kız arkadaşım olmuyor

neden güldünüz ki çok mu komik ? ben üzülüyordum oysa ki

Al işte hata bir...

İnsanlar sadece karşısındakiyle alay etmek için gülmez. Siz sanırım insanların davranışlarını, tepkilerini farklı değerlendiriyorsunuz. Ben yıllarca arkadaş çevresi tarafından dışlanan, hiç arkadaşı olmayan, sevilmeyen bir tiptim. Hep sevilmek isterdim, çok arkadaşım olsun, herkes beni sevsin, sırf bu yüzden ortama uymak için onlar gibi olmaya çalışırdım, hiç kendim gibi davranmazdım. Bu yüzden de hep başarısız olurdum... Şimdi çok fazla arkadaşım var ve çok seviliyorum. Ama ne mi yapıyorum? Hayat beni olgunlaştırdı... Kimseye sırrımı vermiyorum, çok güvenmediklerim hariç. Onları hep dinliyorum, dertlerine ortak olmaya çalışıyorum, kötü günlerinde de iyi günlerinde de yanlarında olmaya çalışıyorum... Ama bunu arkadaşım olsun diye yapmıyorum, onları sevdiğim için yapıyorum. Tiyatro oyuncusuyum, taklit yaparım... Etraf ne der diye önceden çok düşünürdüm şimdi hiç umursamıyorum, gayet rahatım. Ve bu rahatlığım etrafımdaki arkadaş sayımın artmasına sebep olmuş sonradan farkettim... Sürekli güleryüzlü şen şatrak neşeli bir tip olduğum için sanırım... Hiç kimseye tam anlamıyla güvenmiyorum. Her an bir eksiğini kolluyorlarmış gibi olduklarını düşünüp kimseye sırrrımı anlatmamaya çalışıyorum, ama herkesin sırrını dinlerim, kimseye de anlatmam. Arkadaşım olsun diye çabaladıkça hiç arkadaşın olmuyor bunu anladım. Ben çabalamıyorum. Artık onlar geliyor. Baktım ki bensiz bir şey yapılmak istenmiyor, hep ben çağırılıyorum bir yerlere. Kimseyle kanka olmaya çalışmıyorum, herkesle eşit seviyede arkadaş olmaya çalışıyorum bazen ayarı kaçırabiliyorum ama böyle mutluyum. O yüzden sen sen ol, arkadaşım olsun diye çabalama, doğru kişi sana gelir zaten, kimse için kendini zorlama, olmadığın biri gibi görünmeye çalışma, alıngan olma... Acaba şunun için mi güldü bunun için mi surat astı diye düşünme... Koy g.tune... rahvan gitsin yani... etraf ne der diye düşünme... acaba seviliyor muyum düşünme... böyle olunca çok seviliyorsun işte :) bi bakmışsın bir sürü arkadaşın olmuş ve çok seviliyorsun... Allah yardımcın olsun...

benimde arkadsım yok okul bitince fıs oluyorlar okul zamanı kafalarına göre takılmak için geliyorlar kötü anlarda ararım yanlarında olurum ben kötü olsam kimsenin taktığı olmaz ama aldırmam yola devam etraflarında hep bi şeyler bende artık olması gibi davranıyorum benimde yok işte böyle güzel bir arkadaşlık kuracağım tek kişi bile kendimi alıştırmalıyım

Yukarıda yazdıklarıma ek olarak kimseden karşılık bekleme. O zaman hayal kırıklığına uğruyorsun. Beklentilerin olmasın.

bu sorun sadece sizde değil bir çok kişi de var ben de onlardan biriyim.annem;"bu devirde ne komşuluklar var ne arkadaşlıklar.bu devir çocuk doğurma devri,bir tek evlat insana dost oluyor" diyor çok da haklı.

bu sorun sadece sizde değil bir çok kişi de var ben de onlardan biriyim.annem;"bu devirde ne komşuluklar var ne arkadaşlıklar.bu devir çocuk doğurma devri,bir tek evlat insana dost oluyor" diyor çok da haklı.

elektraya dün açtığım medikal konusu ile ilgili yorum yapmıştın birkaç soru sordum cevaplayabilirsen sevinirim

evet zaten evrende şöyle bir kural varmış bir şeyden ne zaman vazgeçersen ozaman o şey sana gelirmiş :)

canim hayirsiz arkadaslarin olacagina hic olmasin daha iyi hic üzülme sende evlenince gezer tozarsin kocanla belki kari koca arkadasliklar edinirsin
bosver bu zamanda kimseye güven olmuyor insanlarin cogu birbirinin kuyusunu kazmakla mesgul

Asla asla asla :))) Yalnızlıktan ölcemi bilsem kazık atanı affedemem.

