- 3 Temmuz 2015
- 1.781
- 2.505
- 133
- 38
- Konu Sahibi Whiteandblue
-
Kıbrıs'ta oluyor ama türkiyede yasak o canm3. Çocuk bu devirde, allah şimdiden sabır versin diyorum ben.
Tüp bebek yönteminde cinsiyete müdahale edebiliyorlar mı acaba?
Türkiyede yasal değil tüp bebekte müdahale. Yumurtlama dönemindeki olayın mantıklı gelme nedeni de şu oldu; x zigotu daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür fakat yavaştır. Y zigotu ise daha hızlıdır fakat dayanıksız olduğu için çabuk ölür. Bu durumda yumurtlama zamanına kadar yani adetin bitiminden 6-7-8-9-10-11 ve 12. Günleri sık ilişki ve pozisyon olarak da bayanın üstte olması y zigotunun yumurtaya ulaşamadan ölmesine veya ulaştığunda ölmesine sebebiyet veriyor. Fakat yumurtaya ulaşan x zigotu yumurtanın çevresini kaplıyor. Böylelikle yumurta tam döllenmek için olgunlaştığında içeri sadece x zigotu ulaşıyor.
Bütün yöntemler saçma ama mantıklı gelen bu oldu. Çevremde çok Zor hamile kalan arkadaşların hepsi adet sonrası sık ilişki ile kızları oldu. Tabi biz mantığı ancak çözdük.
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle lütfen hayırlısını iste sağlıklısını iste gibi akıl verme durumuna girmeyin. Çok şükür o kadarına benimde aklım eriyor.
Biri 7 ve biri 2 yaşında iki erkek evladım var şükürler olsun. Rabbim eksikliklerini göstermesin. Yaşım 33 ve bir bebek daha istiyorum ve kız bebeği çok arzuluyoruz eşim ben ve büyük oğlum. İnşallah Rabbim bizede nasip eder de ahir ömrümüzde o meyvenin de tadına bakarız.
Yalnız bu konu fazlasıyla kafamı kurcalamaya başladı. Çin takvimine göre nisan mayıs temmuz ve eylülde kız şansım yüksekmiş. Yumurtlama döneminden önce sık ilişki de kız şansını arttırırmış ki bilimsel olarak bu biraz mantıklı geldi. Yediklerine dikkat etmek rus takvimi sirkeli su ile vajinal duş vs. Bana matıksız geldi. Butun gun bunu düşünmekten yıldım ama aklımdan gitmiyor. Erkek de olsa başımın tacı elbette ama bu düşünce gitmiyor içimden. İnşallah Rabbim bana da hayırlı sağlıklı bir kız evlat nasip etsin. Dualarınızda bana da yer verir misiniz? Allah razı olsun.
Siz yine isterseniz hepsini deneyin ama hiçbirinin bilimsel dayanagi yok. Cinsiyeti belirleyen tek şey embriyonun sizden ve esinizden aldiği kromozomlar. Eğer esinizden y kromozomu gelmezse xx ile kiz çocuğunuz olur. Verirse xy ile yine erkek çocuğunuz. Bunu da belirlemek mümkün değil. Emin olmamakla birlikte Avrupa da bu konuda çalışmalar oldu ancak etik olmadigi gerekçesiyle durduruldu diye biliyorum. Yani bence hic ugrasip da yorulmayin.Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle lütfen hayırlısını iste sağlıklısını iste gibi akıl verme durumuna girmeyin. Çok şükür o kadarına benimde aklım eriyor.
Biri 7 ve biri 2 yaşında iki erkek evladım var şükürler olsun. Rabbim eksikliklerini göstermesin. Yaşım 33 ve bir bebek daha istiyorum ve kız bebeği çok arzuluyoruz eşim ben ve büyük oğlum. İnşallah Rabbim bizede nasip eder de ahir ömrümüzde o meyvenin de tadına bakarız.
Yalnız bu konu fazlasıyla kafamı kurcalamaya başladı. Çin takvimine göre nisan mayıs temmuz ve eylülde kız şansım yüksekmiş. Yumurtlama döneminden önce sık ilişki de kız şansını arttırırmış ki bilimsel olarak bu biraz mantıklı geldi. Yediklerine dikkat etmek rus takvimi sirkeli su ile vajinal duş vs. Bana matıksız geldi. Butun gun bunu düşünmekten yıldım ama aklımdan gitmiyor. Erkek de olsa başımın tacı elbette ama bu düşünce gitmiyor içimden. İnşallah Rabbim bana da hayırlı sağlıklı bir kız evlat nasip etsin. Dualarınızda bana da yer verir misiniz? Allah razı olsun.
