Kiz isteme sorunsali

size göre öyle olabilir. ben kendi üzerimden örnek verdim ama sunuda diyeyim benim kardeslerimin asla böyle bi talebi olmaz, nede annem babam buna evet der. bide tabi su var ki bu konuyu direkt tanismada dile getirmeselerde bi kac zaman sonra arayip kiz ailesine durum böyle böyle bizde bu tarihde gelicez uygunsaniz derlerdi. erkek tarafindaki hata bu. tanismaya gidilmis ama ondan sonra ne olacak konusulmamis.

Valla babanda 80 yaşımda olabilir bence çocugu varsada Bi şekilde o merdivenleri çıkacak. Heralde ogullarıda koluna girer... Kız tarafını pek boşlamamak lazm e abilerine Bi zahmet 1 günlüğüne tatillerinde geri kalsın gidip gelirler hayırlı iş uzatmaya gelmez. Belliki adam eski kafalı bununda sorun yapılması çok saçma kızda tatilde olsn bitsin demekle haklı. Sonrada tatil bitti herkesin işi gücü var olcak.

Aynen canim bizimki öyle hadi istediğimiz zaman tatil yapilacak durum değil.
Yengemde sağlik sorunu olduğu icin mecbur gitti .
Fakat yazilarda anlamdiğim kizin annesi babasi tatilini yapip geliyor ve bizikimler tatildeler dediğimiz olmasalar olur deniyor.
Asil ben bu düşünceyi bencil buluyor ,ayni hak herkese var

benim anladigin erkek tarafi kiz tarafi otur derse oturacak kalk derse kalkacak. hep erkek tarafina bi ön yargi var. ailemizde ben dahil iki gelin cikti kismetsede daha cikacak vede girecek. ama ne ben nede kardesim evlendiginde erkek tarafini zora sokacak bi sart yada baska bi olay yasatmadik.

ben eminin ki bu isteme emrivakinden sonra daha bir sürü emrivaki olacak.

henüz erkek tarafi görümce falan degilim ama su an empati yaptigimda her iki gözle de iki taraf icinde he hakli kiz tarafi diyemiyorum.

Öğretmen olmayan sürekli çalışanlar nasıl ayarlıyorsa okul açılınca o da öyle ayarlayabilir, zaten tarih belli olursa hazırlığını şimdiden yapar isteme denilen şey kaç saat sürüyor ki.

Hemen de tanışıp isteme söz kesip nişan yapınca, sonra işler ters gidince evimi düzmüştüm ama nişanı attım oluyor. Aileler tanışmışsa biraz da size gelsinler daha iyi tanısın kızın ailesi sizi, kardeşiniz de kızın ailesini. Sonra burda bir sürü konu var yok onumu almadı yok bunumu almadı yok o adeti yapmıyorlarmış annem ağlıyor gibi gereksiz saçma sapan dert ediniyor çiftler kendilerine hatta ayrılıyorlar bu yüzden.

Siz bence kendinizi geri çekin abinize kardeşiniz söylesin isteme için ısrar ediyorlar hemen gelin diyorlar diye. Siz de çok kafanıza takmayın kardeşiniz evleniyor madem, abisinin istemede olmaması rahatsız ediyorsa kendisi anlatır kıza bu durumu, rahatsız etmiyorsa da gidip istersiniz, kardeşinize çok fazla karışmayın. Abisiyle de kardeşiniz kendisi konuşsun “abi biz bekleyemiyoruz böyle böyle istemeye gidiyoruz” desin ya da işte kıza anlatsın abimleri bekleyeceğiz diye.

Özet olarak siz çok karışmayın yani herkesin aklı var siz önerirsiniz, yapar yapmaz kendi bilir.

Bana kalırsa 6 hafta bekleyebilirler o sırada size yemeğe gelirler bir kere, sonra isteme hazırlığı yapar vs. Çalışıyor olsaydı zaten bu kez de 2 haftada istemeye geliyorlar elim ayağım bir pabuça girdi isteme hemen olur muymuş diye ağlardı :) 2 kişi evleniyor hep kızın istediği olmaz bir şekilde erkek ve kızın orta yolu bulması lazım öyle ağlayarak babam beni zorluyorlarla duygu sömürüsüyle iletişim kurulmaz çok yanlış bence. Şimdiden ağlıyorsa daha çoook ağlar kız isteklerini yaptırmak için. Yok bilmem kaç altın takılsın babam beni zorluyor, yok beştaşımın taşı küçük elaleme rezil oldum vs gibi. Umarım olmaz tabi bu dediklerim.

