Kiyaslanmak, babam

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.686
333
Çanakkale
Normalde erkenden uyurum, bu saate kadar uyuyamadim bugun. Ergen bir kiz da degilim ama hala ailemin soylediklerini takiyorum, keske takmasam. Cok denedim ama olmuyor..

Bugun annem,babam ben oturduk. Bir arkadasiyla konusmus. Benimle yasit kizi var. En son o da ben de sinava girdik. O benden daha dusuk aldi ama ikimiz de tercih yapamadik. Durup dururken senin ondan yuksek alman fark etmez, ikiniz de tercih yapamadiniz sonucta, en azindan o dusuncelerini babasiyla paylasiyor (ben onunla konusunca ne dersem diyim tersine inat ediyor, bisey konusulmuyor kendisiyle ama ben yine de konusuyorum cok sik olmasa da). annem de ben de benim de paylastigimi soyledik, karsi ciktik. ben bu sinavda daha iyi alacagimi, iddiaya bile girebilecegimizi soyledim. O da senin neyin var ki neyine iddiaya gireceksin? dedi alayli bir bicimde. sonra annemle kardesim hakkinda konustu, sinava calismadigi baba parasiyla sefa surdugunu soyledi. o an bisey diyemedim. sonra konu sehir secimlerine meslekle alakali konulara geldi. ne desem zitlasiyor. sanki soyledigim her sey ona inatmis gibi algiliyor. sonunda ikimizin de basi agridi sinirden ve odalara dagildik.

bunlar aslinda babamin yumusamis halleri, en son birbirimize girdigimiz ve ben bi anda aglamaya basladigim icin laflarinin cogunu kendine sakliyor artik

hayir dusunuyorum, ben hayatim boyunca bircok sinava girdim ama hic babamin beni destekleyip motive ettigini hatirlamiyorum. cogu zaman sanki benim yapamayacagima inaniyor ama ben ona kanitliyormusum gibi hissettirdi

o basarisiz oldugum sinavda birden fark ettim ki ben sinav icin hic uzulmuyorum, tum hayati etkilenecek olan benim meslege baslayamayacak olan benim ama babamin bana yapacagi tavri takmaktan bunlara uzulmeye sira gelmiyor. yine bana neler diyecek. yine bana aylarca surat yapacak. yine beni her 2 gorusunden birinde laf sokacak..

bunlari neden yazdim bilmiyorum, sanirim sadece icimi dokmek istedim

Bu hayatta kimseye seni üzecek kadar değer verme ve kendini sevdiğin kadar kimseyi sevme. Emin ol kendi degerini bilirsen kimse seni üzemez. Babalar malesef ağzından cıkanlari kulaklari duymadigi için geride nasil enkaz birakiyor haberleri yok. Sen sadece kendin icin gelecegin icin calis. Kim ne demis kac almis babam ne dicem el alem ne dicek diye düşünmeden elinden geleni yap. Emin ol en iyi yerlerde olsanda insanlar hep elestircek çünkü insanlarin huyu öyle malesef. Sadece kendine deger ver gelecegin icin calis eminim cok guzel yerlerde olacaksin. Her canını sıkan biri oldugunda kendinin ne kadar kiymetli olduguna kendine hatirlat❣

Özellikle erkekler ellerindekinin kıymetini bilmezler hep başkalarına imrenirlee başkalarını beğeniler başkalarını takdir ederler onlar için eldekiler daha tatlıdır daha iyidir daha farklıdır sukursuzlerdir onlar üzülme

Simdi erkek beklerken kiz dogunca babam erkek gibi yetistirmis beni..
Annem bu kiz cocugu deyince de "elde olan bu,madem erkek evladim olmadi aklimdakileri kizimla yasarim" demis.
Tarstistigimizi animsamam hic..Asker emeklisi..
Babam sadece gelir,sunu yap bu et der sonrasinda ise gider.Anneme de ayni sekilde davranir.Ancak sizden farkli olarak Bizim bir sistemimiz vardi.Gidis gelis saatlerimi,gorusecegim kimseleri babama kalem kalem soylerdim.
Ornek olarak,disaradaysam en gec saat 8'de evde olmaliydim.Aksi halde 1 hafta disari yuzu gostermezdi.Notlarim kotu gelmis ise duzeltene kadar eglenmektir gezmektir bunlar askiya alinirdi.Ama notlarim yuksek,saatlere riayet ediyorsam babam hem maddi hem manevi verebileceginden fazlasini veriyordu.
Yani senin baban memnun degil ama bunu gidermeniz adina benimsemis oldugu bir prensip de yok.Madem sen kotusun,madem baba parasi yiyorsun,duzelmesi adina bir onerisi var mi ?
Plansiz ve sadece elestiren bir baba profili..Senin biraz calisman,onun da dusunce yapisi duzeltmesi gerekiyor bence.