Dediğin doğru yumurtlamadan önce ilişkiye girersen erkekte olan y kromozomu daha hizli olduğu için ilerler ama bakar yumurta yok sonra yumurtlarsan kalan x kromozomuyla kiz olur..inşallah..:)
Ya bilmiyorum 7-8 aydır deniyoruz. Keşke öyle şu gün olsun da kız olsun diyecek kadar kolay olsaydı. Tam ovulasyon gününde olunca bile çocuk olma ihtimali bile öyle aman aman değil.
Ayyyy eğer öyle olsaydı 6 tiz 7 diz kızlarım olurdu eşim tatlı canavarıdır. Bir gecede 4 kase sütlaç yediğini bilirim ben kendisi 110 kilo. Yemek yemez tatlı yer o dereceNe kadar doğru bilmiyorum ama babanın yedikleri ve
içtikleri de cinsiyeti belirliyor diyorlar
Mesela bir erkek tatlıya düşkün değilse ve sık tükettiği
bir şey değilse genellikle y ler daha fazla ve dayanıklı olurmuş.
Ama baba kişisi tatlıya bayılıyor ve çok sık tüketiyorsa
x leri besleyip, güçlendirip kuvvetlendiriyormuş
Mesela benim eşim tatlıyla hiç arası yok
Oğlumuz oldu :)
Onun için kız olacağını bilsem 2. yi yapacağım da
eşe güvenmiyorum
Önce bir tatlıya alıştırmam lazım
İşin espirisindeyim, ciddiye almayınız lütfen
Ayyyy eğer öyle olsaydı 6 tiz 7 diz kızlarım olurdu eşim tatlı canavarıdır. Bir gecede 4 kase sütlaç yediğini bilirim ben kendisi 110 kilo. Yemek yemez tatlı yer o derece
Stres yapma canım olur inşallah. Benim 2. Oğlum 9 ay sonunda oldu. Nedeni de TSH yüksekliğiymiş. Şükür düşürdük normale döndü oğlum oldu. Birde ilişkiye hamile kalmak için değil istediğin için gireceksin.Ya bilmiyorum 7-8 aydır deniyoruz. Keşke öyle şu gün olsun da kız olsun diyecek kadar kolay olsaydı. Tam ovulasyon gününde olunca bile çocuk olma ihtimali bile öyle aman aman değil.
Amin inşallah..Dileğimiz en büyük kapıdan Rabbimden tabi ki. Dua, ediyorum inşallah Rabbim bizede hayırlı sağlıklı bir kız evlat nasip etsin diye. Evlat hasreti çeken arkadaşlara, Rabbim bizlerden önce onlara bir evlat bahsetsin. Çok şükür iki evladım var. Bir kardeş daha yapacağız çünkü eşimde bende çocukları çook seviyoruz. Çocuklarım hayatımızdaki en ve tek kıymetlilerimiz. 3 çocuk iyidir bende 3 lardeş büyüdüm. İyiki de öyle olmuş. İnşallah çocuklarında 3 kardeş büyürler. Sevgiyle büyüyen her meyve yarınlarda en sağlıklı besin olur. İnşallah evlatlarım da geleceklerinden merhametli hayırlı etrafına huzur sacan insanlar olur.
Amin canım amin inşallah. Rabbim biz, aciz kullarının semaya açılan ellerini boş çevirmesin inşallah. Hayırlı evlat olsun sağlıklı olsun dua ile inşallah.Amin inşallah..
Bende sizin gibi düşünüyorum, benim çocuklarım çok zor cocuklar olmasına rağmen, 3.çocuk ve kız çocuk hayali bendede var..
Bir oğlum ve bir kızım var, bi kız çocuk daha fena olmazdı sanki :)
Şuan okunan ezanlar yüzü suyu hürmetine, Rabbim evlat sahibi olmak isteyen ve hakkıyla annelik görevini yerine getirebilecek olan herkese güzel evlatlar nasip etsin..
Önce olmayanlara, sonra bizlere inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?