Valla asla deme derim tatlım. Ben de biri bana sorsa öyle derdim ama kazık atan çok pişkin olunca sürüp gidiyo ilişkin. Sen de hep yediğin kazıkla kalıp birdaha da ona güvenmiyosun. Ama olan sana oluyo. İnsanlar o kadar çıkarcı,bencil,yalancı,kıskanç ki en sevdiğin kişi bile bir özelliğin ondan üstün olsun kıskanıp üstüne çıkmaya çalışıyo. Bir de en sevmediğim şey diyorum ki sen bunu dedin kalbimi kırdın,bana 5 sene önce cahil dönemimde dediğim şeyi söyleyerek sen de demiştin deyip özür bile dilemiyo. Yani anlatsam neler neler var da şuan bile sinirlendim düşünürken. O yüzden konu sahibi tatlım ilerde çok yakın arkadaşın olursa bile sırrını verirken bil ki ilerde sana karşı kullanabilir yada anlaştığınız bir şeyde kendi menfaati için seni satabilir. Bunları bil ki,zaten yapıosun,ama kazık yediğinde çok üzülmezsin.

evet canım ben zaten kardeşim dediğim birinden kazık yedim ,bu konuyu da bu olayın üstüne açtım doldum taştım çünkü bu olayla bazı şeylerin farkına vardım. Bu olaya kadar kendime itiraf edemediğim farkına varamadığım şeylerin farkına vardım

Ben de ayyynennn! Çok saftım çok iyi niyetliydim baktım arkamdan iş çevrilmiş o yaşadığım şoku unutmuyorum hiç. Ondan sonra soğudum ve içten içe uzaklaştım. Neden böyle olur anlamıyorum? Hani dürüst biri olsa çok ta sağlam bir dostluk olacakken pattt menfaat. Çok kötü ya. Ama bu sadece arkadaş için geçerli değil ilerde sevgilin de bunu yapabilir çok seversiniz herşey muhteşemdir pattt kardeşi için seni satar başla üzülmeye. Ha bitermi ilişki bitmez ama sen bi kazık daha yemiş olursun. İnsanlara güvenin azalır saflığın gider. Benim dışardan kusursuz görünen arkadaşlık yada sevgili ilişkilerine de tam inancım yok mutlaka aralarında birşey geçiyo. Zincirleme gibi aslında sen yaşayınca başkasına da yaşatıyosun. Neyse çenem açıldı iç dökmek de iyiymiş yauvvvvvv biz doğru duralım eğri belasını bulsun diyorum!

Belkide hiç sorunsuz çok yakın görünen kişilerin arasında bir çıkar ilişkisi vardır ...... insanlar neler yapmıyor yahu sevgili falan da hikaye bence tek ama tek yanında olunması onlar için fedakarlık edilmesi gereken kişiler aile hele ki anne ...

tatlım açıkçası zor gerçek manada dostluğu bende bulamadım daha. dolaştığım arkadaşlarımın çoğu hesabı ben ödediğim sürece benimle beraberler bende para bitince arkadaşlarda bitiyo. ama biz seninle sıkı dost olabilir benim için sorun yok :)

inanmıyorum yaaa bide hesabı mı kitlemek için dolaşıyorlar ,benim çok zengin bir arkadaşım vardı mesela onla takılırdık ben onun bile ödemesini kabul etmezdim ki o bile kazık attı bana hey Allah ım yaaa insanlar ne tuhaf

Nedense beni de hatun milleti pek sevmez yaa kıskandıklarından mıdır nedir

üniversite arkadaşının olayını ben "okul arkadaşlığı" diye değerlendiriyorum her zaman. ve onlarada genelde güven olmuyor. ilkokulda kanım canım dediğimiz bi grubumuz vardı. asla ayrılmıcaz vs diyorduk kardeş gibiydik. sonra mezun olduk bir daha suratımızı görmedik. sosyal sitelerde ekliler naber bile yazmayız birbirimize. sonra liseye başladım. burada da tabiri caizse yeni "kardeşler" edindim. yaz tatiline girince onlarla da iletişim koptu. birde ben lisede 3 okul değiştirdim. her sene bir okul. ve hepsinde olanda aynı şeydi. artık okul arkadaşlığı denilen birşey çıktı. okulda tenefüslerde zaman geçirmek için takılıyorlar, tatillerde akıllarına gelmiyorlar. inanın bende sizin gibiyim. birde benim mahallemde kız yok. ben hep erkeklerle büyüdüm, futbol oynayarak. evcilik nedir, oyuncak bebek nedir bilmezdim. mahallede 10 çocuk falan vardı hemen hemen yaşıtımız. hepside erkekti, tek kız ben olarak oynardım onlarla. internet cafeye gidip counter diye bir oyun var onu bile kapıştığımız olmuştur inanın. tabi o zaman küçüktük başka türlü şeyler yoktu. büyüdük erkeklerin bakış açısı değişti. artık ne sokağa çıkıp oynayabilirim nede konuşabilirim.

