kıymet bilmeyen koca

shinox

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011
2.115
972
163
Kızlar düşünün,yedi yıllık evli,iki çocuk annesisiniz.ama evlendiğiniz günden beri kocanızın saçma sapan ortaklık işinden dolayı sadece karın tokluğuna yaşadınız.ne düzenli maaş ne sigorta olmadan yaşadınız.neyse beş yıl sonra kadar eşiniz işe başladı ama ortağı için kullandığı kredi kartı borçları derken 40 bin liralık borcunu ödedi çalışarak.siz kendinize çocuklarınıza almadınız,evinize bir parça eşya almadınız,bileziğinize kadar verdiniz.ama evin daturası örneğin doğslgaz 130 geldi diye üstelik tek odayı yaktığınız hslde bebek de varken.eşiniz vıdı vıdı yapıyor.bilezikler içinde o benim param deyip sizi ve fedakarlıklarınızı görmüyorsa,siz kontör bile yüklemeyim almayayım etmeyiyim deyip de bunlarla karşılaşıyor olsanız ne yaparsınız?eşinizin yaptığı hataları para konusunda rahat yaşamıyor ve borçlar bitince şöyle böyle yaparız dediğiniz de eşinizin cevabı hep olumsuz ise geleceği nasıl görürsünüz? Ben artık ne yapsam bilmiyorum.siz ne yaparsınız?

Ben olsaydim 7 sene boyle adama fedakarlik yapip birde iki cocuk vermeden once coktaan boşanmiş olurdum fedakarlik yapmak iyi seydir, bazen evlilige iyi gelen birseydir evet , ben bunu anladim ama kendinden vazgececek kadar fedakarligin karsiligi cogu zaman mukafat olmaz bunuda etraftan annemden cok gordum bil bikere ..boyle devam edersen ,hayatinda boyle devam eder ya biyerden kopart ya biyerden basla yada boyle bidaha gelmeyecegimizz su dunyada adam kahri cek yaşlan git kiminn umrunda :))

Pofff Bi kere o bilezikler yasal olarak da sizin hakkınız,bu konuda yanlış düşünüyor.Bana eşiniz biraz sorumsuz gibi geldi.Ne yani kendi çoluğu çocuğu zar zor doyarken yıllarca akıllanmamış..Allah yardımcınız olsun..

Aile olayını tam olarak kavrayamamış eşiniz bence. Öncelikleri siz olmalıydınız ne olursa olsun. Anlatımınıza göre siz yeterince fedakarlık ta etmişsiniz. Bari ilerisi için güzel umutlar sunsaydı size ama o da yok.düzelir diyemicem çünkü anladığım kadarıyla eşinizin bakış açısı böyle üzüldüm sizin adınıza gerçekten. Karar sizin umarım bundan sonrası istediğiniz gibi olur.

Ben okurken bunaldim siz nasil dayanmissiniz?
Ama asla ödün vermeyecektiniz. Alacaktiniz, kismayacaktiniz...

bir söz vardır kocanın parasını sen yemezsen başkaları yer...hayati ihtiyaçlardan vazgeçecek kadar taviz vermeyin bence size insansınız neticede
Yıllarca para verse 5 lira hesabını sordu.son 1 yıldan beri çalışıp ortağının borçlarını ödüyor.geleceğe dair tek cümlesi yok

ne yapıcan, fedakarlık etmeyi bırakıcan ! çünkü "bazı insanlar onlar için ne yaptığınızı anlamazlar, ta ki siz yapmayı bırakana kadar "
Bu akşam artık ona kara verdim.çünkü verdikçe istiyor.ama kendisi ihtiyaçlarımı karşılamıyor mutfak ve faturalar dışında.kıyafet eşya almak yok.

Ben okurken bunaldim siz nasil dayanmissiniz?
Ama asla ödün vermeyecektiniz. Alacaktiniz, kismayacaktiniz...
Bilezikleri verdiğime çok pişmanım.hapse atacaklardı borçları yüzünden.düşünün o abisine ev yaptı o bile vermedi zor gününde.okuttuğu kardeşi de sadece ben vardım yanında.onlar yine canciğer oldu ben dış kapının msndalı.

Geçen gün yanımda 2bin vardı.aylardır biriktidiğim parayı ver kızkardeşimin kocasında kalsın dedi.parayı bana bırakmak istemiyor.nasıl bu adamla birikim yapılıp yaşanır.güven yok bu evlilikte,çabalarıma rağmen.

Tam tersini uygulaman gerekiyor , sende onun gibi dusunme.
Harca ya sen neden kendini zor durumda birakiyosjnki boyle koca icin.ye ic harca gez madem kiymet bilmiyor..

Madem biriktirdin neden soyluyosunki , sende biraz safmisin cokmu iyi niyetlisin anlamadimki..

Tam tersini uygulaman gerekiyor , sende onun gibi dusunme.
Harca ya sen neden kendini zor durumda birakiyosjnki boyle koca icin.ye ic harca gez madem kiymet bilmiyor..
Ben geleceği düşünüyorum borçlar bittince birikim yapıp ev,araba alalım diyorum.adam elimdeki 2bine göz dikiyor

Oovv moralinizi hepten bozmak istemem ama sizin evliliğiniz gerçekten farklı bir çizgide ilerliyor. Size şöyle böyle yapsanız diyerek biraz umut vermek isterdim şuan ama tarafsız dışardan bi göz olarak eşiniz hiç umut vaadetmiyor ve siz daha çook üzüleceksiniz gibi. Ayrıldığınızda sıkıntınız bitmicek tabi ama en azından ne için sıkıldığınızı bilerek çabalayacaksınız

arkadaşlar siteye yeni üye oldum ama bir konu açıp sormam gereken düşüncelerinizi öğrenmem gereken konuyu açamıyorum yardım edin

Allah yardimciniz olsun.
Cok zor günler yasamissiniz ve hâlâ yasiyorsunuz.
Allah düzlüğe cikartsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…