Kiz arkadasdan hediye almasi ?

Bu yorumları okudukça kendimi tuhaf hissediyorum. Çok eskiden beri hayatımda olan erkek arkadaşlarım da kız arkadaşlarım var. Evlenenler sevgilisi olanlar da oldu bazen eşleri de gelir buluşuruz, evlerine gideriz. Doğum günlerinde hediyelerimizi alırız ayrı ayrı.
Hatta bir tanesi cidden kız arkadaşlarımdan öte, kardeşim gibi oldu. Annemi tanır, ailesini tanırım. Bizim eve gelir gider eskiden beri. Birbirimizden de hiç hoşlanmadık da. Kız arkadaşlarım gibiler aynı.
Bu nasıl bir güvensizlik ki. İşin kötüsü o kız arkadaşlara da sapık muamelesi yapılıyor, çok kıymetli sevgililerinize de. Biz sadece hormanlardan oluşan iradesiz şeyler değiliz. Duygu varsa vardır yoksa yoktur. Duygu yoksa arada ömür boyu sürecek arkadaşlıklar da oluyor, çok da güzel oluyor.
Benim sevgilimin de kız arkadaşları var, hediye alan, hediye verdiği bensiz de görüştüğü. Hiç birini de bir gün kıskanmadım şüphelenmedim. Sevgilime güvendim. Benden önce tanıştığı o kadınlarla aten bir şey olmamış benle beraber. Hoşlandığı sevdiği benim. Biz birbirimizi tercih etmişiz ötesi yok yani
Annemin de çocukluk arkadaşları var kadın ve erkek. Benim amcalarım ve teyzelerim. Hepsi evimize gelir giderlerdi. Babam da hiç sorun yaşatmamış.
İlişkiler de karşılıklı güven olmalı. Elin kızına da sapık muamelesi yapılmamalı bence.
Dediğim gibi duygum yoktu hiç birine dost olduk çok şey paylaştık, asla saçma yakınlıklar olmadı. Neden başka bir kız gelince bize güvenmiyor ve bizi ayırıyor. Bana da adama güvenmiyor. Çok ayıp geliyor bana
Ne sevgilim yaptı bana bu kısıtlamayı ne ben ona yaptım. Güvenle devam ediyoruz. Ve şimdi o arkadaşlarımız iyice samimi oldular çift görüşüyoruz. Daha geniş bir dostlar topluluğumuz oldu.

Sen kıskandığından değil de sevgilinin yanında olamadığım için üzülüp,dolaylı olarak da o kızın hediye almasını sorun ediyorsun. Gayet normal hediye alması, ama sen sevgilini özlediğin için yanına gidemediğin için başkasının ona verdiği hediyeye alınıyorsun. Ben anlayabiliyorum seni ama kızın hediye alması anormal değil..

bence aksine karşı cinsi arkadaş gibi görebilmek güzel bir şey.
bu o insanın karşı cinse sadece "o gözle" bakmadığını gösterir

Haksizsin.
Bu kadar kiskanclik bunyeye zarar. Senin sevgilinin yaninda olup olamaman senin problemin, onlarin arkadasligini baglamaz. Adamin dogum gununu bunun icin maffetmek gibi bir hakkin zaten yok. Kendine gel bence.

Şimcik...

Eğer sevgilimin yakın arkadaşıysa, aldığı hediyeye bozulmazdım.
Amma velakin, çok yakın değillerse, noluyoruz, nerden çıktı bu hediye kardeş diye düşünürdüm yani.

Çok aşırı kıskanç, kısıtlayan veyahut ufak şeyleri dert eden biri değilim. Ama zamanında, nişanlımın doğumgününü hem gece 12de mesajla, hem facebook aracılığı ile hem de arayarak kutlayan kız arkadaşından aşırı derecede huylanmıştım.

Hatta, saçma sapan tavırlara girmeyen, gereksiz kıskançlık yapmayan ben, değişik pozlara falan girdim

EDİT: Normalde kadınlarla erkeklerin arkadaş olabileceklerine inanırım ben. Ama ne yazık ki şimdiye kadar bu düşüncemi çürütecek şeyler geldi başıma. Gerçekten birbirine karşı farklı hislere kapılmayan, sadece arkadaş olabilen insanlar var mı?

EDİT 2: Sakın sevgiline yansıtma, sorun çıkarma. Hele sık görüştüğü bir arkadaşıysa zaten çok normal ama değilse de bu sebeple sorun çıkarılmaz. Doğumgünü bu.

