Kız anneleri bebeğinize hangi ismi koyacaksınız?

slm arkadaslar bende ocak annesi olucam ALLAH nasip ederse bende cok kararsizim bu isim konusunda ikra olsun dedim en son ama esimin abisi begenmemis neymis ikram biskuvi diye dalga gecerlermis ne alakaysa :50:

ikra ismini bende beğeniyordum ama anlamı çok güzel değil OKU demek :34:

kızlar minel ismi nasıl ya sizce çk kararsızım

Minel ismi de ek gibi nas suresinde de minelcinneti ven nas diye geçiyor tek başına anlamı ne iyi araştırmak lazım

24 haftalık hamileyim kızım olacak ve ismini de

Nisa Duru olarak karar verdik.

Nisa : 1. Kadınlar. 2. Kur’an-ı Kerim’in 4. suresi, özellikle kadın haklarından, onların hukûkî ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır.

Duru : Bulanık olmayan, temiz, berrak, saf.

Allah nasip ederde sağ salim doğarsa bizde kızımıza ASEL ismini koyacağız.Cennetteki bal ırmağının adı, Kuran da Muhammed suresinde geçiyor.Arapça dilinde bal anlamında kullanılıyor.İnşallah Allah bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip eder.

Kizim olsaydi nil deniz koyacaktim

Kız annesi değilim ama Allah nasip ederse Masal ya da Hayal koyabilirim. Aslında kalbimde yatan Minel Aşk koymak. Anlamı Aşktan demek. Ama nişanlım bu ismi anlamsız buluyor:47:

ben masal koymak istiyorum kızımın adını. eşim de iki isim taraftarı. o da yanına meriç, almila, cemre, ece ya da toprak ekleyelim diyor. anlayacağınız bizim durum da fazlasıyla belirsiz.:44:

almila ismi meshur mu bu aralar turkiyede? esimin kuzeni kizina koymus ama onlar uygur kokenli ben de dedim heralde turkce degil.
cemre ates parcasi demek sanirim, kulaga cok hos geliyor ama kotu etkisi olabilecek bi isim koymaktan korkuyorum ben acikcasi..

bakalim daha zamanimiz var ins seceriz..

bizim buyuk ihtimalle beyzanur olcak esim de ben de cok sevdik beyzanur ismini :16:

almila ismi meshur mu bu aralar turkiyede? esimin kuzeni kizina koymus ama onlar uygur kokenli ben de dedim heralde turkce degil.
cemre ates parcasi demek sanirim, kulaga cok hos geliyor ama kotu etkisi olabilecek bi isim koymaktan korkuyorum ben acikcasi..

bakalim daha zamanimiz var ins seceriz..

bizim buyuk ihtimalle beyzanur olcak esim de ben de cok sevdik beyzanur ismini :16:

bilmiyorum ki meşhur mu? ben son zamanlarda koyan kimseyle karşılaşmadım. eşimin üniversitede bir hocasının adıydı almila. kırmızı elma anlamı. bazı yerlerde de al yanaklı güzel diye geçiyor. ama bildiğim kadarıyla türkçe.

su isim mevzusu ne zormus yaa. cinsiyeti belli olsun hemen buluruz diyorduk ama is daha da zorlasti. bizim kizimiz cift vatandas olacak, fransiz-turk. o yuzden hem orda hem burda kullanabilecegi bir isim ariyoruz. nil, selin, lara dusundugumuz isimler arasinda...

ben de yurtdisinda yasadim ve ismimden dolayi cok zorlandim. bir sure sonra isinirleriniz bozuluyor isminizi soyleyemediklerinizde.

gonul ister ki oz turkce bir isim olsun ama ne yazik ki bizde boyle bir durum olmayacak.

ama ben simdiden kizimin gobek adini zeynep koydum :49:

bizde en son ALYA isminde kaldık.nekadar zormuş karar vermek.aslında ben gökçe nil istiyordum ama eşim istemedi.

damla ismi nasıl sizce arkadaşlar yardımcı olurmusunuz eşim damla istiyo benimde hoşuma eylül vve aylin gidiyo eşimide kırmak istemiyorum herkes bişey söylüyor damla ismi hakkında bende ne yapıcagımı şaşırdım yarın kimlik çıkaracak eşim karar vermem lazım yardımcı olurmusunuz lütfen

damla ismi nasıl sizce arkadaşlar yardımcı olurmusunuz eşim damla istiyo benimde hoşuma eylül vve aylin gidiyo eşimide kırmak istemiyorum herkes bişey söylüyor damla ismi hakkında bende ne yapıcagımı şaşırdım yarın kimlik çıkaracak eşim karar vermem lazım yardımcı olurmusunuz lütfen

iki isim dusunmez misiniz ? aylin damla cok da hos ;)

Benan ismini birde esila ismini düşünüyoruz,bakalım eşimde benim bulduğum her isme bir bahane buluyor,benan olsun dedim kenan diye dalga geçerler diyor,gerçekten isim bulmak çok zormuş...

Back
X