Kıyas

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.699
83
Merhaba arkadaşlar
Sizinle dertleşmek için bu başlığı açtım. Zira tüm moralim motivem yok oldu.
Uzaktan akrabamın benimle yaşıt kızı babasının vasıtasıyla özel sektörde yüksek maaşlı işe girdi, ama kızı biliyorum öyle başarılı falan değildi ne olduysa baba parasıyla oldu zaten aynı üniversitedeydik. Bense yolumu masterdan yana çizdim yaptım şimdi de kpssye hazırlanıyorum.
Dün anneme telefonda ortak akrabamız bana kızıyormuş. "jasemin işe girseydi ya, ne yapacaktı okulu mokulu, okudu da noldu, bak X kendine araba almış daha neler ediyormuş aa jaseminin erkek arkadaşı bile mi yok evde kalmasın" temalı mide bulandırıcı sohbet. Benim ailem anlayışlı ama akrabalar beni deli ediyor. Bana okurken de zırnık faydaları olmadığı gibi bir de kıyas ediyorlar. Zamanında ne okuduğumu bile bilmeyenler şimdi benim yerime atama takip eder olmuş.
Durduk yere kızdan da soğuttular beni kıyaslaya kıyaslaya. Zaten bu sınav psikolojik bir sınav ve şu an moralimi bozdular yine durduk yere.

Dün anneme telefonda ortak akrabamız bana kızıyormuş.
Benim ailem anlayışlı

Bu söylenenler annenize söylenmiş.
Nasıl oldu da siz biliyorsunuz?

Sandığınız gibi anlayışlı bir aileniz yok bence. Biri benim kızım hakkında bana bunu söylese, önce sana ne der ağzını kapatırdım. Sonra da bu görüşmeyi unuturdum. Kızıma anlatmak, onu üzeceğini bile bile detayları söylemek aklıma gelmezdi...

Zaten görüntülü konuşuyorlar, annem söylemese ben zaten ondan bundan da duyuyorum. Anlayışlılar her aile onca masrafa 2 yıl yüksek lisans yapılmasına, beni dershaneye 2.kez göndermeye falan okey demezdi. Ki ben hayatımda hiç çalışmadım işe gitmedim

mutlu olmak mutlu olmayı başarabilmek şans bence derslerinde çok başarılı olmak değil hayatta mutlu insan olabilmek önemli bi yaştan sonra onu anladım umarım istediğiniz işe girebilirsiniz

Tamam da bu sizin seçiminiz.
İşe girmek de diğer kızın seçimi
Ondan size ne, sizden ona ne

Siz kendi kendinize “jasemin bunu sen seçtin, sen böyle mutlusun, elalemi neden takıyorsun bu kadar” demedikçe bu durumun çözümü yok.

Kendileri hariç herkesin işine bakıyorlar hiç sormayın
Bence hiç umursamayın siz. Hayatınıza bakın övdükleri insan hayatı içinde mutlu mu mutsuz mu bilemeyiz. Kim bilir gerçekte siz çok daha mutlusunuzdur, kimse hayatının kötü yönlerini dışa özellikle de akrabalalra yansıtmaz.
Biri vardı kadının eşi mükemmel görünürdü dışarıdan çocuklara ilgili her şeye yardımcı zengin şöyle böyle ama aldatıldığını bilmezdi kimse.. öyle mutlu aile profili çizerdi. Yani dışardan bakan göz çoğu şeyi göremiyor bunu demeye çalıştım

Bence de banane ama kızı hiç olmazsa ayda 2 kez duyuyorum. Doğru:)

sızın secımlerınıze kımse karısamaz
yorum yapacak akrabalar ıcınden yapsın yorumunu
bırı benım cocugum hakkımda boyle konusacak oyle bır laf soylerdım kı bırdaha yuzume bakarken gozumun ıcıne bakamazdı o kısı
bır destursun once o akrep kılıklı akraba

bu arada bu akrabalarınızdan maalesef cok var heryerdeler sankı kendılerı dunyanın en yuce konumunda bulunuyormus gıbı keske soyle olsaydı keske bunu yapsaydı bılmemne
buna yapacak bırsey yok allah yardım etsın onlara , onlar ıcın hayat daha zor aslında o yuzden bosverın bence

Canım, anlıyorum zor dönemlerden geçiyorsunuz. Ama insanların konumları veya ceplerine giren parayı duymak, sizi alakadar etmesin. Söylemesi kolay demeyin, çünkü daha üzücüsünü yaşamış biri olarak söylüyorum.
Ben yaklaşık durumlar yaşadım, zor durumdayken yanımdaki insanlar bir bir merdiven çıkıyor ve hal hatır sormuyordu. Açık anlatmak istemiyorum.
Aslında sizinkine nazaran, daha üzücü.
Küsmedim, darılmadım sadece çabaladım. Sonucunu aldım, alıyorum. Zamanında yaşadığım zorlukta, 1 2 insanın yaptıkları ayıbı da vurmadım yüzlerine, olgunluk bunu gerektirir dedim.

Kıskançlık,kibir insana özgüdür. Yargılamıyorum. Törpüle.. senin enerjini emen bir duygu bu sadece.
Hep olacak bu boş, amaçsız insanlar, ne güzel Allah daha çok kazandırsın de.
Büyük başarılara varacaksın ve bu duygu senin ayağına bir pranga belki de..

Herkesin kaderi yolu yiyecegi ekmegi kismeri ayridir.
Herkesin kaderi,yolu,yiyecegi ekmeği vs farklıdır.Ne yazik ki herkes bir baskasi kadar sansli doğmuyor olamıyor.Imkanlar farkli sans dedigimiz şey farklı...Siz kendi yolunuza bakin hic belli olmaz.Kuzenim mezun oldu arkadaşı olamadi o yil.Kiz cok agladi uzuldu.Kuzenim doguya ilceye atandi o yil üniversite bir programla sayili öğrencileri yurt disina yolladi.Mezun olamayan kiz programa alindi yurt disina gitti.Goreve basladi deli para kazandi kendine gore birini buldu evlendi.Bu saydiklarimi kuzenim seneler sonra yapabildi hayirda şer varmış meger derdi kiz hep

Para konusunda anlayışlı olabilirler ama diğer konularda anlayışlı görünüyorlar. Annen istese sohbeti kesip, kadının ağzının payını verebilirdi.

Benım anneme benimle ilgili kimse boyle konusamaz
Sorun annenizde.
Evet bende bunu söylemek istiyorum
Değil annem, annemin yanında kimse benimle böyle konuşamaz. Gerekirse gelir benim başıma kakar ama beni kimseye küçük düşürmez.
Biri birşey söyleyebiliyorsa bu arabanızın değil annenizin suçu. Anneniz dik dursa kimse birşey söyleyemez.

Hem telefondakini Konusturmus annesi, hem konu sahıbıne gelip soylemıs. Garip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…