Son düzenleme:
bence aksine karşı cinsi arkadaş gibi görebilmek güzel bir şey.
bu o insanın karşı cinse sadece "o gözle" bakmadığını gösterir

Burada görüştürmem yorumlarını okuyunca insan şaşırıyor, bende mi bizde mi hata var diyorum. Bir erkekten sırf erkek diye hoşlanmazsın. Başkasının aşık olduğu adam bana hiç bir şey ifade etmez. O çok yakın arkadaşlarımın bana çok katkısı oldu. Çoğu noktada erkek gözüyle baktı uyardı beni. Hatalardan döndürdü, bende onu. Anlamıyorum bu olamaz izin vermem insanlarını. Kime güvenmiyorlar? İnsan kendini kötü hisseder, sanki ayırmak isteyen, gözü sevgilisinde olan biriymişsin gibi davranmak da hoş değil.
Bu kadar güvensiz olmayı hiç anlamıyorum.
Sevgilimin hiç bir kız arkadaşına bu kadar kötü bakmadım ben.
Bir yandan da korkuyor insan. Şimdi benim arkadaşım biriyle sevgili olsa kız bana da bu tavrı gösterir mi diyorum

Sadece arkadaş kalmıyorsun, zamanla birbirinin en iyi dostu, sırdaşı olabiliyorsun. Bu şekilde görüştüğüm 6,10 ve 18 yıllık üç dostum var iyi ki de varlar... Bu tarafların karakterine bağlı. Beyler her dişiye götürsem gözü ile bakmayacak kadar medeni, kızlar ise ayakları yere sağlam basan, her erkeğe ırz düşmanı yaftasını yapıştırmayacak mantıklı kızlarsa olur, hem de çok güzel olur.

:) Ne güzel.

Niye hediye alıyorki kız, hayır yani neden? Ne kadar can sıkıcı durum. Ben yapım gereği normal bulmadım, ben kızın yerinde olsam almazdım. Kutlardım o ayrı, ama arada sevgili varken hediye neden? Açıkçası ben yerinizde olsam o kazağı kesinlikle giydirmezdim. Bide üstüne yazışmalar olmuş, deli olurdum heralde, kızı da parçalardım, öyle atıp tutmuyorum daha önce yaptım. Bana gerikafalı vs diyebilirsiniz, ama ben varken başka kız hediye alamaz. Sizi gayet anladım, çocuğun suçu yok ama o ben olsam normal karşılamazdım

Eger kizla arasinda hediye alip verecek hukuk varsa hic sorun etme. Keske her arkadas boyle dusunceli olsa:)
Ya bi de valla bende mi tuhaflik var sizde mi bayanlar bilemedim. Arkadaslikta cinsiyetin ne onemi var? Bi de meraktan soruyorum, erkek arkadaslarinizi nasil buluyosunuz? Hic tanimadiginiz arkadasiniz olmayan biriyle mi iliskiye basliosunuz hani malum erkekten arkadas olmaz kafasi cok buralarda.
Dip not: en yakin ve en eski arkadaslarim erkek hatta dostlarim diyeyim ve sevgili icin hic birinden vazgecmem herkes yerini bilecek

Benim sevdiceğimin çoook yakın bir kız arkadaşı yok. Şimdiye kadar da bir kız arkadaşı hediye almamış. Şöyle bir durumda bir hediye gelirse o hediyeyi kime ne yaparım bilemiyorum. Ama çok yakınlardır can ciğerlerdir orası ayrı. Şunu da belirteyim evli barklı olunmadığı sürece cıvık cıvık karşı cins arkadaşlığından hoşlanmıyorum. Burada neler okuyoruz, insanın kocasına göz koyan ablalar bile var. Bekarken kesinlikle cıks, bana uymaz.

Şimdi öncelikle temel insanlık derslerinden başlayalım:
1) Karşı cinsten yanyana iki insan iletişim kuruyorsa, bu iletişimin aşk üzerine kurulu olması zorunlu değildir.
2) İnsanlar nezaket açısından birbirine özel günlerde hediye alır.
3) Kızlar hediye alma konusunda erkeklere göre daha duyarlı olduklarından, arkadaşlarının doğum günlerini takip eder.
4) Durup dururken telefonda konuşulan sevgiliye doğum gününde alınan hediyeleri sıralamak görgüsüzcedir, kimse sevgilisi kendisine daha fazla güvensin diye yapmak zorunda değildir.
Bunları kabullendiğiniz sürece kıskanacağınızı zannetmiyorum. Misal bizim bir arkadaş gurubumuz var, herkesin doğumgününü beraber kutlar, kutlayamasak bile hediye alırız birbirimize. İnanılır gibi değil ama, kızlı erkekli olmamıza rağmen kimse birbiriyle yasak aşk kaçamakları da yaşamıyor.