biz çok ev değiştirdik bu sebeple her mahallede yeni arkadaşlarım oldu ... ama şimdi büyüdüm ve geçen sene taşındığımız bir yerdeyiz apartmanda yaşıtım kız yok zaten 3 daire üzerine bir yer küçük ,e sokağa çıkıp oynayamayacağıma göre bu yaştan sonra nasıl yeni yeni arkadaş bulacağım bilemiyorum :44:

işte bende öyle bir durum da yoktu. doğma büyüme aynı apartmandayım. okul arkadaşımdan başka kız arkadaşlarım olmadı hiç. yaşınız kaç bilmiyorum ama ailen araya girse mahallenin diğer kızlarıyla tanıştırabilir belki seni ne biliyim belki günlere falan katılabilirsin. sokakta kapıda falan otursan mahalle sohbetleri olur ya hani öyle de arkadaş edinebilirsin.

ben bir şey anlatayım.hem gülelim hem düşünelim
benim ünide bir can dostum vardı.hala görüşüyorum bu kızla başka şehirde olmamıza rağmen çok seviyorum gerçekten neyse.üninin ilk üç senesi bu kızın neredeyse tek arkadaşı bendim.hani en fazla 3 arkadaşı vardı.neyse son sene bu araba aldı.anam çevresi bir çoğaldı bir çoğaldı herkes onun kuzeni,biriciği oldu.beni şuraya atıver,hadi denize gidelim vs...demem o ki senden çıkar sağlıyabiliyorlarsa çevrende oluyorlar.

Bu genelleme biraz ağır kaçmamış mı? Sürekli görüştüğüm bir telefonuma gece yarısı taksiye binip gelecek ya da bir telefonuna sabaha karşı kalkıp dert ortağı olmaya gideceğim arkadaşlarım var. Başka şehirlerde yaşayan ama birkaç ayda bir akrabalarımı ziyaret eder gibi gidip gördüğüm, evime gelen ağırladığım... İşyerinde öğlenleri başbaşa dertleştiğim arkadaşlarım var. Canım sıkkınsa bir fincan kahve yap diyebildiğim, anahtarını bana bırakabilen komşularım var. Tatillerimi beraber geçirdiğim, ev arkadaşlığı yapıp küsmeden kırılmadan ev arkadaşlığını tamamlayabildiğim arkadaşlarım var.
Hem kız hem erkek.. Ve aynı şekilde eşimin de...Üstelik eşimin arkadaşları ile de arkadaşım artık o da benimkilerle. Tam 20 yıldır süren dostluklarım var, ayrı şehirlerde de yaşamak zorunda kalsak hayatın bazı dönemlerinde üç gün sesini duymasam içim cız eder..
Riyakar mıyım şimdi ben? Kullanılıyor muyum? Kullanıyor muyum? Kapris mi yapıyorum? Kapris mi çekiyorum?
bu şekilde önyargıyla yaklaşırsanız elbette arkadaş edinemezsiniz. İnsanların hepsi kötü değil, insanların hepsi aptal değil. Herkesin kafa dengi bulunur hayatta. İş ki anlayışlı, uyumlu ve yeri geldiğinde verici olun yeri geldiğinde de size karşı verici olunmasına izin verin. Bu yazdıklarım konu sahibi için de geçerli. İnsanlara önyargısız, samimiyetle yaklaşırsanız elbet iyi niyetli birkaç insanla iyi dostluklar kurarsınız. Elbet içlerinde çıkarcılar, salaklar, kafanıza uymayanlar olacaktır ama zaten hayat da onları eleyip has insanlarla yolunuza devam etme ustalığını size öğretecektir. Hiç kazık yemeden kazık yememeyi öğrenemeyeceğiniz gibi hiç dost edinmeye çalışmadan dost edinmeyi de öğrenemezsiniz.
Ne demiş atalarımız? "Dost edin dost, düşmanı kendi de doğurursun."

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…