Maalesef kolay değil. Eskiden beri babayı memnun etme psikolojisiyle büyümüşsün. Artık bunu bir kenara bırakıp hedeflere odaklanmak gerekiyor. Bu psikolojik destekle daha sağlıklı biçimde olur. Hayatınızda Umarım hep güzellikler yaşar güzelliklerle karşılaşırsınız.

Normalde erkenden uyurum, bu saate kadar uyuyamadim bugun. Ergen bir kiz da degilim ama hala ailemin soylediklerini takiyorum, keske takmasam. Cok denedim ama olmuyor..

Bugun annem,babam ben oturduk. Bir arkadasiyla konusmus. Benimle yasit kizi var. En son o da ben de sinava girdik. O benden daha dusuk aldi ama ikimiz de tercih yapamadik. Durup dururken senin ondan yuksek alman fark etmez, ikiniz de tercih yapamadiniz sonucta, en azindan o dusuncelerini babasiyla paylasiyor (ben onunla konusunca ne dersem diyim tersine inat ediyor, bisey konusulmuyor kendisiyle ama ben yine de konusuyorum cok sik olmasa da). annem de ben de benim de paylastigimi soyledik, karsi ciktik. ben bu sinavda daha iyi alacagimi, iddiaya bile girebilecegimizi soyledim. O da senin neyin var ki neyine iddiaya gireceksin? dedi alayli bir bicimde. sonra annemle kardesim hakkinda konustu, sinava calismadigi baba parasiyla sefa surdugunu soyledi. o an bisey diyemedim. sonra konu sehir secimlerine meslekle alakali konulara geldi. ne desem zitlasiyor. sanki soyledigim her sey ona inatmis gibi algiliyor. sonunda ikimizin de basi agridi sinirden ve odalara dagildik.

bunlar aslinda babamin yumusamis halleri, en son birbirimize girdigimiz ve ben bi anda aglamaya basladigim icin laflarinin cogunu kendine sakliyor artik

hayir dusunuyorum, ben hayatim boyunca bircok sinava girdim ama hic babamin beni destekleyip motive ettigini hatirlamiyorum. cogu zaman sanki benim yapamayacagima inaniyor ama ben ona kanitliyormusum gibi hissettirdi

o basarisiz oldugum sinavda birden fark ettim ki ben sinav icin hic uzulmuyorum, tum hayati etkilenecek olan benim meslege baslayamayacak olan benim ama babamin bana yapacagi tavri takmaktan bunlara uzulmeye sira gelmiyor. yine bana neler diyecek. yine bana aylarca surat yapacak. yine beni her 2 gorusunden birinde laf sokacak..

Ne babalar var yahu
Tabi ki üzerinizde korkusunu hissediceksiniz saygı duyucaksınız
İstiyosunuz ki bişey demesin sorumsuz yetiştirsin
Babanıza haksızlık etmeyin
Sizden daha çok üzülüyodur
Yansıtma şekli budur
Bizim dönemde çıktı seni anlıyorum destekliyorum sözleri
2018den sonraki bebişler anneleri babaları öğrendiyse duyucak bu sözleri
Büyütmeyin, kıymetini bilin

Aynı benim çocukluğumdaki babam. 2 de abim var onlara karşıda aynıydı. Şimdi herkes evli çocuklu.. Torun seviyor onlara asla laf söylettirmez el üstünde tutar. benim gençliğimdeki baba karkteri yerine. Tonton tatlı ne isterlerse yapan, ne isterlerse alan bi dede var.. Keşke bizim gençliğimizdede bu karakterinin birazcığı olsaydı belki özgüvenle büyürdüm. Çoğu konuda korkarak karar vermezdim

O sınavlar senden değerli mi acaba keşke aileler bunu bir bilse..

Üzme kendini tatlım, bırak babanın olumsuz enerjisini sen bu sefer şeytanın bacağını ķıracaksın buna inan!