Anlamadim ne yapsaydi sevgilin, kizin verdiği hediyeyi almasa mıydı?
Burda yazilan bazi konulara bakiyorum da, hayret ediyorum nasil sevgili olabiliyor ya da kalabiliyor bszi insanlar bu kafalarla.

Aslina bakarsan evet normal ama ben olsam ben de kiskanirdim. Zaten ben iliskimin en basinda asiri kiskanc oldugumu erkek arkadasiminda çevresinde çok fazla kiz olduğundan bunu kaldiramayacagimi söyleyip uzaklaşmak istemiştim hic birbirimizi bunaltmayalim diye. O da gık demeden en yakin arkadasina varana kadar silip atmisti hepsini, bana bir tek sen lazimsin demisdi Yani demem o ki bu kadar kiskanc biri olarak seni cok iyi anladim. Ama hediye almasi normal mi diye sorarsan kiskanc duygularimi bir kenara birakip soyleyebilirim ki evet normal :)

Herkesin düşüncesi bir olmaz bazı insanlar boyle şeyleri kutlamaya gecistirirken arkadasi olduğu için önem verip alınmış olabilir illa kotu bir gözle baktığı anlamına gelmez ama ne yalan söyleyeyim bende kiskanirdim ama ne sevgilime belli ederdim ne içimde büyütüp kendimi sinirlendirirdim eğer erkek arkadaşının içinde kötülük olsa sorsanda soylemezdi hele hele konuşmaları hic gondermezdi buyutmeyin bosverin kimse için ağzınızın tadını bozmayin.

Anlamadim ne yapsaydi sevgilin, kizin verdiği hediyeyi almasa mıydı?
Burda yazilan bazi konulara bakiyorum da, hayret ediyorum nasil sevgili olabiliyor ya da kalabiliyor bszi insanlar bu kafalarla.

Bazilarina gore hayat sadece kendilerinden ve sevgililerinden ibaret. Bir kadinla bir erkek sadece iliski yasamak icin muhattap olabilir, baska aciklamasi olamaz. Arkadas, dost vs yok hayatta, olamaz da. Ben de anlamiyorum bahsettigin kafalari.

Vay arkadaş hani marjinal bizdik ya :)
Meğer kk hatunları kadın erkek arkadaşlığına bayağı sıcak bakıyorlarmış. Bilemiyorum ben kıskanç değilimdir. Ama bu durumu aklım almaz yani. Bu 15 senelik çocukluk arkadaşı olur anlarım ama okuldan işten bi kanka ise orada dur derim ya. Kazak gibi bi hediye beni rahatsız eder. Bizim de işyerinde erkek arkadaşlarımız var birbirimize 2. Tekil şahıs ile hitap ettiğimiz. Amma ve lakin doğumgünü gibi şeyleri diğer arkadaşlar ile aldığımız bir pasta ve ortak hediye eşliğinde kutluyoruz. Hem düşünüyorum bireysel hediye alsam ofis malzemesi ya da kitap gibi bişey alırım. Kazak olayı benim eşime aldığım bi hediyedir benim mesela.
Çocuk da kıza doğum gününde kolye parfüm falan mı alcak şimdi?
Herhalde ben çağ dışı kalmışım bu konuda.
Herkes gerçekten bu kadar rahat mı ya? bu konuda kendimi törpülemeliyim sanırım.

Ben de arkadaş olunur diye düşünürdüm yıllar önce, aman da çok iyi arkadaş dost vs. Sonra beni sevdiğini söyleyince bu konudaki fikirlerim sekteye uğramıştı.
Şimdi, amaan bu erkek cinsinden hiçbir türlü bir halt olmaz kafasındayım

yukarıdaki maddeleri sıraladıktan sonra, son cümlenize "inanılır gibi değil ama" gibi bir ifade kullanmanız enteresan olmuş. Maddelerinizi inanarak mı yazdınız diye düşündüm ben de, neden şaşırıyorsunuz ki arkadaş grubunuzda aşk yaşanmamasına..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…