- Konu Sahibi NohutluPilav
-
bu cocuklarada yardım edın arkadaslarArkadaşlar yazılarınızdan anladığım kadarıyla bu konu ile ilgili hepiniz hassasiyetinizi göstermişsiniz. Ben de aynen böyle olacağını düşünerek Çocuk istismarının önlenmesi konusunda başlatılımış olan bir kampanyayı bu kulübe yazmıştım. Ancak katılım o kadar az oldu ki şaşırdım. Ben de çok gereksiz konular için sayfalarca yazı yazılmasına ve bu kadar önemli olan konuda çok az katılım olmamasına hem şaşırmış hem de üzülmüştüm. Ancak sanırım sitede o kadar çok mesaj aynı anda iletiliyor ki yeni mesaj olarak gönderdiğimiz konular gerilerde kaldığında farkedilmeyebiliyor. Ben nedenini buna bağlamak istiyorum yoksa diğer türlü duyarsız kalındığını düşünmek beni çok üzüyor.
Maalesef çocuğun cinsel istismarı kız erkek farketmiyor. Bu yüzden bu durumun daha fazla ilerlememesi ve daha fazla çocuğumuzu bizden alıp götürmemesi için sizler de bu kampanyaya katılarak bu çocuklar için neler yapılabileceği ile ilgili fikir üretebilirsiniz. Belki de sizin fikrinizle pek çok a.s.çocuk kurtulacaktır.
kampanya linki Duyduk duymadık - Yardım Melekleri bölümünde. Katılımınızı bekliyorum.
Daha doğrusu katılımınızı ben değil istismara uğramış ya da istismara uğrama tehlikesi altında bulunan her çocuk bekliyor.
Arkadaşlar ayrıca sadece kız çocukları değil erkek çocukları da cinsel istismara uğramaktadır. Özellikle ergenlik dönemindeki gençler ya da boşanmış 30-40 yaşlarındaki erkekler tarafından böyle davranışlara maruz kalmaktadırlar. Eğer çocuklarınız sizin için değerli ise onları korumak için açılan kampanyaya katılmanız bir adım olabilir. Yoksa çocuklarınız için bu konuda bir şey yapmamış sayılırsınız. Haydi çocuklara destek olalım. Katılımı arttıralım ve başkalarını da bu konuda teşvik edelim.
11 yaşındayken benim başıma küçük bi taciz olayı geldi. tacizin küçüğü büyüğü olmaz gerçi o korku o psikoloji insana yıllarca yetiyor. kolejde okuyordum birde. çocuk aklı işte kimseye söyleyemedim. hafta sonları müzik kursları oluyordu ben bağlama kursundaydım sınıfta 10 kişiyizdir en fazla hoca herkese tek tek çaldırıyordu herkesi dinliyordu neyse sırayla herkes çaldı en sona ben kaldım tabii çalan çıkıyor. sınıfta hocayla yalnızım sıranın üzerine oturdu benide önüne oturttu çal hadi ddiyo önüne dediğimde bacaklarını açtı arasına aldı beni vücudum ona yapışık yani bu arada pantolonun fermuarını açtı hala o halim aklımda ellerim titriyor vücudumdan ter boşalıyor bi kova su dökülmüş gibi neyse zorla çaldım biraz kalktım toparlandım ve çıktım eve gidene kadar ağladım kimseye anlatamadım haftalarca. adam evli ve bir oğlu vardı 4 5 yaşlarnda. sonra en yakın arkadaşıma anlattım o da hiç git şikayet et demedi aradan iki yıl geçti kuzenim var benden byük ablam yani ona anlattım niye o zaman söylemedin falan dedi. çok utanmıştım ve çok korkmuştum. çok iyi hatırlıyorum o yaşlarda insan ergenliğe yeni yeni adım atmaya başlıyor göğüslerim yeni çıkıyordu 12 yaşındaydım ve kendime kızdım aynaya bakmak istemiyordum kendi vücuduma bakmıyordum o adamı etkilediğimi hatanın bende olduğunu düşünüyordum. böyle sapık ruhlu insanların olabileceğini düşünemeyecek kadar küçük ve masumdum.
malesef benim de 14 yasimda basima bir kac olay geldi tuvalete gidemedim okullarda tek basima yillarca. ne zaman biri ile yalniz kalsam direk o olaylar aklima geliyo.. cok zor bisi atlatilmiyo.. yillar sonra abime anlattim kafayi yiyiordu.. cok kotu bir seneydi 14 yasim resmen igrenc insanlarin icinde okudum ve basima ne geldiyse o sene geldi.. ve aileme de cok kizginim bu yuzden beni bilinclendirmemislerdi kendmi sakinmam gerektigini biliyordum ama bir olay olunca kime danisacagimi kime anlatabilcegimi bilmiyordum..bu arada 11 ya da 12 yaşındaydım. unutulur diye düşünüyorum aradan 7-8 yıl geçti sürekli aklımda değil tabii ki de ama nadir de olsa bir erkeğe değmek ya da bi erkekle aynı ortamda kalmak ürkütüyor beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?