunda. mesela o istemiyor diye arabaya binmek ya da binmemek değil bu arabaya binme diye başlayan şeyin yarın sokağa çıkmaya kadar varması ki örnekleri sürüyledir.

Sosyal cevrem cok iyi endise duymayin.:) bagimsiz hobilerimiz var.esimin futbol benim yuzme ve plates gibi
Sevilen bir ciftiz.aa ne guzel bu enerjiyi yakalabilene degil mi.ama hep olumsuz bakiyorsunuz.esimin birbirimizi kalbimizi incitmicek kadar cok sevioruz ve cok sukur bu sekilde mutlutuz

Valla senin dedipin de doğru.Ama bu mesaj nomu için zararlı içerik .Onun zaten kafası hep bulanıyor

Başından beri konuya yorum yapma niyetinde degildim aslında. Ancak eşler ve aşagılama üzerinden farklı görüsler sunulunca yazmak istedim.
Eşi zaten konu sahibini aşagılıyor bence. Aile konusunda da sıkıştırıyor. Benim okudugum gerçek bu. Saklamak kocasının bu konudaki art niyetini ortadan kaldırmıyor ki.

Sürekli kendi hatalarını karısının kapatmasını bekleyen, sıkıştıgı yerde baskısını arttırmak için konu sahibinin zaaflarına oynayan, tıkandıgı yerde de aglayan duygu sömürüsüne basvuran bir insandan bahsediyoruz.
Bulanık olay şey, konu sahibinin düşüncelerinden/kararlarından ziyade eşinin davranışlarındaki değerlendirmeler bence.

Tam oturmayan bir örnek olacak ama şöyle anlatayım:
Su zaten bulanıksa onun berrak oldugunu varsayarak içemeyiz yani. O haliyle içmek risk almak/şans vermek demek degildir, tam gaz giderken frene basmayarak duvara bodoslama dalmaktır.
Ya durulmasını, süzülmesini bekleyecegiz ve suda zararlı şeyler olma ihtimalini düşünsek de çölün ortasında hisseden biri gibi risk alacagız ya da kendi alternatiflerimizi oluşturacak ve o suya mecburmuş gibi davranmayacagız.

Kaldı ki konu sahibi çölde de degil. Eşinin sevgisinden uzaklasmak ona böyle hissettiriyorsa da aksini kanıtlamak ikna etmek için ısrarcı olmam, eğer haklıysak şu aşamada kendisinden başka kimseye zararı olmayacagını düşünüyorum çünkü.
Hafızasının iyi oldugunu söyleyen de kendisi, biz unutmuyorsak o hayli hayli unutmuyordur herhalde... Buna ragmen tercihi bu yöndeyse ve deneyip görmek istiyorsa kendi kararı derim.

siz iyi anlaşıyorsanız ne güzel ancak bunu kesin kural olarak anlatırsanız bir başkasına zararı olur.
sizi dinleyip kocamı dinleyeyim diyen bir kadına bunun dönüşü kötü olur zira her erkek kocan gibi olmayacaktır.
erkeklere fazla taviz vermeyeceksin sonra tepene çıkarlar.
önce arabaya binme diye başlar yarın bir bakmışsın perdeden kafanı uzatman sorun olmuş.

Eşin haklı kesinlikle. Bir de sen onun yerine koy kendini. Sana saçma gelebilir ama öyle erkekler var ki allah korusun. Evli olup stajyer kızlara yazan tipler bile gördüm ben üstelik bu adamlar yaşını başını almış kız evladı olan kişiler. Eşin de erkeklere güvenmemekte haklı . Sert çıkmışsın eşine ben eşime defol desem evi terkeder , gider ve ne kadar sonra gelir tahmin edemiyorum . Bence eşinden özür dile ve bir böyle bir davranışta bulunmayacağını söyle.

Nomu eşinde umut görüyor .İlk neden olduğunu anlattı ikinciside toparlayamadığı için.Uzun süredir bir şey yok.

Buna benzer başka örnekte okudum .Adam düğün masraflarından dolayı kredi çekiyor boyundan büyük masrafa girince o borç dağ gibi oluyor o banka bu banka derken haciz geliyor.Sonra tabi oda gizli kalmıyor.Eşi öğreniyor.Bütün borcu kapatıyorlar ve devam ediyorlar.

İşin buradaki tehlikeli kısmı iddia olması.Bağımlılık yaparmı yapmaz mı bunu bilmiyoruz..Geçici bir hata ise ve eş pişmansa şans verilebilir.Tamamen eşinin kararına kalmış bir durum.Kabul etmesede %100 haklı kimse bir şey diyemez.

Yanlış oldugunu düşünsem de, kimse böyle bir tavsiye veremeyecek olsam da sevdigim biri için kendimi feda edebilirim. Bu konuda da herhangi bir karşılık beklemem.
(Kaldı ki borc ödemek evet fedakarlıktır ancak temel ihtiyaclarını karşılayabiliyorlarsa lükslerden feragat etmek tümüyle bir feda ile eş değer degildir. Zaten konu sahibinin bugun bunları kabullenebiliyor olması, 1 ev parası az degilse de tüm yaşamını sevdigi biriyle paylaşmaktan vazgecemiyor oluşu, ne yapsa sonuna kadar haklı oldugu bir konuda tekrarlanan yanlışa ragmen son bir şans vermek istemesi kendi mutlulugunu da feda edemiyor olmasıyla ilgili bence)

Ancak bunu yapmam için önkoşul o kişi(ler)in "iyi bir insan" olmasıdır.
Öyle kimsenin karısına kızına bakmıyor, hırsızlık yapmıyor ile sınırlandırmam iyi insan olmanın temel özelliklerini.