Ne babalar var yahu
Tabi ki üzerinizde korkusunu hissediceksiniz saygı duyucaksınız
İstiyosunuz ki bişey demesin sorumsuz yetiştirsin
Babanıza haksızlık etmeyin
Sizden daha çok üzülüyodur
Yansıtma şekli budur
Bizim dönemde çıktı seni anlıyorum destekliyorum sözleri
2018den sonraki bebişler anneleri babaları öğrendiyse duyucak bu sözleri
Büyütmeyin, kıymetini bilin
Keşke doğuranlar da çocuklarının kıymetini bilse. Neden doğru düzgün konuşamıyor? Belli ki bu kız bu şekilde mutsuz. Bunu da söylemiştir babasına. Ama yok.. illa laf sokacak, kıyas yapacak, ego tatmini yapacak. Sırf babası diye her şeyi sineye çekmek zorunda değil.

Bence sanıyor ki bu laflarla daha çok gaza gelip çalışırsın. Tam aksine insanın duydukça inanası gelir başarısız olduğuna.
Benim babam da aynen böyle derdi. "Ben gaza getirmeye çalışıyorum". Öyle mi sanıyorlar yoksa bahaneleri mi bu bilmiyorum. Çünkü öyle olmadığını ben şahsen söylüyordum babama. Her başarımda kendimi ona ispat etmek zorundaymışım gibi, sanki onun için yaşıyormuşum gibi onu düşünüyordum.
Hukuğu kazanırım tıp okusaydın der, hiç anlamadığım dersten çok iyi puan aldım derim neden bir üstü değil buna mı sevindin der, kilo veremem bilmem göbeğine bak cart curt der, beş para etmeyen insanları örnek gösterir. Sonra canım kızım cicim kızım. Ben düşündükçe deli oluyorum.. böyle sevgi olmaz. Keşke anlasalar. Hep eleştiri hep eleştiri.

Keşke beni karşısına alıp konuşan bir babam olsaydı. Keşke babam şu an hayatta olsaydı. Keşke elimden toprağını öpmekten daha fazla şey gelseydi.
Babanız zor bir adam belli ama gölgesi yeter. Sınavınız için elinizden geleni yapın, gerisini çokta takmayın.

Ay bende de var bu modelden. Bize ne kadar zarar verdiklerini bir bilseler psikolojik olarak. Küçüklükten beri derslerimin iyi olmasıyla başladı her şey ahshshs bazen diyorum keşke olmasa mıydı? Ortaokuldan beri sürekli yarış atı gibi asla bana sorulmadan dershanelere yazdirmalar, özel dersler, sınavdan sınava koşmalar, kıyaslamalar, başarılı olduğumda sevilip başarısızlıklarımda hakaretler, ilgisizlikler.. Kendi öz değerimi sadece okul başarıma bağlamışım senelerce. Üniversiteden mezun olduktan sonra farkediyorum daha yeni yeni bazı şeyleri. Benim babamda hep şöyle yapsaydın böyle yapsaydın der eleştirir. Bende farketmeden onları memnun etmeye odaklanmışım hep. Bu kafa yapısından yeni yeni çıkıyorum. Yds açıklandı bugün mesela ya istediğim puanı alamadığıma üzülemiyorum bile tek şunu düşünüyorum acaba babam ne der, acaba kızar mı? Lisansta istediğim bölümü bile okuyamadım aile istemedi diye. Şimdi şimdi akıllanıyorum. Size tavsiyem bırakın konuşsun umursamayın kendinize bir yol çizin ve o yoldan yürüyün sizi ne mutlu eder ona bakın. Kimseyi memnun etmeye çalışmayın. Zaten memnun olmuyorlar, olmayacaklar. Ben artık kendi istediklerimi yapmaya odaklandım sonucunda olmasa bile en azından benim istediğim yoldan gittim diyebilirim. Aile yönlendirmelerinden sıkıldım çünkü. Canınız ne istiyosa onu yapın.

Omru hayatim hep babamin beni ve diger kardeslerimi baskalarinin cocuklariyla kiyaslamasiyla gecti. Cocukken kendimi cok yetersiz gorurdum oysa caliskan bir cocuktum ama sessiz sakindim. Babam bu sefer pisiriksin elin kizlari agzi nasil laf yapiyor derdi. Sonra sorunun ben degil babam oldugunu anladim. Onu hicbir zaman zaten memnun edemeyecektim. Soylediklerini hic duymadim.

15 yasimda calismaya basladim cunku ilerde sana baktim, seni ben okuttum deyip basima kakacagini biliyordum. 15 yasimdan sonra herseyimi kendim odedim. Tek kurus istemedim. Lise, universite herseyimi mis gibi kendim odedim. Allah'ima sukurler olsun:) Insallah sen de ekmegini eline alirsin tez zamanda. Benim babamla iletisimim yok 3 yildir, umarim senin baban hatali oldugunu anlar ve seni kazanmaya calisir..

Back
X