Kız isim bulamıyoruz 😞

A harfle başlaması ve içinde R-Ş harfi barındırması, sağlam özgüvenli kadınlar olduklarını duydum, ve etrafıma baktığımda kesinlikle bu doğru.

AZRA
ARYA
ARVEN
(HİRA)

Bende bir kız bir erkek bekliyorum nasipse
Kıza GÜLCE koymayi düşünüyorum
Duha da güzel beğeniyorum ama kime dediysem dalga gectiler

Bende bir kız bir erkek bekliyorum nasipse
Kıza GÜLCE koymayi düşünüyorum
Duha da güzel beğeniyorum ama kime dediysem dalga gectiler
Duha söylemesi zor, kulağa hiç hoş gelmiyor, tbii evlat sizin siz karar verin. Ben beğenmedim.1

Şaka yapıyorsun değilmi, insanlar hayvanlarına maya adını takıyor, benim 3 arkadaşımın köpeklerinin adları maya.
Hiç duymadım maya adında bir hayvan. Varsa da olabilir. Evrensel bir isim. Dünyada en cok kullanılan kız ismi Maya’dır. Benim kuzenimin köpeğinin adı da ayaz. O zaman çocuklara ayaz ismi konulmasın sizin mantığınızla.

Bzde Hüma düşünüyoruz

canım anlamı da önemli bence. Hüma arapça'dan "onlar, o ikisi" demek. çok negatif bir enerjisi var. hep başkaları odaklı yaşayan bir kişilik verebilir. çok olumsuz açıkçası.. muhtemelen kuranda geçiyor diye trend oldu ama kimse anlamına bakmıyor. yani cehennem de kuranda geçen bir kelime, cehennem mi koyalım çocuklara? bence tekrar düşünün, her insan adının anlamını taşır. ve islamda anne babanın çocuğuna karşı ilk vazifesi ona güzel bir isim koymaktır. çocuğunuzun üzerinizdeki hakkı bu.

Ben humanin o ikisi anlamina geldigini bile bilmiyordum,Kur,anda geçiyor mu ki?
Farsca kokenli bir isim.Hem cok guzel bir anlamı var aslinda.Hem huma kuşu olarak geciyor hemde basina konana saadet mutluluk getirdiğine inanilan anlami tasiyor.Yani biz bu anlamlari görüp cocuga bu ismi vermeye karar verdik.Kuranda geçiyor diye degil.O kadar cok kaliplasmis isimler var ki anlamlari yaziyor int de ama gercekten anlami oyle mi onu bile blmiyorsun.Hep birbirone benziyor çünkü anlamlari

canım farsçasında hakikaten başka bi anlamı varmış. dediğin gibi mitolojik bir kuş adıymış ve aynı zamanda akbaba kuşunun farsçası da hümaymış.

tabii her dile uyumlamak mümkün değil seçtiğimiz isimleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…