Kız evlat el oluyor zihniyeti

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Babam bu zamana kadar anneme çok çektirdi. Bizim tamam kira falan ödedi ama şu yaşıma kadar tek kelime sohbet etmedik.Şuan nerde hangi şubede çalıştıgımı bilmez.Üniversite okurken bile okumasın parasını kocası yiyecek derdi. 27 yaşındayım. Babam sürekli anneme görücü muhabbeti yapıyor.Yoldan geçen kadını bile durdurup kızımı size vereyim demıs ınsan. Geçen gün gene görücü muabbetim yaptı..Amcamlara iyi bir yer buldum vercem demiş.Benimde 1 buçuk yıldır ilişkim var. Sevgilimi seneye istemeye çagırcaktım. Babam sürekli böyle muhabbet yapınca cagırdım tanismaya. Erkek kardesımde nısanlı.Babam erkek kardesıme herseyı yaptı ve yapıyor.Ama bana hıcbırsey yapmıyor ve yapmıyacak. Herseyı kendım yapıcam.Akrabalar ve babam diyor ki biz el olacakmışım. Ben kız cocuguymusum.Babam umatım tanısmada olumlu bırsey soyler hoksa artık ayrı eve cıkcam.Kardesıe bugunde demıs temmuza kadar evlensin. Artık bu evde istenmiyorum sanırım.Babam benı sevmiyor.diger kız kardesım ıcın tursu sunu kuracağım diyor. Bana sürekli gorucu buluyor. Benı yerımde olsan naparsınız. Erkek kardesımın nişanlısına kac tare bılezık taktılar. Sevgilime nısanda bırsey takmıyacak. Dugun esya herseyı ben ve sevgilim ve ailesi yapıcazy Babam beni sevmiyor bunu iyi anladım..

Konuya istinaden söylüyorum En hayırlı evlat KIZ evlattır halbuki. Babanız sizi seviyor mu sevmiyor mu bilemeyecegim. Belki karakteri böyledir ki zaten babanızın dusunce yapısını bu saatten sonra degistiremezsiniz. Ama insallah evliliginizde mutlu olursunuz.

Cok üzüldüm sizin adınıza. İnsallah eşiniz ve ailesi iyi çıkar onlardan yana şansınız güler.
Halbuki gelin yüzünü çevirse de kız evlat her zaman anne babasının her isine koşar, babanız kendi bindiği dalı kesiyor farkında değil. Çalışıyorsanız geliriniz de vardır istediklerinizi elinizden geldiğince yaparsınız.
Eşinize de yine de her şeyi olduğu gibi anlatmayın, ilerde size karşı ailenizle vurmasın sizi.

Benim ailem de cok benzer. Universite boyunca tek kurus gonermediler. burslarla yardimlarla, calisarak okudum. Universite bitip is bulamayinca eve para getirmedigim icin de asagilamalari cabasi. Benim ailem ne dugunume geldi, ne de dogumlarima .3 tane cocuk dogurdum. Ne de dogumlarima. Erkek kardeslerimin evlenmelerinde bastan sona, esya aliminda, gelenek gorenekler adetler, hepsi uygulandi. Ben her seferinde kendimi yerden bitmis mantar gibi hissettim. Boyle ailelere anladigi dilden konusacaksin. Sen de onlara deger vermeyeceksin. Onlari buyuk gorup izin, isteme olaylarini karistirmayacasin,kendi basinin caresine bakacaksin.benim babam vefat ettiginde ne aradim ne sordum, ne cenazesine gittim. Annemide yillardir gormuyorum. Hala pismanim babam beni asagilarken sustugum icin, keske ben de bagirsaymisim cagirsaymisim, beni ezmesi, hakaretleri, asagilamalari yanina kar kaldi gitti.

Düğününüze de mi gelmediler, gerekçeleri nedir ve kardeşiniz ile konuşuyormusunuz.

Düğününüze de mi gelmediler, gerekçeleri nedir ve kardeşiniz ile konuşuyormusunuz.
Bne yurtdisinda evlendim,evet dugunumde tek basimaydim. nasil gelebiliriz diye sormadan once annem direk ben gelemem dedi , sebeb olarakta yol yordam bilmiyorum dedi.Mesela evlendikten sonra elimde 3 aylik bebekle gittim, kimse havalaninda karsilamadi beni. 10 saatlik ucak yolculugunda ter kan icinde kalmisim. evimiz havalanina arabayla 25 dk...
Kardeslerimle gorusuyorum. onlar da bana hak veriyor.
Zaman geciyor, iyi veya kotu seyler oluyor hayatta. Tek degismeyen sey ailemin beni umursamamasi, yoksaymasi.

Kız evlat el olur ne demek ya evlat sonuçta biz üç kız kardeşiz hepimiz mi el olacağız ? Nasıl bir zihniyet
En iyisi her şeyi kendinizin yapması baban da şunu yaptım bunu yaptım diyemez
Annen ne diyor bu duruma

konuyu başka başlıkla daha önce de açmıştınız cümleleriniz aynı.tekrardan farklı cevaplar mı verelim anlamadım.evlenin gidin bence artık.

Halbuki kız evlat evden gider erkek evlat elden gider diye bi laf var (katılmıyorum ama var yani)

Hasta olunca elden ayaktan düşünce o el gördükleri kızları bakıyor ama hep

İnsallah kendi yuvanızı , düzeninizi bir an evvel kurar kurtulursunuz
Bizim toplumumuzda bu zihniyet umarım yeni nesil ile değişir
Çünkü kızı değersiz görenler de aynı zihniyetle yetişmişler
Misal benim annem de erkek evladını daha çok seviyor ama söyleyince kabul etmiyor ; neden ? 5 kız kardeş ve 1 erkek kardeşi var. Kendisi de böyle görmüş , bilinç altına bu işlenmiş . Şu aaatten sonra da Değiştiremeyiz
Allah yardımcınız olsun

Haklısınız çok da iyi yapmışsınız. Peki anneniz hiç üzülmedi mi bu duruma. Yani sizi merak ediyor mu aramaya çalışıyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…