Gidin isteyin madem kıza sorun yok
Neden olmasin?
Ağlıyormuş hem yazik

Kızımın sevgilisi ve ailesi ile tanışmışsam ben de gelip istenmesini en azından adının konmasını isterim.
Bir zahmet abileri kardeşleri için 1-2 günlüğüne geliversinler.
Kimse kusura bakmasın, tanışıp kenara çekilmek yok. Tanışmışsanız devamını getirin.

En azından bir söz takın aranızda.

Evlilik aceleye getirilir mi ben anlamıyorum. Tanışıldı hadi hemen istensin. Benim mantığındaki almıyor işin aslı. Siz gittiniz tanıştınız. Onlar gelsin size bizi görüp bilsinler. Sonra isteme olur elbette.

Bir de makul bir açıklama yapılmış, abilerin beklenememesi bana çok saçma geldi. Kardeşiniz babasıyla görüşüp durumu anlatınca anlaşılamayacak bir şey olmaması gerek. Ama hep bizim dediklerimiz olacak deniliyorsa o zaman daha çok sorun olur bu aşamada. Hadi gidip isteyin hemen söz nişan diyecekler gibi geldi bana.

İsteme altı üstü, ne abartılmış bu kadar
Isteme
Tanişma zaten iki ay önce oldu sonra onun ailesi tatile gitti.
Okadar acele ediyorladi gidmeselerdi ,herkes sorunsuz gelebilirdi .
Biz yurt dişindayiz ,abim arabasiyla 3 günde memlekette ulaşdi.
Nasil olacak yani?
3 4 Saatlik yol olsa anlarim

Az daha beklerseniz sanırım onlar kardeşinizi istemeye gelecek. Benim bildiğim kız evi naz evidir ama bunlar farklı demek ki. Kardeşinizle konuşacaksınız. O istemiyorsa abilerini yanında yapacak bir şeyiniz yok. Kendi gitsin istesin o zaman.

Tatillerini bölmesinler

Konu sahibi kırılırlar vs diyor da daha kimse söylememiş bile

2 ay önce tanışmışlar şimdi de isteyecekler

Nişanı tatil dönüşüne ayarlarlar olur biter

Konu sahibi olmaz diyor da abiye kimse sormuyor ki

Bencede haklisiniz kardesiniz soylesin babamin yasi belli zorluk cekiyo biz gelecegimiz zaman haber veririz desin yangindan malmi kaciriyorlar kizimi istesinler diye darlayanida ilk duyuyorum

Doğru, abi kim olsun ki kardeşinin heycanini palaşsin. Diş kapinin diş mandali. Ha ama düğünde taki gibi şeylerde önemli tabi. Abi en azindan bilezik takmali çünkü abi oluyor ya! Ha bide ev hediyesini iyi almali. Ve eltilere ne yapildiysa iki kati olmali. Abinin önemi zaten sadece maddi şeyler ile ölçülür.

Ha dipnot bu arada tanişmak isteyende gelin kizdi. Ama tabi adi gelin olduğu için, ne yapsa doğrudur.

abilere kız görmeye gittiklerini söylememişler bile, tanışmaya giderken söyleme gereği duyulmuyor da istemede neden diretiliyor? kız ailesi tatile gitmiş gelmiş, o zaman deselerdi kıza bekleyelim abilerimiz tatilden dönsün hem tanışalım hem isteyelim arkasından hemen diye. Biraz karşı tarafı düşünün, bunun bir de öncesi var ki kızın babası niye gelmiyorlar diye kızı darlıyor ve daha 6 haftadan bahsediliyor. siz gerçekten tanışmaya geldikten sonra yaklaşık 2 ay bekler misiniz?

yanliz direten bi taraf varsa o da kiz tarafi, resmen erkek tarafinin yakasina yapismislar gelin isteyin diye.

bu işlerin de bir işleyişi var, kızı hemen istemeyecekseniz görmeye, tanışmaya gitmezsiniz.
madem diğer abiler bu kadar kıymetlı tanışmaya giderken de bekleselerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…