Konu sahibinin üzerinde baskı kurma çabası, ailesini araması, onu zor durumda bırakması, sırf kendi güvensizliginin bedelini ödetmeye calısması basarılı olmadı diye gelecekteki ihtimaller için tehditler savurmak vs. iyi niyetten tamamen uzak şeyler.
Yani sorunları eşinin hırslarının esiri olarak yaptıgı borçlar ile sınırlı degil ki.
(Gerci daha iyisine sahip olma, yapma heveslerini gerçeklikten kopuk bir şekilde yaşaması da ciddi bir problem ancak eşindeki bu durumun kaybetme korkusu, kararlılık ve psikolojik destek ile çözülebilir birşey olup olmadıgını bilmiyorum.
Bu yüzden aynı şeyi tekrarlamışken bu güvensizlik ortamında bir şansı daha hakettigini vs. söyleyemem. )

Ben eşinin konu sahibinin sabrını, sevgisini vs. haketmedigini düşünüyorum.
Ayrıca saygı konusunda da fazlasıyla darbe almış bir ilişkiden söz ediyoruz dolayısıyla evlilik için de temel değerler kaybediliyor.
Kimisi o son anı bekler kimisi de en başında tehlikeyi farkedip karar vermeye çalışır. Konu sahibini sadece kendisini ilgilendiren kararlarında tercihlerinden ötürü yargılamam, burada onu borç ödüyor diye istemedigi birşeyi yapmaya zorlama hakkım yok ki. Bu nedenle secimlerindeki kararlılıgı gördügüm için konunun başında yorum yazmak istememiştim zaten.

Sevgili nomunomuchua konularını takip ediyordum, yorum yazmak istedim,

Ben ne yazık ki eşinin samimiyetine inanmadım, tüm bu kötü şeyler yaşandıktan sonra zarar gören tek kişi sensin gb görünüyor. Eşinin şu an maddi olarak sana mecbur olduğu için gerçek hislerini ortaya dökmediğini, iki yüzlü davranıp tabiri caizse köprüyü geçene kadar "pişman/iyi niyetli/mağdur" eş rolü oynadığını düşünüyorum. Çok üzgünüm ama içimde tüm bu borçlar falan bittikten sonra bu adamdan çok büyük bir manevi kazık yiyip nankörlük görüp ayrılacağına dair bir his var... belli ki adamı seviyorsun ama erkekler kendilerini sevdiğini bildikleri kadınları dibine kadar sömürmekten zerre çekinmiyorlar... bence sen zaten tüm bunların farkındasın ve bile bile o pişman olacağın sona ilerliyorsun.

Allah gönlüne ferahlık versin inşallah

Yani siz benim zerre kadar sevilmedigimi, sömürüldüğümü, sadece param için geçici bir süreliğine değerli olduğumu ve benim de bunları bildigimi, bile bile devam edecek kadar onursuz bir kadın olduğumu düşünüyorsunuz..

Oradan bakınca onursuz görünüyor olmak normalde canımı çok acitabilirdi aslında..

Ama şu dönemde olsun, ona da olsun diyerek geçebiliyorum tuhaf...

Sevilip sevilmediğiniz konusunda yorum yapamam, sadece eşinizin maddi olarak size mecbur olduğu için aslında vermek istediği tepkileri vermekten çekindiğini, sizi idare etmeye çalıştığını ve bu mecburiyet durumu bittiğinde davranışlarının değişeceğini düşünüyorum. Onursuzluk falan asla böyle birşeyi kastetmedim ama siz şu an duygusal olarak zaten yıpranmış olduğunuzdan yazdığımı yanlış anladığınıza inanıyorum.

Sizi kırıp yaralamaya çalışmak gb bir niyetim yok inanın, ben de benzer bir evliliğin içinde bulundum. Sevdiğim için çok şeye katlandım göz yumdum ama muhtaçlık bitince dengeler de değişiverdi... Erkekler bizim gb duygusal bakmıyorlar olaylara. Saf çıkarcılık hat safhada onlarda.

yahu cok aba
bence cokkk abarttınız
nomu bunu hissetmezmi
surda insanları üzdügünüzn farkındamısınz acıksözlü olacagm diye

Yok nomu eşin seni seviyor okuduklarımdan ben öyle hissettim.Öyle olmasa sen devam etmezdin zaten.Aklıbaşında kadınsın işin var gücün var herhangi bir mecburiyetin yok .

Ayrıca eşinin durumunun geçici olduğuna inanıyorum.Yanında olan sensin sen daha iyi bilirsin..Yalnızca fedakarlık yapma kendini korumaya al.Maaşın sana kalsın.Bedelini çeksin ki aklı başına gelsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…